Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


 Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 
στις 10:30 π.μ. στην Ομόνοια 
και στην προσυγκέντρωση του σωματείου 
στις 10:00 π.μ. στην πλ. Βάθη
Όλοι από το ξημέρωμα να βρεθούμε 
στις πύλες των εργοστασίων.

Όλες οι δυνάμεις του σωματείου βρίσκονται στους χώρους δουλειάς προετοιμάζοντας  την απεργία στις 6 Νοέμβρη. Η απεργία στις 6 Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να ανοίξει την προοπτική παραπέρα κλιμάκωσης.

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ-ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ-ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ 


Το Σωματείο καλεί όλους τους άνεργους στις 6 Νοέμβρη να δώσουν το μαζικό τους παρόν μαζί με τους εργαζόμενους στην ΑΠΕΡΓΙΑ. Να ενώσουμε τις αγωνίες μας, τη δύναμη μας. Μας θέλουν στο σπίτι, στη μιζέρια, στην απογοήτευση να παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί.
Η απάντησή μας στη βαρβαρότητα που ζούμε είναι η οργάνωση, η συλλογική πάλη, η αντίσταση και μαζί με τα συνδικάτα να διεκδικήσουμε αύξηση του επιδόματος ανεργίας και του χρόνου επιδότησης, σταθερή και μόνιμη δουλειά.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που μένουν απλήρωτοι για πάρα πολλούς μήνες να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους και να διεκδικήσουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, τον κόπο και τον ιδρώτα τους που τους κλέβει η εργοδοσία.
Ο δρόμος της οργάνωσης της πάλης, της αγωνιστικής διεκδίκησης μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Η απεργία στις 6 Νοέμβρη να βρει όλους τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους απολυμένους στο δρόμο της διεκδίκησης. Στις 6 Νοέμβρη κανείς στη δουλειά, η στο σπίτι. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Μαζί με τις οικογένειες μας  και τα παιδιά μας να βρεθούμε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις, στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 10.30πμ.
27/10/13


  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ANAΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4ωρη στάση εργασίας στα πρακτορεία Τύπου. Η κινητοποίηση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης των εργαζομένων να διεκδικήσουν δυναμικά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και να επιστραφούν τα επιδόματα και μισθοί που παρακρατάει αυθαίρετα η ΕΥΡΩΠΗ.
Στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους δουλειάς, κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας, αναπτύχθηκε συζήτηση και προβληματισμός για την πολιτική της κυβέρνησης που σαν στόχο έχει την ολοένα περισσότερο μείωση της τιμής της εργατικής μας δύναμης σε όφελος του μεγάλου Κεφαλαίου και της διασφάλισης των κερδών του. Έχουμε καταλάβει ότι απεναντί μας έχουμε τα αφεντικά μας, αλλά και την κυβέρνησή τους που προσπαθούν από κοινού να κυλήσουν τα βάρη της οικονομικής τους κρίσης στις πλάτες μας. Δεν πέφτουμε στην παγίδα του εφησυχασμού που σκόπιμα πλασάρουν. Ξέρουμε ότι τα μέτραν που έχουν εφαρμοσθεί δεν είναι τα τελευταία και τα πρωτογενή πλεονάσματα που υπόσχονται τα χτίζουν πάνω στα τσακισμένα δικαιώματά μας. Ήδη ετοιμάζουν νέα αντεργατική επίθεση, απελευθέρωση απολύσεων, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας.
Αποφασίσαμε ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας υποχρέωσή μας. Στον δρόμο αυτό επικυρώσαμε για μια ακόμη φορά την αποφασή μας να συμμετέχουμε δυναμικά και μαζικά στην πανεργατική απεργία της 6ης Νοεμβρίου, σε ώρα που θα αποφασίσουμε, αλλά και να συνεχίσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα πρακτορεία Τύπου μέχρι να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση που να διασφαλίζει ότι και η τελευταία, αλλά και μέχρι να επιστραφούν από την ΕΥΡΩΠΗ τα επιδόματα και οι μισθοί μας.


ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ – ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ!!!

Αθήνα 25 Οκτωβρίου 2013
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩTΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ 
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721, e- mail: Enosi.lithografon @ gmail.com

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συνάδελφε-συναδέλφισσα, 

Το Δ.Σ του Σωματείου Λιθογράφων καλεί σε συζήτηση όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που είναι ασφαλισμένοι στην Γ΄ Διεύθυνση του ΕΤΑΠ-Μ.Μ.Ε (πρώην ΤΑΤΤΑ)

Η σύσκεψη θα γίνει την Πέμπτη 31 Οκτώβρη 2013 και ώρα 06.00μ.μ στα γραφεία του Σωματείου, (Αριστοτέλους 11-15). ΜΕ ΘΕΜΑ "Ενημέρωση για την πρόσφατη συνάντηση που έγινε με την Διοίκηση του Ταμείου, το Σωματείο Λιθογράφων & την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου για την εξεύρεση λύσης του προβλήματος της παρακράτησης του 3,6% με τον Νόμο 1186/81 άρθρο 4 παρ.4 και την ένταξή μας στις διατάξεις των Β.Α.Ε".

Θεωρούμε την παρουσία όλων μας απαραίτητη για να συμβάλλουμε από κοινού στη διεκδίκηση της επίλυσης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που προετοιμάζεται νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Η Διοίκηση
ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 118 ΙΟΥΛΗΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2013

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο της εφημερίδας για να την κατεβάσετε σε jpg


Παράσταση διαμαρτυρίας στη φιέστα που 

διοργάνωσε ο ΣΕΜΕΕ στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. 

  
Ο κλάδος των λιθογράφων, τους τελευταίους 14 μήνες βρίσκεται χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στους χώρους δουλειάς να επικρατεί ένα χάος με την εργοδοτική αυθαιρεσία να βασιλεύει. Την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχει ο εργοδοτικός σύνδεσμος του κλάδου ΣΕΜΕΕ (Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος ), που επικουρούμενος από ΣΕΒ και ΓΣΕΒΕ, κατήγγειλε τη σύμβαση και έκανε τα πάντα για να πετύχουν την κατάργησή της. Δε δίστασαν να κατηγορήσουν το Σωματείο Λιθογράφων για αδιαλλαξία, επειδή δεν δεχτήκαμε την αρχική τους πρόταση για μειώσεις που έφταναν μέχρι και 40%.

Η είσοδος των συνέδρων για την
"ATHENS PRINTCOMM 2013"
Ο ΣΕΜΕΕ ανά διαστήματα φρόντισε να διοργανώνει ενημέρωση των μελών του από νομικούς για την καλύτερη αξιοποίηση των αντεργατικών μέτρων που τους έχει προσφέρει ως δώρο κυβέρνηση-τρόικα και ΕΕ. Και ασφαλώς για να δείξουν το καλό παράδειγμα, ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΜΕΕ, ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν την εκ περιτροπής εργασία, τις ατομικές συμβάσεις και τις καθυστερήσεις πληρωμών. Έτσι λοιπόν «δίνοντας γραμμή» σε όλους τους εργοδότες του κλάδου φτάσαμε να έχουμε συνάδελφους με την ίδια προϋπηρεσία και ειδικότητα που ο ένας πληρώνεται με τη ΣΣΕ και ο άλλος παίρνει 586 ευρώ.
Σα να μην έφταναν τα αντεργατικά μέτρα, σε μία σειρά χώρους δουλειάς καταπατούνται ακόμα και τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Απόδειξη είναι ότι σε όλους τους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει το Σωματείο μαζί με την επιθεώρηση εργασίας, έχουν διαπιστωθεί σοβαρές παραβάσεις.
Μέλλον στον κλάδο με εργασιακά δικαιώματα τσακισμένα,
δε μπορεί να υπάρξει.

Οι εργοδότες του κλάδου διοργανώνουν συνέδριο για το μέλλον του κλάδου γνωρίζοντας ότι η όποια ανάπτυξη θα έρθει θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων, σε μισθούς πείνας και εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Αυτό εννοούνε οι βιομήχανοι όταν μιλάνε για ανάπτυξη, την εξασφάλιση περισσότερου κέρδους από τη δική μας δουλειά.
Παρουσιάζουν τις νέες τεχνολογίες, λες και είναι κάτι που από μόνο του θα φέρει χρήματα. Μας λένε χαρακτηριστικά κάποιοι εργοδότες ότι το αφεντικό πρέπει να βγάλει περισσότερα χρήματα από τον εργάτη  γιατί έχει επενδύσει τα λεφτά  του και αυτό είναι δίκαιο. Κρύβουν όμως πως τα μηχανήματα από μόνα τους δεν παράγουν, χρειάζονται τους εργάτες για να τα βάλουν μπροστά. Η απλήρωτη δουλειά των εργατών είναι που θα πληρώσει τις δόσεις του δανείου ή του leasing. Γι αυτό η αλήθεια που δεν λένε είναι ότι τα μηχανήματα ανήκουν σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο και όχι σε αυτούς που τον τσεπώνουν.
Σε πολλά παραδείγματα μάλιστα όπως στην Fimi Pack, την 3 Ε εκτυπωτική, τη Χ.Κ. Τεγόπουλος, αλλά και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις που είναι σε λειτουργία, οι εργαζόμενοι είναι για μήνες απλήρωτοι. Έχουνε δώσει δηλαδή πρακτικά άτοκο δάνειο στον εργοδότη χωρίς τη θέλησή τους, για να επενδύει στην επιχείρηση του. Και όσο για το ρίσκο που παίρνει ο εργοδότης και πρέπει να πληρωθεί για αυτό, τα παραπάνω παραδείγματα, δείξανε ότι η καλή θέληση των εργαζομένων να βάλουνε πλάτη, μετάφερε σε αυτούς το ρίσκο που τώρα είναι άνεργοι και τους χρωστάνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον καθένα. Ενώ ταυτόχρονα οι εργοδότες που χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία, σχεδιάζουν ανεμπόδιστα τις νέες επενδύσεις τους.
 
Ο ΣΕΜΕΕ υποδέχτηκε το Σωματείο καλώντας την αστυνομία
Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς το ΣΕΜΕΕ και τους εργοδότες του κλάδου, πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί τα πράγματα δε θα είναι έτσι για πάντα. Μπορεί τώρα το εργατικό κίνημα στη χώρα μας και παγκοσμίως να είναι σε υποχώρηση, αλλά αυτό δε συμβαίνει παντού και με τον ίδιο τρόπο. Στον κλάδο του Τύπου και του Χαρτιού, το Σωματείο Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου κινούνται σε ταξική κατεύθυνση με το ΠΑΜΕ. Δεν πρόκειται να τα διπλώσουν ούτε να μας βάλουν στο χέρι. Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν εξαγοράζεται. Όσοι νομίζουν ότι μπροστά στις δυσκολίες θα βάλουμε την ουρά στα σκέλια κάνουν λάθος. Με υπομονή, αντοχή και οργάνωση από τα κάτω θα δώσουμε αγωνιστική απάντηση, ξεκινώντας με τη γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη και συνεχίζοντας σε κάθε χώρο ξεχωριστά και στον κλάδο. Οι εργάτες έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα γιατί έχουμε βαθιά γνώση ότι χωρίς εμάς δε γυρίζει γρανάζι.
Θα συνεχίζουμε για να παλεύουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο και σε κάθε χώρο δουλειάς. Ο αγώνας μας σε συνθήκες αντεργατικής αυθαιρεσίας, δεν πρόκειται να μείνει στο «εφικτό» για τους εργοδότες, αλλά θα έχει πάντα για αίτημα μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργατών.

Οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη χάσει πολλά, με συνεχόμενες φοροεπιδρομές της κυβέρνησης, με αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την υγεία, με αυξήσεις στα καύσιμα και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Έχουμε δώσει πολλά για χρήματα που πάνε στην ΕΕ και γυρίζουν με τη μορφή επιδότησης στους βιομήχανους για να προσλαμβάνουν νέους κάτω των 25 με 510 ευρώ, να κάνουν δήθεν σεμινάρια εκπαίδευσης και να επενδύουν με τις δικές μας πλάτες.


Το Σωματείο Λιθογράφων καλούμε για άλλη μία φορά τους εργοδότες του κλάδου, ακόμα και τώρα να πάρουνε θέση απέναντι στη στάση του ΣΕΜΕΕ και να συμβάλλουν για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους όρους της τελευταίας ισχύουσας σύμβασης. Καλούμε τον κάθε εργοδότη να υπογράψει με το σωματείο Λιθογράφων επιχειρησιακή σύμβαση με τους όρους της τελευταίας ισχύουσας κλαδικής.

18/10/13

Το Σωματείο με την επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης 
πραγματοποίησε έλεγχο στο βιβλιοδετείο του Κουκιά.


Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Μετά από καταγγελίες εργαζομένων, το Σωματείο Λιθογράφων μαζί με την επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης, πραγματοποίησαν έλεγχο στο βιβλιοδετείο του Κουκιά Ν. Μονοπρόσωπη ΕΠΕ στο Κορωπί κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας. Έκτος από τα μισθολογικά και άλλα ζητήματα που ζητήθηκαν γραπτές εξηγήσεις από την επιθεώρηση, διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι η επιχείρηση, προσπάθησε να τους κρύψει στην αποθήκη μόλις συνάντησε το κλιμάκιο του Σωματείου και της επιθεώρησης. Ακόμα και τότε ο ένας από τους εργαζόμενους εξαφανίστηκε πριν καν δώσει τα στοιχεία του.

18/10/13
Κάλεσμα του Σωματείου στους σπουδαστές 
της ΣΓΤΚΣ & των σχολών του ΟΑΕΔ.


Το Σωματείο Λιθογράφων, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους σπουδαστές γραφικών τεχνών, που αργότερα θα απασχοληθούν στον κλάδο, να συντονιστούμε σε κοινή δράση. Έχει μεγάλη σημασία για εσάς αλλά και για τους παλιότερους εργαζόμενους, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να μπει στην παραγωγή εξοπλισμένη με τα απαραίτητα εφόδια. Να γνωρίζει τα δικαιώματά της, να είναι ενήμερη για το πώς ο κλάδος κατέκτησε τις συνθήκες εργασίας που ισχύουν μέχρι τώρα. Να είναι προετοιμασμένη για την εργοδοτική επιθετικότητα και να ξέρει πως θα την αντιμετωπίσει.

Η πραγματικότητα στους χώρους δουλειάς είναι ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο κλάδος περνάει μία πολύ δύσκολη περίοδο, για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Οι βιομήχανοι του κλάδου, μαζί με την τρόικα, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο.
Μπορεί στα κανάλια να πανηγυρίζουν για το πρωτογενές πλεόνασμα και το κούρεμα του χρέους, δεν πανηγυρίζουν όμως για λογαριασμό των εργαζομένων. Οι οικονομικοί δείκτες που παρουσιάζουν βελτίωση, ενδιαφέρουν τους εργοδότες μας και πατάνε πάνω στη δική μας εξαθλίωση.
Στον κλάδο τα τελευταία χρόνια καταγγέλθηκαν όλες οι συλλογικές συμβάσεις. Οι συμφωνίες εκείνες δηλαδή που καθόριζαν τους οικονομικούς και θεσμικούς όρους που εργάζονταν οι λιθογράφοι. Υπάρχει γενικευμένη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, περικόπτοντας επιδόματα, αξιοποιώντας τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ειδικά για τους νέους εργαζόμενους ετοιμάζουν ζούγκλα. Οι νέοι κάτω των 25 προσλαμβάνονται με 510ευρώ μεικτά ενώ οι νεοπροσλαμβανόμενοι άνω των 25 με 586ευρώ μεικτά. Έχουν παγώσει τις ωριμάνσεις (προσαύξηση που δινόταν στον εργαζόμενο 5% για κάθε τριετία στον κλάδο).


Ακόμα και οι επιχειρήσεις που σε συνεργασία με το ΤΕΙ και τις σχολές του ΟΑΕΔ αξιοποιούν νέους συναδέλφους που κάνουν την πρακτική τους, τους πληρώνουν 470 ευρώ για να δουλεύουν 8ωρο, παρόλο που τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ. Ακόμα και στο ίδιο το αντικείμενο της εκπαίδευσης την περίοδο της πρακτικής, οι εργοδότες αδιαφορούν για την εκπαίδευση και συνήθως αξιοποιούν τους νέους συναδέλφους σε πόστα ανειδίκευτων για να βγάλουν κέρδος γλιτώνοντας θέσεις εργασίας που θα έπρεπε να πληρώνουν με βάση τη σύμβαση.

Δεν πρέπει να τους περάσει!
Το Σωματείο από την πρώτη στιγμή διαμορφώσαμε καθαρά το αίτημα να ασφαλίζονται και να πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι με βάση την τελευταία ισχύουσα συλλογική σύμβαση. Σε κάθε χώρο δουλειάς που προσλαμβάνονται νέοι συνάδελφοι, παλεύουμε για αυτό το σκοπό.
Για να έχουμε όμως αποτελέσματα, πρέπει να σπάσει ο φόβος που έχει μέσα του ο κάθε συνάδελφος. Η λύση βρίσκεται μέσα στη συλλογική δράση και στον αγώνα και όχι στην απομόνωση και την ατομικότητα.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!
Μόνο με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και στον κλάδο, με μαζικότητα, με αντοχή και με συνέχεια μπορούμε να τους απαντήσουμε. Έχουμε δύναμη που ακόμα δε την έχουμε δοκιμάσει! Θα έχουμε αποτελέσματα, όταν από την καθημερινή αγανάκτηση, γίνει οργάνωση και αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς. Μπορούμε με τη δράση μας να περάσουμε το φόβο στο απέναντι στρατόπεδο, όταν η κυβέρνηση και οι εργοδότες μας βρούνε μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους.

Καλούμε όλους τους σπουδαστές, τους μελλοντικούς συναδέλφους, στη ζωή και τη δράση του Σωματείου μας.
Σας καλούμε να κάνουμε ένα βήμα συντονισμού, να αποκτήσετε ζωντανή πείρα για το τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς, χωρίς τις ωραιοποιήσεις που πολλές φορές κάνουν οι καθηγητές για ένα λαμπρό μέλλον που σας περιμένει με στρωμένο χαλί. Να ανταλλάξουμε πείρα για το πώς καλύτερα θα μπορούσε να βοηθήσει και το Σωματείο στα προβλήματα που αντιμετωπίζεται, είτε στο χώρο σπουδών, είτε στους χώρους που γίνεται η πρακτική άσκηση.
 12/10/13

               ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
     
ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, 13 Οκτωβρίου 2013, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου πραγματοποιήσαμε έκτακτη Γ.Σ.
Συναισθανόμενοι την ανάγκη να πάρουμε θέση στις εξελίξεις σχετικά με την Χρυσή Αυγή και την δράση της, έχουμε να πούμε τα εξής:
Έγινε το αυτονόητο. Συνέλλαβαν ως μέλη εγκληματικής συμμορίας τους χρυσαυγίτες. Άργησαν να το πράξουν αλλά το έκαναν. Υπήρχαν πάρα πολλοί λόγοι να συμβεί αυτό νωρίτερα, πριν την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι. Είχαν προηγηθεί οι ρατσιστικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους μετανάστες στην Δραπετσώνα, η δολοφονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα, η δολοφονική επίθεση κατά  κομμουνιστών, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.
Έχει αποδειχθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με τον υπόκοσμο, με τους μπράβους της νύχτας, αλλά και με κάθε είδους παρανομία. Γι’ αυτό διώκονται! Γιατί είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να ταυτίσει την εγκληματική δράση και τις παρανομίες της Χρυσής Αυγής με τους εργατικούς αγώνες επειδή αμφισβητούν τη «νομιμότητα»,  είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη! ‘Ολοι οι εργατικοί αγώνες την αστική νομιμότητα αμφισβητούν! Τη νομιμότητα που προβλέπει μισθούς των 400 €, τη νομιμότητα που καταργεί ΣΣΕ, τη νομιμότητα που καταργεί τη δημόσια Παιδεία και Υγεία. Αυτή τη νομιμότητα έχει την υποχρέωση να την καταργήσει το εργατικό κίνημα. Και θα το κάνει όταν οργανωθεί ακόμα καλύτερα, δυναμώσει ακόμα περισσότερο και παλέψει με ταξικά κριτήρια!

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής όμως δεν είναι άσχετη με το ότι είναι φασίστες! Διαχρονικά, όλα τα φασιστικά – ναζιστικά κόμματα έχουν στους κόλπους τους εγκληματίες, δολοφόνους και διατηρούν σχέσεις με τον υπόκοσμο για να στήνουν προβοκάτσιες στο εργατικό κίνημα, να χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο όπου μπορούν να δράσουν. Είναι εγκληματίες επειδή είναι φασίστες!!!
Ενώ αυτοαποκαλούνται «αντισυστημικοί», την ίδια στιγμή προσφέρουν απλόχερα τις υπηρεσίες τους στο μεγάλο κεφάλαιο. Ιδρύουν δουλεμπορικά γραφεία για να προσφέρουν στους εργοδότες φθηνή εργασία, είναι οι καλύτεροι υπηρέτες των εφοπλιστών, πολλές φορές στους χώρους δουλειάς δρουν ως το μακρύ χέρι του αφεντικού, σπάνε τις απεργίες. Ξέρουμε τον ρόλο τους! Δεν μας ξεγελούν!
Αυτό που τους υποσχόμαστε όμως είναι ότι ο χώρος των πρακτορείων Τύπου θα είναι πολύ αφιλόξενος γι’ αυτούς, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν απόγονο του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας να βρωμίσει με την φασιστική του δράση τον χώρο. Θα είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα να δράσουμε και να τους απομονώσουμε, όπου επιχειρήσουν να εμφανιστούν.
ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ!


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 13 Οκτωβρίου 2013


7η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Άνθρωποι, Χρώµα + Σίδερo
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
11-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του
Η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πέρα(σ)μα, τα συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και πολλά συνδικάτα της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων τους, καθώς και οι Λαϊκές Επιτροπές της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά σε συνάντηση τους την Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας με αφορμή τον συντονισμό για την επιτυχία της 7ης έκθεσης, Άνθρωποι, Χρώµα + Σίδερο, συζήτησαν για τη στήριξη της έκθεσης και των εκδηλώσεων και κάλεσαν τους εργαζόμενους να επισκεφθούν την έκθεση και να παρακολουθήσουν τις πολύμορφες δραστηριότητες ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, 11-20 Οκτώβρη 2013. 
Πάνω από 220 εικαστικοί καλλιτέχνες (ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες κλπ), φωτογράφοι, θεατρικά και μουσικά σχήματα, δίνουν το παρόν και υπογράφουν µε το έργο τους, την τέχνη τους και την συμμετοχή τους το µήνυµα της εποχής τους: Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του. 
Η έκθεση ξεκινά την Παρασκευή 11 Οκτώβρη 2013 και διαρκεί μέχρι την Κυριακή 20 Οκτώβρη 2013.
Στόχος της έκθεσης που γίνεται για έβδομη χρονιά μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές είναι, να γεννηθεί και να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έµπνευση της δημιουργίας του: η εργατική τάξη.
Σε αυτούς τους καιρούς, είναι περισσότερο αναγκαίο η τέχνη να στέκεται στο πλάι της εργατικής τάξης, να μιλά τη γλώσσα της τόλμης και της αλήθειας. Να επιστρατεύει τα δικά της αισθητικά όπλα, τη γνώση, αλλά και όλο τον ανθρώπινο ψυχισμό, τη φαντασία, το συναίσθημα και τη βούληση να στρατευθεί με τις ανάγκες και τα καθήκοντα των δημιουργών όλου του κόσμου.
Καλούµε τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, να συναντηθούν στη Ν/Ζώνη της τέχνης και της δημιουργίας, στη Ζώνη της ταξικής πάλης και της αλληλεγγύης.
Για το πρόγραμμα και της παράλληλες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε τοsite της έκθεσης: www.perasma.org

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/10/2013, ΩΡΑ 7.30µ.µ.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 12.00π.µ. - 9.00µ.µ.

Λεωφορεία:
Από Οµόνοια Β18 - Γ18 (Μενάνδρου)
Από Πειραιά 843 (Σταθµός ΗΣΑΠ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΑ(σ)ΜΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΝΙΚΑΙΑΣ - Ι. ΡΕΝΤΗ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΑΡΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΣΑΠΩΝΟΠΟΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ( ΠΕΜΕΝ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ«ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ»
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΩΜ. ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Αίτηση πτώχευσης 

<<της κυτιοποιίας FIMI PACK>>


Την Τρίτη 1-10-13 η συγκεκριμένη εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Άλλη μια επιχείρηση του κλάδου μας έκλεισε, αφήνοντας πίσω της 110 οικογένειες στο έλεος της τύχης τους. Οι εργαζόμενοι  είναι απλήρωτοι πάνω από έντεκα (11)  μήνες και χωρίς αποζημιώσεις απόλυσης.
Ο εργοδότης της επιχείρησης Κος Παναγιωτόπουλος αδιαφορώντας για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι δεσμεύοντας περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας του, ήδη ξεκίνησε, να παίρνει από την έδρα της επιχείρησης περιουσιακά  στοιχεία.
Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να περιφρουρήσουν το χώρο του εργοστασίου, γιατί όπως φαίνεται ο εργοδότης αδιαφορεί, όχι μόνο για το δίκιο των εργαζομένων και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά ακόμα και για τους νόμους του αστικού κράτους.
Το Σωματείο, η Επιτροπή και οι εργαζόμενοι θα βρεθούμε και πάλι στην πύλη του εργοστασίου, όπως κάναμε και στην εταιρεία 3Ε και αλλού, διασφαλίζοντας ότι δεν θα φύγουν τα μηχανήματα  χωρίς να πάρουν τα λεφτά τους οι εργαζόμενοι.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, που έρχονται στο Σωματείο, ότι παρόλο την αίτηση πτώχευσης η επιχείρηση θα λειτουργήσει και πάλι με άλλο όνομα και άλλη έδρα, η εργοδοσία  θα μας βρει μπροστά της. 

03/10/13

Το Σωματείο Λιθογράφων 

μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας Λαυρίου 

πραγματοποίησε έλεγχο στην εταιρία  PAPER AXON 

  στα Καλύβια Αττικής.


Την Τρίτη 1-10-2013 στις 11.00 το βράδυ, κλιμάκιο του Σωματείου με την Επιθεώρηση Εργασίας Λαυρίου πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στην εταιρία PAPER AXONΚατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση απασχολούσε εργαζόμενους την νύχτα χωρίς να το έχει δηλώσει στο πρόγραμμα εργασίας, και όπως μας  δήλωσαν εργαζόμενοι, δεν τους πληρώνει την νυχτερινή προσαύξηση.Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι της Λαμιναριστικής μηχανής, στο Ρολοκοπτικό, στις Σακουλοποιϊτικές μηχανές και στην εκτυπωτική μηχανή ενώ έκαναν εξειδικευμένη εργασία, ασφαλίζονται ως ανειδίκευτοι εργάτες.

Το παράδειγμα της PAPER AXON είναι χαρακτηριστικό για την εργοδοτική αυθαιρεσία που καταπατά ακόμα και αυτούς τους λίγους νόμους που έχουν απομείνει για τα εργασιακά δικαιώματα.
Οι εργοδότες βρίσκουν χώρο να αυθαιρετούν γιατί οι κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ μαζί με το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει προσφέρει, έχει απαξιώσει πλήρως το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών.
Το Σωματείο Λιθογράφων δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να κυνηγάει με όλα τα μέσα τους εργοδότες που μας θέλουν να δουλεύουμε ως μισθωτοί σκλάβοι. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλοι έλεγχοι σε εργοστάσια  που αυθαιρετούν

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν εργασιακές αυθαιρεσίες να επικοινωνούν με το Σωματείο, για να οργανώσουμε από κοινού την αντιμετώπισή τους.

02/10/13