Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου- Χάρτου-ΜΜΕ
& Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος Αθήνα τηλ.210-5223756,fax210-5223721
Panelladiki-enosi-lithografon-blogspot.com
Ανακοίνωση
 18/12/14
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αυτές τις μέρες από την ΕΕ, εργοδοσίας και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, βρίσκεται σε εξέλιξη μία οργανωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παγίδευσης των εργαζομένων. Θα βγει ή δε θα βγει πρόεδρος της δημοκρατίας, θα γίνουν τώρα ή αργότερα οι εκλογές, θα στεναχωρηθούν ή όχι οι δανειστές μας, θα έρθουν ή όχι οι επενδυτές. Θα ψηφίσουν πρόεδρο οι ανεξάρτητοι ή δε θα ψηφίσουν, θα συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα, ή θα έχουμε πολιτική κρίση.
Από τη μία έχουμε τη ΝΔ που λέει «με εμένα θα εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ανάπτυξη», από την άλλη το ΣΥΡΙΖΑ που λέει «εγώ μπορώ μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να τα κάνω καλύτερα, να βάλω τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη.

Οι εργάτες δεν πρέπει να έχουν τέτοιες σκοτούρες και ψευτοδιλήμματα. Είτε το ένα γίνει είτε το άλλο, για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Είτε τώρα γίνουν οι εκλογές , είτε αργότερα, είτε ξαναβγεί η ίδια κυβέρνηση είτε βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στα εργοστάσια θα συνεχίσει να επικρατεί η ίδια κατάσταση. Θα συνεχίζονται τα μεροκάματα πείνας, τα ελαστικά ωράρια, οι απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς. Οι 9 στους 10 άνεργους να μην παίρνουν επίδομα. Θα συνεχίσει η ανασφάλεια και η ανεργία, ο φόβος της απόλυσης, ο αυταρχισμός του εργοδότη, το «σκάσε και δούλευε, αν δε σου αρέσει φύγε, έξω περιμένουν ουρά οι άνεργοι».
Οι αστοί δε φοβούνται την εναλλαγή στην κυβερνητική διαχείριση, αυτό που τους φοβίζει είναι η ανάταση του κινήματος.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Μην παραμένεις θεατής των εξελίξεων, στα νέα αντεργατικά σχέδια που μας ετοιμάζουν. Μην αφήσετε να σας χρησιμοποιούν ως ψήφο για να νομιμοποιήσουν την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα.
Μην περιμένετε να αλλάξει η κατάσταση μέσω εκλογών, το πολύ-πολύ να αλλάξει ο Μανολιός και να βάλλει τα ρούχα του αλλιώς. Όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση, οι βιομηχανικοί εργάτες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι μέσα στα γκέτο των εργοστασίων, κυρίαρχος θα είναι ο εργοδότης. Τα περί κυρίαρχου λαού είναι μεγάλη απάτη.
Μην κάθεσαι περιμένοντας στον καναπέ, παρακολουθώντας τους δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς και διαφόρων ειδών μαϊντανούς να αναλύουν τις εξελίξεις, Να μετράνε αν συμπληρώνονται οι ψήφοι για να βγει πρόεδρος. Αυτοί τη δουλειά των αφεντικών τους κάνουνε.
Μην αγωνιάτε ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας. Όποιος και να βγει,  ο ρόλος του είναι να υπογράφει αντιλαϊκούς νόμους.
Μην αγωνιάτε αν ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν οι μετοχές του χρηματιστηρίου, γιατί είναι πίτα από την οποία δεν τρώτε. Μην αγωνιάτε για το αν θα έρθουν ή δε θα έρθουν επενδυτές, δε θα έρθουν για εσένα, αλλά για να βγάλουν κέρδη από τη δική σου δουλειά. Μην αγωνιάτε για το αν θα έχει ή όχι πολιτική σταθερότητα το αστικό πολιτικό σύστημα που μας εκμεταλλεύεται, όσο λιγότερο σταθερό είναι, τόσο καλύτερα.
Μην περιμένετε κανέναν μεσσία, δεν υπάρχουν τέτοιοι, ακόμα και αν είναι πρόσφατα ευλογημένοι από τον πάπα. Δεν υπάρχουν εύκολοι και ανώδυνοι δρόμοι για να φύγει ο ζυγός της εκμετάλλευσης, ή ταξική πάλη είναι σκληρή και όμορφη.

Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας, ξεσηκωθείτε, διώξτε το φόβο, οργανωθείτε και παλέψτε. Ο αντίπαλος μπορεί να είναι ισχυρός, αλλά όχι ανίκητος.
Οργανωθείτε στο Σωματείο μας, πάρτε μέρος στην καθημερινή δράση του, στις αρχαιρεσίες και βγάλτε τους δικούς σας εκπροσώπους.
Οργανώστε την πάλη μέσα σε κάθε εργοστάσιο, κάντε το χώρο δουλειάς σας φρούριο του αγώνα και με βάση αυτό βγείτε στους δρόμους. Συγκρουστείτε με την εργοδοσία, την ΕΕ κυβερνήσεις και κράτος που είναι εχθρός σας.
Διεκδικήστε τώρα την κάλυψη όλων των οικονομικών απωλειών στην περίοδο της κρίσης, την κατάργηση των νόμων που ψηφίστηκαν αυτή την περίοδο και χειροτέρευσαν τα ωράρια εργασίας, τις εργασιακές σχέσεις, τις συνθήκες δουλειάς.

Διαμορφώστε αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, με βάση τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αντισταθείτε «στο ένα πιάτο φαΐ, ένα ποτήρι νερό και μία ηλεκτρική λάμπα», στη λογική της χαμοζωής.

Ξανά στο δρόμο για το ασφαλιστικό
Συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου 
και των Σωματείων του κλάδου


Την Τρίτη 16/12 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Υπ.Εργασίας για το ασφαλιστικό και ειδικότερα για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, απαιτώντας: 
1.      Επιστροφή όλων των λεηλατημένων από το “κούρεμα” αποθεματικών του ΕΤΑΠ  - ΜΜΕ.
2.      Την πλήρη και ουσιαστική ενοποίηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
3.      ΟΧΙ στην ενσωμάτωση του επικουρικού της Γ’ Διεύθυνσης στο ΕΤΕΑ.
4.       Άμεση και καθολική εφαρμογή του Ν.4075/2012 (και όχι επιλεκτική) για τους εργαζόμενους  που έχουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις.
5.      Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την απρόσκοπτη απονομή των συντάξεων για τους ασφαλισμένους της Δ’ Διεύθυνσης παροχών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Για μία ακόμα φορά δεν δέχτηκαν να δεχτούν αντιπροσωπεία των εργαζομένων ούτε ο υπουργός, ούτε οι υφυπουργοί Αντί αυτού υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των εργατών με δυνάμεις των ΜΑΤ περιφρουρώντας την είσοδο. 
Τα σωματεία παρέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του Γραμματέα του Υπουργείου και συνεχίζουμε τη μάχη στους χώρους δουλειάς

17/12/14

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ 

για την καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας 

στους άνεργους της ΧΚ Τεγόπουλος και της 3Ε Εκτυπωτικής.

 Παρασκευή 12-12-2014 και ώρα 11.00 π.μ.


ΚΑΛΕΣΜΑ


Το Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και της 3Ε Εκτυπωτικής, ανεξαρτήτου ειδικότητας- σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8 Άλιμος) την Παρασκευή 12-12-2014 και ώρα 11.00 π.μ.
Ο λόγος της κινητοποίησης είναι ότι από την τελευταία συνάντηση στις 17-10-2014 και παρά τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής του επιδόματος αφερεγγυότητας σε όλους τους εργαζόμενους, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και κανένας εργαζόμενος δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από αυτά που δικαιούται.

7-12-2014

Σχετικά με τα υπόλοιπα αδειών του 2014

Αν από υπαιτιότητα του εργοδότη δεν χορηγηθεί η άδεια μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, ο εργαζόμενος δικαιούται τις αποδοχές άδειας αυξημένες στο 100% (διπλάσιο). Δεν διπλασιάζεται όμως το επίδομα άδειας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΜΜΕ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
        
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

2-12-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ   


ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ 29, 
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10 Π.Μ. 
ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ


 Συναδέλφισσες-φοι,
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, τα σωματεία Πρακτορείων Τύπου σε  Άργος -  Ευρώπη, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων μαζί με το σωματείο των Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Προσωπικού Πρακτορείων, καλούμε τους ασφαλισμένους εργαζόμενους και συνταξιούχους στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ Γ’ και Δ’ Διεύθυνση σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, την Τρίτη 16 Δεκέμβρη και ώρα 10 π.μ.
Με την παράσταση μας θέλουμε να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ενάντια  στη συνεχή  καταπάτηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Γιατί με την εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία καθημερινά χειροτερεύει.
Συγκεκριμένα με την ανοχή του Υπουργείου Εργασίας η Γ ‘ Διεύθυνση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ δεν εφαρμόζει το Ν.4075/2012 άρθρο 33 παρ. 2 και εμπαίζει τους ασφαλισμένους εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης καταπατώντας το νόμο, αφού αρνείται τη συνταξιοδότησή τους.
Η  Δ’ Διεύθυνση του ταμείου μας αναγκάζεται να καταφεύγει σε εσωτερικό δανεισμό για την καταβολή των  συντάξεων λόγω  της καταλήστεψης  των αποθεματικών του ταμείου που προχώρησε η κυβέρνηση. Επίσης νέο κτύπημα θα επιφέρει στο επικουρικό της Γ’ Διεύθυνσης του ΤΑΤΤΑ η εφαρμογή του Ν. 4281/2014  που ψήφισε το καλοκαίρι η κυβέρνηση και προβλέπει την ενσωμάτωση στο ΕΤΕΑ έως τον Ιούνιο του 2015.
Για όλα τα παραπάνω  οργανώνουμε την παράσταση διαμαρτυρίας, εκφράζοντας  και την αντίθεσή μας  στη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Απαιτούμε:

1.      Επιστροφή όλων των λεηλατημένων από το “κούρεμα” αποθεματικών του ΕΤΑΠ  - ΜΜΕ.
2.      Την πλήρη και ουσιαστική ενοποίηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
3.      ΟΧΙ στην ενσωμάτωση του επικουρικού της Γ’ Διεύθυνσης στο ΕΤΕΑ.
4.  Άμεση και καθολική εφαρμογή του Ν.4075/2012 (και όχι επιλεκτική) για τους εργαζόμενους  που έχουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις.
5.    Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την απρόσκοπτη απονομή των συντάξεων για τους ασφαλισμένους της Δ’ Διεύθυνσης παροχών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ 29, 
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10 Π.Μ. 
ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής Βιβλιοσυνεργατικής!


 2-12-2014

Είμαστε εδώ για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι της εταιρείας Βιβλιοσυνεργατική προχωράμε σε κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις του «Ελληνικού Κόσμου», θέλοντας για άλλη μία φορά να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.

Φτάνει, δεν πάει άλλο, ως εδώ.
Θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν σκλάβοι.

  Η συνεχιζόμενη απλήρωτη εργασία, η οποία έχει σωρεύσει οφειλούμενους μισθούς έως και 6 μηνών, έχει κάνει τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας ένα συνεχόμενο μαρτύριο. Με απλήρωτους λογαριασμούς, με ενοίκια, με καθυστερούμενα δάνεια, με φροντιστήρια, με υποχρεώσεις να τρέχουν.
Από την άλλη μεγαλώνουν οι εργοδοτικές πιέσεις. Η Διοίκηση της εταιρείας τάζει ψίχουλα στους εργαζόμενους που δεν προχώρησαν σε επίσχεση. Τους ζητάει να πιάσουν δουλειά με αντάλλαγμα 300 ευρώ και αυτά όχι σε όλους, αλλά σε όσους θέλουν αυτοί.
Καλούμε αυτούς τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στις εργοδοτικές πιέσεις και να συνταχθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον δίκαιο αγώνα που κάνουν.

  Εμείς πιστεύουμε πως για την πορεία της εταιρείας και το σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα, υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες και οι βασικοί μέτοχοι και οι επιλογές τους που έχουν οδηγήσει 94 οικογένειες στα όρια της εξαθλίωσης.
  Αυτοί πουλάνε πολιτισμό από τη μία και από την άλλη αφήνουν τους εργάτες απλήρωτους.
  Τα κέρδη που αποκόμισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια μας έφτασαν στη φτώχεια και την ανέχεια και όχι οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων όπως λένε ορισμένοι.    
  Είναι ειρωνεία οι χορτάτοι να μιλάνε στους πεινασμένους για την τέχνη και τον πολιτισμό.
 
Καλούμε σε συμπαράσταση όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να σταθούν δίπλα μας σε αυτό το δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα.

Προχωράμε σε κινητοποίηση 
έξω από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κόσμου 
το Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014 στις 7 το απόγευμα.Συγκέντρωση στην Ευελπίδων 
Τετάρτη 17 Δεκέμβρη στις 9 το πρωί
στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.Απάντηση και σχεδιασμός δράσης των συνδικάτων 

για τη νέα επίθεση της κυβέρνησης 

στη κοινωνική ασφάλιση και το εισόδημα


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ!
Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα! 
Την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη, συνδικάτα και εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, σε κυβερνητικά κτίρια.
 Την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη, πανελλαδική πανεξόρμηση παντού σε όλους τους κλάδους, σε όλους τους χώρους δουλειάς! Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το νέο σφαγιασμό που προετοιμάζεται.
 Την Κυριακή 7 Δεκέμβρη ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις! Στην Αθήνα, στις 5.30μμ στην Ομόνοια!
Προσυγκέντρωση των Λιθογράφων 5:00 στην Πλ. Βάθη.
Κυβέρνηση και ΕΕ κατασπαράζουν όποιο δικαίωμα έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία, στην ιδιωτική ασφάλιση, για να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Σε τέτοια ανάπτυξη και ανάκαμψη αναφέρονται. Οι αλλαγές που προετοιμάζουν θα είναι ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλήττουν τις γυναίκες, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους. Τα μέτρα αφορούν τους πάντες, δεν εξαιρούν κανέναν.
Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!
Με τους αγώνες και τη συμμετοχή μας, είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε!
 • Μειώνουν ξανά τις συντάξεις! Τις κατεβάζουν στα όρια των 200 και 300 ευρώ! Συζητούν και στοχεύουν στην προσαρμογή των συντάξεων στα όρια του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» δηλαδή σε ένα μέτρο της ΕΕ που είναι φτιαγμένο μόνο και μόνο για να ρίχνει συνολικά προς τα κάτω τους μισθούς και τις συντάξεις τη στιγμή που το λαϊκό εισόδημα βρίσκεται ήδη στα όρια της ανέχειας.
 • Αυξάνουν δραματικά τα όρια ηλικίας! Σβήνουν τη δυνατότητα που είχαν αρκετοί εργαζόμενοι να συνταξιοδοτηθούν πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους ή πριν το γενικό όριο του 67ου έτους. Θίγει κυρίως παλιούς ασφαλισμένους που μπορεί να είχαν μπει στην παραγωγή ακόμα και από την δεκαετία του '70 αλλά είτε τους λείπει ο αναγκαίος αριθμός ενσήμων είτε το όριο ηλικίας. Σε αυτές τις ομάδες περιλαμβάνονται οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, εργαζόμενοι που ασφαλίζονται στα ΒΑΕ, ασφαλισμένοι στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25ετία και μεταβατικά όρια ηλικίας πριν το 62ο έτος.
 • Αυξάνουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 ένσημα στα 6.000 ένσημα! Δηλαδή ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που σήμερα η ανεργία τους θερίζει, που εργάζονται με 2ωρα και 3ωρα και σε προγράμματα απασχόλησης, η σύνταξη με τη μορφή που γνωρίζουμε ως σήμερα δε θα υπάρχει.
 • Συζητούν για νέους μαθηματικούς τύπους που θα μειώνουν τις συντάξεις, μαγειρεύοντας ξανά και ξανά τους συντελεστές αναπλήρωσης και τα κριτήρια έτσι ώστε να μας καταδικάσουν στην εξαθλίωση.
 • Τσακίζουν το ΕΚΑΣ που έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Μειώνουν τα προνοιακά επιδόματα.
 • Αφήνουν την υγεία του λαού και την προστασία των εργαζόμενων στο έλεος των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών!
 • Αυξάνουν τον ΦΠΑ σε διάφορα είδη με αποτέλεσμα τις αυξήσεις των τιμών, πλήττοντας κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα!
 • Προωθούν νέα μείωση μισθών στον Δημόσιο τομέα τη στιγμή που ως σήμερα ένας δημόσιος υπάλληλος έχει χάσει πάνω από 5 μισθούς τον χρόνο.
 • Τρίβουν τα χέρια τους οι ασφαλιστικές εταιρείες!
Οι συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις και ο βαθιά αντιδραστικός αντιασφαλιστικός νόμος του 2010 που μπαίνει σε εφαρμογή από αρχή του έτους, δεν τους αρκεί. Νομοθετούν συνεχώς μέτρα που απαλλάσσουν το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία από τις ευθύνες τους στο ασφαλιστικό. Θέλουν η σύνταξη και η υγεία να εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τις εισφορές μας ώστε να απαλλαγούν σταδιακά από τις ευθύνες τους.
 Επιδιώκουν να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση του καθένα, να γίνουμε πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών, στο έλεος της κερδοφορίας τους.
Φτάνει πια! Μέχρι εδώ! 
Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!
Να μη χαρίσουμε τις κατακτήσεις 
που κερδήθηκανμε αγώνες και αίμα!
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να συγκρουστούν με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.
 • Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε.
 • Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
 • Να μην επιτρέψουμε την απαλλαγή των επιχειρήσεων και του κράτους από τις ασφαλιστικές εισφορές.
 • Να μην επιτρέψουμε άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Να καταργηθούν όλοι οι ως σήμερα αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων.
Τα μέτρα που θέλουν να φέρουν υπονομεύουν παραπέρα το μέλλον της νεολαίας, ξεζουμίζουν συνολικά τους εργαζόμενους μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Αν τα μέτρα προχωρήσουν ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας!Αν θα δεχτούμε να σφαγιαστούμε για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών ή θα διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!
 Κανένας δεν επιτρέπεται να περιμένει τη σφαγή του!
Δεν υποτασσόμαστε στις αξιώσεις της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, της ΕΕ!
Δε θα παραιτηθούμε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή!
Να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς για την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης! 
Να αγωνιστούμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης.
Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Να προετοιμαστούμε για νέα απεργιακή μάχη!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 
στις 7 Δεκέμβρη σε όλες τις πόλεις! 
Στην Αθήνα, στις 5.30μμ στην Ομόνοια!

Προσυγκέντρωση των Λιθογράφων 5:00 Πλ. Βάθη