Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πρόσκληση
Κάντε κλικ στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε πρωινά, στα τηλέφωνα του σωματείου ή στα μέλη της Διοίκησης.

Δυναμική απάντηση αντεπίθεσης από τους εργαζόμενους της Αφοί Βλάχου.

Το θέμα που απασχόλησε τη συνέλευση των εργαζομένων, ήταν η πρόσκληση από τη Διοίκηση σε κάποιους εργαζόμενους, να δεχτούν μειώσεις αποδοχών που θα φτάνουν το 15%.
Μέσα από η συζήτηση η συνέλευση κατέληξε στο εξής συμπέρασμα και απόφαση. Ότι δεν έχουμε περιθώρια για άλλες μειώσεις. Ήδη εδώ και 4 χρόνια δεν έχουμε πάρει αύξηση, ενώ ταυτόχρονα έχουμε επιβαρυνθεί με νέους φόρους, χαράτσια, εισφορές αλληλεγγύης, αυξήσεις στα καύσιμα και τα τιμολόγια της ΔΕΗ, αυξήσεις στην υγεία, την παιδεία, στα τροφεία των παιδικών σταθμών και πολλά άλλα. 
«Όχι απλά δε δεχόμαστε τις μειώσεις 
αλλά διεκδικούμε τώρα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης
 διατηρώντας μισθούς και δικαιώματα. »

Καλούμε τη Διοίκηση:
-Να σταματήσει την προσπάθεια απομόνωσης των εργαζομένων ώστε να δεχτούν μειώσεις στις αποδοχές τους με ατομικές Συμβάσεις. Ακόμα και αν κάποιος συνάδελφος υποκύψει στις πιέσεις, δεν θα τον αφήσουμε μόνο του. 
-Να πάψουν τα εκβιαστικά διλήμματα «ή κάνουμε μειώσεις ή κλείνουμε και μένουν όλοι από δουλειά». Οι εργαζόμενοι δεν συμμετείχαν ποτέ στα κέρδη και δεν έχουμε λόγο να μοιραστούμε καμία ζημιά. Η διαχείριση ήταν πάντα ευθύνη της εργοδοσίας, που καρπώνεται και τα οφέλη. Εάν και εφόσον υπάρχει πραγματικά οικονομική δυσκολία, παρόλο που οι εργαζόμενοι έχουμε ανεβάσει την παραγωγικότητα, ας ψάξει αλλού η Διεύθυνση να δει τι φταίει και όχι στους πολύ χαμηλούς μισθούς του προσωπικού.
-Να υπογραφεί τώρα Συλλογική Σύμβαση μεταξύ του Σωματείου και της επιχείρησης που θα διασφαλίζει τη διατήρηση μισθών και δικαιωμάτων για τουλάχιστον ένα χρόνο. Αποδείχτηκε ότι τα γραπτά μένουν και οποιαδήποτε άλλη προφορική συμφωνία δεν μας διασφαλίζει.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συνέλευση και αποτελούνε το σύνολο της παραγωγής και σχεδόν το σύνολο της επιχείρησης, με μυστική ψηφοφορία όπου καταμετρήθηκε με 47 υπέρ από τους 47 παρόντες αποφασίσανε το εξής:
Ότι εξουσιοδοτείται το Σωματείο και η Σωματειακή Επιτροπή να μεταφέρουν την απόφαση της Συνέλευσης στη Διεύθυνση και να φροντίσουν για την υπογραφή Σύμβασης, εφόσον υπάρξει συμφωνία. Σε διαφορετική περίπτωση όπου υπάρξει άρνηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης χωρίς μειώσεις να προχωρήσουν σε κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινώντας με 24ωρη Απεργία και κλιμακώνοντας.



Αθήνα 25/02/13

Επανέρχεται η Διοίκηση της Αφοί Βλάχου 
με προσπάθεια για μειώσεις μισθών.

Η εργοδοσία της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ», καλεί έναν έναν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθού 15%. Η Σωματειακή Επιτροπή, μαζί με το Σωματείο, καλούν τους εργαζόμενους σε στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα στη 1.30 το μεσημέρι, για να απαντήσουν συλλογικά στην εργοδοτική επιθετικότητα. Ταυτόχρονα, καλούν τους εργαζόμενους να μην υπογράψει κανείς μείωση μισθού. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία είχε επιδιώξει παλιότερα να κόψει το επίδομα γάμου, κάτι που οι εργαζόμενοι «μπλόκαραν», σβήνοντας τις μηχανές του εργοστασίου.
Ελπιδοφόρο μήνυμα η μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στα Πρακτορεία Τύπου που ξεπέρασε τα 180 άτομα. 


Σε μία από τις μαζικότερες Γενικές συνελεύσεις το Σωματείο των εργαζόμενων στα Πρακτορεία Τύπου Αθήνας προχώρησε την Κυριακή 17/02/13. Μέσα από την εισήγηση αλλά και από όλες τις τοποθετήσεις φάνηκε η αποφασιστικότητα και η διάθεση των εργαζομένων να βάλουν εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας. Ξεκαθαρίστηκε πως μόνο ενωμένοι σε ταξική κατεύθυνση, δίπλα στο Σωματείο και την Ομοσπονδία μπορούν αποκρούσουν τα όποια αντεργατικά σχέδια και να διεκδικήσουν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, χωρίς μειώσεις αποδοχών. Με ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ του Σωματείου να προχωρήσει σε οργάνωση κινητοποιήσεων σε περίπτωση απολύσεων ή μειώσεων των αποδοχών, με όποιο τρόπο και α έρθουν. 
18/02/13

Όλοι οι συνάδελφοι σε εργοστάσια του Τύπου, 
συμμετέχουμε στην Απεργία την Τρίτη 19 Φλεβάρη 
και στη Συγκέντρωση 12:00π.μ. 
έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)



Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στον Τύπο  την  Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013, συντονίζοντας τα απεργιακά μας βήματα και με τις άλλες ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του τύπου. Ο λόγος που πηγαίνουμε μία ημέρα πριν την πανεργατική Απεργία, είναι να δοθεί η δυνατότητα κάλυψης της Απεργιακής συγκέντρωσης στις 20/02/13, να μην κάνουμε το χατίρι σε αυτούς που θέλουν αν μην ακουστεί τίποτα. Ταυτόχρονα να εκφραστεί και η δυναμική του κλάδου που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα μετά τη λήξη των ΣΣΕ. 
Απαιτούμε  την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ και των Κλαδικών ΣΣΕ που θα κατοχυρώνουν τα δικαιώματά μας. Να δοθεί ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης, απάντηση στην πολιτική που τσακίζει και ισοπεδώνει τα δικαιώματά μας για να ανακάμψει το κεφάλαιο από την κρίση.
Να δώσουμε απάντηση στην πολιτική καταστολής και κατασυκοφάντησης των δίκαιων αγώνων των εργαζομένων. Να μην περάσουν τα σχέδιά τους για απαγόρευση των απεργιών και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. 
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο μποκ του ΠΑΜΕ- ΜΜΕ γυρίζοντας την πλάτη σε συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ενώ παίρνουν απόφαση για απεργία, κάνουν τα πάντα στην πράξη για να υπονομεύσουν την επιτυχία της.  


17-02-2013


Άμεση ήταν η απάντηση των συναδέλφων στην τρομοκρατική απόλυση που προχώρησε η Διοίκηση της Βιβλιοσυνεργατικής.


Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις 4ωρες στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο μπλοκ της Βιβλιοσυνεργατικής
πίσω από το πάνω της Σωματειακής Επιτροπής του εργοστασίου
στην Απεργία την Τετάρτη 20/02/12 στις 9:30 στην Πλ.Βάθη.


Η Διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε μια καθαρά εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Κώστα Μητρόπαπα, αμέσως μετά τη συμμετοχή του στη στάση εργασίας που είχε αποφασίσει το Σωματείο και η Ομοσπονδία. Η ειρωνεία είναι, πως η στάση εργασίας έγινε ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία. Φαίνεται ότι τους ενόχλησε η αγωνιστική στάση και η δράση του συναδέλφου, στο χώρο του  εργοστασίου. Τους ενόχλησε που ο συνάδελφος ήταν πρωτοπόρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Τους ενόχλησε που η θέση του ήταν ξεκάθαρα με τους εργάτες και όχι με την εργοδοσία.

Η απάντηση της εταιρείας στη παρέμβαση που κάναμε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόλυσης ήταν πως αυτό, «ήταν εντολή της Εφραίμογλου».Εμείς εδώ και μήνες ψάχνουμε να βρούμε την κ. Εφραίμογλου για να συναντηθούμε και δεν το καταφέραμε. Ακόμα και εργοδοτικά στελέχη βάζουν το ζήτημα ότι η Εφραίμογλου δεν εμφανίζεται και δε στηρίζει την εταιρία. Τώρα μας λένε ότι μετά από τόσο καιρό ενδιαφέρθηκε μόνο και μόνο για να διώξει το συνάδελφο. Μεγάλη του τιμή!

Δεν μας κάνει καθόλου έκπληξη που το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση της εταιρείας έχει ξεκινήσει ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα μας. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούνε να το ξεκόψουν για να μην μπορούμε να δούμε την αιτία των προβλημάτων μας, η πραγματικότητα έχει ως εξής: Η εργοδοσία της Βιβλιοσυνεργατικής όπως και συνολικά η Αστική Τάξη, έχουν βρει σύμμαχο την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την Ε.Ε. που νομοθετούν, χαρίζοντας απλόχερα στους βιομήχανους εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες δεκαετιών. Όπως άλλωστε έκανε και ο υπουργός εργασίας, έτσι και στελέχη –μέτοχοι της εταιρίας, ήρθαν να υποδείξουν στους εργάτες το πώς θα οργανώσουμε τους αγώνες μας ή με ποια διαδικασία πρέπει να παίρνονται αποφάσεις για τις απεργίες. Οι άνθρωπο της εργοδοσίας θέλουν να παρουσιάσουν ότι υπάρχει κάποιος υποκινητής πίσω από τους αγώνες, κάνοντας πως δε βλέπουν ότι τα ίδια τα προβλήματα μας έχουν βγάλει στο δρόμο. Παρουσιάζουν ως «παιχνίδι εξουσίας» τον αγώνα για το αυτονόητο, να έχουμε δουλειά, να πληρωνόμαστε για τη δουλειά μας και να μην υποστούμε μειώσεις. 

Η επίθεση της εργοδοσίας ξεκίνησε με την καθυστέρηση πληρωμών και συνεχίστηκε με την προσπάθεια κατάργησης του επιδόματος γάμου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λυγίσουν οι εργαζόμενοι και να αποδεχτούνε τα μέτρα ήταν να τους φοβίσουν. Αυτό, προσπάθησε να γίνει με τις απολύσεις που ακολούθησαν. 
Αυτό το καθήκον, το σήκωσαν μέχρι τώρα κάποια ακριβοπληρωμένα στελέχη της εταιρίας που δε δίστασαν για να εκβιάσουν τους εργαζόμενους, να απειλούνε ανακοινώνοντας παραιτήσεις. Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του Σωματείου, ότι αυτοί που είναι στρατευμένοι στη διασφάλιση των κερδών της εργοδοσίας, χρησιμοποιούν ακόμα και την παραίτηση τους σε αυτό το σκοπό, παρόλο που δεν πρόκειται ποτέ τελικά να χαρίσουν τις παχυλές τους αποζημιώσεις.
Η «εργασιακή ειρήνη» που επικαλέστηκε τόσες φορές η εργοδοσία δια στόματος των στελεχών της, σημαίνει δουλειά χωρίς δικαιώματα και τα κεφάλια μέσα. Αυτή η «εργασιακή ειρήνη» κράτησε μόνο τρεις μέρες, γιατί δεν πέτυχε το σκοπό της. Τώρα προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους, να τους απομονώσει από το Σωματείο, για να μπορεί μετά πιο εύκολα να τους βάλει στο χέρι. 

Ο νόμος και τάξη των εργοδοτών,
θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών.
Η άμεση απάντηση των συναδέλφων που σβήσανε τις μηχανές με το που ανακοινώθηκε η τρομοκρατική- εκδικητική απόλυση, δείχνει τη δύναμη των εργατών, ότι χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Είναι η πιο δυνατή απάντηση ότι ο μόνος νόμος που πειθαρχούμε είναι «το δίκιο του εργάτη». Η απόλυτη συμφωνία των παραβρισκόμενων συναδέλφων στη συνέλευση της Τετάρτης 13/02 για κλιμάκωση μέχρι την επαναπρόσληψη δείχνει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας. Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο της απομόνωσης παρακολουθώντας δίπλα τους συναδέλφους μας να απολύονται.  Οι αξίες του ατομισμού και της υποταγής δεν μας αγγίζουν. Έχουμε διαλέξει την αλληλεγγύη, τη συναδελφικότητα και την αξιοπρέπεια. Οι εργάτες έχουν πείρα για το πώς θα οργανώσουν τους αγώνες τους και δεν έχουμε ανάγκη να μας κάνουνε μάθημα στελέχη, διευθυντές, μέτοχοι η προϊστάμενοι της εταιρίας. Όσο για τις δυνατότητες σε ανθρώπινο και τεχνολογικό εξοπλισμό, τις γνωρίζουμε πολύ καλά, μιας και  με τον ιδρώτα μας φτιάχτηκαν όλα αυτά, εμάς και των προηγούμενων συναδέλφων.

 Καλούμε την κα Εφραίμογλου να ανακαλέσει άμεσα την απόλυση του συναδέλφου και να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Σωματείο για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί.



14/02/13



ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ
Συνάδελφοι-ισσες,
Το Σωματείο και η σωματειακή επιτροπή της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) καλούμε όλα τα μέλη μας που εργάζονταν στην επιχείρηση σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Η εργοδοσία της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ μαζί με τον επιχειρηματία Χ. Οικονομόπουλο εδώ και ένα μήνα και σε βάρος των απλήρωτων εργαζομένων εκδίδουν και πάλι την εφημερίδα. Στην προσπάθειά τους να παρακάμψουν τις οφειλές και τις διεκδικήσεις του προσωπικού έχουν σύμμαχο την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αλλά και κάποιες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο χώρο του Τύπου που κάνουν τα "στραβά μάτια".
Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων απ’ την αρχή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψουμε να κερδοφορεί η εργοδοσία σε βάρος μας κι αυτό είτε με την επαναλειτουργία του εργοστασίου χωρίς εμάς και χωρίς πρώτα να μας εξοφλήσει τις οφειλές ή με το να φύγουν υλικά (μηχανές, χαρτί, μελάνια κλπ) από τα οποία διεκδικούμε να πληρωθούμε.
Επειδή, λοιπόν , οι καιροί είναι "πονηροί" και ήδη η εργοδοσία έχει πάρει χαρτί και μελάνια εν αγνοία μας πριν από λίγους μήνες, καλούμε τα μέλη μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Η σωματειακή επιτροπή και το Δ.Σ. του Σωματείου θα συντονίσουμε βάρδιες των εργαζομένων που θα επιβλέπουν ώστε να μη φύγει τίποτα από το εργοστάσιο.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ,ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Ανακοίνωση της 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ
 & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
για της δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο κατ’ ευφημισμόν Υπουργός της Εργασίας, εμείς λέμε της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου, θέλει να ανοίξει η συζήτηση για το καθεστώς προκήρυξης των απεργιών, ουσιαστικά να τις απαγορεύσει. Θέλει να θεσπίσει, το δικαίωμα των εργοδοτών, της ανταπεργίας (λοκ άουτ), επαναφέροντας τον στοιχειωμένο νόμο 330/1976. Θέλει να αλλάξει την δομή των συνδικάτων, ουσιαστικά να τα απονευρώσει, να τα απομακρύνει από τους εργάτες. 
Ο Υπουργός κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Υπηρετεί τα αφεντικά του, τους μεγαλοβιομήχανους, τους εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες και μεγαλοκατασκευαστές. Είναι όμως γελασμένος!!! Νομίζει πως οι νόμοι του θα «φρενάρουν» την δράση του ταξικού εργατικού κινήματος.

Ένα μήνυμα έχουμε να στείλουμε στον Υπουργό: «Εμείς, δεν απεργούμε επειδή το επιτρέπει ο νόμος σας, αλλά επειδή αυτό μας προστάζει η ταξική πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνησή σας με την ΕΕ. Μια πολιτική που εξαθλιώνει τους εργάτες για να διασφαλίσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Ο μόνος λόγος για να σταματήσουμε να απεργούμε και να αγωνιζόμαστε είναι όταν πάψει να υπάρχει η αιτία γι’ αυτό».

Η βίαιη καταστολή , οι συλλήψεις συνδικαλιστών, οι επιστρατεύσεις απεργών, είναι ο νόμος και η τάξη της κυβέρνησης. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ένα νόμο αναγνωρίζει!!! Το δίκιο του!!!
Καλούμε όλα τα Σωματεία, τις Σωματειακές Επιτροπές, όλους τους συναδέλφους στον κλάδο του τύπου και του χαρτιού, να καταδικάσουν και να εναντιωθούν στα σχέδια της κυβέρνησης, που σαν στόχο έχουν να καταστείλουν κάθε εργατική αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική της και να φορέσουν τις πιο βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη. Δεν θα τους περάσει!!!

Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ 
ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

11-02-2013

ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 115 - ΟΚΤΩΒΡΗΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2012

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο της εφημερίδας για να την κατεβάσετε σε μορφή pdf.



Την Τρίτη συμμετέχουμε στη συγκέντρωση 
ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων
Στις 8.30 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως και πορεία στα δικαστήρια.

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης  στα  35 στελέχη του ταξικού κινήματος μεταξύ των οποίων και του Γ.Τόλη (προέδρου της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου). Οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά την κυβερνητική καταστολή και την προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος τους, με αφορμή την παρέμβασή τους στο υπουργείο Εργασίας.

09/02/13

Όλοι αύριο στην Παναττική ΑΠΕΡΓΙΑ.
Όλοι στο λιμάνι.

Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών, όλοι στους καταπέλτες! Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη! Το Σωματείο και το ΠΑΜΕ καλούμε σε μαζική συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά στις 9.30 το πρωί. Να βρεθούμε στο πλευρό των ναυτεργατών, γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Για την περιφρούρηση της απεργίας τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον  Ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ, στον Πειραιά.

05/02/13

Στις 20 Φλεβάρη να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.
Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση.

Καλούμε όλους τους λιθογράφους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της Απεργίας την Τετάρτη 20 Φλεβάρη, να ¨νεκρώσουν¨ τα πάντα, να παραλύσει η χώρα. Η μάχη της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης  μας αφορά όλους. Πάνω σε αυτή κτίστηκαν οι μισθοί, τα μεροκάματα, η κοινωνική ασφάλιση, που δεν μας τα χάρισε κανένας. Οι Συμβάσεις κερδήθηκαν μέσα από πολύχρονους αιματηρούς αγώνες και είναι το θεμέλιο των δικαιωμάτων του κάθε εργαζόμενου. Εάν περάσει η κατάργηση της Γενικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα είναι χαριστική βολή στο εισόδημα των εργαζομένων, χτυπώντας μία σειρά επιδόματα και παροχές που αποτελούσαν ένα στήριγμα για τη λαϊκή οικογένεια. Η κατάργησή της θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την υπογραφή συμβάσεων κατά κλάδο και επιχείρηση.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη – το δίκιο του λαού!

Μας θέλουν σκλάβους χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους ο καθένας για τον εαυτό του για να μας τσακίσουν. Θέλουν να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.
Το δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξη»που σημαίνει, δουλειά με 300-400 ευρώ, χωρίς κανένα δικαίωμα, με ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών και σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς.
Να μας βρούνε ενωμένους και αποφασισμένους σαν μία γροθιά. Η επιτυχία της απεργίας είναι μόνο μία μάχη για την επιβίωσή μας. Είναι αγώνας για την υπογραφή ΣΣΕ, αλλά και αγώνας ενάντια στη φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια, την υπεράσπιση των ανέργων, του δικαιώματός μας στην υγεία και την παιδεία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προετοιμάσουν την επιτυχία της Απεργίας, σε κάθε χώρο δουλειάς, άνθρωπο τον άνθρωπο. Να οργανώσουμε απεργιακές φρουρές έξω από τους χώρους που δουλεύουμε να προετοιμάσουμε μία μαζική και πειθαρχημένη συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Όλοι στην Απεργία την Τετάρτη 20 Φλεβάρη
και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.
Προσυγκέντρωση του κλάδου 09:30 στο Σωματείο (Αριστοτέλους 11-15).

Με ψηλά το κεφάλι επέστρεψαν στη δουλειά οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής.


Μετά από δύο και πλέων εβδομάδες επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής, απέσπασαν συγκεκριμένη δέσμευση από την εταιρία για την αποπληρωμή των οφειλομένων αποδοχών τους. Παρόλο που έγινε προσπάθεια από τη διοίκηση να τους διασπάσει και να τους τρομοκρατήσει με διαφόρων ειδών εκβιαστικά διλήμματα οι συνάδελφοι παρέμειναν ενωμένοι με την επιτροπή και το Σωματείο. Όσο για τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν στελέχη της εταιρίας ότι για όλα τα δεινά της κρίσης φταίνε οι αγώνες των εργατών και τα Σωματεία, πέσανε στο κενό. Οι εργαζόμενοι και η επιτροπή βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για παραπέρα δράση σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις για αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων και του επιδόματος γάμου.

03/02/13

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, τις επιτροπές αγώνα, τις σωματειακές επιτροπές, τους εργαζόμενους της Αττικής σε πλατιά σύσκεψη την Τρίτη 5 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Novotel (Μιχαήλ Βόδα 4-6) με θέμα:
«Οργάνωση και προετοιμασία της απεργίας στις 20 Φλεβάρη».

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.
03/02/13