Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


 Να δοθεί δυναμική απάντηση στις καθυστερήσεις πληρωμών 
στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.


Μετά από διάστημα «εργασιακής ειρήνης» που επιβλήθηκε στο Δ.Ο.Λ. και με τις τελευταίες εκδικητικές απολύσεις που επέφεραν “σιγήν ιχθύος επιτέλους” από την εργασιακή επιτροπή, ίσως πολλοί πιστεύουν ακόμα ότι η αμοιβαία εμπιστοσύνη εργαζόμενου – εργοδότη, που έχει μονιμοποιήσει με την τακτική της η εργοδοσία, θα συνέχιζε και δεν θα ράγιζε ποτέ.

Όμως, όπως λέει και ο σοφός μας λαός, τα όργανα άρχισαν… πάλι.

Καμιά εμπιστοσύνη δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε ποτέ, ανάμεσα στον εκμεταλλευτή και τον εκμεταλλευόμενο. Και όποιος δεν το πιστεύει αυτό είναι, αν όχι ξεγελασμένος, τουλάχιστον συμβιβασμένος με τις επιλογές των εκμεταλλευτών του. Και μέρες που είναι, από τη μία να τον ξεζουμίζουν με τα φορομπηχτικά και τα χαράτσια, και από την άλλη να συναινεί στο σφάξιμο κάθε εργασιακού του δικαιώματος.

Με διάφορα ψέματα, τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ μαζί με τα δεκανίκια της ΔΗΜΑΡ και την καθοδήγηση του ΣΕΒ και της ΕΕ, με την συνενοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, θέλουν να επιβάλουν μισθούς πείνας. Σε συνθήκες τεράστιας ανεργίας και της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, καταργούν κάθε δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή της εργατικής τάξης. Έτσι προσπαθούν να τα νομιμοποιήσουν στη συνείδηση μας με τη μονιμοποίηση όλων των αντεργατικών μέτρων.

Επειδή λοιπόν, οι καιροί είναι πονηροί και ήδη η εργοδοσία και εδώ, έχει αρχίσει τερτίπια με την μισθοδοσία, που φθάνει ακόμα και σε καθυστέρηση  καταβολής των δεδουλευμένων έως και ενός μήνα, σε όσους εργάζονται με μπλοκάκια και σε λιγότερο στους υπόλοιπους,  καλούμε όλους τους συνάδελφους, όλους τους τίμιους εργαζόμενους στο Δ.Ο.Λ. σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Καμιά αναμονή στα σχέδια υποβάθμισης και κατάργησης των εργασιακών μας σχέσεων. Να σταματήσει τώρα όποια προσπάθεια να περάσουν οι καθυστερήσεις πληρωμών ως κάτι το φυσικό και αναγκαίο με το πρόσχημα της κρίσης.

·           Καμιά θυσία από όσες μας ζητούν, δεν έχει αντίκρισμα για τους εργαζόμενους.
·           Η  υποχώρηση στα εκβιαστικά διλήμματα δεν είναι η σωτηρία μας αλλά ο ενταφιασμός μας.

ΨΗΛΑ  ΤΟ  ΚΕΦΑΛΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Όλοι ενωμένοι σε κάθε χώρο δουλειάς μαζί με το σωματείο μας, να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα δικαιώματά μας, τις κλαδικές συμβάσεις, να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης, που θέλουν να δουλεύουμε τζάμπα χωρίς δικαιώματα. Προχωράμε άμεσα σε συζήτηση-συνέλευση σε κάθε τμήμα, οργανώνουμε την ενότητα και την αντίστασή μας.


ΟΥΤΕ  ΒΗΜΑ  ΠΙΣΩ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΜΑΣ.

Εργοστασιακή Επιτροπή  της Εταιρείας 
Βιβλιοσυνεργατική ΑΕΠΕΕ
                                                                                                                                   
Ανακοίνωση

    Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζει η κάθε λαϊκή οικογένεια. Όπου οι καθυστερήσεις πληρωμών, τα χαράτσια, οι απλήρωτοι λογαριασμοί μας οδηγούν όλο και πιο βαθιά στην εξαθλίωση. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη μεταξύ μας.
Θεωρούμε πως το "όλοι για έναν και ένας για όλους" δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά αποκτάει στις μέρες μας ιδιαίτερη σημασία.

    Τη Δευτέρα 27 Μαϊου ορίστηκε το δικαστήριο για τον απολυμένο συναδέλφου μας Γρηγόρη Σκουρτόπουλο, ο οποίος διεκδικεί διαφορά στα δεδουλευμένα και τις υπερωρίες. Η επιλογή ενός εργαζόμενου να καταθέσει σαν μάρτυρας στο δικαστήριο εναντίον του συναδέλφου μας παίρνοντας το μέρος της εργοδοσίας, θεωρούμε πως δεν ήταν σωστή.
Η δίκη τελικά πήρε αναβολή για το Νοέμβρη. Καλούμε το συγκεκριμένο συνάδελφο να το ξανασκεφτεί και να μην καταθέσει εναντίων συναδέλφου και υπέρ της εργοδοσίας.

    Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, πως για όλα τα προβλήματα και τα βάσανα που τραβάνε, υπεύθυνη είναι η εργοδοσία και η κυβερνητική πολιτική που μας φορτώνουν όλα τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις δικές μας πλάτες. 

    Συνάδελφοι σωτήρες δεν υπάρχουν, κανείς δεν πρόκειται να έρθει για να μας σώσει.

Εμείς πρέπει να παλέψουμε σαν εργατική τάξη, μαζί με τους συμμάχους μας, αγρότες και φτωχούς-μικρομεσαίους και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Ο μόνος δρόμος, η μόνη διέξοδος, είναι η συσπείρωση και η οργανωμένη δράση μέσα από το κλαδικό Συνδικάτο, την εργοστασιακή επιτροπή στο χώρο της δουλειάς και τις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες.

       28-5-2013
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ 
ΑΘΗΝΩΝ
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Πέμπτη

Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, μεθαύριο, Πέμπτη 30 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου (Αιόλου 104, 6ος όροφος, γραφείο 606). Θέματα της συνέλευσης θα είναι ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, οι διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση στα Πρακτορεία και η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια αρχαιρεσιών.

28/05/13
Πλήρης εκφυλισμός των διαδικασιών 
στο συνέδριο του ΕΚΑ
Πριν την αποχώρηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ



Ο πλήρης εκφυλισμός ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του 28ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που έγινε στις 25 και 26 Μάη. Αποκλειστικά υπεύθυνες γι' αυτό οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι οποίες μετέτρεψαν το Συνέδριο του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, σε διαδικασία παρασκηνιακών διαβουλεύσεων. Ματαίωσαν την ουσιαστική συζήτηση για την οργανωμένη αγωνιστική απάντηση της εργατικής τάξης στη διαρκή επίθεση των κεφαλαιοκρατών. Αυτό και μόνο αρκεί, ώστε η εργατική τάξη να τους αφαιρέσει το δικαίωμα να μιλάνε εξ ονόματός της. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε η ριζική αντίθεση των δύο γραμμών στο εργατικό κίνημα. Επιβεβαιώθηκε η ανωτερότητα της γραμμής της ταξικής πάλης, αλλά και τα αυξημένα καθήκοντα των ταξικών δυνάμεων να συμβάλουν με τη δράση τους στην ενεργητική είσοδο των λαϊκών μαζών στο στίβο της ταξικής πάλης.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διακρίθηκαν για τη μαζική, οργανωμένη και πειθαρχημένη παρουσία τους. Βρέθηκαν στο συνέδριο με τη συνείδηση ότι βρίσκονται σε αποστολή για την οργάνωση της τάξης τους. Η στάση τους βασίζεται στην αντίληψη ότι υπάρχει η δυνατότητα και η ανάγκη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού, που περνά μέσα από την ταξική σύγκρουση.
Στην αντίπερα όχθη, οι δυνάμεις της ταξικής συνεργασίας: Οι δύο ΠΑΣΚΕ, οι δύο ΔΑΚΕ, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ). Ελαμψαν όλοι διά της απουσίας τους. Ελειπαν περίπου 4 στους 5 αντιπροσώπους τους. Οταν τη δεύτερη μέρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν αυτήν την κατάντια και αποχώρησαν, στην αίθουσα έμειναν λιγότεροι από 90 σύνεδροι. Φάνηκε η δυσκολία της «εργατικής αριστοκρατίας» να «κινητοποιήσει» σημαντικό κομμάτι των δυνάμεών της, καθώς οι δεσμοί τους είναι προϊόν πελατειακών σχέσεων που σήμερα έχουν αδυνατίσει. Παράλληλα, η σημερινή κατάσταση είναι και αποτέλεσμα της συστηματικής καλλιέργειας κλίματος απογοήτευσης από την "εργατική αριστοκρατία", για την αδρανοποίηση των λαϊκών μαζών.
Μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

27/05/13

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ       

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, καλεί όλα τα σωματεία και τις Ενώσεις στο χώρο του τύπου και χάρτου στην Αττική, σε σύσκεψη – συζήτηση με θέμα:

« Τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων »

Όπως όλοι γνωρίζουμε η επίθεση και οι περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, στις συντάξεις, στην υγεία που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις, είχαν ως αποτέλεσμα  την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων. Μαζί με τα κουρέματα, την υποχρηματοδότηση, τη συρρίκνωση και το κλείσιμο επιχειρήσεων λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, την ανεργία,  έχουν αφήσει τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης άδεια.
Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη, ο κίνδυνος νέων μειώσεων είναι άμεσα υπαρκτός σε συντάξεις και παροχές υγείας, έως και η μη καταβολή των συντάξεων είναι σε κίνδυνο στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και στο ΙΚΑ.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση πήραμε την πρωτοβουλία της σύσκεψης προκειμένου να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
 Η σύσκεψη θα γίνει την Τρίτη 4 Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας Σολωμού 65, 6ος όροφος, Αθήνα.

27/05/13

Οργάνωση της αλληλεγγύης

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες:

Εδώ και δύο χρόνια οι συνθήκες διαβίωσης της κάθε οικογένειας έχουν χειροτερέψει κατά πολύ. Στους ήδη πολύ χαμηλούς μισθούς μας, ήρθαν να προστεθούν χαράτσια της ΔΕΗ, εισφορές «αλληλεγγύης», νέοι φόροι, αυξήσεις στα καύσιμα και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Οι άνεργοι πλέων στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει το 1.5 εκατομμύριο με σχεδόν κάθε οικογένεια να έχει από τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος. Πολλοί από εμάς δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες επιβίωσης, όπως είναι η σίτιση, η στέγαση, η υγεία και η παιδεία αυτών και των οικογενειών τους.

Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να λυγίσει μπροστά στις δυσκολίες. Κανένας να μην ντραπεί για την κατάσταση που βρίσκεται, μιας και δεν ευθύνεται αυτός ατομικά.
Συλλογικά μπορούμε να οργανώσουμε την αλληλεγγύη στους συναδέλφους που το έχουν ανάγκη, αρκεί να γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Για να διευκολύνουμε αυτό το σκοπό και να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας, ζητάμε από τις σωματειακές επιτροπές και πρωτοπόρους εργάτες, να απευθυνθούν σε όλους τους συναδέλφους να συμπληρώσουν το παρακάτω ερωτηματολόγιο.

1
Εάν έχεις στεγαστικό δάνειο απλήρωτο και τίθεται ζήτημα να σου πάρουν το σπίτι;

2
Εάν χρωστάς ενοίκια και κινδυνεύεις να σου κάνουνε έξωση;


3
Εάν χρωστάς στην εφορία χρήματα από διάφορα χαράτσια ή άλλο λόγο;

4
Εάν έχεις απλήρωτη τη ΔΕΗ και κινδυνεύεις να σου κόψουν το ρεύμα;

5
Εάν χρειάζεται να νοσηλευτείς εσύ ή μέλος της οικογένειάς σου και δεν μπορείς να καλύψεις τα έξοδα νοσηλείας;

6
Εάν οι αποδοχές σου δεν επαρκούν για να καλύψεις τις ανάγκες σίτισης και ένδυσης επαρκώς για την οικογένειά σου.

7
Εάν δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες μετακίνησής σου για να έρθεις για δουλειά;


Με ειλικρίνεια και χωρίς ντροπή, ο καθένας θα ήτανε καλό να εμπιστευτεί στη Σωματειακή επιτροπή αυτά τα προσωπικά του στοιχεία. Να μην νιώσει κανένας ότι είναι μόνος του.

Μπορούμε να δώσουμε μία υπόσχεση και να την πετύχουμε!
-Σε κανέναν από τους συναδέλφους της επιχείρησης, δεν θα κατασχεθεί το σπίτι.
-Δε θα μείνει κανένας χωρίς ρεύμα.
-Κανένας η οικογένεια δε θα κινδυνέψει, γιατί δεν μπόρεσε να νοσηλευτεί ή να πάρει τα απαραίτητα φάρμακα.
-Κανένας συνάδελφος και η οικογένειά του δεν θα νιώσουν την πείνα, ούτε για μια μέρα.


Σε συντονισμό με το Σωματείο μας, το ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την όποια επίθεση, συλλογικά.

26/05/13


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Για την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας 
στο εργοστάσιο της ΒΙΣ στο Βόλο.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΣ, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που παίρνει σε βάρος τους η εργοδοσία της ΒΙΣ του ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που έχει ψηφίσει η τρικομματική κυβέρνηση και εφαρμόζοντας την εκ περιτροπής εργασία στη Χαρτοποιία. Τελευταία  έχει καταργήσει την επιχειρησιακή ΣΣΕ, και επίσης υπάρχουν  μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων.

Σήμερα υπάρχει πείρα και χρειάζεται οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Η ανοχή σε αντεργατικούς νόμους, στην επιθετικότητα της εργοδοσίας δε βοηθά, τη θεωρεί ως αδυναμία η εργοδοσία και αποθρασύνεται. Επομένως ο δρόμος της αντίστασης, της διεκδίκησης, να ακυρώσουμε τα αντεργατικά μέτρα, να τα παρεμποδίσουμε, κόντρα στους αντεργατικούς νόμους,  είναι μονόδρομος. Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα βρίσκετε πάντα στο πλευρό του επιχειρησιακού Σωματείου και των εργαζομένων , να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει με την πείρα μας, για ότι εσείς αγωνιστικά αποφασίσετε.

Απαιτούμε από την εργοδοσία της ΒΙΣ να σταματήσει τώρα την αντεργατική, εκ περιτροπής εργασία στους εργαζόμενους της Χαρτοποιίας. Να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλει. Καμία καθυστέρηση πληρωμών.

21-05-2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους  της “ΦΗΜΗ ΠΑΚ” καθώς και της “ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗΣ” που βρίσκονται  εδώ και πολλούς μήνες απλήρωτοι με ευθύνη της εργοδοσίας  και με σοβαρά οικονομικά προβλήματα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Στη “ΦΗΜΗ ΠΑΚ” οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τουλάχιστον 8 μήνες και στη “ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ” κοντεύουν τα 2 χρόνια! Για το λόγο αυτό καλούμε όσους συναδέλφους μπορούν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους μαζεύοντας  χρήματα, τρόφιμα ή ότι άλλο με σκοπό να τα παραδώσουμε στους συναδέλφους μας.
Είναι καθήκον η ταξική αλληλεγγύη να εκφράζεται και με τέτοιες μορφές  γιατί  η κρίση και η δυστυχία που αυτή επιφέρει σε όλους θα μεγαλώσει  πιο πολύ. Η έμπρακτη αλληλεγγύη και συναδελφικότητα με αυτό τον τρόπο , για εμάς τους εργάτες , δεν έχει τη μορφή του “συσσιτίου” και της “φιλανθρωπίας”’ όπως προβάλλεται  στις μέρες μας. Μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε οι εργάτες που αγωνίζονται σήμερα,  να έχουν αντοχή για τη συνέχεια των δύσκολων  αγώνων που οι συνθήκες  μας επιβάλλουν, τώρα και για όσο χρειαστεί μέχρι την τελική νίκη.
Ότι  υλικό συγκεντρώνεται από μεμονωμένους συναδέλφους  ή από εργοστάσια να έρχεται  στα γραφεία του σωματείου ή να υπάρχει συνεννόηση  με μέλος της διοίκησης να έρχεται να τα παίρνει από τους χώρους δουλειάς.


Συναδελφικά
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Αγαπητοί Συναγωνιστές – Συνάδελφοι,

            Οι περικοπές των τελευταίων ετών στις συντάξεις της κοινωνικής ασφάλισης, στην υγεία έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους. Η καταλήστευση των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων από όλες τις κυβερνήσεις για δεκαετίες καθώς και  των τελευταίων χρόνων της καπιταλιστικής κρίσης με τα κουρέματα κτλ. έχουν αφήσει τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης άδεια.
            Τεράστια είναι τα προβλήματα που προκύπτουν και επιβαρύνουν την κοινωνική ασφάλιση και έχουν την αντανάκλαση τους στην επίσημη και ανεπίσημη ανεργία την αδήλωτη ή ανασφάλιστη εργασία, τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους μεγαλοεργοδότες, τους ανύπαρκτους ελέγχους. Την υποχρηματοδότηση από το κράτος, αλλά και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών ή και μεγαλύτερων επιχειρήσεων.
            Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Ο κίνδυνος νέων μειώσεων στις συντάξεις,  στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές είναι άμεσος, αλλά και η στάση πληρωμών είναι πιθανή. Σε όλα τα ταμεία η μείωση των εσόδων είναι τεράστια και για ορισμένα ταμεία όπως ο ΟΑΕΕ μπαίνει ζήτημα στάσης πληρωμών. Το πρόβλημα δεν είναι λογιστικό πρόκειται για την εφαρμογή συνειδητών πολιτικών που εκπορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου και έχουν στόχο να καταργήσουν το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με συντάξεις πείνας τον 350 ευρώ  και την παράδοση της ασφάλισης στους ιδιώτες.
            Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση οι δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας Π.Α.ΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΜΑΣ – ΟΓΕ - ΠΑΣΥ σας καλούν σε σύσκεψη τη Δευτέρα 20 Μάη 2013 και ώρα 7:00μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Ομηρίδου Σκυλίτση 19 προκειμένου να συζητήσουμε την ανάληψη συγκεκριμένων αγωνιστικών από κοινού πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του ζητήματος.  

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ
14/5/2013



Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Μεβγαλ.

Οι διοίκηση  της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, και όλων των εργαζόμενων στον κλάδο, απευθύνουμε  συναδελφικό χαιρετισμό στους εργάτες της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ και σας δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό σας, στη μάχη που δίνετε διεκδικώντας τα δεδουλευμένα σας, και θα είμαστε διαρκώς δίπλα σας, δίπλα στην εργατική τάξη που μάχεται και αγωνίζεται υπερασπίζοντας τα δίκαια αιτήματα της.
Σαν εργαζόμενοι και εμείς οι ίδιοι, όπως και όλοι οι συνάδελφοι στον κλάδο  γνωρίζουμε  τι σημαίνει να παλεύεις καθημερινά με την απλήρωτη εργασία, με την ανεργία, με την επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις. Έχουμε δώσει μάχες και συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά όπου η εργατική τάξη υποφέρει, όπως στο εργοστάσιο της 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ, στη FIMI PACK και σε πολλά άλλα, δίχως να το βάζουμε κάτω, και δίχως να συμβιβαζόμαστε με της ορέξεις των εργοδοτών και της εντολές του κεφαλαίου.
 Ξέρουμε όμως ακόμα πως η ελπίδα βρίσκεται εκεί όπου οι εργαζόμενοι δε σκύβουν το κεφάλι. Εκεί όπου παλεύουν για να γίνει νόμος, το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.
Στη δύσκολη μάχη που δίνετε, να γνωρίζετε, ότι θα μας έχετε στο πλευρό σας. 
Mε ταξική αλληλεγγύη θα οργανώνουμε μαζί την πάλη να ανάψουν και αλλού τέτοιες εστίες αντίστασης. Όλο και περισσότεροι να είναι οι χώροι που θα αντιστέκονται, ενάντια στην προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία με την πλήρη στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης να αφαιρέσει τα δικαιώματά μας.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.
12/5/13

Απεργία διαρκείας στη FimiPack

Σε απεργία διαρκείας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι της FimiPack, στην τελευταία τους συνέλευση. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα 8 μηνών και την καταβολή του δώρου Πάσχα και είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν κάθε μορφή πάλης για να μην χάσουν τα δεδουλευμένα τους.


Το Σωματείο που βρίσκεται δίπλα στον αγώνα των συναδέλφων από την πρώτη στιγμή, καλεί τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της Fimi Pack.
Για το λόγο αυτό, συγκεντρώνουμε χρήματα και τρόφιμα στα γραφεία του Σωματείου Αριστοτέλους 11-15 στον 6ο όροφο.

12/05/13

Θεατρικά Σαββατοκύριακα

Δύο θεατρικά Σαββατοκύριακα έχει ετοιμάσει το ΠΑΜΕ στο Θέατρο ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ. 
Στις 18-19/5/2013 από τη θεατρική σκηνή ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ και το έργο 
ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές» του Μαξ Φρις.
Στις 25-26/5/2013 από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ το έργο 
«Τρόμος και αθλιότητα του τρίτου Ράιχ»
Οι παραστάσεις θα ξεκινούν το Σάββατο στις 9.00 μμ και την Κυριακή στις 8.00μμ. Προσκλήσεις θα υπάρχουν στο ΠΑΜΕ και στα συνδικάτα. Οι παραστάσεις  συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ γι’ αυτό οι προσκλήσεις θα διατίθενται με 5 ευρώ για τους εργαζόμενους και δωρεάν για τους ανέργους.
12/05/13

«Όλοι τη Δευτέρα 
στη συγκέντρωση αλληλεγγύης 
στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ. 
Όλοι στο πλευρό των καθηγητών! 
Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη», 

Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης.
Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Κανείς να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.
Για να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής κυβέρνησης.
Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την επιστράτευση, την τρομοκρατία, το δόγμα νόμος και τάξη δεν θα περάσει.
Νόμος και τάξη σημαίνει από τη μια καταστολή, συκοφάντηση, ανεργία, απολύσεις και από την άλλη φόβος και σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση.
Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός, έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.
Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών 
θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
12/05/13

                            
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 
ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΙΡΙΣ
Συνάδελφοι-ισσες,
     Τα ξημερώματα της Τετάρτης, συνέβη σοβαρό εργατικό ατύχημα  στο εργοστάσιο «ΙΡΙΣ» στο Κορωπί.  Ο συνάδελφος Γόρδιος Κώστας 21 ετών που εργαζόταν για 3 εβδομάδες στην επιχείρηση, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της εργασίας του στη δετική μηχανή (stacker). Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος  βρέθηκε να δουλεύει πάνω στη μηχανή μόνος του χωρίς να βρίσκεται άλλος συνάδελφος δίπλα του. Πρόκειται για ένα ατύχημα που έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς.
Είναι ένα ατύχημα, που με τον πιο τραγικό τρόπο, έρχεται να επιβεβαιώσει την επικινδυνότητα του ίδιου του επαγγέλματος, μιας και είναι δεκάδες οι συνάδελφοι με κομμένα δάχτυλα ή άλλους τραυματισμούς. Δείχνει ότι η δουλειά με εντατικούς ρυθμούς εργασίας προκειμένου να βγει η παραγωγή πιο γρήγορα και πιο φθηνά, έχει σαν αποτέλεσμα να παραβιάζονται κανόνες ασφαλείας. Αναδεικνύει την επικίνδυνη για τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων, κατάργηση της κλαδικής σύμβασης των λιθογράφων μιας και βασικό κομμάτι της σύμβασης είναι ο καθορισμός, ελάχιστης σύνθεσης ειδικευμένων εργατών σε κάθε μηχανή.
Να θυμίσουμε ότι η διοίκηση της Ίριδας, έχει εξαπολύσει επίθεση εδώ και αρκετούς μήνες ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων με αφορμή την κρίση και την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης. Με τις μειώσεις μισθών που απορρέουν από την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), με τις δεκάδες απολύσεις καθώς και με την επιλογή ύπαρξης εργολάβων που αναλαμβάνουν να κάνουν εργασίες ένθεσης και βιβλιοδεσίας δίνοντας κυριολεκτικά ψίχουλα στους εργάτες και τις εργάτριες.
     Τώρα αναδεικνύεται πιο καθαρά από ποτέ η ανάγκη αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. Η έννοια της συλλογικής σύμβασης δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό μέρος όσον αφορά τον κατώτερο μισθό. Αποτελεί  τη συλλογική κατάκτηση των εργαζομένων όλα τα προηγούμενα χρόνια έναντι των εργοδοτών για τους όρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργάζονται οι εργαζόμενοι σε όλες τις επιχειρήσεις. Το γάλα, η φόρμα, τα παπούτσια, η υγιεινή και ασφάλεια ήταν και είναι κατακτήσεις ως ελάχιστοι όροι για να ζουν, να δουλεύουν με ασφάλεια και να αμείβονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Σήμερα, όλα αυτά θεωρούνται περιττά για τους εργοδότες. Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ «οι Συλλογικές Συμβάσεις είναι ξεπερασμένες, τον κόσμο τον ενδιαφέρει απλά να έχει δουλειά». Αξιοποιούνε τις στρατιές των ανέργων ως μοχλό πίεσης των δικαιωμάτων μας προς τα κάτω, ο εργάτης θεωρείται περισσότερο «αναλώσιμος» από ποτέ.
Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η οργάνωση στους χώρους δουλειάς για να αποκρουστεί αυτή η επίθεση. Η καθολική, μαζική και με περιεχόμενο τις λαϊκές ανάγκες, οργάνωση στο σωματείο, είναι αυτή που θα ανοίξει το δρόμο για κατακτήσεις προς όφελος των εργαζομένων.
     Τα εργατικά ατυχήματα δεν αποφεύγονται με ευχολόγια του στυλ «να ’ναι το τελευταίο». Αποφεύγονται όταν τον πρώτο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής τον έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που παράγουν για όφελος όλης της κοινωνίας και όχι για τα αφεντικά τους. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι συνολικά και το πρώτο βήμα είναι η μαζικοποίηση του Σωματείου τους!
Διεκδικούμε άμεσα:
-Να ενταχθεί και πάλι ο κλάδος στα βαρέα- ανθυγιεινά και επικίνδυνα επαγγέλματα, όπως ήταν στο παρελθόν.
-Να λειτουργήσει μόνιμα σταθμός πρώτον βοηθειών, με ασθενοφόρο που θα καλύπτει τη βιομηχανική ζώνη Κορωπίου-Παιανίας.
-Να παρθούν επιπλέον μέτρα ασφάλειας που θα ελαχιστοποιούνε τον κίνδυνο ατυχήματος.
-Να φτιαχτούν σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, εκλεγμένες από τους εργάτες, χωρίς την παρέμβαση της εργοδοσίας.
-Να διασφαλιστεί από τη διοίκηση της εταιρίας, ότι είναι απαραίτητο για τη ταχύτερη θεραπεία και αποκατάσταση του συναδέλφου Γόρδιου Κώστα.
                                                                                                                                             09-5-2013
Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο  " Ίρις "

Την Τετάρτη τα ξημερώματα στο εργοστάσιο "Ίρις"στο  Κορωπί έγινε σοβαρό εργατικό ατύχημα. Ο συνάδελφος Γόρδιος Κώστας 21 ετών που εργαζόταν για 3 εβδομάδες στην επιχείρηση, τραυματίστηκε σοβαρά στην δεματοποίησης της εκτυπωτικής μηχανής και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό στην εντατική. Ο συνάδελφος παρόλο που ήταν νέος στη δουλειά και ανειδίκευτος εργάτης, βρέθηκε να δουλεύει πάνω στη μηχανή χωρίς να βρίσκεται άλλος εργαζόμενος στο πόστο του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τον βρούνε μετά από ώρα αναίσθητο και μαζί με την καθυστέρηση του ασθενοφόρου  να επιδεινωθεί η κατάστασή του.Το περιστατικό καταγγέλθηκε από το Σωματείο στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχε αναφερθεί εργατικό ατύχημα από πλευράς επιχείρησης και πραγματοποίησε έλεγχο στο σημείο του ατυχήματος.
 Η διοίκηση του Σωματείου ευχόμαστε στο συνάδελφο να γίνει καλά και είμαστε στη διάθεση της οικογένειάς του για ότι βοήθεια χρειαστεί.

08/05/13
48ωρη Απεργία και Ασφαλιστικά μέτρα
 στη Fimi Pack

Άφαντος έγινε την περασμένη πέμπτη ο εργοδότης της Fimi Pack όταν κινήθηκε αυτόφορη διαδικασία μετά από καταγγελία των εργαζομένων και του Σωματείου για την μι καταβολή του δώρου πάσχα. Οι εργαζόμενοι της Fimi Pack προχώρησαν σήμερα το πρωί σε συνέλευση για την μι καταβολή του δώρου και την καθυστέρηση πληρωμών που φτάνει στους 8 μήνες. Ομόφωνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα και σε 48ωρη απεργία.

08/05/13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ

& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καταγγέλλει την προκλητική στάση του ΣΕΒ στα αιτήματα των εργαζομένων, για υπογραφή Εθνικής και Κλαδικών ΣΣΕ. Η θέση του ΣΕΒ όπως εκφράστηκε με τη δήλωση του Δ. Δασκαλόπουλου στη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, είναι ότι η ΕΓΣΣΕ έχει ξεπεραστεί και μάλιστα έγινε και ερμηνευτής το ποιες είναι οι αγωνίες των εργαζομένων, για το τι τους ενδιαφέρει  και αποφάνθηκε ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι ΣΣΕ.
Πρόκειται για στάση βαθιά ταξική και αντεργατική, προκλητική που χρειάζεται να απαντηθεί απ’ όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου, όπως αρμόζει στους δήμιους των δικαιωμάτων, στους εργοδότες, κυβέρνηση, Ε.Ε. που από κοινού παίρνουν όλα τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα.
Για μισθούς 500€, για συντάξεις εξαθλίωσης, με κατάργηση των ΣΣΕ, με καθημερινές απολύσεις, με υπέρογκη φοροληστεία και όλα αυτά για να επανακάμψουν τα κέρδη, να ξεπεράσουν την κρίση που τα κέρδη τους δημιούργησαν.
Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που είδε εύλογα και νόμιμα τα επιχειρήματα και τις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Δεν μπορεί να μην αγανακτήσουν και να μην εξοργιστούν οι εργαζόμενοι από αυτές τις θέσεις και τις δηλώσεις της ΓΣΕΕ.

Συνάδελφοι, και σε συνάντηση που είχε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας στο ΣΕΒ για τις Κλαδικές ΣΣΕ, Χαρτοποιίας – Κυτιοποιίας, αντιμετωπίσαμε την άρνησή τους και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας να υπογράψουν ΣΣΕ.
Η επιδίωξή τους είναι ξεκάθαρες. Δεν ανέχονται και δεν θέλουν την ύπαρξη των ΣΣΕ, θέλουν την βαρβαρότητα της ατομικής σύμβασης με εξαφανισμένα εργατικά δικαιώματα. Έχουν μαζί τους με πλήρη στήριξη την τρικομματική κυβέρνηση, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, την Ε.Ε., τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που το καθένα και με τον τρόπο του στηρίζουν αυτή την πολιτική. Η κατάργηση των ΣΣΕ δεν θα περάσει.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μαζί με τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τα αιτήματά μας που είναι η υπογραφή των Κλαδικών ΣΣΕ, χωρίς μειώσεις που θα κατοχυρώνουν τα δικαιώματά μας.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική ετοιμότητα, να απαντήσουμε αγωνιστικά, ενωμένοι και να διεκδικήσουμε την υπογραφή των ΣΣΕ.

29/4/2013

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Αφοί Βλάχου

Ανοιχτό κάλεσμα για αλληλεγγύης και συντονισμού του αγώνα.


Οι εργαζόμενοι της Αφοί Βλάχου, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι του κλάδου, εδώ και περίπου 6 μήνες, αντιμετωπίζουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας να εφαρμόσει τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί. Από την πρώτη στιγμή, μέσα από γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων με το Σωματείο μας,  καταφέραμε να το αντιμετωπίσουμε συλλογικά ως ένα σώμα και να μην αφήσουμε τον καθένα μόνο του, να υποκύψει στο φόβο και την ηττοπάθεια.

Στις αρχές Οκτώβρη, χωρίς καμία προειδοποίηση, πληρωθήκαμε την εξόφληση του προηγούμενου μήνα και έλειπε το επίδομα γάμου. Γνωρίζοντας ότι με τη λήξη των Συλλογικών Συμβάσεων το επίδομα γάμου αμφισβητείται, αποφασίσαμε να μην τους το χαρίσουμε. Μετά από λίγες ώρες σταμάτησαν όλες οι μηχανές του εργοστασίου. Με αυτή τη δίωρη στάση στείλαμε το πρώτο μήνυμα ότι δεν θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων που με κόπο και αγώνες έχουμε κατακτήσει τόσα χρόνια. Η εργοδοσία τότε έκανε πίσω. Παρόλα αυτά ενώ έδωσε και πάλι το επίδομα γάμου, στα εξοφλητικά το πέρασε ως «οικειοθελής παροχή». Αυτό σημαίνει ότι πιο εύκολα δίνεται η δυνατότητα να μας το ξανακόψει.
Το Νοέμβρη μέσα από γενική συνέλευση του εργοστασίου, επανήρθαμε, ζητώντας από τη Διοίκηση να υπογράψει επιχειρησιακή ΣΣΕ, διατηρώντας όλα τα μισθολογικά δικαιώματα. Η Διοίκηση αρνήθηκε, παρόλο που τότε έδινε την υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μειώσεις.
Δεν πέρασε πολύς καιρός για να διαψευστεί. Το Μάρτη του 2013, ξεκίνησε να καλεί τους εργαζόμενους έναν-έναν ζητώντας τους να δεχτούνε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις 15%. Προχωρήσαμε σε νέα γενική συνέλευση που συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων, από την παραγωγή και τα γραφεία. Με μυστική ψηφοφορία, αποφασίσαμε ομόφωνα, ότι «όχι απλά δεν υπογράφουμε μειώσεις, αλλά διεκδικούμε τη υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με τις ίδιες αποδοχές». Για να πιέσουμε, προχωρήσαμε σε 24ωρη απεργία με απόλυτη επιτυχία.
Η εργοδοσία δεν το άφησε έτσι, όταν είδε την αποφασιστικότητα των εργατών, μας μάζεψε όλους μαζί για να μας μεταπείσει. Έκανε προσπάθεια να «φιμώσει» τους εκπροσώπους του Σωματείου αφαιρώντας τους συνεχώς το λόγο. Δεν κατάφερε πάλι να πείσει κανέναν. Μετά από λίγες ημέρες επανήρθε με νέα πρόταση. ΄Έριξε το δόλωμα ότι απλά θα αντικαταστήσει ένα μέρος των αποδοχών με κουπόνια σε εμπορικά καταστήματα. Έτσι όπως είπε δεν θα χάναμε τίποτα. Σε νέα γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι απάντησαν όχι.
Αδιαφορώντας για την θέληση των εργατών η Διοίκηση την 1η Απρίλη μοίρασε σχέδια ατομικών Συμβάσεων με την πρότασή της για τα κουπόνια. Μετά από λίγες ημέρες, πήρε την απάντηση από τη συνέλευση των εργατών που αρνήθηκε και συλλογικά επέστρεψε όλα τα σχέδια συμβάσεων που είχαν μοιραστεί.
Μετά από νέο κάλεσμα και πίεση της εργοδοσίας, πετύχαμε για πρώτη φορά να δεχτεί να κάτσει να συζητήσει για το σχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης που προτείναμε.

Ποιο είναι το συμπέρασμα;
Οι εργαζόμενοι της Αφοί Βλάχου, έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα δύσκολο, που δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε. Κανένας αγώνας άλλωστε, δεν μπορεί να έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων την επιτυχία του. Το σίγουρο είναι ότι νιώθουμε όλοι εντάξει με τους εαυτούς μας, ότι δεν τα παρατήσαμε, δώσαμε μάχη. Ξέρουμε ότι όταν έρθει η ώρα και τα παιδιά μας ρωτήσουν τι κάναμε εμείς για να μην δουλεύουνε σα σκλάβοι, θα έχουμε κάτι να τους πούμε. Ότι τότε δεν ακολουθήσαμε το «νόμιμο και το εφικτό», αλλά διαμορφώσαμε αιτήματα με βάση τις ανάγκες μας, είπαμε ότι εμείς δεν ζούμε με μισθούς πείνας και κουπόνια πτωχοκομείου.
Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ, γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία είδαμε τι μας ενώνει και αυτό είναι το ταξικό συμφέρον. Αφήσαμε πίσω τις αντιλήψεις που μας χωρίζανε σε παλιούς- νέους εργαζόμενους, παραγωγή -γραφεία, έλληνες- μετανάστες, χειριστές- βοηθοί.
Καταλάβαμε ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, όταν παλεύουμε με το ταξικό Σωματείο των Λιθογράφων και όχι ο καθένας μόνος του. Ότι μέσα από συλλογικές διαδικασίες μπορούμε να παίρνουμε τις πιο σωστές αποφάσεις, αλλά και να σχεδιάζουμε και να οργανώνουμε την κάθε μας αγωνιστική κίνηση. Φάνηκε ότι το Σωματείο μας έλεγε την αλήθεια, αποκαλύπτοντας κάθε φορά τις παγίδες και τους κινδύνους, χωρίς ωραιοποιήσεις, έδειξε ότι δεν τα διπλώνει στα δύσκολα και δεν εξαγοράζεται. Η επίθεση της εργοδοσίας στα πρόσωπα των συνδικαλιστών, επιβεβαίωσε ότι είναι σε άλλη όχθη και τους πολεμάνε γιατί δεν πατάνε σε δύο βάρκες όπως κάνουν άλλοι συνδικαλιστές.

Τώρα χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη των συναδέλφων μας και από άλλους χώρους δουλειάς.
Δεν ζητάμε υλική βοήθεια, ούτε ανακοινώσεις ότι είμαστε μαζί. Αυτό που έχουμε ανάγκη, είναι να ανάψουν και αλλού τέτοιες εστίες αντίστασης. Όλο και περισσότεροι να είναι οι χώροι που αντιστέκονται. Παίρνουμε κουράγιο από τους συναδέλφους της SOFTEX που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες υπογράψανε Σύμβαση και μάλιστα με παροχές πολύ πιο πάνω από τις τελευταίες κλαδικές συμβάσεις.
Όταν οι χώροι αντίστασης και απειθαρχίας στους νόμους που μας θέλουν μισθωτούς σκλάβους αυξηθούν, τότε η εργατική τάξη θα πάψουμε να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο.


1/05/13
Κοινή συνεδρίαση Διοίκησης της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, των Σωματείων και των Σωματειακών επιτροπών της Αττικής

Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 07:00μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Σολωμού 65 Αθήνα).

Θέμα:
α)Εκτίμηση της απεργίας της εργατικής πρωτομαγιάς.
β)Συζήτηση για την πορεία διεκδίκησης των ΣΣΕ.
γ)Ενημέρωση για συνάντηση για τις ΣΣΕ χαρτοποιίας- κυτιοποιίας.
δ)Δηλώσεις του ΣΕΒ για την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ.
ε)Πρόταση για οργάνωση συλλαλητηρίου στην Αττική, 23 Μάη. Με αίτημα τη διεκδίκηση υπογραφής των ΣΣΕ.
στ)Μέτρα ενημέρωσης και οργάνωσης  πανκινητοποίησης από κάθε σωματείο, σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων, στον κλάδο για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο 23 Μάη.