Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

1η ΜΑΗ. Συνεχίζουμε ενάντια στην καπιταλιστική σκλαβιά, στον πόλεμο, στην ανεργία, στη φτώχεια

Ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων ΑθηνώνΗ Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση για την απεργία διαρκείας της ΠΟΕΣΥ όπου επισημαίνει τα εξής:
«Κατατέθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την προηγούμενη εβδομάδα το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο για συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. Επιβεβαιώνεται ότι για μια ακόμη φορά φορτώνονται τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, της λαϊκής οικογένειας. Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει περισσότερο αποφασιστικά τη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπαθώντας να εξαπατήσει το λαό, κάνοντας το "μαύρο άσπρο".
Τα νέα μέτρα οδηγούν στο γκρέμισμα αυτού που γνωρίζαμε μέχρι τώρα ως "Κοινωνική Ασφάλιση", προβλέπουν δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με συντάξεις-φιλοδωρήματα, με σχεδόν μηδενικές παροχές σε Υγεία και Πρόνοια. Αυξάνουν την έμμεση και άμεση φορολογία, μονιμοποιούν τα χαράτσια. Αυτά μας αφορούν όλους!
Οι συντεχνιακές λογικές, που τόσο πολύ τις έχουμε πληρώσει οι εργαζόμενοι στο παρελθόν, με αιτήματα που αφορούν αποκλειστικά το "μαγαζί μας", το "Ταμείο μας", τον "πόρο" μας, αδιαφορώντας για το πού οδηγούμαστε γενικότερα οι εργαζόμενοι, αδυνατίζουν τον αγώνα μας.
Τα φύλλα της Καθημερινής
 τη Δευτέρα 25/04 τυπώθηκαν
 και ήρθαν προς διανομή στα Πρακτορεία Τύπου.
Τελευταία στιγμή η απόφαση
 άλλαξε από πλευράς
της διοίκησης της Καθημερινής
Σε αυτή την κατάσταση, ο λαός επιβάλλεται να δυναμώσει το δικό του μέτωπο και να οργανώσει την αντίστασή του με έναν και μόνο στόχο: Να μην περάσει και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ΤΩΡΑ! Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που εξυπηρετούν τον αγώνα μας.
Σίγουρα δεν εξυπηρετεί το σιωπητήριο που έχει πέσει στα Μέσα Ενημέρωσης μετά τις επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν εξαγγελθεί από την ΠΟΕΣΥ. Μια απεργία που λειτούργησε μόνο σαν φραγμός στην ενημέρωση των εργαζομένων για τα μέτρα και τις κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται, ενώ από την άλλη το μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου δουλεύει, οι εφημερίδες για τις οποίες "καίγονταν" οι εκδότες κυκλοφόρησαν και, το χειρότερο, όλο το Σαββατοκύριακο βλέπαμε σε εθνικό δίκτυο, με άδεια των Ενώσεων, τους κύριους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής να επιδίδονται σε ατέρμονους λόγους υποστήριξής της.
Το λέμε καθαρά: Η απεργία αυτή, χωρίς διεκδικητικό πλαίσιο που να αφορά όλους τους εργαζόμενους, ανέργους κλπ., χωρίς ουσιαστικά απεργούς, τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τους εκδότες, τους καναλάρχες και την κυβέρνησή τους.
Η Ένωσή μας παίρνει ξεκάθαρη θέση ότι ο αγώνας πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση ενημέρωσης και ενεργοποίησης όλων όσοι πλήττονται από αυτήν την πολιτική, στη συμμετοχή και οργάνωση κινητοποιήσεων σε κάθε χώρο δουλειάς και αυτό ήδη κάνουμε.
Στόχος να ερημώσουν οι χώροι δουλειάς στη 48ωρη απεργία, μια απεργία που παίρνει χαρακτήρα ταξικής σύγκρουσης και που έχει ήδη εξαγγελθεί για τις ημέρες που το νομοσχέδιο θα βρίσκεται για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συμμετοχή στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, κάνοντας την αρχή με το παναττικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αύριο Τρίτη 26/4, στις 19.00 στο Σύνταγμα και συνεχίζοντας με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 8 Μαΐου».   
25/04/16
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721

Ο αγώνας των εργατών 
της «ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΑΕ» 
είναι αγώνας όλων μας!

Η Διοίκηση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της «ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΑΕ» που αγωνίζονται να αποκρούσουν της αντεργατικές επιθέσεις που δέχονται, και καταγγέλλουμε την εργοδοσία για την απόλυση εργαζόμενης που απαίτησαν από αυτήν να εργάζεται σε συνθήκες γαλέρας, με ελλιπή μέτρα προστασίας και με εξαντλητικές υπερωρίες, χωρίς να υπολογίζουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Συνάδελφοι, από την ίδια σας την πείρα προκύπτει ότι η αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας δεν έχει όρια. Μπροστά στο στόχο να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, να διαφυλάξει τα κέρδη της και να τα αυγατίσει, η επίθεση αυτή δεν θα σταματήσει.

Συνάδελφοι, η εργοδοσία της «ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΑΕ» πατώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιτίθενται διαρκώς στα δικαιώματα των εργαζομένων της δίχως τέλος. Γνωρίζουμε ότι αυτοί βαδίζουν χέρι-χέρι προς όφελος τους. Προς όφελος της τάξης μας, της εργατικής πρέπει να βαδίσουμε και να οργανωθούμε και εμείς.

Όπως γνωρίζεται όλα τα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζει η εργοδοσία, αλλά και με τις συνθήκες τρομοκρατίας που επιβάλει με το μαστίγιο και το καρότο της «ανεργίας» που συνειδητά εφαρμόζει, θέλουν, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου! Γι’ αυτό πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Συνάδελφοι, απέναντι στην επίθεση των επιχειρηματικών ομίλων οι εργαζόμενοι έχουν όπλο την οργάνωση και την Αλληλεγγύη. Στον δύσκολο αυτό αγώνα οι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Τύπου και Χάρτου εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.

  • Απαιτούμε την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης από τη ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΑΕ.
  • Απαιτούμε να παρθούν μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειάς.
  • Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 26 Απρίλη 7μ.μ. στο Σύνταγμα. Προετοιμαζόμαστε για  μαζική 48ωρη απεργία.
Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση καμία ανοχή, καμία αναμονή να μη δείξετε. Ο αγώνας σας μπορεί να βάλει φρένο στην αντεργατική επίθεση.
Η Διοίκηση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων θα βρίσκεται πάντα συμπαραστάτης στον αγώνα σας.24/04/16
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721

 Ανακοίνωση


Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες                                                                                             24/04/16
Η κατάθεση στη βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του ασφαλιστικού και του φορολογικού σε ένα σχέδιο νόμου, επιβεβαιώνει την πρόβλεψη ότι έρχεται βαρύ πλήγμα που μας αγγίζει όλους. Το ασφαλιστικό μας καταδικάζει σε μία σύνταξη επίδομα πτωχοκομείου, για όσους την πάρουν και στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα.

Στο όνομα της εξυγίανσης των ασφαλιστικών ταμείων, δημιουργεί ένα υπερταμείο καταργώντας ότι άλλο υπάρχει, μεταξύ αυτών και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Καταργείται η σημερινή κατώτερη σύνταξη που ήταν 486 ευρώ. Τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης θα δίνονται με 20ετή ασφάλιση, όταν σήμερα αρκούσαν 15 έτη. Όποιος εργαζόμενος θέλει να βγει στα 62 έτη, θα δέχεται ποινή 40%, δηλαδή θα μειώνεται απευθείας η σύνταξή του στα 230 ευρώ.

Αυτά ως κάποια από τα σοβαρότερα μέτρα μαζί με μία σειρά άλλες παροχές που περικόπτονται από τους συναδέλφους που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ή στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, συνιστούν το νέο ασφαλιστικό περιβάλλον που μας θέλει να αφήνουμε την τελευταία μας πνοή στις μηχανές των εργοστασίων. Στις 11 μειώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, έρχονται να προστεθούν «με ένα νόμο και ένα άρθρο» άλλες τόσες.

Τα μέτρα που φέρνει το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ασφαλώς δεν αγγίζουν μόνο τους Λιθογράφους ή τον κλάδο του Τύπου και των ΜΜΕ. Χτυπάνε ενιαία την Εργατική Τάξη και ενιαία πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα! Είναι ώρα να στείλουμε το μήνυμα: «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία».

Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των εκδοτών και των βιομηχάνων του κλάδου! Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα που θα καθορίζονται σε Συλλογική Σύμβαση και θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Δε θα επιτρέψουμε από φόβο να ζήσουμε στη σύγχρονη σκλαβιά που επιβάλλεται με τα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων.  Δε θα συμβιβαστούμε με μία ζωή χωρίς μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλισή μας, ούτε στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών,
 ούτε σε αυτούς που χρόνια παλεύουν να την κάνουν «Ιδιωτικού Δικαίου».

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι σύμμαχοί της σε πολιτικό αλλά και συνδικαλιστικό επίπεδο, θα μας βρουν απέναντί τους. Το σχέδιο τους για να περάσουν τα μέτρα μέσα στις γιορτές του Πάσχα χωρίς αντιδράσεις κηρύσσοντας σιωπητήριο, θα πέσει στο κενό. Θα το σπάσουμε με μαζικές- ταξικές συγκεντρώσεις που δε θα μπορέσουν να τις κρύψουν όχι μόνο με κλειστά τα ΜΜΕ, αλλά ούτε με κλειστό ρεύμα. Η φωνή της Εργατικής Τάξης, των αγροτών, των μικρών αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας, τις επόμενες ημέρες, θα αστράψει και θα βροντήξει σπάζοντας κάθε συντεχνία που συμπαρατάσσεται στους σκοπούς της Κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι η απεργία διαρκείας της ΠΟΕΣΥ και άλλων πρόθυμων που συμπαρατάχθηκαν δεν έμεινε στις εξαιρέσεις για να προβληθούν οι ομιλίες των πρωταίτιων για την κατάσταση που βρισκόμαστε αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Έκανε ένα διάλειμμα για να βγουν τα Κυριακάτικα φύλλα που δίνουν χρήμα στα αφεντικά τους και συνεχίζουν το έργο τους εκφυλίζοντας την ίδια τη μορφή της απεργίας. Είναι προφανές το ποιος ωφελείτε από την έλλειψη ενημέρωσης, ειδικά όταν υπάρχουν μία σειρά καθορισμένες εργατικές κινητοποιήσεις που πάνε να θαφτούν.

Η Διοίκηση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνολικά, πήραμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απεργία διαρκείας της ΠΟΕΣΥ για δύο λόγους:

-Πρώτον γιατί το περιεχόμενο της απεργίας δεν μπορεί να είναι μόνο η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του αγγελιόσημου, γιατί ασφαλιστικό και φορολογικό, δεν είναι μόνο το «μαγαζάκι» μας. Πρέπει να έχει ως αποκλειστικό αίτημα την απόσυρση συνολικά του νομοσχεδίου και όχι να εστιάζει στο τμήμα που αφορά τον «περιούσιο κλάδο».

-Δεύτερον είμαστε της άποψης ότι οι απεργίες πρέπει να γίνονται με απεργούς και όχι με παρότρυνση από τους εκδότες να μη βγούνε εφημερίδες ή αντίστοιχα από τους καναλάρχες. Η απεργία είναι ένα όπλο των εργατών κόντρα σε κάθε εργοδότη και πρέπει να αξιοποιείται σε χρόνο και με τρόπο που θα εξυπηρετεί το σκοπό μας.

Σε αυτή τη φάση λοιπόν οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε ένα και μοναδικό καθήκον. Μαζί με την υπόλοιπη Εργατική Τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να προετοιμάσουμε την επιτυχία της μεγάλης 48ωρης γενικής απεργίας. Μέχρι τότε, κλιμακώνουμε συμμετέχοντας το Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 26/05 στο Σύνταγμα στις 7:00μ.μ. και στις 8 Μάη στο Σύνταγμα με το ΠΑΜΕ, που θα γίνει ο εορτασμός της πρωτομαγιάς.

Δε θα επιτρέψουμε να μας κλείσει το στόμα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, εργάτη τον εργάτη, εργοστάσιο το εργοστάσιο, όπως ακριβώς ξέρουμε να κάνουμε, κόντρα στις απεργίες από τα πάνω χωρίς απεργούς.


Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 26 Απρίλη 7μ.μ. στο Σύνταγμα. Προετοιμαζόμαστε για  μαζική 48ωρη απεργία.


Πρόσκληση

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες σε συνεδρίαση διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 21 Απριλίου ώρα: 07:00 μ.μ στα γραφεία του Σωματείου, για να οργανώσουμε την αντεπίθεση του κλάδου.

Οργανώνουμε την αγωνιστική απάντηση, προετοιμάζουμε ΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Καμιά αναμονή!

Δε θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τη σφαγή!

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία!

Δε θα περάσει ο νόμος λαιμητόμος!

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην 48ωρη απεργία!

Πέμπτη 21 Απριλίου ώρα: 07:00 μ.μ. Αριστοτέλους 11-15 - 6ος όροφος, Αθήνα

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και επιτακτική.
Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα
Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864
E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.gr

130 χρόνια από την 1η Μάη 1886
Απεργία και Απεργιακή Συγκέντρωση
 – συναυλία στο Σύνταγμα
 8 Μάη στις 10.30 π.μ.

130 χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τιμώντας τον αγώνα και τις θυσίες των εργατών, καλεί την Εργατική Τάξη της χώρας, τα συνδικάτα της, τους ανέργους, τους μαζικούς φορείς νεολαίας, αγροτών, γυναικών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρών στην απεργία και στις απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 8 Μάη.
Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30π.μ. στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει η συναυλία αλληλεγγύης «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».
20/4/2016
Επίδομα (Δώρο) Πάσχα

Το επίδομα του Πάσχα δίνεται έως και την Μ.Τετάρτη και είναι ½ μισθός για όσους πληρώνονται με μισθό και 15 ημερομίσθια για όσους πληρώνονται με ημερομίσθιο. Η εκπρόθεσμη καταβολή του επιδόματος Πάσχα αφού καταγγελθεί έχει ποινικές διώξεις.

Σαν βάση για τον υπολογισμό του επιδόματος Πάσχα αποτελούν οι τακτικές αποδοχές των εργαζομένων με μισθό ή ημερομίσθιο έως και την 15η μέρα πριν το Πάσχα.

Ολόκληρο το επίδομα Πάσχα που είναι ίσο με ½ μισθό για τους εργαζόμενους που αμείβονται με μισθό ή 15 ημερομίσθια για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή τη χρονική περίοδο από 1η Γενάρη μέχρι και τις 30 Απρίλη.Επιπλέον στον υπολογισμό του δώρου προστίθεται μία προσαύξηση νόμιμη με συντελεστή 1,041666.

Για τους εργαζόμενους με εκ περιτροπής εργασία το επίδομα Πάσχα αναλογεί σε 2 ημερομίσθια ανά 13 μέρες εργασίας.

Για τους εργαζόμενους που η εργασία τους δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα δηλ. από 1η Γενάρη μέχρι και τις 30 Απρίλη, είτε γιατί αποχώρησαν οικιοθελώς από την εργασία τους ,είτε γιατί απολύθηκαν, είτε δεν προσεληφθήκαν από την αρχή του χρόνου, δικαιούνται να λάβουν τμήμα του Δώρου ανάλογα με την χρονική διάρκεια της εργασίας τους
Παραδείγματα υπολογισμού του επιδόματος Πάσχα:
  1. Εργαζόμενος με ημερομίσθιο 32€ προλήφθηκε την 1η Μάρτη του 2015 και αποχώρησε στις 24 Μάρτη του 2015. Δηλ. δούλεψε μόνο 24 ημερολογιακές μέρες, δικαιούται επίδομα Πάσχα:
24:8=3 ημερομίσθια επί 32 € = 96€. (για κάθε 8 ημερολογιακές μέρες δικαιούται 1 ημερομίσθιο επίδομα Πάσχα).
  1. Υπάλληλος με μηνιαίο μισθό 1200 € που δούλεψε το ίδιο χρονικό διάστημα δηλ. 24 ημερολογιακές μέρες, δικαιούται επίδομα Πάσχα:
24:8=3 ημερομίσθια επί 600 (μισός μισθός) = 1800 :15=120€.


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

ΤΩΝ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ 

ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝΟι υπογράφοντες το κείμενο αυτό καταδικάζουμε την  αυταρχική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης και του Προέδρου Τ. Ερντογάν, που έχουν εξαπολύσει ένα κύμα  μηνύσεων και   δικών, ενάντια σε  όσους ασκούν κριτική στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του AKP, του κόμματος του κ. Ερντογάν,  την επέμβαση της Τουρκίας στον πόλεμο στη  Συρία, σε όσους αγωνίζονται για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, για το δίκιο του Τουρκικού λαού.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους κι απαιτούμε να σταματήσει κάθε είδους δίωξη και χτύπημα της πολιτικής δράσης, των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στην Τουρκία.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΟΝΟΜΑ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΚΙΚΗ
ΜΑΚΡΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΡ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΑΜΜΑΚΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΡ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΝΙΚΟΣ
ΞΟΥΡΑΦΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΛΛΙΜΑΓΕΙΡΟΥ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΒΑΛΣΑΜΟΣ
ΣΥΡΙΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΖΑΡΙΦΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΘΟΔΩΡΗΣ

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΝΤΙΝΕΝΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΒΡΥΝΙΩΤΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΑΛΛΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΥΡΤΣΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΥΤΥΧΙΑ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΣΑΚΗΣ
ΤΣΙΤΣΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΤΟΥΠΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΤΣΙΑΠΛΕΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΑΡΙΣ

ΛΙΟΛΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΑΡΤΑΝ

ΧΟΥΜΠΑ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ

ΜΑΡΓΙΩΛΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

ΟΝΟΜΑ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΔΗΜΟΣ
ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
ΜΑΝΩΛΗΣ
ΡΑΛΛΑΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞ/ΩΝ ΙΚΑ

ΛΑΜΠΡΙΝΗ

ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΣΚΟΥΦΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΤΑΡΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΑΚΚΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ

ΚΑΡΑΝΤΟΥΣΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓ/ΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠ. ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΤΣΙΜΕΝΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓ/ΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠ. ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
ΕΛΣΑ
ΖΑΜΠΕΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ

ΧΑΣΙΩΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ


ΒΑΣΙΛΗΣ


ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΕΛΕΝΗ


ΜΕΝΕΓΑΚΗ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ
ΧΑΤΖΙΑΡΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

           
 Στάσεις εργασίας σήμερα Πέμπτη για ΣΣΕ και ενάντια στις μειώσεις μισθών


Στάσεις εργασίας στα πρακτορεία «Άργος» και «Ευρώπη» και συγκεντρώσεις στην «Ίρις» και στην «Άργος» πραγματοποιεί την Πέμπτη 14 Απρίλη, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της για την υπογραφή ΣΣΕ και ενάντια στις μειώσεις μισθών.
Η πρώτη στάση εργασίας έγινε από τις 4 π.μ. έως τις 6 π.μ. και η συμμετοχή άγγιξε το 100%. Έγινε και συγκέντρωση μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ίρις», στις 5 π.μ.  και ακολουθεί η δεύτερη στάση εργασίας από τις 9 π.μ. έως τις 11 π.μ. και  συγκέντρωση στην «Άργος» στην Πύλη 10 στις 10 π.μ.
Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση αναφέρει:
«Συζητάμε και αποφασίζουμε για την οργάνωση του αγώνα απέναντι στο τελεσίγραφο της "Άργος" για μειώσεις μισθών και στην αποκατάσταση των μισθών μας μετά την αυθαίρετη και μονομερή μείωση που επέβαλε η "Ευρώπη". Δεν θα λείπει κανείς!».
14/04/16

Αμείωτη συνεχίζεται η έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη του Σωματείου μας

Το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκαν η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες μοίρασαν εκατοντάδες σακούλες με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωναν από τους εργαζόμενους τις τελευταίες μέρες.

Οι πρόσφυγες ευχαρίστησαν τα σωματεία και το ΠΑΜΕ για την προσφορά τους επισημαίνοντας την άρτια διοργάνωση της παρουσίας τους στο λιμάνι. Ο Μοχαγεντίν και ο Χαλίντ, ράφτες στο επάγγελμα, και ο Αντέλ, μηχανικός, μετέφεραν την ευχαρίστηση των συμπατριωτών τους λέγοντας ότι οι περιβόητες ΜΚΟ δεν έχουν καταφέρει ούτε τα μισά από όσα εδώ και καιρό διάφορα σωματεία προσφέρουν. Σημείωσαν ότι εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης, είναι σημαντικές και οι συμβουλές που πρόθυμα δίνουν τα μέλη των σωματείων και ενημέρωσαν για τις προσπάθειές τους να οργανωθούν με τους συμπατριώτες τους ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης.
Παράλληλα, εξέφρασαν την ελπίδα να συνεχίσει η εργατική τάξη της Ελλάδας να τους στηρίζει με κάθε τρόπο, καθώς αυτό τους δίνει κουράγιο για να μην απογοητεύονται. Το σωματείο από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι οι προσπάθειες του θα συνεχιστούν, ενώ θα δυναμώσουν κι άλλο την πάλη μαζί με τους πρόσφυγες, ενάντια στις κοινές αιτίες των ιμπεριαλιστικών πολέμων, του ξεριζωμού και της αντιλαϊκής επίθεσης από το κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους.
ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Μεγαλειώδης συγκέντρωση υποδοχής στο Σύνταγμα


 «Πάτρα - Αθήνα ήταν η αρχή,
εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή» 

Με ένα μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, η μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας που ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα από την Πάτρα.
Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές Ανέργων, φορείς του λαϊκού κινήματος από την Αττική και άλλες περιοχές, αγκάλιασαν του οδοιπόρους και την πρωτοβουλία του δήμου Πάτρας όπως ακριβώς η δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο αγκάλιασε τα δικά τους αιτήματα για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, τον αγώνα τους κατά της ανεργίας.

Η ολοκλήρωση της πορείας στο Σύνταγμα, δεν ήταν παρά ένας σταθμός στην σκληρή αναμέτρηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος με τις πραγματικές αιτίες που γεννούν την ανεργία, το σύστημα που την γεννά και την αναπαράγει, την πολιτική και τα κόμματα που πετάνε ένα ξεροκόμματο και αυτό όχι σε όλους του ανέργους.

Όλα τα σφυριά χτυπάνε τώρα για την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας. Όπως έλεγε και το κεντρικό σύνθημα της μεγάλης πορείας.
 «Πάτρα - Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαέ στην πρώτη της γραμμή».


Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου – Χάρτου Παναγιώτης Κατάρας, όπου υπογράμμισε:«Δε θεωρούμε φυσικό φαινόμενο
την ανεργία, δεν συμβιβαζόμαστε
με την εξαθλίωση, είμαστε σε πόλεμο σε μάχη με το σύνολο αυτής της πολιτικής που οξύνεται σε όλα τα μέτωπα και χρονικά συμπίπτει με την προσπάθεια κυβέρνησης και τρόικας να κλείσουν την περιβόητη συμφωνία.
Στέλνουμε μήνυμα, συνεχίζουμε με νέα ορμή, το κατόρθωμα των Πατρινών συναγωνιστών μας γεμίζει δύναμη
μας εμπνέει. Δεν τελειώνουμε σήμερα,
από τώρα προετοιμάζουμε τη μεγάλη απάντηση της εργατικής τάξης, με τη 48ωρη γενική απεργία».

Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση - αποκορύφωμα της μεγάλης πορείας αγώνα Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία, στην πλατεία Συντάγματος, έγινε από το δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

Μετά από οχτώ ημέρες της πορείας - αγώνα 220 χιλιομέτρων Πάτρα - Αθήνα, με σύνθημά μας "δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα", φτάσαμε εδώ στην Αθήνα, στο Σύνταγμα. Είμαστε μπροστά στο Κοινοβούλιο, εκεί που λένε ότι παίρνονται οι αποφάσεις. Αποφάσεις αντιλαϊκές που θωρακίζουν αυτούς που κατέχουν τον πλούτο, τα μονοπώλια, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τσακίζουν αυτούς που τον δημιουργούν.
Αν νομίζουν ότι κάναμε 220 χιλιόμετρα, έτσι γιατί δεν ξέραμε τι να κάνουμε, είναι πολύ γελασμένοι. Το παραμύθι τέλειωσε. Ο λαός θέλει να ζήσει και τα εμπόδια θα παραμεριστούν.

Πορευτήκαμε για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των ανέργων, της νεολαίας, η φωνή των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, των εργαζομένων με μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, με τρίμηνα, ωρομίσθιοι. Να ακουστεί η φωνή των επαγγελματιών που καταστρέφονται, των αγροτών που ξεκληρίζονται.

Φτάσαμε στη σημερινή κορύφωση της κινητοποίησης μας μέσα από συνελεύσεις σε λαϊκές γειτονιές που οργανώσαμε σαν δήμος, συναντήσεις με φορείς και νιώθουμε ικανοποιημένοι που ο Δήμος Πατρέων με αυτήν του την απόφαση έχει συμβολή στο να αναδειχτεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Είναι δεκάδες τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα που συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα και είχαν το δικό τους μερίδιο θετικής συμβολής στην πορεία διαδήλωσης των 220 χιλιομέτρων Πάτρα - Αθήνα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλα τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, των μνημονίων οφείλουν να τοποθετηθούν επάνω στα αιτήματά μας που είναι και οι θέσεις των εργαζομένων, των ανέργων της πόλης των Πατρών, αλλά και του συνόλου της χώρας μας.

Οι άνεργοι δεν χρειάζονται αισθήματα συμπάθειας, χρειάζονται έργα, μέτρα και φυσικά δεν ισχύει και είναι μεγάλο ψέμα ότι δεν μπορούν ή δεν υπάρχουν χρήματα. Αυτά τα χρήματα μπορούν να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, υπάρχει αυτή η δυνατότητα σήμερα και προϋποθέτει να σταματήσει να εφαρμόζεται μονομερώς η στήριξη του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, αυτοί που δημιουργούν και προσφέρουν στην κοινωνία τα πάντα, ήρθε η ώρα να ορθώσουν το ανάστημά τους, να βάλουν τέρμα στη σήψη και την παρακμή που προσφέρουν οι κάτοχοι της ντόπιας και διεθνούς αστικής τάξης. Εργάτης του χεριού και του πνεύματος σημαίνει δημιουργός, δηλαδή μεγαλείο, χωρίς αυτόν γρανάζι δεν γυρνά. Μαζέψτε όλους τους εφοπλιστές του κόσμου και βάλτε τους να μετακινήσουν ένα πλοίο. Ούτε πόντο δεν θα πάει. Αυτή η αντίφαση, άλλος να δουλεύει και άλλος να τρώει, είναι χρέος μας να την ανατρέψουμε. Στα χέρια μας είναι να υπάρχει δουλειά για όλους, οργάνωση χρειάζεται και να μην τους αφήσουμε να διαιρούν και να βασιλεύουν. 
Το σύνθημα "Πάτρα - Αθήνα είναι η αρχή - Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή" συμπυκνώνει τον προσανατολισμό μας για το αύριο. Κανένας συμβιβασμός, είναι ώρα αυτοί που κάνουν τη ζωή του λαού κόλαση να νιώσουν την ανάσα του λαϊκού κινήματος. Οργάνωση και πάλη παντού, συγκρουστείτε με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, αστικών κυβερνήσεων, μονοπωλίων. Είναι φορείς της παρακμής, της οπισθοδρόμησης. Η κυριαρχία τους μπλοκάρει την κοινωνική πρόοδο.
Με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις που έχει το λαϊκό κίνημα στην πόλη μας και στη χώρα μας, είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα ανθίσει το χαμόγελο στο πρόσωπο της νεολαίας, των εργαζόμενων, του λαού μας.
Το δίκιο είναι με το μέρος μας, προχωράμε.

...ολόκληρη η ομιλία του δημάρχου Πατρέων Κ.Πελετίδη στον σύνδεσμο:
http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/93963/patra-athina-itan-i-arhi-empros-lae-stin-proti-ti-grammi-video