Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παράνομη κρίνει το υπουργείο 
την περικοπή της νυχτερινής προσαύξησης 50% και της προσαύξησης περιστροφικών μηχανών.

Οι επιχειρήσεις που βιάστηκαν να κάνουν περικοπές, τώρα υποχρεούνται να πληρώσουν αναδρομικά ότι έκοψαν.

                                                                                                                                                     Σοβαρό εργατικό ατύχημα 
στην επιχείρηση Μόρνος Α.Ε.       15-11-12 


Νέο εργατικό ατύχημα συνέβη στην επιχείρηση ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε που ανήκει στον όμιλο Φιλίππου, στο τμήμα εύκαμπτης συσκευασίας. Την Τετάρτη το απόγευμα ο συνάδελφος Δρόσης Αθανάσιος τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια και την κοιλιακή χώρα από ανάφλεξη στη μηχανή κατά την ώρα εργασίας του.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αντίστοιχο εργατικό ατύχημα. Η Διοίκηση της επιχείρησης έχει σοβαρές ευθύνες για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας που θα μπορούσαν να προλάβουν τέτοιου είδους ατυχήματα. Η εργοδοσία μάλιστα είχε το θράσος πριν από δύο μήνες, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης                                    ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να αμφισβητήσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος. Δήλωνε τότε χαρακτηριστικά ότι θα συνεχίσει να δίνει το ανθυγιεινό επίδομα ως παροχή του εργοδότη και θα το κόψει όταν αυτή αποφασίσει.

Φαίνεται ότι η Διοίκηση της εταιρίας αυτό το διάστημα δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με ζητήματα Υγιεινής & Ασφάλειας, μιας και έχει βάλει στόχο, χτυπώντας τις Σ.Σ.Ε να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα. Η μόνη αξία που αναγνωρίζουν οι βιομήχανοι είναι το κέρδος, που για αυτούς μπαίνει πολύ πιο πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Για αυτούς οι εργαζόμενοι είναι μηχανές παραγωγής πλούτου, που σε συνθήκες κρίσης δεν διστάζουν να τσακίσουν, για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ο τρόπος παραγωγής του, δεν είναι μόνο επικίνδυνο για το μέλλον και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, αλλά πολλές φορές και για την ίδια τους τη ζωή.

Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Καλούμε τους συναδέλφους, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και σε ταξική κατεύθυνση να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Να δουλεύουμε αξιοπρεπώς με ασφάλεια και να πληρωνόμαστε με βάση τις ανάγκες μας και όχι με βάση τα κέρδη των εργοδοτών.
Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στο συνάδελφο Δρόση Αθανάσιο που δοκιμάζεται και θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους σε όποια αγωνιστική πρωτοβουλία αποφασίσουν.
Συντονισμός της δράσης στον όμιλο Φιλίππου
14/11/12

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες τα Δ.Σ των Σωματείων που παρακάτω υπογράφουν μετά από συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ομοσπονδίας γάλακτος-τροφίμων-ποτών και μετά από ουσιαστική συζήτηση για την κατάσταση των εταιρειών του ομίλου Φιλίππου διαπιστώσαμε τα εξής:
Ο όμιλος αυτός προχωρά
  1. Σε απολύσεις (ΦΑΓΕ-ΕΒΓΑ-ΚΑΝΑΚΗ-ΕΛ ΜΠΙΣΚΟ)
  2. Μειώσεις μισθών με προσλήψεις νέων κάτω των 25 ετών με 511 € (ΕΒΓΑ)
  3. Καθυστερήσεις πληρωμών (ΚΑΝΑΚΗ-ΕΒΓΑ)
  4. Τρία χρόνια τώρα χωρίς αυξήσεις με αύξηση των προϊόντων που παράγουν.

Συνάδελφοι αν είχαμε συντονίσει την δράση μας και αγωνιζόμαστε με αλληλεγγύη μεταξύ μας σαν ένας άνθρωπος, αυτά τα μέτρα πιθανόν δεν θα είχαν περάσει ή θα τους είχαμε δυσκολέψει.
Πέρασαν γιατί ο καθένας ασχολούνταν μόνο με το χώρο που εργάζονταν πίστευε ότι αυτός θα γλύτωνε.
Αυτό διευκολύνει τον όμιλο να περνά αυτά τα μέτρα.
Τώρα ο όμιλος θέλει να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών π.χ Μόρνος, να αλλάξει το χρόνο εργασίας (ΒΙΣ-ΜΟΡΝΟΣ-Εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος στο Αμύνταιο).


Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους

  1. Να γίνουν μέλη των σωματείων τους 
  2. Να συμμετέχουν δραστήρια στη ζωή των σωματείων, μέσα από τη δράση τους συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις.

Ο αγώνας μας συνάδελφοι πρέπει να είναι κοινός, 
κοινός είναι ο αντίπαλος μας.
Ενωμένοι θα νικήσουμε

Συνάδελφοι μην ακούμε τα στελέχη του ομίλου μας ότι οι εταιρείες έχουν ανάγκες δεν πάνε καλά.
Οι ιδιοκτήτες των εταιρειών έχουν χρήμα άφθονο, εμείς καθημερινά δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα στη ζωή μας στις ανάγκες των οικογενειών μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.

Σωματείο εργατοϋπαλλήλων ΑΠΚΟ ΜΟΡΝΟΣ
Σωματείο εργαζομένων ΦΑΓΕ
Σωματείο εργαζομένων ΕΒΓΑ
Ομοσπονδία γάλακτος-τροφίμων-ποτών
Ομοσπονδία χημικής βιομηχανίας
Ομοσπονδία εργαζομένων τύπου-χάρτου
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων


13-11-12

Εργοδοτική τρομοκρατία από την επιχείρηση Χαϊδεμένος 
προκειμένου να περάσει τα αντεργατικά σχέδια.

 Η εργοδοσία της επιχείρησης ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΑΒΕΕ προχωράει σε νέα αντεργατική επίθεση στο προσωπικό ενθαρρυμένη από τους νόμους που περνάει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την Ε.Ε, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο πτώχευσης των εργαζομένων .

 Πριν ακόμα λήξει η μετενέργεια της Σ.Σ.Ε επέβαλε απλήρωτες υπερωρίες, που δίνονται τράμπα με ρεπό. Μετά το τέλος της μετενέργειας της ΣΣΕ των Λιθογράφων έχει ξεκινήσει σχέδιο για να κάνει όσο το δυνατόν πιο φτηνούς τους εργαζόμενους στο χώρο.
Προχώρησε αυθαίρετα σε περικοπή της νυχτερινής προσαύξησης από 50% σε 25%.Αυτό είναι πέρα για πέρα παράνομο και θα υπάρξει τριμερή συνάντηση στις 19-11-12 στην επιθεώρηση εργασίας.

 Στη συνέχεια έδωσε ατομικές συμβάσεις στην πλειοψηφία των εργαζόμενων με μειώσεις 10%.Στη σύμβαση αυτή η βάση είναι η ΕΓΣΣΕ που σήμερα είναι 586 ευρώ μεικτά. Δεν αναφέρει πουθενά για τριετίες, επίδομα γάμου, αλλά όλα τα παραπάνω εμφανίζονται σαν παροχές  από την εταιρία ενώ είναι κατακτήσεις της κλαδικής Σ.Σ. Για τον λόγω αυτό έγινε συνέλευση των εργαζομένων έξω από το χώρο του εργοστασίου και η θέση του Σωματείου ήταν κανένας να μην υπογράψει την ατομική σύμβαση που δόθηκε. Δυστυχώς  κάτω από τον φόβο της απόλυσης αλλά και οι αυταπάτες που υπάρχουν οι πλειοψηφία των εργαζόμενων υπέγραψε την ατομική σύμβαση. Σε τέσσερις (4) συναδέλφους μας που δεν υπέγραψαν τις μειώσεις, η διεύθυνση της εταιρίας προχώρησε εκδικητικά σε απολύσεις.

  Η υποχώρηση των συναδέλφων σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να κρύψει τη μεγάλη δύναμη που έχουμε όταν είμαστε ενωμένοι .Αυτοί  που σήμερα φοβήθηκαν και υπέγραψαν, δεν θα είναι για πάντα φοβισμένοι. Όσο για αυτούς που στρατεύτηκαν στην πλευρά του εργοδότη και συμβάλλουν να περάσει τα αντεργατικά σχέδιά του, η ζωή θα τους δείξει ότι είναι σε λάθος στρατόπεδο.
Κανένας εργάτης να μη λυγίσει
στο δρόμο του αγώνα βρίσκεται η λύση.

 Συνάδελφοι η πείρα δείχνει  άλλο πράγμα: πουθενά δεν σώθηκαν οι εργάτες επειδή δέχτηκαν τις εργοδοτικές αξιώσεις. Ίσα-ίσα εξαπατήθηκαν και οδηγήθηκαν στη σφαγή σαν πρόβατα Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στις Εκδόσεις ΛΥΜΠΕΡΗ, όπου οι εργαζόμενοι είχαν αποδεχτεί μειώσεις μισθών στο όνομα της σωτηρίας της εταιρίας, αλλά αυτή έκλεισε.

 Καλούμε τη Διεύθυνση της εταιρίας ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΑΒΕΕ να πάρει πίσω τις απολύσεις και τα μονομερή μέτρα μείωσης των μισθών  των συναδέλφων μας, διαφορετικά θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης.  
Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου & Χάρτου
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών & Υπαλλήλων Πρακτορείων.


Συγκέντρωση- διαμαρτυρία την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 
και ώρα 10:00π.μ. στα παλιά γραφεία του ΤΣΕΥΠ 
(Ευπόλιδος 12, πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας),

Το ταμείο  μας, ΕΤΑΠ- ΜΜΕ είναι αντιμέτωπο με τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, με άμεσο κίνδυνο τη μη καταβολή των συντάξεων της 25ης Νοεμβρίου του 1012 από τη ΄Δ Διεύθυνση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πρώην ΤΣΕΥΠ. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί άμεσα και με το ΤΑΤΤΑ. Το αποτέλεσμα αυτό έχει να κάνει με τη μεγάλη κλοπή των αποθεματικών του ταμείου, ιδιαίτερα μετά το ρ\τελευταίο κούρεμα του Απριλίου του 2012.
Η κυβέρνηση διαλύοντας τον κανονισμό του κλάδου υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στόχο έχει να ενταχθούν όλοι στις εξευτελιστικές παροχές του ΕΟΠΥ.

Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας δεν υπάρχει καμία διασφάλιση από τους αρμόδιους για τη συνέχιση της καταβολής των συντάξεων.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους του κλάδου που ανήκουν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε συγκέντρωση- διαμαρτυρία την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 10:00π.μ. στα παλιά γραφεία του ΤΣΕΥΠ (Ευπόλιδος 12, πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας), θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας. 

Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση
Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση.

Απαιτούμε:
-Άμεση και συνεχή καταβολή των συντάξεων.
-Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
-Άμεση επιστροφή των αποθεματικών των ταμείων από το κούρεμα.


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
          
                                                                                                                    Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2012

Παράνομες μεταβιβάσεις τίτλων από τον Όμιλο Λυμπέρη
48ωρη απεργία σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου (12 -13/11/2012)

Ο Όμιλος Λυμπέρη με μια ηλεκτρονική επιστολή προς τους εργαζόμενούς του ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του έτσι απλά, χωρίς καμιά εξασφάλιση για τις οφειλές του, χωρίς να αναλαμβάνει καμιά ευθύνη και με δήθεν δραματικούς τόνους. Οι περίπου 200 εργαζόμενοι (μισθωτοί, αμειβόμενοι με ΔΠΥ) που είχαν απομείνει στον Όμιλο και δούλευαν απλήρωτοι τους τελευταίους 4 μήνες, αφού είχαν υποστεί αλλεπάλληλες περικοπές αποδοχών το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν εξαναγκαστεί παράνομα σε εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας και όλοι οι εξωτερικοί συνεργάτες που έχουν σωρευμένες οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ, αντί για μια οποιαδήποτε διαβεβαίωση, εισέπραξαν φληναφήματα περί «τιμωρίας από τις τράπεζες» λες και είναι μέτοχοι που ενημερώνονται για την πορεία των επενδύσεών τους.
Η αποκάλυψη των ήδη ειλημμένων αποφάσεων, με τη σχεδιασμένη από καιρό μεταβίβαση τίτλων και εργασιών σε «τρίτες» εταιρείες αποδεικνύουν ότι οι εκκλήσεις του παρελθόντος, οι διαβεβαιώσεις και τα αλλεπάλληλα σχέδια αποτελούσαν απλά «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων και σκόπιμο αποπροσανατολισμό.
Οι Ενώσεις του Τύπου καταγγέλλουν ως παρελκυστική την τακτική των ιδιοκτητών του Ομίλου, καταδικάζουν την άρνησή τους να έρθουν σε οποιαδήποτε συνεννόηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και διακηρύσσουν προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν τετελεσμένα.
Η μεταβίβαση τίτλων παρά τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια και την προσωρινή διαταγή που έχουν κερδίσει για μη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας σχεδίαζαν από καιρό την «απόδραση» από το κτίριο στο Κορωπί για να βρεθούν ενδεχομένως πίσω από τα διάδοχα σχήματα.
Οι Ενώσεις επίσης καταγγέλλουν την συμπαιγνία μεταξύ των εργοδοτών των ΜΜΕ, οι οποίοι επιδεικνύοντας πρωτοφανή «αλληλεγγύη» σπεύδουν να στηρίξουν την αυθαιρεσία της οικογένειας Λυμπέρη. Ο Όμιλος Φιλιππόπουλου προσφέροντας στέγη για την εγκατάσταση κάποιων από τους τίτλους που ανήκουν στις εκδόσεις Λυμπέρη και η παντελώς άγνωστη Alpha Publishing που είχε συσταθεί πριν από 8 μήνες (συμφερόντων Κοντομηνά) προσφέροντας το κατάλληλο εταιρικό κέλυφος για να συνεχιστεί η απλήρωτη εκδοτική δραστηριότητα. Ακόμη και οι ελάχιστοι από τους εργαζόμενους του Ομίλου που κλήθηκαν να εργαστούν στους τίτλους που
μεταφέρθηκαν υπό το «νέο σχήμα», επιλέχτηκαν από την ίδια την κ. Μακρή - Λυμπέρη, η οποία έχει εγκατασταθεί σε κτίριο του κ. Φιλιππόπουλου.
Μάλιστα εξαναγκάστηκαν να αποποιηθούν δικαιωμάτων τους, ενώ εγκαταστάθηκαν σε νέα διεύθυνση χωρίς να έχουν λάβει καμιά εργασιακή διασφάλιση.
Οι Ενώσεις του Τύπου είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα δικαιώματα των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο νομικό και συνδικαλιστικό μέσο κατά όλων των επιχειρήσεων που συνδέονται με την οικογένεια Λυμπέρη.
Ζητάμε να σταματήσει κάθε διαδικασία μεταβίβασης και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επιβάλουν την τήρηση της νομιμότητας και των δικαστικών αποφάσεων.
Καλούμε επίσης τις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Εργασίας και το ΙΚΑ να ελέγξουν τη νομιμότητα των κινήσεων και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Ιδιαίτερα καλούμε το ΕΤΑΠ ΜΜΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσει τις τεράστιες οφειλές των Εκδόσεων Λυμπέρη προς το ταμείο που υπερβαίνουν τα 2,8 εκατ. ευρώ.
Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα στηρίξουμε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων κατά οποιασδήποτε τρίτης εταιρείας εμφανίζεται ως διάδοχος ή συνεχιστής των εκδοτικών και άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου.
Για όλους τους παραπάνω λόγους οι Ενώσεις κηρύσσουν 48ωρη προειδοποιητική απεργία από τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου 2012 σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου Λυμπέρη και καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο συγκρότημα του Κορωπίου τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.
Οι Ενώσεις καλούν όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που ανήκουν στον Όμιλο Λυμπέρη, αλλά και σε κάθε συνδεδεμένη εταιρεία (Τεχνικές Εκδόσεις, Δέσμη κ.λπ.) να βρίσκονται σε επιφυλακή και σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους συναδέλφους και να μη δεχτούν να λειτουργήσει άλλη μια πειρατική επιχείρηση στα ΜΜΕ με τον ιδρώτα και τον κόπο εκατοντάδων συναδέλφων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων


                                                                                                                                                                                      03/11/12
Τι ισχύει με την υπαλληλική ιδιότητα! 

Νέα επίθεση εξαπολύουν οι εργοδότες 
προσπαθώντας να δημιουργήσουν συγχύσεις.
Συνάδελφοι
Νέα επίθεση είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Συνδέσμου των Εργοδοτών του κλάδου μας. Στην εφημερίδα «Η Τυπογραφία», στο τεύχος Οκτώβρη 2012, υπάρχει επείγουσα(!!!) ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΕΕ, όπου αναφέρει πως μετά από ενημέρωση του Νομικού Συμβούλου του ΣΕΜΕΕ Ανυφαντή, αυτού του ορκισμένου και ακριβοπληρωμένου εχθρού των εργατών, υπάρχει απόφαση δικαστηρίου η οποία αναγνωρίζει εργατική και όχι υπαλληλική ιδιότητα σε τεχνίτη εκτυπωτή OFFSET και προτρέπει όλους τους εργοδότες να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. 
Αυτό είναι πέρα για πέρα ψέμα και γι’ αυτό το λόγο παραθέτουμε παρακάτω το τι ισχύει στην πραγματικότητα, για να μην πέσει κανένας συνάδελφος θύμα όλων αυτών που θέλουν να μας κλέψουν μέχρι και την τελευταία σταγόνα από τον ιδρώτα μας.

«Με σειρά αποφάσεων του Εφετείου Αθήνας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, αλλά και των Ειρηνοδικείων, οι οποίες έχουν εκδοθεί από το έτος 1986 μέχρι και σήμερα έχει κριθεί τελεσίδικα, ότι ο λιθογράφος εκτυπωτής-OFFSET ή πιεστής χειριστής όρθιου ή επίπεδου εκτυπωτικού μηχανήματος, αλλά και ο φλεξογράφος και βαθυτύπης, χειριστής εκτυπωτικής μηχανής έχει υπαλληλική ιδιότητα και δικαιούται αποζημίωσης υπαλλήλου λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας ή λόγω πλήρους συνταξιοδότησης γήρατος, με το αιτιολογικό, ότι κατά το χειρισμό της εκτυπωτικής μηχανής υπερέχει το πνευματικό στοιχείο έναντι του σωματικού και ότι η εργασία του είναι προϊόν πνευματικής κυρίως καταβολής και ελάχιστα σωματικής και μάλιστα έχει κριθεί, ότι έχει υπαλληλική ιδιότητα οποιαδήποτε εκτυπωτική μηχανή χειρίζεται (μονόχρωμες, δίχρωμες, τετράχρωμες κ.λπ).

Κάτω τα χέρια από τα συλλογικά δικαιώματα 
που κατακτήθηκαν με αγώνες.


Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε τους αριθμούς των αποφάσεων του Εφετείου και Πρωτοδικείου και των Ειρηνοδικείων που έχουν εκδοθεί από το 1986 μέχρι και σήμερα, δηλαδή τα τελευταία 26 χρόνια και ειδικότερα:
Αποφάσεις Εφετείου: Τις υπ’ αριθμ. 3685/12, 1661/11, 5332/06, 9156/05, 8732/03, 2126/03, 2674/96, 6889/95, 2881/94, 7422/92, 3221/92, 8790/91, 1419/91, 2831/88, 10639/87, 10641/87
Αποφάσεις Μονομελούς Πρωτοδικείου: Τις υπ’ αριθμ. 2582/98, 1498/98, 2094/94, 1373/2000, 5488/99, 717/99, 1017/94, 1000/99, 1549/93, 55/93, 2408/91, 2543/93, 3043/90, 2093/91, 2095/91, 1991/86, 666/86, 4737/83, 1298/02, 1143/03, 846/06, 253/07, 1463/09, 764/09, 397/10, 2516/10 και 7/11
Αποφάσεις Ειρηνοδικείων: Τις υπ’ αριθμ. 132/10, 242/08, 374/04, 308/04, 909/03, 1113/01, 1519/98, 975/89, 1376/89 και 207/97

Δηλαδή η Δικαστηριακή Νομολογία της χώρας μας επί 26 και πλέον χρόνια αποφαίνεται και τελεσίδικα, ότι λιθογράφος, βαθυτύπης, φλεξογράφος, χειριστής οποιασδήποτε εκτυπωτικής μηχανής έχει υπαλληλική ιδιότητα.
Σε περίπτωση συνεπώς, που παρ’ ελπίδα κάποιο Πρωτοδικείο εκφράσει αντίθετη άποψη θα πρέπει η υπόθεση να επανεξετάζεται με έφεση στο κατά τόπο αρμόδιο Εφετείο, αφού ζητήσει από το σωματείο μας ή από τον δικηγόρο μας τις παραπάνω αποφάσεις για να τις προσκομίσει και να τις επικαλεσθεί.
Εκτός όμως, της περίπτωσης των χειριστών εκτυπωτικών μηχανών τα Δικαστήρια της χώρας μας έχουν αποφανθεί, ότι και εργαζόμενοι στην παραγωγική διαδικασία του κλάδου μας με άλλες ειδικότητες έχουν υπαλληλική ιδιότητα, όπως για τους μοντέρ, ενθέτες, σελιδοποιούς, κόπτες, χειριστές αυτόματης κοπτικής μηχανής στάντζας, λαμιναριστές, ρολλοκόπτες, χειριστές διπλωτικών και κοπτικών αλλά και χειριστές λοιπών μηχανών και έτσι θα πρέπει σε περίπτωση απόλυσης συναδέλφου με αποζημίωση εργάτη να ζητά από το σωματείο μας τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για τις παραπάνω ειδικότητες.
Συνάδελφοι, οι περίοδοι που διανύουμε είναι «πονηροί» και η εργοδοσία επιδιώκει την επιβολή μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων και έτσι «κτυπά» σε όλα τα μέτωπα προκειμένου να επαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις στη περίοδο του μεσοπολέμου και θα πρέπει οργανωμένα να αντιμετωπίζουμε εκτός της επίθεσης στις εργασιακές σχέσεις-σύμβασης και στο φαινόμενο απολύσεων συναδέλφων με αποζημίωση εργάτη.»


                                                                                                               2-11-12
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ! 

Κάτω τα μνημόνια και τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού !

 Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
 Την Τρίτη και την Τετάρτη η Βουλή συζητά και ψηφίζει τα νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία τσακίζουν το όποια  εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Δε δεχόμαστε τη φτώχεια! Αρνούμαστε τα μέτρα!
 Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στόχο έχουν να ισοπεδώσουν το εισόδημα των εργαζομένων στα επίπεδα της απόλυτης εξαθλίωσης.
 Καταργούν τις Σ.Σ.Ε, γκρεμίζουν την κοινωνική ασφάλιση.

Τίποτε δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη.
 Όλοι και όλες στον αγώνα με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, με τις δικές μας σημαίες της ταξικής πάλης και όχι της Ε.Ε, των αφεντικών και συμβιβασμένων ηγεσιών.
 Στη 48ωρη παλεύουμε ταυτόχρονα και για την  υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε εργοστάσιο, που θα διατηρεί μισθούς και δικαιώματα.
Καλούμε όλες τις σωματειακές επιτροπές με δική τους πρωτοβουλία να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, με αποφάσεις συμμετοχής στην 48ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις.
Όλοι στις συγκεντρώσεις του Σωματείου:

Την Τρίτη 6  Νοέμβρη 2012  στις 10.00 το πρωί
στη προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάθη και
στις 10.30 π.μ. στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη  στις 04.30 το απόγευμα
στη προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάθη και
 στις 05.00 μ.μ στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.