Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ 

& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καταγγέλλει και καταδικάζει την στρατιωτική προετοιμασία και τον πόλεμο που απειλούν να εξαπολύσουν στη Συρία, οι ιμπεριαλιστές με πρωταγωνιστές ΗΠΑ – Βρετανία – Γαλλία – Τουρκία, με πρόσχημα τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων.
Θέλουν να πνίξουν στο αίμα τους λαούς της περιοχής και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας τα ίδια προσχήματα, τις ίδιες ψευτιές που χρησιμοποίησαν στο πρόσφατο παρελθόν για τους πολέμους που εξαπέλυσαν στη Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, όπου αιματοκύλησαν τους λαούς με το πρόσχημα του “ανθρωπισμού”.
Κρύβουν τις επιδιώξεις τους που αφορούν τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της ευρύτερης περιοχής, τους δρόμους μεταφοράς των ενεργειακών πηγών.  Οξύνονται οι μεταξύ των  ιμπεριαλιστών ανταγωνισμοί για τον έλεγχό τους στην περιοχή. Αυτά τα συμφέροντα έχουν επιβάλλει και τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και δύο χρόνια και  αιματοκυλά  το Συριακό λαό.
Η Ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραχωρήσει όλες τις διευκολύνσεις στους ιμπεριαλιστές, εμπλέκοντας τη χώρα μας και το λαό σε περιπέτειες.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου, να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τον πόλεμο που προετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές και  να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση καμία εμπλοκή, καμία παραχώρηση Ελληνικού εδάφους.

Απαιτούμε:
Ø     Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
Ø     Να μη διατεθούν στρατιωτικές υποδομές στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Ø     Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., στους συμμάχους τους, για τις πολεμικές επιχειρήσεις, ενάντια στη Συρία ή άλλης χώρας.
Ø     Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

 29-8-2013


Βρέθηκαν ξανά στην πύλη της 3 Ε εκτυπωτικής 

οι εργαζόμενοι με το Σωματείο.

Μετά από δύο χρόνια που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και συναντήθηκαν και πάλι στην πύλη του εργοστασίου της 3Ε εκτυπωτικής. Ο εργοδότης κος. Γιανακόπουλος όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στους εργάτες που στήριξαν για τόσα χρόνια την επιχείρηση, αλλά κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βάλει εμπόδια στην επίλυση του προβλήματος. 
Οι εργαζόμενοι παρόλο το καλοκαίρι έδειξαν αιτιότητα και αποφασιστικότητα, όταν πήγε να φύγει από το εργοστάσιο, άλλη μία μηχανή χωρίς να πάρουν αυτοί τίποτα. Με την παρουσία τους από νωρίς στην πύλη ξεκαθάρισαν ότι δεν φεύγει τίποτα πριν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Όσον αφορά το νόμιμο της κινητοποίησης ξεκαθάρισαν ότι ο μόνος νόμος που αναγνωρίζουμε είναι το δίκιο του εργάτη και δεν θα αφήσουμε να αδειάσει όλο το εργοστάσιο και μετά να διεκδικούν να πληρωθούν από τα ντουβάρια. Ο αγώνας τους έφερε αποτελέσματα. Παρόλα τα εμπόδια που προσπάθησε ο κος. Γιανακόπουλος να βάλει μέχρι την τελευταία στιγμή, οι εργαζόμενοι πέτυχαν να πληρωθούν ένα σημαντικό μέρος από τα δεδουλευμένα τους. 

Συμπέρασμα: Ο δικαστικός αγώνας είναι αναγκαίος και δεν τον εγκαταλείπουμε, όσο ακόμα μας δίνεται η δυνατότητα. Πρέπει όμως να έχουμε καθαρό πως οι νόμοι είναι φτιαγμένοι για να εξυπηρετούν την αστική τάξη, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και όχι εμάς. Η μόνη λύση που μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματά μας άμεσα αλλά και με προοπτική, είναι η οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς. όταν οι εργαζόμενοι καταλάβουν τη δύναμή τους, δεν θα υπάρξει εμπόδιο που να μπορεί να τους σταματήσει.


30/08/13

               ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, χαιρετίζει τη μαζική και δυναμική συμμετοχή όλων των συναδέλφων στη στάση εργασίας και στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρ’ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι αδειούχοι.
Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία, απάντησαν σαν μια γροθιά, ενωμένοι και συσπειρωμένοι, στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε στην Γ.Σ. εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση των εργαζομένων στις περικοπές μισθών και επιδομάτων που επέβαλλε η «ΕΥΡΩΠΗ» και αποτελούν μέρος συνολικότερου σχεδίου των δύο πρακτορείων, όπως μαρτυράει και η κοινή τους, προ διμήνου, ανακοίνωση.
Το Δ.Σ. του Σωματείου πρότεινε στους συναδέλφους την άμεση αντίδρασή μας σε αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις. Συγκεκριμένα, πρότεινε την κήρυξη 4ωρων προειδοποιητικών στάσεων εργασίας και στα δύο πρακτορεία για την Τρίτη 03/09/2013 από τις 01:00 το πρωί έως τις 05:00 το πρωί και από 09:00 το πρωί έως 01:00 μετά το μεσημέρι. Επίσης ζητήθηκε από το Δ.Σ. η εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης για προκήρυξη οποιασδήποτε μορφής αγωνιστικών κινητοποιήσεων ανάλογα τις εξελίξεις. Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι τα εξής:

1.    Άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων επιδομάτων και μισθών από την «ΕΥΡΩΠΗ».
2.    Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει τουλάχιστον ότι προβλέπει και η τελευταία.

Στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε, υπερψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ. σχεδόν ομόφωνα με ψήφους 151 υπέρ και 10 κατά.
Καλούμε τις διοικήσεις των δύο πρακτορείων να πάρουν πίσω τα αντεργατικά τους σχέδια και να υπογράψουν άμεσα νέα ΣΣΕ. Εμείς, οι  εργαζόμενοι στα πρακορεία είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματά μας. Δεν υποκύπτουμε σε απειλές, εκβιασμούς και πλαστά διλλήματα.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αθήνα 30 Αυγούστου 2013 


Φωτιά εκδηλώθηκε στη φλεξογραφική μηχανή 

της εταιρίας Μόρνος Α.Ε.


Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου και ώρα 17:15, στην εταιρία Μόρνος Α.Ε. στη Θήβα, εκδηλώθηκε φωτιά στην εκτυπωτική μηχανή Fiscer 1 (Φλεξογραφία) κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός εργαζομένου.
Χάρη στην άμεση στην άμεση παρέμβαση των εργαζομένων, η φωτιά περιορίστηκε στη μηχανή χωρίς να επεκταθεί, που αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα είχε ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες, δεδομένου ότι στο χώρο βρίσκονται εύφλεκτα υλικά.
Ερωτηματικά και έντονη ανησυχία προκαλεί η συχνότητα τέτοιων περιστατικών το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο τμήμα της παραγωγής. 

Αυτή τη στιγμή είναι ανάγκη οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η Μόρνος Α.Ε. αφού διαπιστώσουν τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που θα ενισχύσουν τα υπάρχοντα.

23/08/13

Η Κυβέρνηση μειώνει και άλλο τις εργοδοτικές εισφορές.

 Οι τελευταίες δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ για μείωση των «εργοδοτικών» εισφορών παρά την άσχημη κατάσταση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων επιβεβαιώνουν  ότι το ασφαλιστικό δεν είναι λογιστικό ζήτημα, θέμα εισπράξεων και εσόδων αλλά μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Ενώ τα έσοδα του ΙΚΑ καταρρέουν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εκ νέου μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες προς το ΙΚΑ κατά 3,9 μονάδες επιπλέον. Παράλληλα προετοιμάζεται να  μειωθούν οι εισφορές των νέων ιδιοκτητών των πρώην ΔΕΚΟ, βάζοντας σε κίνδυνο τις συρρικνωμένες συντάξεις που αποδίδονται αλλά και αυτές που θα αποδίδονται στο μέλλον. 
Τα δημοσιεύματα περί κατάργησης των επικουρικών ταμείων και συγχώνευση με την κύρια σύνταξη προετοιμάζουν νέες μειώσεις από τον Ιούνιο του 2014 που  θα ξεπερνούν το 20%. Είτε με συγχώνευση με την κύρια, είτε με την αντικατάσταση από τα επαγγελματικά ταμεία, η επικουρική σύνταξη συνειδητά διαλύεται, το κράτος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη/εγγύηση για την κάλυψη τρεχόντων ή μελλοντικών ελλειμμάτων Επικουρικών ταμείων και το σύστημα της επικουρικής ασφάλισης από καθορισμένων παροχών γίνεται καθορισμένων εισφορών σύστημα ιδιωτικής ασφάλισης.
 ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
 ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ 

Προετοιμάζουν νέο σφαγείο σε συντάξεις και παροχές, με αφορμή την άσχημη και εκρηκτική κατάσταση των οικονομικών των Ταμείων, που σκόπιμα προκαλούν, απαλλάσσοντας την εργοδοσία και το κράτος της.
Οι πιο «αρμόδιοι» κυνικά δηλώνουν ότι και αν ακόμη υπάρξουν περισσότερα έσοδα δεν θα πάνε  για βελτίωση συντάξεων  και παροχών  αλλά για μεγαλύτερη απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους της, απαλλαγή πού γίνεται και σήμερα.

Κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο 

Απαιτούνται άμεσα μαζικές συνελεύσεις σε τόπους δουλειάς,  σε γειτονιές,  σκληρή δουλειά για την ανασύνταξη του κινήματος και την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας.
Υπερασπίζουμε καλύτερα ότι έχει απομείνει από τις συντάξεις, τις παροχές Υγείας κ.ά., συγκεντρώνοντας δυνάμεις για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, να ανατρέψουμε την εξουσία των μονοπωλίων, για να κάνει κουμάντο η εργατική τάξη.

20/08/13

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838
               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε μια ανακοίνωση λίβελο για την πώληση του 902, ενάντια στο ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα, παρ’ ότι το ΚΚΕ με ολοκληρωμένο τρόπο ανακοίνωσε τους λόγους που το αναγκάζουν να στερηθεί ένα ΜΜΕ, συνεπή υπερασπιστή των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.
     Παρ ‘όλα αυτά η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ βρήκε το ηθικό ανάστημα να μιλήσει για το ηθικό κύρος του ΚΚΕ που πλήττετε με την απόφαση αυτή. Έφτασε δε, στο σημείο τσουβαλιάζοντας το κόμμα της εργατικής τάξης με τους καπιταλιστές που κλείνουν τις επιχειρήσεις και τις μεταφέρουν όπου έχει περισσότερο κέρδος, λέγοντας ότι «όλοι ίδιοι είναι». Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Αυτή η ηγεσία που υποκλίνεται στα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα των καπιταλιστών υπηρετώντας τα κέρδη τους από όποια θέση βρεθεί, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο κυβερνητικός διαχειριστής. Τώρα νομίζει πως άρπαξε την ευκαιρία για να χύσει το αντικομμουνιστικό δηλητήριο και να παρουσιαστεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων στο τύπο.
     Οι εργαζόμενοι στον κλάδο και όχι μόνο σας γνωρίζουν καλά. Νομίζετε, ότι με τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνεται για τους εργαζόμενους του 902 θα γίνεται πιστευτοί, θα τους παραπλανήσετε και θα τους στρέψετε ενάντια στο ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ. Θα τους εγκλωβίσετε στην άλλη διαχείριση που εσείς ως ηγεσία πρωτοστατείτε.
     Οι εργαζόμενοι στο κλάδο του τύπου και του χαρτιού και γενικότερα οι εργαζόμενοι μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα έχουν βγάλει πείρα και γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια είχαν δίπλα τους, τον 902 που πρόβαλε ολοκληρωμένα τα αιτήματά τους. Τους αγώνες τους για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντά τους. Αυτό γίνονταν, γιατί ο 902 ήταν ΜΜΕ του ΚΚΕ. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το ξεχάσει. Το μεγάλο κενό που αφήνει η πώληση του 902 για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, το ταξικό κίνημα στο τύπο και το χαρτί αλλά και γενικότερα, θα πάρει πρόσθετα μέτρα να το καλύψει. Η συκοφαντία και η λασπολογία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού νέου και παλιού, που η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ υπηρετεί, δεν θα περάσει.
     Οι εργαζόμενοι σας έχουν πάρει χαμπάρι και σύντομα θα σας δώσουν την απάντηση που χρειάζεστε.


07/8/13

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ

 & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκβιασμοί και οι απειλές συνεχίζονται! Τελευταία, ήρθε και το τελεσίγραφο του ΔΝΤ να το επιβεβαιώσει. Εκβιάζουν ανοιχτά για επιβολή νέων αντεργατικών μέτρων αν δεν αποδεχθούμε την εφαρμογή των ήδη συμφωνηθέντων. Μας λένε καθαρά δηλαδή να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι την πτώχευσή τους για να σωθεί το μεγάλο Κεφάλαιο, αλλιώς θα μας το επιβάλλουν αυτοί.
Η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει κατά γράμμα αυτήν την πολιτική. Την πολιτική που εξαφανίζει εργατικά δικαιώματα, επιβάλλει χαράτσια στην λαϊκή οικογένεια και δυσβάστακτους φόρους στους μισθούς και τις συντάξεις. Επιβεβαιώνεται, ότι τα μέτρα δεν είναι προσωρινά και ότι θα εφαρμόσουν και νέα, στην κατεύθυνση να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πολλές επιλογές. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα αποδεχθούμε να ζούμε εξαθλιωμένοι ή θα οργανώσουμε τον αγώνα μας με τέτοιον τρόπο που να αμφισβητεί αυτήν την πολιτική και να βάζει τις βάσεις για την κοινωνία που η ανάπτυξή της θα βασίζεται στις δικές μας ανάγκες.
Να κλείσουμε τα αυτιά μας σε διάφορους αυτόκλητους σωτήρες που από τη μία υπόσχονται να επαναφέρουν τους μισθούς στα προηγούμενα επίπεδα και από την άλλη δίνουν διαπιστευτήρια στο μεγάλο Κεφάλαιο και τα μονοπώλια ότι δεν θα πειράξει τα κέρδη τους. Ή από τη μία υπόσχονται επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και μετά μιλάνε για αποκατάσταση των αδικιών όπου έγιναν.
Στον Κλάδο καθημερινά μετράμε νέους ανέργους, απλήρωτους ή κακοπληρωμένους εργαζόμενους. Αυτούς δεν τους δημιούργησαν οι εργατικοί αγώνες, ούτε τα πενιχρά εργατικά δικαιώματα! Η καπιταλιστική ανάπτυξη που σαν κριτήριο έχει το κέρδος του εργοδότη τους δημιούργησε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου και όχι μόνο, να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη που θα ανατρέψει την πολιτική των μονοπωλίων. Να στήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς Σωματειακές Επιτροπές, να φτιάξουμε την δική μας Συμμαχία που θα αντισταθεί στην αντεργατική λαίλαπα της Κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Δεν θα αφήσουμε να υποθηκεύσουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας για να σωθούν τα κέρδη των αφεντικών μας. Μόνη επιλογή μας ο ταξικός αγώνας που σαν στόχο έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

02-08-2013