Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ανακοίνωση καταγγελία

Επίθεση τραμπούκου της εργοδοσίας 

στα πρακτορεία τύπου της Ευρώπης,

 εναντίων συνδικαλιστών, στελεχών του ΠΑΜΕ.


Η εργοδοσία της Ευρώπης, συνεχίζει την προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στα πρακτορεία τύπου που αγωνίζονται. Μετά την στενή παρακολούθηση της απεργίας από την αστυνομία και την επέμβαση των ΜΑΤ για να δράσει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός, σήμερα συνέχισαν με πιο αποτελεσματικά μέτρα. Ο άνθρωπος που έχει ορίσει η διοίκηση της εταιρείας Ευρώπη ως αρχιφύλακα, ανέλαβε να επιτεθεί πρώτα λεκτικά στο γραμματέα της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και έπειτα να χτυπήσει τον πρόεδρο Παναγιώτη Κατάρα.  
Θέλουν να χτυπήσουν την πρωτοπορία του κινήματος στους χώρους δουλειάς, για να φοβηθούν και οι υπόλοιποι και να κάτσουν φρόνιμα. 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει.

Δε θα τους περάσει! Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Σωματείο των Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, βρεθήκαμε εκεί δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι χτύπησαν λάθος πόρτα. Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείτε, δεν εξαγοράζεται και δε μπορούνε να το βάλουν στο χέρι. Η επίθεση αυτή στους συνδικαλιστές, θα πάρει απάντηση με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα στους αγώνες που έρχονται. Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία αλλά και συνολικά στον κλάδο του τύπου, θα αποδείξουμε ότι δεν υπάρχουν άπαρτα κάστρα που θα αφήσουν απ έξω τη φωνή των συνδικάτων. 
Με αποφασιστικότητα και συλλογική δράση,
 θα συντρίψουμε κάθε εμπόδιο στο δίκαιο αγώνα των εργατών. 

27/09/13

               ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
     
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας καταγγέλει την εργοδοσία της ΕΥΡΩΠΗΣ για την επίθεση του τραμπούκου Γιάγκου στον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του Σωματείου μας.

Συγκεκριμένα, απαγόρευσε την είσοδο στον χώρο εργασίας στον Γεν. Γραμματέα, την ώρα που πήγαινε να πιάσει δουλειά, ενώ επιτέθηκε στον πρόεδρο του Σωματείου τραυματίζοντάς τον ελαφρά.
Η διοίκηση της ΕΥΡΩΠΗΣ μετά τα ΜΑΤ και την τρομοκρατία που εξαπέλυσε για να σπάσει η απεργία μας, επέλεξε να συνεχίσει την ίδια τακτική και να ξαμολύσει στους εργαζόμενους τα μαντρόσκυλά της.
Ένα μήνυμα έχουμε να στείλουμε: Τέτοιες επιθέσεις δεν μας πτοούν, αντίθετα μας ατσαλώνουν και μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Αμέσως μετά το περιστατικό έγινε παράσταση στην διοίκηση της εταιρείας, από την διοίκηση του Σωματείου μας, εκπροσώπους σωματείων του χώρου και της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου.

Αν η συγκεκριμένη ενέργεια δεν εκφράζει τη διοίκηση της ΕΥΡΩΠΗΣ, όπως λέει, και είναι αυτόβουλη ενέργεια, απαιτούμε να το αποδείξει και να ξεκουμπιστεί από τους χώρους δουλειάς μας ο εν λόγω τραμπούκος.

Αθήνα 27 Σεπτεμβρίου 2013

Έλα στη Γενική Συνέλευση
του Σωματείου Λιθογράφων

Όλοι την Κυριακή 13.10.2013 στις 9.30π.μ.
στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
(Αγ. Φιλοθέης 5Β, στην πλ. Μητροπόλεως)


Θέμα: «Προετοιμασία κλαδικής απεργίας για τις Συλλογικές Συμβάσεις,
Αντιμετώπιση της γενικευμένης αντεργατικής επίθεσης στους χώρους δουλειάς»

Συνάδελφοι-ισες στον κλάδο των Γραφικών Τεχνών στα Λιθογραφεία-Βαθυτυπεία-Φλεξογραφεία-Ατελιέ Γραφικών Τεχνών στα Ταχυπιεστήρια στα Μηχανογραφικά έντυπα στην Ψηφιακή εκτύπωση, στα Βιβλιοδετεία.

   Προχωράμε στη Γενική Συνέλευση σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα δικαιώματά μας εντείνεται. Οι βιομήχανοι του κλάδου, μαζί με τράπεζες, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο. Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα και για το κούρεμα του χρέους, δεν σε αφορούν. Οι οικονομικοί δείκτες που παρουσιάζουν βελτίωση ενδιαφέρουν τους βιομήχανους και πατάνε πάνω στη δική μας εξαθλίωση.
  Στον κλάδο τον τελευταίο χρόνο, καταγγέλθηκαν όλες οι συλλογικές συμβάσεις και αντικαθιστώνται με ατομικές. Υπάρχει γενικευμένη επίθεση με αυθαίρετες περικοπές σε επιδόματα και μεροκάματο. Η επίθεση που κάνουν δεν έχει τέλος!

   Αν δε συναντήσουν εμπόδια θα προχωρήσουν ακάθεκτοι, μέχρι να πάνε το μισθό στα 300 ευρώ. Η πείρα δείχνει ότι στους χώρους που οι εργάτες οργανώθηκαν και αντιστάθηκαν, είχαμε αποτελέσματα. Αλλού αποτράπηκαν μειώσεις και απολύσεις και αλλού τις καθυστερήσανε. Αντίθετα εκεί που η εργοδοσία πέτυχε να απομονώσει τους εργαζόμενους, να τους πείσει ότι είναι νόμιμα και αναγκαία τα μέτρα εις βάρος τους, μετά από λίγο ήρθαν και τα επόμενα. Όσοι πίστεψαν πως κάνοντας μία υποχώρηση διασφαλίζουν το μισθό τους ακόμα και τη δουλειά τους, διαψεύστηκαν.

Αν δεν τους σταματήσουμε θα μας γονατίσουν!
Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας.                                                                       

Προετοιμαζόμαστε για απεργία στον κλάδο,
με στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!
   Μόνο με αγώνα, με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και στον κλάδο, με μαζικότητα, με αντοχή και με συνέχεια μπορούμε να απαντήσουμε. Έχουμε δύναμη που ακόμα δε την έχουμε δοκιμάσει! Θα έχουμε αποτελέσματα, όταν το καθημερινό αυθόρμητο σιχτίρισμα, το «φτάνει πια, δεν αντέχουμε» γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε εργοστάσιο. Μπορούμε να περάσουμε το φόβο στο απέναντι στρατόπεδο. Όταν η κυβέρνηση και οι εργοδότες μας βρούνε μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους.

 Στην Γενική Συνέλευση του κλάδου μπορούμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα συντονισμού. Για να το πετύχουμε, πρέπει ο κάθε εργάτης να πάρει θέση, να κάνει προτάσεις, να πάρει και αυτός ευθύνη για την οργάνωση του αγώνα. Σε κάθε χώρο δουλειάς να κάνουμε συζητήσεις γενικές συνελεύσεις. Να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μας βάζει η εργοδοσία και να μαζευτούμε να μιλήσουμε με το σωματείο στο διάλειμμα, στην αλλαγή της βάρδιας, ακόμα και έξω από τη δουλειά και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα. Μόνο έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε.

   Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες, δεν ήταν μόνο η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών σε κάθε χώρο δουλειάς, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η αλληλεγγύη, είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες.

   Πρέπει ο αγώνας μας να έχει καθαρό στόχο και να μην πέφτει σε τρικλοποδιές. Είναι αισχρό ψέμα ότι με μία άλλη κυβέρνηση ο λαός θα επανακτήσει ότι έχασε. Όσο υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, λύτρωση δεν μπορεί να υπάρξει. Απαιτεί σκληρή σύγκρουση στους κλάδους και τους τόπους δουλειάς. Εκεί που συγκρούεται η πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα, οι μορφές πάλης που θα επιλέξουμε, δεν είναι μάχη της εικόνας και των εντυπώσεων, αλλά σκληρός ταξικός πόλεμος που έχει νικητές και χαμένους. Και ο λαός δεν πρέπει να βγει χαμένος!

Συνάδελφε, η λύση βρίσκεται μέσα στη συλλογική δράση
και στον αγώνα, κι όχι στην απομόνωση και την ατομικότητα.

Έλα στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου σου.


Όλοι την Κυριακή 13.10.2013 στις 9.30π.μ.
στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
(Αγ. Φιλοθέης 5Β, στην πλ. Μητροπόλεως)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία των πρακτορείων «Ευρώπη» που έστειλε τα ΜΑΤ για να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων στα πρακτορεία τύπου.
                                                                                                                                              

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπροστά στην πύλη της "Ευρώπης"
Οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου με το σωματείο τους την Τετάρτη 25-9-13 πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία ενάντια στις παράνομες περικοπές των αποδοχών τους και διεκδικώντας άμεσα υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα κατοχυρώνει τουλάχιστον ότι προβλέπει η τελευταία τους σύμβαση.

Η απεργία είχε απόλυτη συμμετοχή και στα δύο πρακτορεία ΑΡΓΟΣ και ΕΥΡΩΠΗ. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά από νωρίς στις απεργιακές φρουρές για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Ζωή με αξιοπρέπεια.
 
Η απεργιακή φρουρά των εργαζομένων
Η εργοδοσία (Μπόμπολας, Αλαφούζος, Ψυχάρης) δεν κάτσανε με τα χέρια σταυρωμένα. Αυτοί που παρουσιάζουνε τις φυλλάδες τους ως υπερασπιστές της δημοκρατίας, αυτοί που τώρα τελευταία σκίζονται να μιλάνε ενάντια στη βία, στείλανε τα ΜΑΤ να δείρουν τους απεργούς εργάτες. Τώρα που είδαν ότι θίγονται τα κέρδη τους, λειτούργησε η δημοκρατία του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο δημόσιας τάξης, ως υπάλληλοι των μεγαλοεκδοτών, στείλανε από νωρίς ένα σωρό περιπολικά και αστυνομικούς να γυρίζουν μέσα και έξω από το χώρο δουλειάς. Δε δίστασαν μάλιστα με τη συμβολή των ΜΑΤ, να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό με οδηγούς εκτός πρακτορείων, για να πάρουν φορτηγά με εφημερίδες. Ακόμα και όταν όλα είχαν τελειώσει και «πέτυχαν το σκοπό τους», χτύπησαν τον πρόεδρο του σωματείου των πρακτορείων Παναγιώτη Κατάρα.

Δεν μας ξαφνιάζει η αντίδρασή τους, μιας και είναι λογική από κάποιον που βλέπει ότι χάνει τη μάχη. Οι συνάδελφοι στα πρακτορεία, είναι νικητές γιατί ανάγκασαν την εργοδοσία να κινήσει ολόκληρο μηχανισμό για να βγάλει τελικά στα περίπτερα εφημερίδες με ύλη ψυγείου χωρίς να καταφέρει να σπάσει την απεργία. Έχουν σκυλιάσει, γιατί αυτοί που υπολόγιζαν να κάνουν τη βρόμικη δουλειά τους, βγάλανε συμπεράσματα και στάθηκαν στις πύλες των πρακτορείων μαζί με τους απεργούς. Είναι πανικόβλητοι γιατί βλέπουν πως οι εργαζόμενοι έχουν πετύχει την ενότητά τους, τη συσπείρωσή τους σε ταξική κατεύθυνση και δεν τρομοκρατούνται.

Στέλνουμε μήνυμα στους εργοδότες των Πρακτορείων, που ταυτόχρονα είναι ιδιοκτήτες πολλών τυπογραφείων και εφημερίδων, ότι η εργατική τάξη δεν τρομοκρατείται και δε μπαίνει στο γύψο. Σήμερα στα Πρακτορεία, αύριο στα Τυπογραφεία και πολύ σύντομα σε κάθε χώρο δουλειάς, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. 

Η μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις δεν έχει τελειώσει.
Οι εργάτες δεν έχουμε πει την τελευταία λέξη.


Οι Λιθογράφοι μαζί με τους εργαζόμενους στα Πρακτορεία Τύπου θα βρεθούμε το επόμενο διάστημα από κοινού στις πύλες των εργοστασίων για τα δικαιώματά μας. 

26-9-13

Συνάδελφοι Λιθογράφοι !!!

Όλοι την Τετάρτη το απόγευμα 06:00 στις απεργιακές φρουρές 
στα πρακτορεία τύπου στο Κορωπί.
Να εκφράσουμε έμπρακτα την ταξική μας αλληλεγγύη. 


Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου «ΕΥΡΩΠΗ» και «ΑΡΓΟΣ», που απαντούν με 24ωρη απεργία, στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει μειώσεις στους μισθούς. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων επιδομάτων και μισθών από την «ΕΥΡΩΠΗ» και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει τουλάχιστον ότι προβλέπει και η τελευταία τους Σύμβαση.
Ο αγώνας των συναδέλφων είναι και δικός μας.

Οι Λιθογράφοι θα συναντηθούμε στην πύλη του πρακτορείου «ΕΥΡΩΠΗ» στο Κορωπί στις 06:00 μ.μ. το απόγευμα της Τετάρτης 25/09, για να βοηθήσουμε συγκροτημένα, όπως μας ζητηθεί από το σωματείο και την απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων στα πρακτορεία τύπου.


Ξεκαθαρίζουμε στους εργοδότες του κλάδου, ότι δε θα επιτρέψουμε τα τυπογραφεία να γίνουν χώροι δράσης απεργοσπαστικών μηχανισμών που θα κάνουν διεκπεραίωση στον τύπο.


Η νίκη των εργαζόμενων στα πρακτορεία τύπου 

θα είναι και δική μας νίκη!

24/09/13

               ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

        ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/09, ΩΡΑ 18:00, ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ 26/09, ΩΡΑ 18:00
Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, υλοποιώντας την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που θα ξεκινάει την Τετάρτη 25/09, ώρα 18:00, έως την Πέμπτη 26/09, την ίδια ώρα.
Αντιστεκόμαστε στις επιλογές των εργοδοτών μας, να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της οικονομικής τους κρίσης στις πλάτες μας. Όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν ότι ανταγωνίζονται μεταξύ τους, η πραγματικότητα λέει ότι συμπορεύονται στην επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας. Τρανό παράδειγμα η κοινή τους ανακοίνωση που μας προειδοποιούσε για το δικαίωμά τους να κόψουν μισθούς και επιδόματα.
Αυτή τη στιγμή η «ΕΥΡΩΠΗ» ανέλαβε το ρόλο του λαγού, περικόπτοντας πρώτη το εισόδημά μας. Οι εργαζόμενοι και στα δύο πρακτορεία δεν πέφτουμε στην παγίδα του «διαίρει και βασίλευε». Ξέρουμε ότι τα συμφέροντά μας είναι κοινά και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με εκείνα των εργοδοτών μας.
Γι’ αυτό και καλούμε όποιον θεωρεί ότι τον αδικούμε και ότι η κοινή ανακοίνωση των εταιρειών ήταν ατυχής, να το αποδείξει με την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να εξασφαλίζει ότι και η τελευταία!
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δώσουμε τη μάχη για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη Συλλογική μας Σύμβαση και το δικαίωμα στην εργασία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1.     Υπογραφή νέας ΣΣΕ που να εξασφαλίζει ότι και η τελευταία.
2.     Άμεση επιστροφή των παρακρατηθέντων μισθών και επιδομάτων από την «ΕΥΡΩΠΗ».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, να ερημώσουν τους χώρους δουλειάς και να δώσουν το παρόν στην περιφρούρησή της.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/09 ΣΤΙΣ 22:00

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!

Αθήνα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Προετοιμάζουμε την επιτυχία του συλλαλητηρίου 

στις 5 Οκτώβρη.


Συνέλευση εργαζομένων στον Κουκιά
Συνέλευση εργαζομένων στην Αφοί Βλάχου
Το Σωματείο προχώρησε την Τετάρτη 18/09/13 σε ανοιχτό Διοικητικό συμβούλιο με θέμα την προετοιμασία και την οργάνωση του συλλαλητηρίου στις 5 Οκτώβρη με το ΠΑΜΕ. Μέσα από μία ζωντανή συζήτηση, αναδείχτηκε η ανάγκη να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και σε γενική Συνέλευση του Σωματείου την Κυριακή 13/10/13. Παράλληλα το Σωματείο μαζί με τις επιτροπές σε χώρους δουλειάς, οργανώνει την πάλη εξειδικεύοντας στα επί μέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε χώρος.


19/09/13

Οι δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής 
δε μας φοβίζουν,
μας ατσαλώνουν περισσότερο.

 Μέσα από τις τελευταίες επιθέσεις της στους κομμουνιστές συνδικαλιστές στο Πέραμα και την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού στο Κερατσίνι, αναδεικνύεται το κύριο, το τι είναι η Χρυσή Αυγή και ποιος είναι ο στόχος της. Είναι δύναμη και μαντρόσκυλα του συστήματος και δουλεύουνε για την εργοδοσία.


Αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο μέσα από τα περιστατικά βίας, αλλά μέσα από δεκάδες παραδείγματα, από αυτά που ψηφίζουν στη βουλή μαζί με τα κόμματα της κυβέρνησης, από τη δράση τους μέσα στους χώρους δουλειάς, από τη στάση τους απέναντι στους αγώνες, στα συνδικάτα και αλλού. Δεν είναι τυχαίο ότι στον κλάδο όπου εμφανίζονται εργαζόμενοι μέλη της Χ.Α. είναι τσιράκια  και ρουφιάνοι των εργοδοτών. Δουλεύουν θυρωροί, προϊστάμενοι ή σε χαλαρά πόστα στην παραγωγή με στόχο να επιβλέπουν και να δίνουν αναφορά. Είναι απεργοσπάστες με σχέδιο, ακόμα και εκεί που έχουν αναπτυχθεί μαζικοί αγώνες. Πρωτοστατούν μαζί με τους εργοδότες να πείσουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις μειώσεις μισθών.
Ακριβώς επειδή είναι δύναμη του συστήματος, γι αυτό τρέφουν μίσος ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα συνολικά.

Χτυπώντας την πρωτοπορία του εργατικού κινήματος και γενικότερα το λαϊκό κίνημα, χτυπάνε αυτούς που είναι εμπόδιο και καρφί στα μάτια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, των εργολάβων στη Ζώνη.
Αύριο θα χτυπάνε όποιον τολμήσει να ζητήσει μεροκάματο σύμφωνα με τη σύμβαση, όποιον αρνηθεί τις μειώσεις μισθών. Γι αυτό οι επιθέσεις της Χ.Α. αφορούν συνολικά το εργατικό κίνημα και πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

-Όπου παρουσιάζονται μέσα στους χώρους δουλειάς, οι εργάτες πρέπει να τους παίρνουμε στο κυνήγι.
-Όπου η Χ.Α. σηκώνει χέρι ενάντια σε εργάτη που αγωνίζεται, που είναι πρωτοπόρος στο συνδικάτο του, ενάντια σε οποιονδήποτε εργάτη, ανήμπορο μετανάστη, το κίνημα θα πρέπει να αντιδρά άμεσα να τους κόβει το χέρι.
-Ο καθένας που πέφτει θύμα απειλών, τραμπουκισμών της Χ.Α. στους χώρους δουλειάς, ή στις γειτονιές, να απευθύνεται απευθείας στο σωματείο και τις λαϊκές επιτροπές στη γειτονιά.

-Να μην υπάρξει καμία ανοχή απέναντι στη Χ.Α. και τις απόψεις της επειδή είναι κοινοβουλευτική δύναμη. Να χτυπηθεί κάθε λογική που νομιμοποιεί τη δράση της.  

19/09/13

Με επαναλαμβανώμενες 4ωρες στάσεις εργασίας 

απαντάνε οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής.


Μετά από την συνάντηση την Τρίτη 17/09/13 στην επιθεώρηση εργασίας, οι εργαζόμενοι είδαν για άλλη μία φορά το αντεργατικό σχέδιο της εργοδοσίας. Φάνηκε η κοροϊδία εκ μέρους της διοίκησης, που παρ όλες τις δεσμεύσεις της πριν το καλοκαίρι ότι μέσα Σεπτέμβρη θα είναι σε θέση να παρουσιάσει σχέδιο αποπληρωμής, ήρθε για άλλη μία φορά να πει τα ίδια. Ζήτησε από τους εργαζόμενους να βάλλουν και άλλη πλάτη, ξεκαθαρίζοντας πως τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι θα πάρουνε τα χρήματά τους.

Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Οι εργαζόμενοι προχωράνε σε 4ωρες στάσεις εργασίας στη λήξη κάθε βάρδιας μέχρι και τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα στις 12:00 δίνουνε ραντεβού σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα αποφασίσουν και για το πως συνεχίζουν.

18/09/13

Κάλεσμα αγώνα!

Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 11:00π.μ. στην Ομόνοια.
Προσυγκέντρωση στα γραφεία του Σωματείου στις 10:30π.μ.

Οι βιομήχανοι του κλάδου, μαζί με τράπεζες, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο. Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα και για το κούρεμα του χρέους, δεν σε αφορούν  Οι οικονομικοί δείκτες που παρουσιάζουν βελτίωση ενδιαφέρουν τους βιομήχανους και πατάνε πάνω στη δική μας εξαθλίωση.
Στον κλάδο τον τελευταίο χρόνο, καταγγέλθηκαν όλες οι συλλογικές συμβάσεις και αντικαθιστώνται με ατομικές. Υπάρχει γενικευμένη επίθεση με αυθαίρετες περικοπές σε επιδόματα και μεροκάματο. Η επίθεση που κάνουν δεν έχει τέλος!

Αν δε συναντήσουν εμπόδια θα προχωρήσουν ακάθεκτοι, μέχρι να πάνε το μισθό στα 300 ευρώ. Η πείρα δείχνει ότι στους χώρους που οι εργάτες οργανώθηκαν και αντιστάθηκαν, είχαμε αποτελέσματα. Αλλού αποτράπηκαν μειώσεις και απολύσεις και αλλού τις καθυστερήσανε. Αντίθετα εκεί που η εργοδοσία πέτυχε να απομονώσει τους εργαζόμενους, να τους πείσει ότι είναι νόμιμα και αναγκαία τα μέτρα εις βάρος τους, μετά από λίγο ήρθαν και τα επόμενα. Όσοι πίστεψαν πως κάνοντας μία υποχώρηση διασφαλίζουν το μισθό τους ακόμα και τη δουλειά τους, διαψεύστηκαν.

Αν δεν τους σταματήσουμε θα μας γονατίσουν!
Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!
Μόνο με αγώνα, με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και στον κλάδο, με μαζικότητα, με αντοχή και με συνέχεια μπορούμε να απαντήσουμε. Έχουμε δύναμη που ακόμα δε την έχουμε δοκιμάσει! Θα έχουμε αποτελέσματα, όταν το καθημερινό αυθόρμητο σιχτίρισμα, το «φτάνει πια, δεν αντέχουμε» γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε εργοστάσιο. Μπορούμε να περάσουμε το φόβο στο απέναντι στρατόπεδο. Όταν η κυβέρνηση και οι εργοδότες  μας βρούμε μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους.

Στις 5 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα, βουλιάζοντας τους δρόμους και τις πλατείες. Για να το πετύχουμε, πρέπει ο κάθε εργάτης να πάρει θέση, να κάνει προτάσεις, να πάρει και αυτός ευθύνη για την οργάνωση του αγώνα. Σε κάθε χώρο δουλειάς να κάνουμε γενικές συνελεύσεις αξιοποιώντας όλες. Να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μας βάζει η εργοδοσία και να μαζευτούμε να μιλήσουμε με το σωματείο στο διάλειμμα, στην αλλαγή της βάρδιας, ακόμα και έξω από τη δουλειά και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα. Μόνο έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες, δεν ήταν μόνο η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών σε κάθε χώρο δουλειάς, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η αλληλεγγύη, είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες.

Πρέπει ο αγώνας μας να έχει καθαρό στόχο και να μην πέφτει σε τρικλοποδιές. Είναι αισχρό ψέμα ότι με μία άλλη κυβέρνηση ο λαός θα επανακτήσει ότι έχασε. Όσο υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, λύτρωση δεν μπορεί να υπάρξει. Απαιτεί σκληρή σύγκρουση στους κλάδους και τους τόπους δουλειάς. Εκεί που συγκρούεται η πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα, οι μορφές πάλης που θα επιλέξουμε, δεν είναι μάχη της εικόνας και των εντυπώσεων, αλλά σκληρός ταξικός πόλεμος που έχει νικητές και χαμένους. Και ο λαός δεν πρέπει να βγει χαμένος!
 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013  ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15:00


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί όλα τα σωματεία να οργανώσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στην τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη που έχει αποφασιστεί ενάντια στην αντεργατική βαρβαρότητα που δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

Η Διοίκηση προτείνει στα σωματεία να αξιοποιηθεί η στάση εργασίας, να οργανωθούν σ’ όλα τα εργοστάσια Γεν. Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, να γίνει ενημέρωση στους εργαζόμενους για τις αντεργατικές εξελίξεις, να αποκαλυφθεί η προπαγάνδα της κυβέρνησης, ότι βγαίνουμε από την κρίση, οι θυσίες πιάνουν τόπο και τώρα που έχουμε πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα θα μοιραστεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

 Όλα αυτά είναι μια ψεύτικη κυβερνητική προπαγάνδα. Η πολιτική που τσακίζει και εξαφανίζει δικαιώματα συνεχίζεται χωρίς ανάπαυλα, στους μισθούς και τις συντάξεις εξαθλίωσης, στη φοροληστεία και τα χαράτσια, στην παιδεία, την υγεία στην ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις. Το πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργήθηκε πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και θα κατευθυνθεί για ακόμα μία φορά  στα ταμεία τηε πλουτοκρατίας.

Να προετοιμάσουμε τους εργαζόμενους για τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια που οργανώνουμε μαζί με το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 5 Οκτώβρη. Να κλιμακώσουμε προετοιμάζοντας τη μεγάλη πανεργατική απεργία στα μέσα του Οκτώβρη, που αργότερα θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία, διεκδικώντας υπογραφή ΣΣΕ και όλα τα σύγχρονα δικαιώματα που είναι ζήτημα ζωής για την εργατική οικογένεια.


Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στη σύγχρονη αντεργατική βαρβαρότητα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

16-09-2013

Μεγάλη ανταπόκριση 

στη γιορτή για τα παιδιά των συναδέλφων.



Με μεγάλη επιτυχία έγινε τη Κυριακή το πρωί στο θέατρο Ακάδημος η γιορτή για τα παιδιά των συναδέλφων που συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο Λιθογράφων και την Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και το θέατρο γέμισε ασφυκτικά. Τα παιδιά παρακολούθησαν την παιδική παράσταση «Η Λιχουδοχώρα». 
Το Σωματείο το επόμενο διάστημα θα πάρει και άλλες πρωτοβουλίες που θα στηρίζουν την εργατική οικογένεια των συναδέλφων του κλάδου με πολιτιστικό και αθλητικό περιεχόμενο. Πρώτος σταθμός είναι η συμμετοχή μαζί με τα άλλα σωματεία της βιομηχανίας στην έκθεση εικαστικών στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Εκεί μπορούνε οι συνάδελφοι που ασχολούνται με μία τέχνη, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο, για να εκθέσουν κάποιο από τα έργα τους.
Στο τέλος της γιορτής μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά, σχολικά είδη.
16/09/13

Στάση εργασίας στη Βιβλιοσυνεργατική 
και συγκέντρωση στην επιθεώρηση εργασίας 
Παλλήνης στις 9:30 την Τρίτη 17/09


Ανακοίνωση της Σωματειακής επιτροπής στη Βιβλιοσυνεργατική

Η Διοίκηση της εταιρείας για άλλη μια φορά δεν ήταν συνεπής στις πληρωμές. Δεν υλοποίησε ούτε τις δικές της δεσμεύσεις όπως αναφέρονταν στην ανακοίνωση που έβγαλε.
Οι εργαζόμενοι από τη δική μας πλευρά περιμέναμε και αυτή τη φορά να τηρήσει τις ημερομηνίες πληρωμής. Παράλληλα ζητήσαμε να γίνει πληρωμή ως εξής:
Να εξοφλήσει το μήνα Ιουνίο και να δώσει προκαταβολή του μήνα Ιούλιο στις 10 Σεπτεμβρίου 2013.Επίσης ζητήσαμε η προκαταβολή του μηνός Ιουλίου να είναι το 50% της μισθοδοσίας του κάθε εργαζόμενου για να μην μεγαλώσει παραπέρα η ψαλίδα.

 Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε αυτή τη κατάσταση που μας οδηγεί μέρα με τη μέρα στο πάτο. Ζητάμε από τη Διοίκηση ξεκάθαρη και επίσημη τοποθέτηση.

 Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παλέψουμε και να απαντήσουμε αγωνιστικά για να διασφαλίσουμε τα δεδουλευμένα μας και κάθε δικαίωμά μας που καταπατείται.

Προχωράμε στη κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας σε κάθε βάρδια την Πέμπτη 12-09-13.
Υλοποιώντας και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κινητοποίηση σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω. 

Παράλληλα προχωράμε σε 3ωρη την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη από 8.30 έως και 11.30 το πρωί και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση στα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας στην Παλλήνη στις 9.30μ.μ. για να δηλώσουμε την αγωνιστική μας αντίθεση στην καθυστέρηση πληρωμών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Δολοφονική επίθεση 
από χρυσαυγίτες κουκουλοφώρους,
 σε βάρος εργατών που δρουν με φανερά τα πρόσωπα


Την Πέμπτη 12/09/13 το βράδυ, συμμορία ναζιστών της Χρυσής Αυγής, έκανε ύπουλη και δολοφονική επίθεση, χτυπώντας  πρωτοπόρους εργάτες και στελέχη του ταξικού κινήματος και μέλη του ΚΚΕ. Εργάτες που στέκονται στην αντίπερα όχθη από τους μεγαλοεργολάβους και τους εφοπλιστές που οι φασίστες υπηρετούν.


Oι φασίστες κουκουλοφόροι της Χρυσής Αυγής,μπορεί να είναι μπράβοι των εφοπλιστών, αλλά τα έβαλαν με λάθος στόχο! 

Οι εργάτες που δουλεύουν στη βιομηχανία, δε τρομοκρατούντε από θρασύδειλους που φουσκώνουν με «ζαχαρωτά» από τα γυμναστήρια. Οι εργάτες που δουλεύουν το σίδερο και τη φωτιά, που χειρίζονται τις μηχανές σε κάθε κλάδο της βιομηχανίας, σφυρηλατούντε στη δουλειά και την ταξική πάλη.
Βρίσκονται απέναντι στους βιομήχανος και υψώνουν το ανάστημά τους μπροστά στο αφεντικό, εκεί που οι χρυσαυγήτες δίνουν μαθήματα υποκλίσεων. 
Γιατί η δύναμη σήμερα δεν μετριέται μόνο στα μπράτσα, αλλά στο πώς θα κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου όταν δέχεσαι πίεση από παντού. 

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και αντιλήψεις τους δεν έχουν θέση σε κανένα εργοστάσιο του τύπου. Όπου πάνε να εμφανιστούν, να ξέρουν πως ο ρατσισμός και το μίσος τους για το εργατικό και το λαϊκό κίνημα, θα απομονωθούν από τους ίδιους τους εργάτες.


Δε μας τρομάζουν! Κάθε επίθεση τους μας ατσαλώνει, και θα έρθει η στιγμή που η εργατική τάξη θα τους στείλει από εκεί που ήρθαν, στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας

13/09/13

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
        
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μετά τη μονομερή ενέργεια της εργοδοσίας της ΕΥΡΩΠΗΣ να περικόψει αυθαίρετα επιδόματα και μισθούς, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12/09, μετά από αίτημα μας, η τριμερής συνάντηση μεταξύ της Επιθεώρησης Εργασίας, του Σωματείου μας και των εργοδοτών.
Εκεί επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η αδιαλλαξία και ο κυνισμός των εργοδοτών μας, όπου με περίσσιο θράσος ισχυρίστηκαν ότι είναι ευαίσθητοι γιατί «έκοψαν» από τους μισθούς μας μόλις 15% ενώ μπορούσαν πολύ περισσότερο.
Από τη συζήτηση βγήκε αβίαστα το συμπέρασμα ότι εμμένουν στις παράνομες και αυθαίρετες περικοπές και δεν έχουν καμία διάθεση ούτε για τον στοιχειώδη διάλογο. Είναι ξεκάθαρο ότι επιλογή τους είναι η σύγκρουση.
Η Επιθεώρηση Εργασίας αφού κάλεσε την εργοδοσία της ΕΥΡΩΠΗΣ να συζητήσει με το Σωματείο την περίπτωση να ανακαλέσουν τις περικοπές, στη συνέχεια απέφυγε να πάρει σαφή θέση, παραπέμποντας την υπόθεση στα δικαστήρια.
Η θέση των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία:
Με τα νομικά θα ασχοληθούν οι δικηγόροι και η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της. Εμείς όμως είμαστε εργαζόμενοι και το δίκιο μας το διεκδικούμε και το επιβάλλουμε με αγώνες. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.     Άμεση επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων επιδομάτων και μισθών από την ΕΥΡΩΠΗ.
2.     Να επανέλθει ο κανονικός ρυθμός στις μισθοδοσίες, χωρίς καθυστερήσεις και στα δύο πρακτορεία.
3.     Άμεση υπογραφή νέας ΣΣΕ που να κατοχυρώνει μισθούς και επιδόματα, όπως η τελευταία.


Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 16/09 και θα καθορίσει τα επόμενα βήματά μας.

12/09/13
                 

Επιστολή της Διοίκησης της Ομοσπονδίας
Τύπου και Χάρτου
          στις  11/9/2013 με Α.Π.:2978        
Προς: το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ 


Κύριοι,

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, μαζί με Διοικήσεις Σωματείων και Ενώσεων του κλάδου, είχε πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη στη Διοίκηση του ΕΤΑΠ –ΜΜΕ, και παρέδωσε υπόμνημα αιτημάτων των εργαζομένων σε συνάντηση με την πρόεδρο του ταμείου Κα Αντωνοπούλου.
Σ¨αυτό το υπόμνημα και στη συζήτηση που ακολούθησε της συνάντησης, ένα από τα αιτήματά μας που θέσαμε, ήταν η εφαρμογή του Ν.4075/2012, και που αφορά τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων στη Γ¨ Διεύθυνση ΤΑΤΤΑ του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
Η απάντηση που εσείς δώσατε σ’ αυτή τη συνάντηση, ήταν ότι θα δείτε το πρόβλημα και θα εφαρμόσετε το αυτονόητο, το νόμο.
Στην πράξη όμως εξακολουθεί να μην εφαρμόζετε το νόμο και αυτό αποδεικνύεται  από εργαζόμενους που έχουν τις προϋποθέσεις και θέλησαν να τις αξιοποιήσουν. Συνάντησαν την άρνηση της εφαρμογής του νόμου από τη Γ¨ Διεύθυνση, με διάφορα προσχήματα.
Ομοσπονδία και σωματεία, μαζί με τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε με μια τέτοια αδικία.
Απευθυνόμαστε για μια ακόμα φορά στο Δ.Σ. του ταμείου μας, και προσωπικά στην Κα Αντωνοπούλου, Πρόεδρο του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και απαιτούμε την άμεση εφαρμογή του Ν.4075/2012, άρθρο 33, για να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που έχουν τις προϋποθέσεις και το δικαιούνται.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο Γ. Γραμ/τέας

Ι. Τόλης                                                                                                                Λ. Σακκάς

Επιστολή των εργατών της «3Ε Εκτυπωτικής» 

προς την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων


«Οι εργαζόμενοι της 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ προσφέρουμε στο Σωματείο Λιθογράφων ως οικονομική ενίσχυση το ποσό των 897 ευρώ.
Σήμερα, 2 χρόνια μετά την έναρξη του αγώνα που δώσαμε στην 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, κλείνει ένας κύκλος. Παρ' όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει ο εργοδότης μέχρι την τελευταία στιγμή, πετύχαμε να πληρωθούμε με ένα μέρος των δεδουλευμένων μας. Αυτό αποτελεί μια ηθική δικαίωση αλλά και προσωρινή ανακούφιση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.
Σε όλο αυτό το διάστημα των 2 χρόνων με τη βοήθεια του Σωματείου, γίναμε πιο έμπειροι και πιο δυνατοί. Μάθαμε ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα και όχι στην απομόνωση, ότι μέσα από την οργανωμένη πάλη μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ζήσαμε την αλληλεγγύη που εκφράστηκε από το ταξικό κίνημα, από συνδικάτα και μαζικούς φορείς της γειτονιάς, που βρέθηκαν δίπλα μας στην πύλη του εργοστασίου.

Εχει σημασία για εμάς, το Σωματείο να δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Να ενισχυθεί η φωνή του, να μπορεί να βρίσκεται πάντα δίπλα στους εργάτες που το έχουν ανάγκη, όπως βρέθηκε δίπλα και σε εμάς.
Σε εμάς τους εργαζόμενους της 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ δεν πιάνει η προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, ότι όλοι είναι ίδιοι, ότι τα σωματεία είναι διεφθαρμένα και ότι οι συνδικαλιστές είναι βολεμένοι και ξεκομμένοι από την παραγωγή. Εμείς βρεθήκαμε με το Σωματείο Λιθογράφων και το ΠΑΜΕ πολλές φορές αξημέρωτα στην πύλη του εργοστασίου. Υποδεχτήκαμε μαζί το νέο έτος στην απεργιακή φρουρά, κάναμε μαζί Ανάσταση, βρεθήκαμε δίπλα δίπλα όταν ο εργοδότης ήρθε με τη συνοδεία της αστυνομίας να κάνε έφοδο στο εργοστάσιο. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από τους συνδικαλιστές που βρεθήκαμε μαζί στη μάχη, όχι απλά δεν είναι βολεμένοι, αλλά είναι άνεργοι εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης.
Μέσα από αυτόν τον αγώνα, με τη βοήθεια του Σωματείου, αποκτήσαμε μια πείρα, με τις όποιες δυσκολίες και αδυναμίες υπήρχαν, που μας είναι πολύτιμη όπου κι αν δουλέψουμε, είτε στον κλάδο είτε αλλού.
Με το σωματείο και το ταξικό κίνημα θα βρεθούμε ξανά στους δρόμους και στον αγώνα για τα δικαιώματά μας».

11/09/13
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος Ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του σωματείου Λιθογράφων καταγγέλλει  σε όλους τους εργαζόμενους την εργοδοτική πρακτική της επιχείρησης ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΔΟΛ), με απολύσεις συναδέλφων, με τις καθυστερήσεις των μισθολογικών υποχρεώσεων της, με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και κάθε τι που οδηγεί όλους τους εργαζομένους ανεξαιρέτως, σε υποχωρήσεις και στην ανέχεια, στο τέρας της ανεργίας που έχουν δημιουργήσει για να φοβίζουν και να εγκλωβίζουν συνειδήσεις και όποια αγωνιστική διάθεση αντίστασης και διεκδίκησης.

Όποια περίπτωση ίδιας πρακτικής και αν εξετάσουμε σε όλο τον κλάδο και στους επιχειρηματικούς ομίλους των ΜΜΕ, θα καταλήξουμε στον ίδιο ένοχο, το δρόμο της επιβίωσης του ισχυρότερου, με κριτήριο το ποσοστό κέρδους, τη ζούγκλα του ανταγωνισμού των μονοπωλιακών ομίλων που οδηγεί στην άναρχη, ανισόμετρη ανάπτυξη ή και συρρίκνωση του κλάδου.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει ακολουθήσουμε το δρόμο της απομόνωσης παρακολουθώντας τους συναδέλφους μας να απολύονται. Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους σπέρνουν τη μοιρολατρία, τον συμβιβασμό, ή καλλιεργούν το έδαφος για να υποταχθούμε στη φτώχεια που μας επιβάλουν.
Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο, τίποτα κοινό δεν έχουμε ούτε με τους εργοδότες μας, ούτε με τους καλοπληρωμένους τηλεαστέρες. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες με το σύνολο της εργατικής τάξης.
Η θέση μας είναι με το λαό που σηκώνει κεφάλι, με τους εργάτες που αγωνίζονται, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑΜΕ, που παλεύει ενάντια στους εκμεταλλευτές του.
Απέναντι στο ψέμα και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν συστηματικά μέσω των καναλιών και των εφημερίδων που εργάζονται πολλοί συνάδελφοι πρέπει να δώσουμε με αξιοπρέπεια τη δική μας δύσκολη μάχη. Ο λόγος ανήκει στους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες που επάξια υπερασπίζονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης, πως μπορεί να είναι η δουλειά μας, να τυπώνουμε τις φυλλάδες τους, αλλά στους εργάτες δεν περνάνε τα επιχειρήματά τους, και η τρομοκρατία τους.

Έτσι σήμερα μπαίνουν νέα καθήκοντα για όλους μας στον κλάδο, στο εργατικό κίνημα, στην εργατική τάξη. Η ενότητά της σε γραμμή ρήξης με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, την πολιτική της υποταγής της κυβέρνησης, της Ε.Ε  και εκείνων που μιλάνε για άλλο διαχειριστικό μοντέλο ανάπτυξης, δίχως να έρθουν σε ρήξη με το ίδιο το σύστημα που γεννά φτωχούς.

Η λύση βρίσκεται μέσα στη συλλογική δράση και στον αγώνα, και όχι στην απομόνωση και την ατομικότητα. Επιβάλλεται, έστω και στο παραπέντε, ο ξεσηκωμός μας. Να βάλουμε εμπόδια σε κάθε εργοδοτική όρεξη. 
Τώρα θα κριθεί αν στην επίθεση της η εργοδοσία, θα συναντήσει εργάτες φοβισμένους και απογοητευμένους ή οργανωμένους και αποφασισμένους.

  • Γι’ αυτό απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων μας και να μη προχωρήσει σε νέες.
  • Εξόφληση όλων των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.

Καμιά θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Μόνο οι θυσίες του αγώνα πιάνουν τόπο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ