Αναζήτηση αυτού του ιστολογίουΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!
ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ,  Ομόνοια, στις 6.00μμ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Λαϊκή κινητοποίηση για να μπλοκάρουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία λαιμητόμο, τα νέο αντιλαϊκό πακέτο που φέρνουν να μας φορτώσουν!

ΟΧΙ στα μνημόνια διαρκείας, στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού!

Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε!
Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ!
Έχουμε χρέος απέναντι στη ζωή μας και στα παιδιά μας, να αντισταθούμε!
Η λύση βρίσκεται στους αγώνες που κρατούν τις σημαίες των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, στα πανό και τα πλακάτ αναγράφονται τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας και όχι οι ανάγκες των αφεντικών. Η λύση βρίσκεται στην αναμέτρηση στους χώρους δουλειάς, στην κατά μέτωπο αντεπίθεση μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, στους μοναδικούς κερδισμένους των νέων βάρβαρων μέτρων.
Βάζουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές!

Γυρνάμε την πλάτη σε αυτούς που μας θέλουν να βαράμε παλαμάκια στο ρυθμό της κυβέρνησης και των εταίρων της, κλακαδόροι σε μια διαπραγμάτευση που μας σπρώχνει στην φτώχεια για τα κέρδη λίγων.
Γυρνάμε την πλάτη στους υπερασπιστές της Ε.Ε. στις ενώσεις των καπιταλιστών και τους υπηρέτες τους που διαδηλώνουν για το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να ζουν από τον ιδρώτα των άλλων, να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται ακόμα πιο άγρια την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Δεν έχουμε σχέση με αυτούς! Δεν είμαστε ένα!

Δεν βάζουμε τα συνθήματα και τους αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους καημούς και δυσκολίες με τους εκμεταλλευτές μας.
Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει! Αγώνας, ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο των μονοπωλίων είναι ο δικός μας δρόμος.
Καμία στήριξη στο νέο μνημόνιο όπως και να το ονομάσουν!
Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ!

Στις 11 Ιούνη πάνω από 700 εργατικές λαϊκές οργανώσεις έδωσαν δυνατή απάντηση σε 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Την Τρίτη η φωνή των εργαζόμενων των συνταξιούχων της νεολαίας των γυναικών θα ακουστεί ξανά!

Οι αγώνες μας δεν είναι παιχνίδι στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, των προτάσεων και της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Ρωσίας, της Κίνας. Ο λαός δεν έχει συμφέρον να διαλέγει το σχοινί που θα τον κρεμάσουν, συμφέρον του είναι στην αμφισβήτηση της εξουσίας τους.
Ο «μονόδρομος» της ΕΕ αποδεικνύεται καταστροφικός, επιζήμιος για τα εργατικά-λαικά συμφέροντα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
Μην δεχτείς:
  • τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους.
  • το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, στις συντάξεις.
  • τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια.
Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
Οργανώνουμε την απάντηση μας!
Ενισχύουμε τη δύναμη μας!

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας σε κάθε κλάδο! Απαντάμε αγωνιστικά! Σπάμε το κλίμα φόβου, τους εκβιασμούς και τις απειλές των αφεντικών, της κυβέρνησης, της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Μόνο η δική μας δύναμη και στάση μπορεί να  καταργήσει αντιλαϊκούς νόμους, μνημόνια και αφεντικά!

Ιούνης 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» ΤΟΥ Π. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

Η «αποκάλυψη» των «εκπαιδευμένων» από το ΔΝΤ δημοσιογράφων είναι η κορυφή του παγόβουνου, ενός καλά στημένου μηχανισμού που αποσκοπεί με όλες του τις λειτουργίες να προσδέσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Το σοβαρό αυτό θέμα, αν και χρήζει διερεύνησης, δεν πρέπει να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά και να περιοριστεί στον καβγά για κάποια ονόματα, που μάλλον θυμίζει «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ ανταγωνιστικών καπιταλιστικών μηχανισμών.
Τα αστικά ΜΜΕ και τα στελέχη τους αποτελούν τμήμα της αστικής τάξης, και η επιχείρηση υποταγής του λαού θα συνεχίζεται όσο οι στόχοι του κεφαλαίου για έξοδο από την κρίση προς όφελός του, οι ιμπεριαλιστικές του συμμαχίες και το τσάκισμα του λαού παρουσιάζονται ως μονόδρομος και «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».
Η ίδια επιχείρηση θα συνεχίζεται, όσο καλλιεργείται η αυταπάτη ότι μπορεί δήθεν να εξισορροπηθούν τα αντίθετα ταξικά συμφέροντα κεφαλαίου και εργαζομένων, όσο δεν αποκαλύπτεται η ξεκάθαρα ταξική φύση των «μέτρων» που ζητούν οι «εταίροι» της κυβέρνησης και αυτά παρουσιάζονται ως «παράλογα», ενώ είναι απολύτως συμβατά με τη λογική των εκμεταλλευτών.
Η επιχείρηση υποταγής του λαού θα συνεχίζεται όταν αυτός καλείται να «διαλέξει» ποια πρόταση - της κυβέρνησης ή των εταίρων της - θα του κλέβει τη ζωή.
Το ζήτημα της πραγματικής ενημέρωσης είναι αναπόσπαστο τμήμα της ταξικής πάλης. Η εργατική τάξη και ο λαός, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις, να βάλουν στο κάδρο το κύριο, που είναι η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, σε ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία του, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία.
Αυτό είναι το αίτημα που θέτουν αντικειμενικά οι συνθήκες της εποχής μας και από τη στάση απέναντι σε αυτό το ζήτημα κρίνονται οι πάντες.

Όλες οι δυνάμεις του Σωματείου προετοιμάζουν 

την εκδήλωση για τα εργατικά ατυχήματα 

και τις επαγγελματικές ασθένειες.


Δευτέρα 22 Ιουνίου 18:30 στον κινηματογράφο "Αλκυονίς"
 Ιουλιανού 42-46, ΗΣΑΠ Βικτώρια


Με αφορμή την πολύνεκρη τραγωδία στο διυλιστήριο Ασπροπύργου, το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα τις συνθήκες εργασίας, τα ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες στους βιομηχανικούς κλάδους.


Από την πρώτη στιγμή το ΔΣ του Σωματείου Λιθογράφων θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ανοίξουμε αυτό το ζήτημα και στον κλάδο.

Η ιδέα αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από συναδέλφους εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου, από σπουδαστές των γραφικών τεχνών.  Η εμπειρία που θα ανταλλάξουμε θα είναι πολύτιμη και θα γίνει αφετηρία για την καλύτερη προάσπιση των δικαιωμάτων μας σε όλα τα εργοστάσια.

 Συνάδελφε, οφείλεις να είσαι εκεί!


Η υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κάτι δευτερεύον, να θυσιάζεται κάτω από την πιεστική ανάγκη για ένα μεροκάματο σε καιρούς κρίσης. Είναι βασικό δικαίωμα των εργαζομένων δίπλα στο βασικό δικαίωμα να έχουν δουλειά.

Η επικινδυνότητα της εργασίας στους χώρους της βιομηχανίας, αλλά και οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν καθημερινά εργάτες. Οι νεκροί συνάδελφοι από τον κλάδο από το εργοδοτικό έγκλημα στη Fimi Pack και στη Βιοχαρτέλ, δεν είναι οι πρώτοι, και δεν θα είναι και οι τελευταίοι  αν δεν πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Αν ο αγώνας κόντρα στην απαίτηση των εργοδοτών για ολοένα μεγαλύτερη κερδοφορία, δεν βάλει φρένο στην εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια, τις ελλιπείς έως και ανύπαρκτες σε πολλές περιπτώσεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

19/06/15

Εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου
Κλιμακώνουν των αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ 
με 48ωρη Απεργία


Τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου στις σημερινές στάσεις εργασίας, αλλά και στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χαιρετίζει το Σωματείο Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.
Από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, έγινε φανερό ότι οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται το κρίσιμο της κατάστασης και αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
«Έχουμε αποκτήσει την πεποίθηση ότι μόνο στους αγώνες βρίσκεται η λύση, γι’ αυτό και ό,τι έχουμε διαφυλάξει, ό,τι έχουμε κατακτήσει, προέκυψε μέσα από αυτόν το δρόμο. Ιδιαίτερα σήμερα που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Θέλουν τον εργαζόμενο, το λαϊκό κίνημα στη γωνία να περιμένει τη σφαγή του ή ακόμα χειρότερα να γίνεται χειροκροτητής της πολιτικής που θυσιάζει τα δικαιώματά του και τη ζωή του στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου», σημειώνει το Σωματείο.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΔΣ (146 υπέρ και 40 κατά) να εξουσιοδοτηθεί με ανοιχτή ημερομηνία για την κήρυξη 48ωρης απεργίας στα κυριακάτικα φύλλα ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κινητοποίηση, με σκοπό να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να ανταποκριθούν άμεσα οι εταιρείες στις υποχρεώσεις που αφορούν στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας. 
19/06/15
Απάντηση στα σχόλια και τις δηλώσεις που έσπερναν διάφορα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, δίνει το ΠΑΜΕ.


Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου αναφέρει:
«Με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών διάφορα παπαγαλάκια της νέας κυβέρνησης, έσπερναν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σχόλια και δηλώσεις αναφέροντας πως «το ΠΑΜΕ τώρα θυμήθηκε να κάνει κινητοποιήσεις».

Αν και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν το ΠΑΜΕ, το βίντεο που επισυνάπτεται (Η διεύθυνση για να το δείτε είναι:https://youtu.be/au41aFchnC4) με ένα ελάχιστο δείγμα της δράσης του, αποτελεί απάντηση-υπενθύμιση προς τις νεομνημονιακές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Αν και η εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις οφείλουμε να καταγράψουμε τα εξής στοιχεία επιπλέον.


Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 

την Πέμπτη 11/06 στις 7:30 στο Σύνταγμα

Φωτό από την κατάληψη στο Υπ. Οικονομικών 

Προσυγκέντρωση των Λιθογράφων 6:30 στο Σωματείο

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις 
για τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Σας ενημερώνουμε ότι για την προσεχή Κατασκηνωτική περίοδο 2015, η έναρξη των εγγραφών θα ξεκινήσει την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015.

Για την εγγραφή απαιτείται:
1)Βιβλιάριο ασφάλισης του άμεσα ασφαλισμένου.
2)Βιβλιάριο ασφάλισης του προστατευόμενου μέλους.
3)Δύο όμοιες (2) φωτογραφίες του προστατευόμενου μέλους.
4)Αίτηση- Δήλωση Συμμετοχής Παιδιών στην Κατασκήνωση.

-Σε περίπτωση που προσέλθει τρίτος για την εγγραφή απαιτείται εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή. 

05/06/15


Το Υπ.Εργασίας δημοσίευσε για διαβούλευση το σχέδιο νόμου, 
για να αντικατασταθεί ο Ν 4075/2012


        Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής ΑλληλεγγύηςΆρθρο 21: Θέματα ασφάλισης υπαγομένων στον Τομέα Ασφάλισης Τεχνιτών Τύπου Αθηνών (τ. ΤΑΤΤΑ)

1. Η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4075/2012 (Α΄89) καταργείται.
2α. Η πρόσθετη εισφορά 3,6% της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 1186/1981 (Α΄202), καταβάλλεται από όλους τους υπαγόμενους στην ασφάλιση του Τομέα Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, για τη συνταξιοδότησή τους λόγω γήρατος, σύμφωνα με τις διατάξεις περί βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του Α.Ν 1846/1951 (Α΄179) «περί Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων».
β. Στους ασφαλισμένους τεχνικούς τύπου του Τομέα Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, παρέχεται η δυνατότητα αναγνώρισης με εξαγορά χρόνου βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων για το διάστημα, που σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4075/2012 (Α΄89), διακόπηκε η παρακράτηση της ανωτέρω πρόσθετης εισφοράς, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος.
Η εξαγορά του παραπάνω χρόνου, γίνεται για κάθε μήνα με ποσοστό εισφοράς 3,60% επί των ασφαλιστέων αποδοχών Δεκεμβρίου 2011.
Η εξόφληση του ποσού της εξαγοράς γίνεται είτε εφάπαξ εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης αναγνώρισης, οπότε παρέχεται έκπτωση 15% είτε σε μηνιαίες δόσεις ο αριθμός των οποίων ισούται με τον αριθμό των αναγνωριζόμενων μηνών.
Σε περίπτωση συνταξιοδότησης η παρακράτηση γίνεται από τη σύνταξη.
3. Ειδικά, εφόσον οι ασφαλισμένοι τεχνικοί τύπου του Τομέα Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν δικαιούνται και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κύριας Ασφάλισης και εκκρεμεί αίτηση συνταξιοδότησης από 1.1.2012 έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα κατά σαράντα πέντε (45) ημέρες για κάθε έτος πληρωμής της ανωτέρω προσαύξησης, από το εκάστοτε-κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης-προβλεπόμενο όριο ηλικίας.
4. Στους ασφαλισμένους που καταβάλουν την ανωτέρω εισφορά και δεν συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τις ηλικιακές προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις περί βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του άρθρου 28 παρ.5 του Α.Ν 1846/1951 (Α΄179), όπως ισχύουν, αλλά σε μεγαλύτερα όρια κατά τουλάχιστον ένα πλήρες έτος όρια ηλικίας, χορηγείται προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης.
Τα ύψος της προσαύξησης ανά πλήρες έτος καταβολής του επασφάλιστρου, καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά από αναλογιστική μελέτη.

05/06/15