Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η εργοδοσία, έβαλε στο στόχαστρο τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Λιθογράφων

  Το Δ.Σ της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καταγγέλλει την συνεχιζόμενη προσπάθεια της εργοδοσίας στη επιχείρηση UPPRESS, να μετατρέπει την εργασία με συλλογικά και συγκροτημένα δικαιώματα, σε δουλειά με άθλιες ατομικές συμβάσεις εργασίας. Η διοίκηση της UPPRESS, εφαρμόζοντας τους αντεργατικούς νόμους, εδώ και 2 χρόνια, προχώρησε σε μείωση μισθών με ειδική επιχειρησιακή σύμβαση παρακάμπτοντας την κλαδικής ΣΣΕ. 
Η εργοδοσία όμως δεν στάθηκε εκεί, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και χωρίς αντίδραση να συνεχίσουν να δέχονται τα αντεργατικά μέτρα, κάνει επίθεση στο συνδικαλιστή του Σωματείου Λιθογράφων που εργάζεται εκεί. Γνωρίζει καλά φαίνεται πως σε αυτές τις συνθήκες το Σωματείο είναι το μόνο στήριγμα των εργαζομένων.

Την Δευτέρα 16/06/14 με εξώδικο ενημέρωσε τον συνάδελφο Θανάση Φωτόπουλο ότι τον καλεί  να δεχτεί μετατροπή της σύμβασης εργασίας σε ατομική, με αλλαγή αντικειμένου εργασίας και ειδικότητας! Δεν δίστασε μάλιστα να του προτείνει την απόλυσή του με αποζημίωση πάνω από την προβλεπόμενη.
Το Σωματείο Λιθογράφων, στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία της UPPRESS ότι δεν μπορεί ούτε να μας τρομοκρατήσει, ούτε να μας εξαγοράσει. Μπορεί μέσα στην κρίση οι εργαζόμενοι να χάσαμε πολλά, δεν έχουμε χάσει όμως την αξιοπρέπειά μας.

Καλούμε τους συναδέλφους στην συγκεκριμένη επιχείρηση,να δείξουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους, συσπειρωμένοι στο Σωματείο, να γυρίσουν την πλάτη στην εργοδοσία που μας θέλει διασπασμένους, ο καθένας να κοιτάει το τομάρι του. Είναι η ώρα που με συναδελφική αλληλεγγύη πρέπει να αποκρούσουν τη νέα επίθεση στα δικαιώματα. 
Μετά από τόσο διάστημα που οι εργαζόμενοι της UPPRESS εργάστηκαν με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα, έχουν πείρα πως οι υποχωρήσεις δεν οδηγούνε πουθενά, παρά μόνο στην εξαθλίωση. Τώρα πρέπει συλλογικά να απαιτήσουμε υπογραφή κλαδικής σύμβασης, με μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζόμενων και όχι την κερδοφορία των επιχειρήσεων.     

17/06/14
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑTo Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καταγγέλλει την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας να επιτρέψει τις ομαδικές απολύσεις και μάλιστα  με αφετηρία την Ελληνική Χαλυβουργία. Είναι μια απόφαση που δίνει πλέον τη δυνατότητα στους εργοδότες να αξιοποιήσουν κι αυτό το αντεργατικό μέτρο για την αύξηση των κερδών τους παρά τις όποιες «χαρές» έκαναν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις όταν έλεγαν ότι απέτρεψαν τις ομαδικές απολύσεις. Το γεγονός ότι επέλεξαν το εργοστάσιο της χαλυβουργίας για να εφαρμόσουν αυτό το μέτρο δείχνει το μίσος που τρέφει η εργοδοσία και η κυβέρνηση απέναντι στους συγκεκριμένους εργαζόμενους οι οποίοι με την ηρωική τους στάση στον 9μηνο απεργιακό τους αγώνα, συνεχίζουν και αποτελούν «φάρο» για την εργατική τάξη της χώρας μας! 


Ο κάθε εργάτης, η κάθε εργάτρια, σε κάθε χώρο δουλειάς να μην επιτρέψει στη συνείδησή του να αποδεχτεί κι αυτό το βάρβαρο μέτρο και έμπρακτα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, να παλέψει για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών νόμων και του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, με τις κυβερνήσεις του, που τους γεννάει.

16/06/14

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης που διαμέσου του λεγόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, έδωσε το πράσινο φως για ομαδικές απολύσεις στην Χαλυβουργία. Με αυτή την αντεργατική απόφαση γίνεται ολοφάνερη η υποκρισία τους και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν δήθεν για τους ανέργους.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη να υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, την κερδοφορία του. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής δεν  χωράνε τα εργατικά δικαιώματα.
Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να περάσει γιατί ανοίγει το δρόμο για ομαδικές απολύσεις και υπηρετεί την απαίτηση της εργοδοσίας να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους όσο εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της. Όταν έχει ζόρια λόγω κρίσης, να τους πετά σα στημένες λεμονόκουπες στο δρόμο της ανεργίας, ομαδικά, χωρίς περιορισμούς προλαβαίνοντας και αγωνιστικές και αντιδράσεις.
Επίσης ευθύνες μεγάλες έχει και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, γιατί συμφώνησε στην αλλαγή της διαδικασίας έγκρισης των ομαδικών απολύσεων.
Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου, να καταδικάσουν την αντεργατική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, που ανοίγει το δρόμο στην πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας, στις ομαδικές απολύσεις.
Απαιτούμε την ανάκληση τώρα της απόφασης για ομαδικές απολύσεις στην Χαλυβουργεία.
                                                                                            13-06-2014
Ανακοίνωση- Κάλεσμα

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
την Πέμπτη 19 Ιούνη στα Προπύλαια στις 6 μ.μ..

Να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική θύελλα!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Οι αντιδραστικές παρεμβάσεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, δεν έχουν τελειωμό!

Αυτό που μας περιμένει από αύριο κιόλας είναι και νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις από 1/7/2014, μέχρι να φτάσουν στην πλήρη κατάργηση τους, ενώ από 1/1/2015 έρχεται νέο χτύπημα στις κύριες συντάξεις. 

Σκοπός τους δεν είναι άλλος από το να μας ρίξουν βορρά στην ιδιωτική ασφάλιση, χωρίς καμιά εγγύηση και προστασία από το κράτος. Να μετατρέψουν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε επαγγελματικό ταμείο, για να ληστέψουν ακόμη γρηγορότερα τα όποια αποθεματικά απέμειναν.
Πρόκειται για την ίδια πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας, μειώνει μισθούς, αυξάνει τη φοροληστεία και χαρίζει από την άλλη νέα κέρδη στη μεγαλοεργοδοσία. Πρόκειται για ενιαία επίθεση από κυβέρνηση και ΕΕ που θα φέρει νέα, μεγαλύτερα προβλήματα σε κάθε χώρο δουλειάς, αλλά και στην πρωτοβάθμια υγεία, πρόνοια και περίθαλψη.
Οι αντιασφαλιστικές αναδιαρθρώσεις που έχουν ξεκινήσει χρόνια πριν, δεν αποτελούν λογιστικό πρόβλημα αλλά πολιτικό. Η συνεχής μείωση των εργοδοτικών εισφορών και η συζήτηση για την πλήρη κατάργηση τους που θα φέρει αύξηση των δικών μας εισφορών, και η δραστική μείωση σε παροχές και συντάξεις είναι συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, έχει βαθιά ταξικό περιεχόμενο.

Μόνο με αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε
την αντιασφαλιστική επέλαση που έρχεται.

Σε χειρότερη μοίρα θα βρίσκονται οι άνεργοι και οι εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι που εργαζόμαστε σήμερα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μέσα από «δουλεμπορικά», έκτακτοι για λίγους μήνες, ή σε κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, γιατί δε θα έχουμε καμιά ελπίδα, όχι μόνο στη σύνταξη, αλλά ούτε στο να επιβιώσουμε με την υγεία πλήρως εμπορευματοποιημένη.

Είναι καθαρή «αυτοκτονία» να μένουν αμέτοχοι οι νέοι εργαζόμενοι μπροστά στις νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, νομίζοντας ότι «αργεί η σύνταξη», ή να αποδέχονται ότι δεν θα την πάρουν ποτέ. Ζούμε όλοι μας από πρώτο χέρι τα αδιέξοδα των πατεράδων μας και των παππούδων μας, που μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, προσπαθούν με συντάξεις πείνας να καλύψουν τις ανάγκες για διατροφή, στέγη και φάρμακα. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στις ζωές μας, στο μέλλον των παιδιών μας, να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και εργοδότες να διαλύσουν και την κοινωνική ασφάλιση.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σταματήσουμε την αντιασφαλιστική λαίλαπα που έρχεται
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να παλέψουμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, που θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης. 
Προϋπόθεση είναι σήμερα να σταματήσουμε να χαμηλώνουμε καθημερινά τις απαιτήσεις μας ή να αναμένουμε συνεχώς μια «λύση από τα πάνω» που δεν θα έρθει ποτέ.
Χρειάζεται ο αγώνας να γίνει υπόθεση του κάθε χώρου δουλειάς, να συζητήσουμε με όλους, νέους και παλιούς, μόνιμους και εποχικούς, εξτρά και «νοικιασμένους» για τους σχεδιασμούς στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Να πειστούμε όλοι ότι για να είναι νικηφόρος ο αγώνας μας, πρέπει να έχει προσανατολισμό απέναντι στην κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία, πρέπει να είναι συνεχής και με διάρκεια. 

ΕΝΙΑΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ 
ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στις 19 Ιούνη στα Προπύλαια, στις 6 μμ
Όλοι με τα πανό των σωματείων μας

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δυναμική συγκέντρωση των απολυμένων 

της Χ.Κ.Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία)

Με κάλεσμα της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, την Τετάρτη 11/06/14, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα γραφεία της Ελευθεροτυπίας στο Ν.Κόσμο. Στην Κινητοποίηση συμμετείχαν συνάδελφοι απολυμένου, άνεργοι της Χ.Κ. Τεγόπουλος ανεξαρτήτως ειδικότητας που βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια απλήρωτοι 
Με την παρουσία μας σε αυτή τη συγκέντρωση, στείλαμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε παρόντες και δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Θα διεκδικήσουμε την ικανοποίησή τους, οργανώνοντας την πάλη και όχι περιμένοντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Όλοι όσοι σχεδιάζουν στην πλάτη των εργαζομένων να κάνουν bisnes με τους εργαζόμενους απλήρωτους, να ξέρουν ότι θα μας βρούνε μπροστά τους, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης που το ταξικό κίνημα γνωρίζει καλά να επιλέγει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ανεξαρτήτου ειδικότητας να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και συλλογικά όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας. Είναι ανάγκη τώρα να βγούνε συμπεράσματα για το ρόλο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και των υποστηρικτών τους, που βρίσκει στήριγμα η εργοδοσία για να κερδοφορεί για χρόνια με τον ιδρώτα  μας και όταν το επιλέγει γα εξαφανίζεται ανενόχλητη. Απόδειξη είναι ότι παρόλο που η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κυκλοφορεί κανονικά στα περίπτερα οι περίπου 800 εργαζόμενοι, δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, δεν έχουν κολληθεί ένσημα επίσχεσης. Ακόμα και oι συνάδελφοι στην εταιρία "ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ" όπου εκδίδει αυτή την στιγμή την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, είναι και αυτοί απλήρωτοι για μήνες.Απαιτούμε από εργοδοσία, Υπουργείο Εργασίας:

  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, οι επισχέσεις μέχρι και την ημερομηνία της πτώχευσης, οι αποζημιώσεις, δώρα, επιδόματα και όλες γενικά οι απαιτήσεις στο ακέραιο! πληρωθούν όλα τα ένσημα μέχρι την πτώχευση .
  • Να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια υγείας των συναδέλφων που είναι άνεργοι-ανασφάλιστοι.
  • Να δοθεί επίδομα αφερεγγυότητας σε όλους όσους δεν εργάζονται, χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους με συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, όπου θα απαιτήσουν την άμεση καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας. Η ημέρα και ώρα θα αποφασιστεί μετά από συνεννόηση με τα άλλα σωματεία του κλάδου.

Η διοίκηση της Βιβλιοσυνεργατικής 
αντί να πληρώσει τους εργαζόμενους,
απαντάει με Λοκ-Αουτ στις κινητοποιήσεις 


Το Δ.Σ της  Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και η Σωματειακή Επιτροπή των εργαζομένων της εταιρείας Βιβλιοσυνεργατική ΑΕΠΕΕ καταγγέλουν το γεγονός ότι η Διεύθυνση της εταιρείας έδωσε εντολή στους εργαζόμενους (εφαρμόζοντας ουσιαστικά «Λοκ-αουτ» ανταπεργία) να σταματήσουν την παραγωγή και να αποχωρήσουν από την εργασία τους, την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 και το ίδιο την Δευτέρα 9 Ιουνίου. Γιατί τόλμησαν οι εργαζόμενοι να προκηρύξουν στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους. Με αυτό το τρόπο θέλησαν να φοβίσουν τους εργαζόμενους να μην διεκδικούν. 
Οι εργαζόμενοι φυσικά δεν αποχώρησαν από την εργασία τους, παρόλο που σταμάτησε η παραγωγή στις μηχανές.
Θέλουμε να καταδικάσουμε επίσης την υβριστική επίθεση που έγινε απέναντι στην αντιπροσωπεία της επιτροπής των εργαζομένων, που τους επισκέφθηκε για να ρωτήσει το λόγω που σταμάτησε η παραγωγή.
Η Διοίκηση της εταιρείας δεν δείχνει να έχει συναίσθηση της ευθύνης της, που χρωστά δεδουλευμένα στους εργαζόμενους συνολικά πάνω από 4,5 μήνες. Προσπαθεί με απειλές και εκβιασμούς να τους αναγκάσει να δουλεύουν και να πληρώνονται όποτε έχει.
Οι εργαζόμενοι ενωμένοι μαζί με το Σωματείο και την Επιτροπή θα συνεχίσουν αγωνιστικά να διεκδικούν την αποπληρωμή τους:

- Ζητάμε άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

- Να τηρηθεί το πρόγραμμα αποπληρωμής.
09/06/14ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
5-6-2014
Συνάδελφοι,-ισσες,
Οι εργαζόμενοι της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια απλήρωτοι, "πεταμένοι" κυριολεκτικά στο δρόμο, όμηροι, ουσιαστικά των ορέξεων της εργοδοσίας. Παρόλο που η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κυκλοφορεί κανονικά στα περίπτερα οι περίπου 800 εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, δεν έχουν κολληθεί ένσημα επίσχεσης. Ακόμα και oι συνάδελφοι στην εταιρία "ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ" όπου εκδίδει αυτή την στιγμή την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, είναι και αυτοί απλήρωτοι για μήνες. Όλες οι υποσχέσεις ότι με την επαναλειτουργία της εφημερίδας θα έμπαινε πρωταρχικός στόχος η αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζόμενους αποδείχθηκαν ψέματα. Αντ’ αυτού οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στο γεγονός της πτώχευσης της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ. Είναι μια εξέλιξη που μας κάνει όλους επιφυλακτικούς για το τι θα συμβεί τελικά με τα χρήματα των εργαζομένων.
Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων που όλο το προηγούμενο διάστημα στηρίξαμε αγωνιστικά με πρωτοβουλίες τους συναδέλφους της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ τους καλούμε σήμερα ΟΛΟΥΣ σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την ικανοποίηση τω ν δίκαιων αιτημάτων μας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων μαζί με τους εργαζόμενους της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε παρόντες και δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Θα διεκδικήσουμε την ικανοποίησή τους με όλες τις μορφές πάλης.

Για τους λόγους αυτούς:
Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ που είναι απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (Μίνωος 10-16) την Τετάρτη 11 Ιουνίου και ώρα 2.00μμ .
Παράλληλα με τις νομικές διαδικασίες που έχουν κινήσει οι εργαζόμενοι, προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης.
Καλούμε τις υπόλοιπες ενώσεις του ΤΥΠΟΥ , τα σωματεία στον κλάδο του χαρτιού, να πάρουν αποφάσεις αλληλεγγύης και στήριξης και με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ .

Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ανεξαρτήτου ειδικότητας να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και συλλογικά όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας.
Απαιτούμε από εργοδοσία, Υπουργείο Εργασίας:
  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, οι επισχέσεις μέχρι και την ημερομηνία της πτώχευσης, οι αποζημιώσεις, δώρα, επιδόματα και όλες γενικά οι απαιτήσεις στο ακέραιο! πληρωθούν όλα τα ένσημα μέχρι την πτώχευση .
  • Να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια υγείας των συναδέλφων που είναι άνεργοι-ανασφάλιστοι.
  • Να δοθεί επίδομα αφερεγγυότητας σε όλους όσους δεν εργάζονται, χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.


Αγωνιστικά
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Συνάδελφοι στη Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ,

   Είμαστε τρία χρόνια απλήρωτοι.
   Εδώ και τρία χρόνια η εργοδοσία της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ με τα «τσιράκια» της έχει κάνει το παν για να πετάξει στο δρόμο 800 οικογένειες.
   Εδώ και τρία χρόνια κάποιοι βάζουν «πλάτη» ώστε κανένας εργαζόμενος-άνεργος να μην πάρει τα χρήματα που δικαιούται.
Σήμερα, μετά από όλα αυτά ανακοινώνεται και η πτώχευση της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ.
   Για το λόγο αυτό:
   Το Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καλούμε τους συναδέλφους της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ σε ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 19.00 στα γραφεία του σωματείου (Αριστοτέλους 11-15,  6ος όροφος.) με θέμα την οργάνωση της δικής μας ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ απάντησης.


Η παρουσία ΟΛΩΝ ανεξαρτήτως ειδικότητας είναι απαραίτητη.

03/06/14

Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στη «Βιβλιοσυνεργατική»
Τους μισθούς που τους οφείλει η εργοδοσία διεκδίκησαν οι εργαζόμενοι της«Βιβλιοσυνεργατικής», με κινητοποίηση την περασμένη Κυριακή. Η επιχείρηση οφείλει μέχρι και πέντε μηνιάτικα, στραγγαλίζοντας οικονομικά τους 94 εργαζόμενους στο εργοστάσιο και στα γραφεία. Η κινητοποίηση έγινε έξω από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», που, όπως και η «Βιβλιοσυνεργατική», είναι ιδιοκτησίας Εφραίμογλου.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Να σταματήσει η καθυστέρηση στις πληρωμές. Να καταβάλλεται κανονικά ολόκληρος ο μισθός κάθε μήνα. Αμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Πρόσληψη των συμβασιούχων με πλήρη δικαιώματα. Στο πλευρό τους βρίσκεται η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου.
Στην ανακοίνωση που μοίρασαν την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, οι εργαζόμενοι σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Να θυμίσουμε ότι ο ΣΕΒ επανεξέλεξε την κα Εφραίμογλου στη Διοίκησή του, επιβραβεύοντας την έτσι με τον καλύτερο τρόπο για την πολιτική που ακολουθεί στις επιχειρήσεις της, να έχει τους εργαζόμενους απλήρωτους, να κάνει μειώσεις μισθών και να απασχολεί συμβασιούχους και ενοικιαζόμενους εργάτες.
Αυτή την πολιτική επιβράβευσαν και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας, χαιρετίζοντας ο καθένας τους ξεχωριστά στη φιέστα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ την προηγούμενη Τετάρτη». Οπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, παρά τις δεσμεύσεις της επιχείρησης για σταδιακή μείωση των οφειλόμενων και πλήρη εξόφληση μέχρι το τέλος του 2014, οι μήνες της απληρωσιάς αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Καλούν τους εργαζόμενους του «Ελληνικού Κόσμου» που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
02/06/14