Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τη Δευτέρα στις 11:00 π.μ. η νέα συγκέντρωση 
των εργαζομένων της Fimi Pack 
στο Υπουργείο Εργασίας.


 Μετά από 9 μήνες που οι εργαζόμενοι έδειξαν ανοχή και προσέφεραν την εργασία τους χωρίς να πληρωθούν, ενώ εδώ και πάνω από δύο χρόνια κάνουν υπομονή με τις καθυστερήσεις πληρωμών, τώρα παίρνουνε το "ευχαριστώ" από τον εργοδότη που εξαφανίστηκε. 
Οι 110 εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο χωρίς κανένα εισόδημα, χωρίς αποζημιώσεις ή δυνατότητα να μπούνε στο ταμείο ανεργίας, αντιμετωπίζουν μία σειρά προβλήματα με την εφορία, μιας και δεν τους έχουν δοθεί βεβαιώσεις αποδοχών για τη φορολογική δήλωση. Χωρίς να γνωρίζουν εάν πρόκειται να ξανανοίξει η εταιρία με την ίδια ή με άλλη μορφή.

Σα να μην φτάνει αυτό, υπάρχουνε και διάφοροι θρασύδειλοι, που κατηγορούν ότι φταίνε οι εργάτες που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και κλείσανε την εταιρία. Δεν μας ξαφνιάζουν μιας και τα ίδια λέγανε για κάθε χώρο που κινητοποιούνταν. Φαίνεται ότι αυτοί έχουνε λύσει με άλλο τρόπο τα βιοποριστικά τους προβλήματα και δεν μπορούνε να νιώσουν πως είναι να μην έχεις να τα βγάλεις πέρα.

Ας μάθουν λοιπών αυτοί οι υπηρέτες των εκμεταλλευτών μας πως η ανωνυμία τους δεν μπορεί να κρύψει σε ποια τάξη ανήκουν και  ποια τάξη υπηρετούν. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη συρρίκνωση του κλάδου, ξέρουν καλά να κρύβουν πως αιτία είναι ο ίδιος ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων, που τσακίζει τις τιμές και τα μεροκάματα των εργατών, για να κλείσει ο  ένας εργοδότης τον άλλον. Είναι η άναρχη οικονομία του καπιταλισμού, που την περίοδο των επιδοτήσεων άνοιγε ο καθένας ένα τυπογραφείο αδιαφορώντας ποιες είναι οι ανάγκες της κοινωνίας. Κρύβουν πως με την καπιταλιστική κρίση και τα αντεργατικά μέτρα που έχουν παρθεί, οι εργάτες δεν έχουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και τα πρώτα που θα κόψουν είναι η εφημερίδα το περιοδικό ακόμα και το βιβλίο. Όταν αυτοί λένε να πολεμήσουμε την εισαγόμενη τυπογραφεία, εννοούν να δουλεύουμε με μισθούς Τουρκίας και Βουλγαρίας για να γίνουν οι εργοδότες μας πιο ανταγωνιστικοί. 
Ας μάθει λοιπών αυτή η σαβούρα του ντουνιά, που τα βάζει με τους εργάτες που αγωνίζονται, πως τα τυπογραφεία δουλεύουν γιατί οι εργάτες χειρίζονται τις μηχανές τους και οι εργάτες έχουν ένα "ελάττωμα" ξέρουν να σκέφτονται.
29/06/13



Παράσταση διαμαρτυρίας 

στο υπουργείο Εργασίας 

πραγματοποίησαν, την Τετάρτη εργαζόμενοι της «ΦΗΜΗ – ΠΑΚ», μαζί με την Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων.

Οι 120 εργαζόμενοι της «ΦΗΜΗ-ΠΑΚ» είναι απλήρωτοι για πάνω από 9 μήνες, ενώ βρίσκονται στον αέρα μετά την απόφαση της εργοδοσίας να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο. Κατήγγειλαν την εργοδοσία που δεν προσήλθε σε προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση για το θέμα, ενώ απαιτούν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να πάρει θέση για το θέμα.

    Παράσταση διαμαρτυρίας 

 στο Υπουργείο Εργασίας (στη Σταδίου) 

την Τετάρτη 26 Ιούνη, 10:00 π.μ.

Η Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, ομοσπονδίες, ενώσεις, σωματεία, συνταξιουχικές ενώσεις στον χώρο του Τύπου του Χαρτιού και των ΜΜΕ, πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο εργασίας, με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση.
 Η δραματική κατάσταση που έχουν έρθει τα Ταμεία ιδιαίτερα μετά και το κούρεμα του 2012, η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής τρικομματικής, οδηγεί σε νέα μείωση συντάξεων και παροχών υγείας.
Η καθυστέρηση στην καταβολή επιδομάτων υγείας φτάνει αρκετούς μήνες και η καταμέτρηση των ενσήμων για την παροχή συντάξεων, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τα δύο χρόνια!!! Η δυνατότητα καταβολής συντάξεων από κάποια Ταμεία δεν ξεπερνάει τους τρεις μήνες!

24/06/13
Να σταματήσει το πλιάτσικο με την υγεία του λαού!

Την ίδια στιγμή που η πρωτοβάθμια υγεία και φροντίδα, χτυπιέται  με τις συνενώσεις και τις καταργήσεις κέντρων υγείας, επιχειρείται νέο πλιάτσικο με την υγεία του λαού, προετοιμάζονται νέες περικοπές στις υπηρεσίες υγείας, στις εξετάσεις και τα φάρμακα.

Τον ΕΟΠΠΥ δεν τον λεηλατούν οι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι.


Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι μπόρα που θα περάσει.

Αν δεν τους σταματήσουμε θα έρθει καταιγίδα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουν κρατική εξασφάλιση και χρηματοδότηση στον ΕΟΠΥΥ. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν παροχές Υγείας - Πρόνοιας για όλους χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών. Να στηριχτεί η πρωτοβάθμια υγεία του λαού με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Με οργάνωση και αγώνα, να δημιουργηθεί ένα ορμητικό ποτάμι για να παρθούν πίσω όλα τα μέτρα που αυξάνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων σε εισφορές, που περικόπτουν συνεχώς φάρμακα, υπηρεσίες και παροχές Υγείας.



20/06/13
Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ


Την Τρίτη 18/06/13 έγινε παράσταση, με σημαντική παρουσία συνδικαλιστών, από Ενώσεις στον χώρο του Τύπου, στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με την πρόεδρο του Ταμείου και εξέθεσαν υπόμνημα με αιτήματα αλλά και τα προβλήματα του Ταμείου που ζητούν άμεση λύση.
Στην συνάντηση υπήρξε δέσμευση από την πρόεδρο του Ταμείου, ότι θα βρεθεί λύση για ορισμένα ζητήματα που δεν μπορούν να πάρουν αναβολή.
Σε γενικότερα, αλλά πολύ σημαντικά θέματα, όπως η επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών του Ταμείου, δεν υπήρξε συγκεκριμένη απάντηση. Βέβαια, είμαστε πεισμένοι ότι αυτό είναι πολιτικό ζήτημα και θα λυθεί μόνο μέσα από την πάλη των εργαζομένων.
Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την συνάντηση είναι ότι μόνο ο οργανωμένος αγώνας όλων των εργαζομένων του Κλάδου, αλλά και το δυνάμωμα της δικιάς τους συμμαχίας με άλλους εργαζόμενους, θα πιέσει για την εξεύρεση λύσης, που θα οδηγήσει και στην οριστική απαλλαγή τα προβλήματα, όπως αυτό του Ταμείου μας, που μετατρέπεται σιγά-σιγά σε παροχέα φιλοδωρημάτων προς τους ασφαλισμένους.

20/06/13

Η εργοδοσία της επιχείρησης UP-PRESS συνεχίζει 

την  προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζόμενων


Ένα χρόνο μετά την μείωση κατά 25% των μισθών , ξανακάλεσε τους εργαζόμενους για να "συζητήσουν" την υπογραφή του εκτρώματος που ονομάζει σύμβαση,με την παρουσία του καλοπληρωμένου εργοδοτικού δικηγόρου Ανυφαντή. Πέρυσι με το φόβο και την τρομοκρατία αφαίρεσε πάνω από 3.000 ευρώ από το ετήσιο εισόδημα του καθένα  εργάτη,τώρα με το καρότο της μη παραπέρα μείωσης προσπαθεί να επιβάλει εργασία χωρίς δικαιώματα , με μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για τις βασικές ανάγκες , απλήρωτες υπερωρίες και γενικά συνθήκες γαλέρας.


Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα, να σκεφτούν ποιος ωφελήθηκε από τις δικές τους θυσίες, εργοδοσία και κυβερνήσεις δημιούργησαν εργασιακό μεσαίωνα για τους εργάτες και τώρα στα χρήματα που τους άρπαξαν έρχονται να ξαναπροστεθούν οι επιχορηγήσεις και το ζεστό χρήμα για επενδύσεις. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους ,οι εργάτες να μην μπορούν να πληρώσουν χαράτσια,στεγαστικά δάνεια, να μην μπορούν να ζήσουν και να απολαύσουν τους καρπούς του μόχθου τους, να μην μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους,να σκέφτονται ακόμα και αν μπορούν να αρρωστήσουν ,αν μπορούν να πάνε διακοπές και από την απέναντι ταξικά πλευρά να αγοράζονται μηχανήματα,η επιχείρηση να επεκτείνεται σε νέους τομείς , να βρίσκει χρήματα να καλοπληρώνει τους Ανυφαντήδες αλλά για πληρωμή υπερωριών ούτε να το συζητάει.
Σε αυτού του είδους την ανάπτυξη οι μόνοι που θα ωφελούνται συνέχεια,είτε στην ανάκαμψη είτε στην κρίση θα είναι οι εργοδότες, μικροί ή μεγάλοι εκμεταλλευτές της εργασίας μας ήταν και θα είναι. Σήμερα και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση UP-PRESS έχουν συμφέρον και ταξικό καθήκον να παραμερίσουν φόβο και απογοήτευση, να παλέψουν μέσα από το Σωματείο μας την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης μεταξύ του σωματείου και της εργοδοσίας. Τους καλούμε να σκεφτούν  τις ανάγκες τις δικές τους και των οικογενειών τους, το σωματείο και οι ταξικοί συνδικαλιστές ήταν και θα είναι πάντα δίπλα τους για να δίνουνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. 

20/06/13

Λουκέτο 

συνάντησαν οι εργαζόμενοι στη Fimi Pack


Την Τετάρτη το πρωί οι εργαζόμενοι της Fimi Pack που πήγαν στο εργοστάσιο, συνάντησαν αλλαγμένες τις κλειδαριές και τη διεύθυνση του εργοστασίου εξαφανισμένη. Αυτή η κίνηση από πλευράς της διοίκησης έχει στόχο να απογοητεύσει και να διώξει τους εργαζόμενους από την επιχείρηση, χωρίς να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους που ξεπερνάνε τους 8 μήνες και τις αποζημιώσεις τους. Η εργοδοσία, θέλει απαλλαγμένη από το «βάρος» των εργαζομένων να προχωρήσει τα όποια σχέδιά της.

Οι εργαζόμενοι με το Σωματείο και τη σωματειακή τους επιτροπή αμέσως συγκαλέσανε γενική συνέλευση και αποφάσισαν τη φύλαξη του εργοστασίου, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα φύγει κάτι από την περιουσία της εταιρίας που έχουν δεσμεύσει με ασφαλιστικά μέτρα. Ταυτόχρονα προγραμματίστηκε συγκέντρωση στην επιθεώρηση εργασίας της Παλλήνης την Πέμπτη 20/06 και ζητήθηκε τριμερής συνάντηση από το υπουργείο εργασίας.
Το Σωματείο και η επιτροπή πραγματοποίησαν παρέμβαση στον ΟΑΕΔ για την άμεση καταβολή του επιδόματος επίσχεσης  σε όλους τους εργαζόμενους.

Στο πλευρό των εργαζόμενων βρέθηκε η Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου, αλλά και η λαϊκή επιτροπή της Παλλήνης. 

Καλούμε όλους αυτούς που δε χάνουν ευκαιρία να κατηγορούν τους αγώνες των εργατών ως αιτία για το κλείσιμο των επιχειρήσεων, όλα τα τσιράκια των εργοδοτών που δήθεν κόπτονται για το καλό μας, να πάνε στην πύλη της FimiPack να μιλήσουν με τους εργαζόμενους. Οι εργάτες του χιλιάρικου, που δούλεψαν για 8 μήνες απλήρωτοι για να σωθεί η εταιρία, θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει.
19/06/13

Επανεξέλεξαν σωματειακή  επιτροπή
οι εργαζόμενο στην «Αφοί Βλάχου».

Μέσα από γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι κάνανε απολογισμό της δράσης της σωματειακής επιτροπής τα τελευταία 2 χρόνια.
Μέσα από τη συζήτηση εκτιμήθηκαν ως θετικά στοιχεία, ότι μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια πραγματοποίησε πάνω από 15 γενικές συνελεύσεις. Οργανώθηκε η πάλη και ακυρώθηκαν απολύσεις συναδέλφων. Αντιμετωπίστηκε  η προσπάθεια μείωσης μισθών.
Η δράση της επιτροπής δεν έμεινε εν μείναμε μόνο σε αμυντικούς αγώνες για την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων. Η επιτροπή συνέβαλε στην προσπάθεια του Σωματείου να υπογράψει κλαδική αλλά και επιχειρησιακές συμβάσεις. Έδωσε  και δεχτήκαμε την αλληλεγγύη σε άλλους χώρους του κλάδου που βρέθηκαν σε κινητοποίηση, όπως η Βιβλιοσυνεργατική, ο Μόρνος, η Fimi Pack

Αυτό που βγήκε από τη συζήτηση των συναδέλφων είναι ότι τώρα υπάρχει περισσότερη πείρα από όλους, γνωρίσαμε τη δύναμή μας, αλλά και τις δυσκολίες που μας περιμένουν. Ξέρουμε καλά πως κανένας αγώνας δεν μπορεί εκ των προτέρων να σου διασφαλίσει την επιτυχία του, αλλά αξίζει να δίνουμε τη μάχη μέχρι το τέλος.


Μετά από τη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν την αναγνώριση στην αναγκαιότητα οργάνωσης στο χώρο δουλειάς με την απόλυτη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία της νέας επιτροπής.

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης 
στους εργαζόμενους της ΕΡΤ 
και των άλλων Δημόσιων οργανισμών.


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τη Δευτέρα 17/6 στις 7μμ, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, τους εργαζόμενους της Αττικής, τα σωματεία και τη νεολαία σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των άλλων Δημόσιων οργανισμών, που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου πετιούνται στο δρόμο.

Με ενιαίο αγώνα να απαιτήσουμε την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Τώρα είναι ώρα οργάνωσης της πάλης, αντίστασης απέναντι στην πολιτική που μας πετάει στο δρόμο, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και την ανέχεια.

17/06/13



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ 

& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου σε όλη την εργατική τάξη την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ.
Ενώ κηρύσσει απεργία στον κλάδο, δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη διασφάλισή της. Μέλη της παρέδωσαν ύλη προετοιμάζοντας την έκδοση των εφημερίδων, κάνοντας ουσιαστικά ανοιχτή απεργοσπασία.
Τι απεργία είναι αυτή; Όταν η ύλη είναι στα τυπογραφεία έτοιμη να τυπωθεί; Ποιος ετοίμασε αυτή την ύλη; Η ΕΣΗΕΑ λέει μεγάλες κουβέντες και οι εφημερίδες λειτουργούν κανονικά. Τα μέλη τους κάνουν ανοιχτή απεργοσπασία προετοιμάζοντας την έκδοση των εφημερίδων.
Μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες στους εργαζόμενους στην εκτύπωση και την προεκτύπωση, ζητούν αυτοί να σηκώσουν το βάρος της απεργίας.   Διαβάλλουν και συκοφαντούν τα ταξικά εργατικά σωματεία.
Πρόκειται για απαράδεκτη στάση της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ που αποκαλύπτει την υποκρισία της και το ρόλο που παίζει. Αντί να κάνουν περιφρούρηση στο χώρο τους προστατεύοντας τα μέλη τους, αφήνουν να εξελιχθεί η διαδικασία έκδοσης των εφημερίδων, ενώ ταυτόχρονα  παρεμβαίνουν και θέλουν να καθοδηγήσουν τα εργατικά σωματεία. Έχουν σταθερό μέτωπο ενάντια στις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, που από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ  και δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου και τα σωματεία να καταδικάσουν την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ με τις χιλιάδες απολύσεις.
Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας κλιμακώνοντας τον αγώνα με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και με την παρουσία μας στο ραδιομέγαρο.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ 
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


14/6/2013 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
 ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ



Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 3.000 εργαζομένων. Η απόφαση αυτή πλήττει την όποια δυνατότητα υπήρχε για δημόσια ενημέρωση.

Είναι η ίδια πολιτική που έχει καταργήσει τις ΣΣΕ, και  με νόμους επιβάλλει μισθούς εξαθλίωσης, που τσακίζει την κοινωνική ασφάλιση, που αυξάνει συνέχεια τη φοροληστεία σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, που εμπορευματοποιεί παιδεία και υγεία, που ανοίγει δρόμο να αβγαταίνουν τα κέρδη  των μονοπωλίων, πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας.

Σε αυτή την αντεργατική πολιτική συγκυβέρνησης, Ε.Ε., κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που υπηρετεί το κεφάλαιο και τα κέρδη του, όποιος και να είναι ο διαχειριστής τα αποτελέσματα θα είναι σε βάρος των εργαζομένων.

Καλούμε  όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στην 24ωρη Πανεργατική απεργία.  Να καταδικάσουμε την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. που βάζουν λουκέτο στην ΕΡΤ, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας. Να δεχθεί ισχυρά πλήγματα αυτή η πολιτική στην πορεία για την ανατροπή της.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ  ΣΤΗN ΠΛΑΤΕΙΑ

 ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στις 10.30 π.μ.

12-6-2013
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Ανακοίνωση διασωματειακού για την ΕΡΤ 



Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 11πμ έξω από την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των σωματείων του χώρου των ΜΜΕ.
Συνεχίζουμε τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προκηρύσσοντας νέα 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη στις 6πμ σε όλα τα ΜΜΕ, δημοτικά και ιδιωτικά (εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, περιοδικά, Γενική Γραμματεία Τύπου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδικτυακά μέσα και Γραφεία Τύπου).
Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν να μεταδίδουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο ολιγόλεπτων ειδησεογραφικών δελτίων. Από την απεργία εξαιρούνται τα ραδιοτηλεοπτικά και ιντερνετικά μέσα, τα οποία αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με παρακρατικού τύπου επιθέσεις κατέβασε πομπούς, έκοψε το ρεύμα και το διαδίκτυο, εμποδίζοντας την ομαλή μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ.
Καταδικάζουμε την απόπειρα της αστυνομίας να εισέλθει στο κτίριο της ΕΡΤ στην οδό Μουρούζη και την εκκένωση της ΕΤ3.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την πρωτοφανή απόφαση της Digea να «ρίξει» το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού «902 Αριστερά στα FM», ενώ αναμετέδιδε το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Καλούμε τις Ενώσεις και τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση, η οποία δεν αφορά μόνο το δικαίωμα στην εργασία των 2.700 εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά και στην ενημέρωση και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
Εκφράζουμε συνολικά την αντίθεσή μας στη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά φορείς του δημοσίου.

Ø    ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Ø    ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 Αθήνα, 12 Ιουνίου 2013
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων.
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721, 
email: enosi.lithografon@gmail.com

12/06/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) του "νόμος και τάξη", παρά την αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ καθώς και εκατοντάδων εργαζομένων, σωματείων, ομοσπονδιών που στηρίζουν τον αγώνα τους, με τη συνδρομή των ΜΑΤ κατέβασε τις κεραίες του αναλογικού σήματος της ΕΡΤ. Η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, της τρόικας και της εργοδοσίας είναι βαθιά αντεργατική, στοχεύει στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Θέλουμε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη κίνηση της DIGEA (της ψηφιακής πλατφόρμας των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών) να κόψει το ψηφιακό σήμα του "902tv" που σε ένδειξη αλληλεγγύης αναμετέδιδε από τη συχνότητά του το πρόγραμμα της ΕΡΤ ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό. Η κίνηση αυτή των μεγαλοκαναλαρχών αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τι ρόλο παίζουν αλλά και το παζάρι που θα επακολουθήσει για τον έλεγχο των συμφερόντων στην ενημέρωση.
Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται και στη δική μας πλάτη εδώ και χρόνια συρρικνώνοντας το εισόδημα μας και τα δικαιώματά μας.
Να απομονώσουμε τις φωνές που για μια ακόμη φορά καλλιεργούν τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό και προσπαθούν να στρέψουν τους υπόλοιπους εργαζομένους και άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ, που δίνουν τη μάχη σήμερα ενάντια στην αντεργατική πολιτική.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ και των δημόσιων φορέων. Τους καλούμε να μη σκύψουν το κεφάλι, να οργανώσουν τον αγώνα τους. Χρειάζεται αγώνας με αντοχή, αποφασιστικότητα και ταξική κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και των δημόσιων φορέων δεν είναι μόνοι τους. Δίπλα τους έχουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες που εκφράζονται από αυτό και δε θα τους προδώσουν. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τη δική τους κρίση!

Να συστρατευθούν με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να σημάνει συνολικά συναγερμός για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα στην ενημέρωση που εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
    Κάτω τα χέρια από τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών. Κανένας πλειστηριασμός.

            Οι τραπεζίτες και η συγκυβέρνηση ανεξάρτητα από τις διαψεύσεις ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών που η βάρβαρη πολιτική τους τις έχει οδηγήσει σε αδυναμία αποπληρωμής των χρεών.
            Κανένας εφησυχασμός και καμιά αυταπάτη από τις δήθεν διαψεύσεις και τις ψευτορυθμίσεις δεν πρέπει να υπάρξει.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ        
            Το Σωματείο θα υπερασπίσει κάθε λαϊκή οικογένεια που θα επιχειρήσουν τραπεζίτες και κυβέρνηση να τους πάρουν το σπίτι .

Απαιτούμε :

  • Να σταματήσει τώρα κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης.
  • Να σταματήσουν οι πληρωμές προς τις τράπεζες και τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα όσο διαρκεί η κρίση
  • Να μειωθούν άμεσα τουλάχιστον κατά 50% οι οφειλές προς τις τράπεζες και να διαγραφούν όλα τα ποσά από τους τόκους και τόκοι που κεφαλαιοποιήθηκαν. 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
10/06/13


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ



Την  Τετάρτη 12/6 διεξάγεται η δίκη των 35 στελεχών των συνδικάτων (ομοσπονδιών και σωματείων) και του ΠΑΜΕ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου, που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι έσπασαν την πόρτα του γραφείου του υπουργού εργασίας.
Πρόκειται για την προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει ο υπουργός εργασίας για να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζόμενων και του ταξικού τους κινήματος για τα μέτρα που σκόπευε να πάρει σε βάρος του δικαιώματος των εργαζόμενων να έχουν  σύνταξη αξιοπρεπή, πρόνοια και υγεία. 
Θυμίζουμε ότι εκπρόσωποι συνδικάτων στελέχη του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ είχαν πάει να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού ότι το ασφαλιστικό σύστημα έχει δομηθεί στις πελατειακές σχέσεις και όχι με τον ιδρώτα, τις κρατήσεις και το αίμα των ασφαλισμένων.
Τα μέτρα που εξήγγειλε από τότε ο ίδιος ο υπουργός και η κυβέρνηση του που κατακρεούργησαν παραπέρα συντάξεις, προνοιακά επιδόματα και παροχές δίνουν από μόνα τους απάντηση γιατί επιχείρησε να στήσει την προβοκάτσια ότι δήθεν οι εργαζόμενοι έσπασαν την πόρτα του γραφείου του.

09/06/13


Παράσταση διαμαρτυρίας  

στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ την Τρίτη 18 Ιούνη, 10:00 π.μ.

  και στο Υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 25 Ιούνη, 11:00 π.μ.

Στις 04/06/2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, όπου πήραν μέρος  ομοσπονδίες, ενώσεις, σωματεία, συνταξιουχικές ενώσεις στον χώρο του Τύπου του Χαρτιού και των ΜΜΕ, με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση.
Στην εισήγηση αναλύθηκε η δραμματική κατάσταση που έχουν έρθει τα Ταμεία ιδιαίτερα μετά και το κούρεμα του 2012. Η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλα και της σημερινής τρικομματικής, οδηγεί σε νέα μείωση συντάξεων και παροχών υγείας.
Η καθυστέρηση στην καταβολή επιδομάτων υγείας φτάνει αρκετούς μήνες και η καταμέτρηση των ενσήμων για την παροχή συντάξεων, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τα δύο χρόνια!!! Η δυνατότητα καταβολής συντάξεων από κάποια Ταμεία δεν ξεπερνάει τους τρεις μήνες!
Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε ήρθε η πείρα από χώρους δουλειάς, από τους Κλάδους του Τύπου του Χαρτιού και των ΜΜΕ, που επιβεβαιώνει το κρίσιμο της κατάστασης. Υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση ενεργοποίησης των εργαζομένων και συνταξιούχων ασφαλισμένων, ώστε να ανακόψουμε την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και να διεκδικήσουμε τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων με κάθε τρόπο.
Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα και η συμμετοχή όλων των συναδέλφων σε αυτόν! Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:


·        Η κατάθεση υπομνήματος στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στις 18 Ιούνη που θα αναλύει την κατάσταση, αλλά και θα προτρέπει τους συναδέλφους στην αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.
·        Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στις 25 Ιούνη.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 13, 14 & 15 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου, καλούνται να αναδείξουν νέα διοίκηση στο Σωματείο. Η θητεία της προηγούμενης διοίκησης του Σωματείου μας, συνέπεσε με την έξαρση της οικονομικής κρίσης. Από την αρχή, η παράταξή μας πήρε θέση και μίλησε για την φύση της, που ήταν γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, αντίθετα με άλλες δυνάμεις που μιλούσαν για κρίση χρέους, ή για κακούς διαχειριστές.
Το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή τρικομματική (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), μοναδικό τους μέλημα είναι να διαφυλάξουν ή και να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων, φορτώνοντας το βάρος της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού.
Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι να αμφισβητούνται εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών, όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις, το 8ωρο, η κοινωνική ασφάλιση. Στο όνομα της «ανάπτυξης» ξεπουλιέται η περιουσία του λαού, η ενέργεια, το νερό, οι ακτές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια.
Πεδίο δραστηριοποίησης του κεφαλαίου ανοίγεται και στα νοσοκομεία και στα σχολεία, όπου η υγεία και η παιδεία γίνονται ακριβό εμπόρευμα. Προσπαθούν να επιβάλλουν αυτήν την πολιτική με το δόγμα «Νόμος και Τάξη», με αυταρχισμό και τρομοκρατία, χρησιμοποιώντας ακόμα και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που παίζουν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο, στοχοποιώντας τους μετανάστες ή ακόμα παίζοντας τον ρόλο του δουλέμπορου. Είναι οι ίδιοι που είναι απόντες ή βρίσκονται απέναντι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, αλλά και στη Βουλή τάσσονται ξεκάθαρα με τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Εμείς το λέμε καθαρά: Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν καμία θέση στους χώρους δουλειάς μας!!!
Στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ η κρίση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με πάνω από 5000 απολυμένους, εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους, ενώ η μαύρη εργασία και η εργασία με μπλοκάκια αποτελούν τον κανόνα. Στους περισσότερους χώρους έχουν γίνει επανειλημμένες μειώσεις μισθών, ενώ πουθενά δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση.
Στα Πρακτορεία Τύπου αντιστεκόμαστε! Εξακολουθεί να αποτελεί κατάκτησή μας η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης. Αυτό δεν είναι ανεξάρτητο από το γεγονός ότι σε αυτές τις συνθήκες, η ΔΑΣ, η παράταξή μας που έχει και την ευθύνη της διοίκησης του Σωματείου, έδωσε το κύριο βάρος της προσπάθειάς της, στην οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και αντιστάθηκε στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Προσπάθησε να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες, ανέδειξε την ανάγκη ισχυροποίησης του Σωματείου, γιατί αυτή είναι η δύναμή τους. Πραγματοποίησε συσκέψεις όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους τα ειδικά αλλά και γενικότερα προβλήματα του χώρου. Έδειξε ότι σε αυτή την καταστροφική, για τους εργαζόμενους , πορεία, οι μόνοι που μπορούν να χτίσουν ένα λαϊκό τείχος, είναι η εργατική τάξη με τους συμμάχους της, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και τη νεολαία.
Είναι σίγουρο ότι και στα Πρακτορεία, όπως στο σύνολο των επιχειρήσεων του Τύπου, θα δρομολογηθούν αλλαγές. Εμείς κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα μπούμε σε καμία συζήτηση που να παζαρεύει τα δικαιώματά μας.
Σήμερα στο εργατικό κίνημα έχουν διαμορφωθεί ξεκάθαρα δύο δρόμοι. Ο ένας είναι αυτός της υποταγής, του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας, αυτός που υποκλίνεται στην κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, της λογικής του μικρότερου κακού που έχουν πληρώσει τόσο ακριβά οι εργαζόμενοι. Αυτός ο δρόμος εκφράζεται από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.
Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της ρήξης και της ανατροπής. Αυτός που διεκδικεί όλον τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Που αμφισβητεί την εξουσία του κεφαλαίου και οργανώνει ταξικούς αγώνες για την ανατροπή του. Που διεκδικεί την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, που οργανώνει αγώνες μέσα στους χώρους δουλειάς, εκεί όπου γίνεται ο πραγματικός πόλεμος και ο εργοδότης με τους μηχανισμούς του εκβιάζει και τρομοκρατεί.
Αυτόν τον δρόμο διαλέγουμε, αυτόν ακολουθούμε μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΠΑΜΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατάργηση των μνημονίων. Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Παιδεία & Υγεία.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΔΑΣ

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΣΤΙΣ 13, 14 & 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ


Ιούνιος 2013

Δελτίο Τύπου


Η Γραμματεία γυναικών του ΠΑΜΕ προχώρησε στην έκδοση ενός υλικού που είναι χρήσιμο για τις εργαζόμενες γυναίκες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Περιέχει τα δικαιώματα των γυναικών όσα βέβαια άφησε όρθια η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Το βιβλίο αυτό θα το βρείτε στα γραφεία του ΠΑΜΕ και στα γραφεία του Σωματείου και της Ομοσπονδίας. 

05/06/13

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Εκδήλωση Συζήτηση με τους συναδέλφους συνταξιούχους.

Κυριακή 09/06/13 και ώρα 10:00 π.μ.
στα γραφεία του Σωματείου 
(Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος)


 Οι συνάδελφοι που βγαίνουν στη σύνταξη (στο ΙΚΑ ή στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) αντιμετωπίζουν την αντεργατική επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Κάθε νέος νόμος της Κυβέρνησης της Τρόικας και της Ε.Ε. έρχεται να περικόψει και κάτι ακόμα από τις κατακτήσεις που με αγώνες και αίμα οι προηγούμενες γενιές είχαν πετύχει. Οι συντάξεις έχουνε φτάσει να γίνονται επιδόματα πτωχοκομείου και η υγεία, ένα ακριβό αγαθό για τους λίγους.Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ακολουθούν την πολιτική να τζογάρουν και να κουρεύουν τα αποθεματικά των ταμείων που γίνανε με τη δουλειά των εργατών.

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του κλάδου,
 υψώνουμε τείχος αντίστασης και ανυπακοής.


Γι’ αυτό απαιτούμε:

α. Άμεση επάνδρωση όλων των υπηρεσιών του ταμείου με το αναγκαίο προσωπικό και ουσιαστική ενοποίηση του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.

β. Να ρυθμιστεί το ζήτημα της χρονιάτικης θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας των συνταξιούχων για να ισχύουν σε αόριστο χρόνο.
γ. Να δοθούν αναλυτικές και σαφείς οδηγίες στους ασφαλισμένους για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ένταξη του κλάδου υγείας στον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης διεκδικούμε:


  1. Την αύξηση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας τουλάχιστον σε πρώτη φάση τους 12 μήνες με άμεση ανανέωσή του. Να καταργηθεί η ασφαλιστική εισφορά που παρακρατείται από τους ανέργους του ΤΑΤΤΑ αφού ο χρόνος ανεργίας δεν υπολογίζεται συντάξιμος. Επίσης να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και όσοι ασφαλισμένοι έχουν σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.
  2. Να δοθεί οριστική λύση και να ρυθμιστεί για όλους τους ασφαλισμένους στο ΤΑΤΤΑ το ζήτημα της καταβολής του επιπλέον 3,6% ασφάλιστρου για τα ΚΒΑΕ που καθιερώθηκε με το νόμο1186/81 άρθρο 4 παρ. 4 και σταμάτησε να παρακρατείτε από τη Γ’ Διεύθυνση του ταμείου, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες παροχές, του άρθρο 33, παρ. 2 του Ν. 4075/2012.
  3. Να χορηγηθεί το οικογενειακό επίδομα του 10% σ’ όλους τους συνταξιούχους του ΕΤΑΠ – ΜΜΕχωρίς προϋποθέσεις ( όπως ισχύει στον τομέα σύνταξης του ΤΣΕΥΠ)
  4. Το ποσοστό συνταξιοδότησης λόγω θανάτου να καθοριστεί στο 70% (από 60% που είναι στοΤΑΤΤΑ) όπως ισχύει σ’ όλες τις Διευθύνσεις του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ.
  5. Για το επικουρικό στο ΤΑΤΤΑ να καθιερωθεί εργοδοτική εισφορά, στο αντίστοιχο ποσοστό που καταβάλλεται ως εργατική εισφορά και ένα ποσοστό στο ύψος του 4% από τα συνολικά έσοδα του αγγελιοσήμου σύμφωνα με προϋπάρχουσα πρόταση του ταμείου.
  6. Επίσης διεκδικούμε θεώρηση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας στους μακροχρόνιους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την καταβολή ενός επιδόματος όπως ισχύει στον ΟΑΕΔ.
  7. Τέλος ζητάμε λόγω του αποκλεισμού μας από τη συμμετοχή των ενώσεών μας στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, να μας ενημερώσετε αναλυτικά για το συνολικό ετήσιο ποσοστό μείωσης των συντάξεων από τις περικοπές των μνημονίων για κάθε διεύθυνση, τα οποία αποτελούν έσοδα των αντίστοιχων τομέων καθώς και αυτά που καταβάλλονται για το ΑΚΑΓΕ.

    Μόνο με συντονισμό εργαζόμενων - συνταξιούχων 
    μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια. 

    05/06/13
                                          Δελτίο Τύπου της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ   

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ στα πλαίσια του φετινού εργατικού τουρνουά ποδοσφαίρου πραγματοποιεί εκδήλωση-ημερίδα με θέμα: "Ούτε σκληρά ούτε μαλακά, ούτε φτηνά ούτε ακριβά. Ασυμβίβαστοι με τη ναρκωκουλτούρα" με τη συμμετοχή εκπροσώπων από θεραπευτικές κοινότητες, ΚΕΘΕΑ, το ΕΣΥΝ, σωματεία. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα χαιρετήσουν άνθρωποι από το χώρου του αθλητισμού.


Καλούμε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά ποδοσφαίρου, τα σωματεία, τους συλλόγους σπουδαστών στα ΙΕΚ, τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ των ΟΑΕΔ, τους συλλόγους γονέων Αθήνας  να πάρουν μέρος στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/6, ώρα 19:00 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου Εθνάρχου Μακαρίου 1 (προέκταση της Λένορμαν) .
             04/06/13
Η Διοίκηση της Βοβλιοσυνεργατικής 
ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέα αντεργατικά σχέδια.
       
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Η Διεύθυνση της εταιρείας ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ξεκίνησε με τις μειώσεις που επέβαλε σε μια μερίδα εργαζομένων αποκαλώντας τους υψηλόμισθους. Μετά σε καθυστερήσεις πληρωμών. Μετά προσπάθησε να περάσει μειώσεις (χωρίς αποτέλεσμα), καλώντας μας να τις αποδεχθούμε. Στη συνέχεια προχώρησε στην αφαίρεση του επιδόματος γάμου από τις αρχές του χρόνου. Και τώρα προχωρά στο τρίτο βήμα της αντεργατικής επίθεσης.
Σχεδιάζει την εφαρμογή του βάρβαρου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων όπου αυτό εφαρμόστηκε.
Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που είχαμε πως άμα κάνεις ένα βήμα πίσω ανοίγει η όρεξη στην εργοδοσία και για άλλα μέτρα.
Καλούμε τους συναδέλφους που πίστεψαν την εργοδοσία πως κάνει προσπάθεια, πως με την αφαίρεση του επιδόματος γάμου θα σταματούσε την επίθεση, να βγάλουν συμπεράσματα, να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο τους και την Επιτροπή.
Να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη φοβηθούν. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την οργανωμένη πάλη και δράση. Να καταλάβουν ότι η εργοδοσία είναι αχόρταγη. Όσο βρίσκει χώρο, όσο θα το επιτρέπουμε εμείς θα επιτίθεται για να μας αφαιρεί δικαιώματα.

  Όχι στο βάρβαρο αντεργατικό μέτρο 
της εκ περιτροπής εργασίας

Η δύναμή μας είναι η ενότητά μας.
Να αφήσουμε στην άκρη τους τεχνητούς διαχωρισμούς σε γραφεία και παραγωγή, σε νέους και παλιούς, σε μόνιμους και συμβασιούχους. Γιατί αυτό εξυπηρετεί μόνο την εργοδοσία.
Να είμαστε σε ετοιμότητα. Το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση κάθε μορφής.
Απαιτούμε από τη Διεύθυνση της εταιρείας να αποσύρει από τα σχέδιά της το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και κάθε άλλο μέτρο.
Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα.
Όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι να πληρώνονται με βάση τις τελευταίες ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις.
Προχωράμε σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 5-6-13 στο εργοστάσιο στο Κορωπί.


04/06/13