Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΠAME
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ
Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα
Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864
30/11/2016
Δελτίο Τύπου

Στο διάλειμμα των «σκληρών διαπραγματεύσεων» για τα εργασιακά, η νέα υπουργός Εργασίας βρήκε χρόνο για να περάσει νομοθετική παρέμβαση για την πλήρη απελευθέρωση και ενδυνάμωση της δράσης των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας.

Την ίδια στιγμή που η προστασία των ανέργων έχει πιάσει πάτο, όταν επιδοτείται μόλις το 1/8 αυτών, όταν το φάρμακο των δήθεν ενεργητικών πολιτικών για την ανεργία προβλέπει ευέλικτα, κακοπληρωμένα προγράμματα με ελάχιστες εγγυήσεις για τα αφεντικά χωρίς να κατοχυρώνεται η σταθερή και μόνιμη εργασία, η πρώτη τροπολογία της νέας υπουργού μεγεθύνει και ενισχύει την παρέμβαση των δουλεμπορικών γραφείων, στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες ανέργους στα νύχια τους.
Αντί να βρεθούν στο «πυρ το εξώτερον» τα παράσιτα, οι μεσάζοντες της εργασίας που εμπορεύονται την ανάγκη για δουλεία και τα βάσανα από τη μακροχρόνια ανεργία που βρίσκεται παγιωμένη σε πολύ υψηλά επίπεδα, αναβαθμίζεται η θέση τους στο καθεστώς μονιμοποίησης της εργασιακής ζούγκλας. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα των ανατροπών που θα ακολουθήσουν στις εργασιακές σχέσεις. Είναι πρόκληση η τροπολογία της κυβέρνησης την ώρα που μια σειρά χώροι δουλειάς όπως: οι εργαζόμενοι στην εταιρία ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όπως Ευαγγελισμό και αλλού, δίνουν σκληρό αγώνα για να καταργηθούν τα πάσης φύσεως δουλεμπορικά γραφεία. Η νέα και στη θέση της Υπουργού και στην ηλικία αυτό το μέλλον υπόσχεται στους νέους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση για την απαράδεκτη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τους ανέργους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να εντείνουν τα μέτρα για την προετοιμασία και την οργάνωση για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.Το Γραφείο Τύπου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο «Αφοί Βλάχου»


Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων στο εργοστάσιο «Αφοί Βλάχου» εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, με ανακοίνωση του στην οποία σημειώνει:
«Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του εργοστασίου "Αφοί Βλάχου" που προχωρούν σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση δικαιωμάτων που καταπατούνται από την εργοδοσία, με τη στήριξη των νομοθετημάτων των κυβερνήσεων. Η ενοικίαση των εργαζομένων από δουλέμπορους χρησιμοποιείται για τη μεγιστοποίηση του κέρδους της εργοδοσίας με ταυτόχρονο χτύπημα των δικαιωμάτων και το διαχωρισμό των εργαζομένων μέσα στον ίδιο εργασιακό χώρο σε φαινομενικά άλλο εργοδότη. Αυτή η μέθοδος είχε επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια σε χώρους, όπου κυριαρχούσε ο συντεχνιασμός και σωματεία εργοδοτικά. Οι εργαζόμενοι στα λιθογραφία, έχουν ταξική οργάνωση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργατών και όχι των εργοδοτών. Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου στηρίζει τα αιτήματα και τον αγώνα των συναδέλφων και απαιτεί:
- Την κατάργηση των γραφείων ενοικίασης εργαζομένων και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.
- Ίσους μισθούς και δικαιώματα για όλο το προσωπικό με βάση την τελευταία ισχύουσα ΣΣΕ, ανεξάρτητα του πότε προσελήφθησαν.
- Να δίνεται το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους όσοι εργάζονται στην παραγωγή.
- Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη θέση που εργάζονταν με τους ίδιους όρους.
- Να σταματήσει η ψυχολογική βία που γίνεται από στελέχη της εταιρείας προς τους εργαζόμενους με σκοπό την εντατικοποίηση της εργασίας και κάποιες φορές τον εξαναγκασμό τους σε αποχώρηση από την εταιρεία.»
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721
                
Ανακοίνωση

Συνάδελφοι της Αφοί Βλάχου                                                                                                 28/11/16

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Λιθογράφων, χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του εργοστασίου Αφοί Βλάχου που βρίσκονται σε κινητοποίηση. Εκτιμάμε ότι ο αγώνας από κοινού, παλιών και νέων εργατών, μόνιμων και ενοικιαζόμενων που διεξάγετε, είναι παράδειγμα ήθους και αξιών της Εργατικής Τάξης. Ο αγώνας για να έχουν όλοι οι συνάδελφοι δουλειά με δικαιώματα, για να πληρώνονται με βάση τη ΣΣΕ και να ακυρωθούν οι απολύσεις, είναι πέρα για πέρα δίκαιος.
Το γεγονός ότι εργαζόμενοι που με τον αγώνα τους στο παρελθόν έχουν αποτρέψει τις μειώσεις μισθών και πληρώνονται στην ώρα τους, δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους υπόλοιπους, αποδεικνύει ότι είσαστε ήδη νικητές. Γιατί αναμετριέστε με την προσπάθεια της εργοδοσίας να αυξήσει τα κέρδη της με λιγότερο εργατικό κόστος.  

Ο αγώνας όμως για το δίκιο,
θα είναι πάντα ανώτερος από τον αγώνα για τα κέρδη!

Το παράδειγμα του συγκεκριμένου εργοστασίου, είναι η καλύτερη απάντηση για τους εργαζόμενους όλου του κλάδου, για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Είναι η απάντηση σε Κυβέρνηση και ΣΕΒ που καλούν τους εργάτες να κάνουν θυσίες για να έρθει η ανάπτυξη. Να πιστέψουν ότι «αν πηγαίνει καλά μία επιχείρηση, ωφελούνται και οι εργαζόμενοι, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας».  Η αλήθεια όμως είναι άλλη!

Για τους εργοδότες πλούτος και χλιδή.
Και για τους εργάτες μίζερη ζωή.

Στην εταιρία Αφοί Βλάχου λοιπόν, μέσα στα χρόνια της κρίσης, από το 2009 μέχρι το 2016, υπήρξε η μεγαλύτερη ανάπτυξη από ποτέ. Παρ όλα αυτά δε συνέβη το ίδιο και για τους εργαζόμενους. Ας δούμε λοιπόν πώς και εάν ωφελήθηκαν εργάτες και εργοδοσία αυτό το διάστημα.


Επιχείρηση
Εργαζόμενοι
Ο τζίρος της εταιρίας με βάση στοιχεία της ICAP από 11.480.000 ευρώ το 2009, εκτοξεύτηκε σε 17.700.000 ευρώ το 2015.
Οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν αύξηση από το 2009 όπου και  υπογράφηκε η τελευταία ΣΣΕ.
Η Κυβέρνηση το 2012 με νόμο κατήργησε τις Συλλογικές Συμβάσεις και επέβαλε ως κατώτατο μισθό τα 586 ευρώ μεικτά και 511 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών.
Προσλήφθηκαν πάνω από 10 εργαζόμενοι μέσω γραφείου ενοικίασης εργαζομένων με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και χρήματα κάτω από τη ΣΣΕ των Λιθογράφων.
Στην εταιρία δόθηκαν απλόχερα δάνεια και επιδοτήσεις για ανακαίνιση κτηρίου, αγορά νέων μηχανών, εκπαίδευση του προσωπικού κλπ.
Στους εργαζόμενους δεν εγκρίνεται δάνειο, ούτε για κάλυψη βασικών αναγκών.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απάλλαξε τους εργοδότες από εισφορές στους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας (και το διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ).
Για τους εργάτες διατηρήθηκαν οι αντίστοιχες εισφορές, χωρίς να απολαμβάνουν τις παροχές για τις οποίες γίνονται οι κρατήσεις.
Οι επιχειρήσεις βιομηχανίας απολαμβάνουν  εκπτώσεις στο ρεύμα που φτάνουν μέχρι και 30% .
Οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φτάνουν το 70%.
Σε μία σειρά στελέχη της εταιρίας δόθηκαν αυξήσεις, εταιρικά αυτοκίνητα και επιδοτούμενα ταξίδια για διακοπές.
Στους εργαζόμενους κόπηκαν οδοιπορικά που δίνονταν σε βενζίνες και e-pas.
Η επιχείρηση επιδοτήθηκε για να μην μειώσει το προσωπικό της.
Οι νέοι εργαζόμενοι που αντικατέστησαν τους συνταξιούχους, προσλήφθηκαν με πολύ χειρότερους όρους από τη ΣΣΕ των Λιθογράφων.

Είναι καθαρό για όλους τους συναδέλφους ότι τίποτα θετικό δεν μπορούμε να περιμένουμε από την ανάπτυξή τους. Το δίκιο μας θα το βρούμε με το δικό μας αγώνα, όπως γίνονταν πάντα.

Στο πλάι των εργαζόμενων της Αφοί Βλάχου βρίσκονται όλοι οι συνάδελφοι του κλάδου και μία σειρά Σωματεία που έχουν ήδη στείλει ανακοινώσεις αλληλεγγύης. Οι εργαζόμενοι του Βλάχου είναι αυτοί που θα αποφασίσουν τα αιτήματα και τις μορφές πάλης για το δικό τους αγώνα. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι του κλάδου και το σύνολο της Εργατικής Τάξης και των Ταξικών Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μεταφέρουμε την αλληλεγγύη μας και τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθούμε δίπλα σας εφ όσον μας ζητηθεί.

Αγωνιστικά η Διοίκηση


Σωματείο Γραφικών Τεχνών
Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας

Το Σωματείο Γραφικών Τεχνών και Τύπου Χάρτου Κεντρικής εκφράζει την συμπαράσταση τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ με αίτημα την κατάργηση της ενοικίασης εργαζομένων και την μονιμοποίησή τους την ακύρωση των απολύσεων. οι συνάδελφοι μας παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλεία με πλήρη δικαιώματα,

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι Σύμμαχός της εταιρείας, και των εργοδοτών είναι τόσο η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και όλες οι προηγούμενες που με το νομικό οπλοστάσιο και τα μέτρα των τελευταίων ετών, την κατάργηση των ΣΣΕ παρέχουν τη δυνατότητα να καταργούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.
Στους εργάτες δεν χαρίστηκε ποτέ τίποτα, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ   Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣΑγωνιστικά Η Διοίκηση

Σωματειακή Επιτροπή 

υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων

"News press hold 

 Γ.Τασιόπουλος, Κ.Μπάρλας και ΣΙΑ Ε.Ε.¨

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου».

Η σωματειακή επιτροπή και οι εργάτες   από το τυπογραφείο της «News press hold» εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αλλά και δύσκολο αγώνα που έχετε ξεκινήσει. Επίσης, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τα αιτήματα σας και στεκόμαστε  δίπλα  σας, γιατί τα ίδια προβλήματα που έχετε εσείς , τα ίδια ακριβώς  αντιμετωπίζουμε και εμείς καθημερινά στο χώρο δουλειάς μας, τα ίδια συμβαίνουν σε ολόκληρο τον κλάδο .  Και στο δικό μας χώρο η εργοδοσία αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει στα χέρια της για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κερδοφορία. Χρησιμοποιεί  ενοικιαζόμενους εργαζόμενους από τη dynamic assist, επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας χωρίς νυχτερινά και αργίες , υπάρχουν μισθολογικές διαφορές ανάμεσα σε εργαζόμενους που κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά,  υπάρχει εντατικοποίηση με αποτέλεσμα να προκαλούνται τραυματισμοί και εργατικά ατυχήματα σε συναδέλφους μας, υπάρχει καταπάτηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων κλπ.

Η επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς απέναντι στους εργάτες και στα δικαιώματα τους είναι ενιαία και  οργανωμένη. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Δυναμώνουμε μαζί με το σωματείο Λιθογράφων το μέτωπό μας απέναντι στους βιομηχάνους του κλάδου μας, στους δουλεμπόρους και στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, που μας θέλουν φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα.

Συνάδελφοι, ο αγώνας σας είναι παράδειγμα για εμάς, δείχνει τον δρόμο για ποια στάση χρειάζεται να έχουν οι εργάτες στις σημερινές συνθήκες. Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε εργοδότη  ότι : να μη τολμήσουν να τρομοκρατήσουν κανέναν εργάτη ή να τολμήσουν να ακουμπήσουν έστω και μια τρίχα συνάδελφου στην «Αφοί Βλάχου» γιατί τότε θα νοιώσουν πραγματικά τη δύναμη των εργατών. Η προσοχή μας, η προσοχή των εργατών του κλάδου μας και της βιομηχανικής περιοχής είναι στραμμένη πάνω σας. Ο αγώνας που ξεκινήσατε είναι  και δικός μας αγώνας.  Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα βγούμε  νικητές γιατί έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τους εκμεταλλευτές μας και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.   

 Η Σωματειακή επιτροπή

25/11/2016
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΔΕΡΜΑΤΟΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Αφοί Βλάχου

Το συνδικάτο μας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της επιχείρησης ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ που πραγματοποιούν με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης και τη στήριξη του κλαδικού τους συνδικάτου. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους που διεκδικούν:
Ø  Την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, μόνιμων και εργολαβικών με ίσα δικαιώματα για όλους στη βάση της κλαδικής τους ΣΣΕ
Ø  Την ακύρωση των απολύσεων και επαναπρόσληψη  των απολυμένων.
Η πείρα έχει δείξει ότι ακόμα και σ’ αυτές τις συνθήκες της ολομέτωπής επίθεσης κυβέρνησης εργοδοσίας – ΕΕ και των μηχανισμών τους οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν κατακτήσεις όταν αποφασίζουν να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν με κριτήριο τις δικές τους ανάγκες σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας.


Η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων και το συνδικάτο θα την εκφράσει στους εργαζόμενους της επιχείρησης με όλες τις μορφές.
Αθήνα 25/11/16

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων 

στο εργοστάσιο Veridos Ματσούκης Α.Ε.Την Παρασκευή 25/11/16 πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο Veridow Ματσούκης  με τα παρακάτω θέματα:

1)Απολογισμός της απερχόμενης Σωματειακής Επιτροπής.
2)Ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει η Κυβέρνηση.
3)Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
Στη συνέλευση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου και της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων.
25/11/16
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους 

του εργοστασίου Αφοί Βλάχου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους συναδέλφους μας της εταιρείας ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την ανάκληση απόλυσης και της κατάργησης του «δουλεμπορικού» που δραστηριοποιείται στον χώρο ενοικιάζοντας εργαζόμενους στην εταιρεία.
Ο εργοδότης εκμεταλλεύεται όλο το νομικό οπλοστάσιο που του έχουν φτιάξει απλόχερα οι κυβερνήσεις και προσπαθεί να απαλλαγεί από εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους «φθηνότερους», χωρίς καμία υποχρέωση απέναντί τους.
Αυτή είναι τακτική που προσπαθούν να επιβάλλουν όλοι οι εργοδότες σε όλους τους Κλάδους. Το εάν τα καταφέρνουν ή όχι εξαρτάται από την αντίσταση των εργαζομένων. Οι συνάδελφοί μας στην ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ, είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν το δίκιο τους. Εμείς από τη μεριά μας είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.
Θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το αυτονόητο, για τη δουλειά με δικαιώματα! Θα είμαστε στην περιφρούρηση στην πύλη του εργοστασίου, όποτε και όταν μας ζητηθεί.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!!!

 Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2016
                                                                                              
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 20 Νοέμβρη οι εργασίες της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ με την εκλογή της νέας Εκτελεστικής και Πανελλαδικής Γραμματείας.
Στη Συνδιάσκεψη πήραν μέρος 1.224 αντιπρόσωποι από 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις (12 Ομοσπονδίες, 15 Εργατικά Κέντρα, 457 Συνδικάτα και 52 Επιτροπές Αγώνα) που προήλθαν από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, συζητήσεων και συσκέψεων σε χώρους δουλειάς. Επίσης, στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό 36 συνδικαλιστικές οργανώσεις διαφόρων χωρών, με περισσότερους από 50 αντιπροσώπους.
Μέσα από τις δεκάδες ομιλίες των αντιπροσώπων αποτυπώθηκε και καταγράφτηκε η συμφωνία με την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, εμπλουτίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το πλαίσιο πάλης που θα αποτελέσει τον οδηγό των διεκδικήσεων το επόμενο διάστημα, μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τους εργατικούς αγώνες, συζητήθηκαν αναλυτικά και ουσιαστικά πλευρές πάνω στο σοβαρό ζήτημα της ανασύνταξης του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.
Η ίδια η συζήτηση κατέγραψε τα θετικά βήματα που έγιναν, τις δυσκολίες, και πώς τις αντιμετωπίζουμε, αλλά και τις προϋποθέσεις για να αναπτύξουμε νέο κύκλο αγώνων, κινητοποιήσεων με γραμμή πάλης ενάντια στα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους ανθρώπους τους στα συνδικάτα και την πληγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού Συνδικαλισμού, στην πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα.
Είναι καθήκον όλων των αντιπροσώπων που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη να μεταφέρουν τις αποφάσεις στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους, να γίνουν κτήμα των εργαζομένων στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.
Με μεγαλύτερη ορμή, πείσμα δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται αυτές τις μέρες. Καλούμε τα σωματεία σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο σε προετοιμασία και άμεση αγωνιστική απάντηση. δίνουμε αγωνιστικά τη μάχη των απεργιών στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη.
Στο ταξικό εργατικό κίνημα πέφτει η ευθύνη, ο σχεδιασμός μας, οι πρωτοβουλίες για την εργατική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, για να βγει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα στην αντεπίθεση.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ 

& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΣΤΗΝ ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ με αίτημα την κατάργηση της ενοικίασης εργαζομένων και την μονιμοποίησή τους, την ακύρωση των απολύσεων και για μισθούς και δικαιώματα για όλους με βάση την τελευταία ΣΣΕ.
Είναι ξεκάθαρο και εδώ ότι η εργοδοσία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της δίνει το νομικό πλαίσιο  που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και διαπραγματεύεται την  επέκτασή του  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ποιο ευέλικτους, φθηνούς και χωρίς δικαιώματα εργάτες.
Από την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και την επιτυχία των κινητοποιήσεων αποδεικνύεται ότι αυτοί αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα του αγώνα τους. Είναι στο χέρι τους, με την οργάνωση, την ενότητα και την συσπείρωση στο σωματείο  να ακυρώσουν  τα σχέδια της εργοδοσίας και  να είναι οι νικητές.
Από τη μεριά μας διαβεβαιώνουμε τους εργαζόμενους ότι είμαστε στο πλάι τους σε όποιες αγωνιστικές πρωτοβουλίες πάρουν  και καλούμε τα σωματεία του κλάδου και όχι μόνο, να κάνουν το ίδιο.
Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση που ενισχύουν την εργασιακή ζούγκλα.
24/11/16

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ

Συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ : Η συνέχεια των πόθων  του -αλήστου μνήμης- Λάσκαρη,  στις σύγχρονες συνθήκες


Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει τα στελέχη του ΜΕΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ Μάρκο Γκανά, Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ, και Γιώργο Αλιφέρη, Γενικό Γραμματέα της ΕΤΙΤΑ, για τις χτεσινές τους δηλώσεις, που επιχειρούν να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις των εργαζόμενων του κλάδου και ευρύτερα.

Συγκεκριμένα ο πρώτος, δήλωσε στη συνεδρίαση του Διασωματειακού των ΜΜΕ ότι “οι απεργίες είναι ξεπερασμένο εργαλείο του περασμένου αιώνα” και ο δεύτερος, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ ότι “οι απεργίες είναι αναποτελεσματικές”.

Στόχος τους να στρώσουν το “χαλί” στην κυβέρνηση ώστε να περάσει αναίμακτα το νέο πακέτο των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων- που επιβάλλουν ο ΣΕΒ και το κουαρτέτο- που μεταξύ άλλων προβλέπει τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, εκχωρεί το δικαίωμα της ανταπεργίας στους εργοδότες, ανοίγει το παράθυρο των ομαδικών απολύσεων, απαγορεύει τη συλλογική διαπραγμάτευση των συμβάσεων, ολοκληρώνοντας μέχρι νεωτέρας τον εργασιακό Μεσαίωνα.

Η μέχρι τώρα πολύχρονη δράση στο κίνημα των δύο “συνδικαλιστών”- και άλλων ομοίων τους του ΣΥΡΙΖΑ- περιλαμβάνει διαβουλεύσεις με υπουργούς και παράγοντες υπουργείων, εκπροσώπους αφεντικών, παραστάσεις σε δικαστήρια, αποστολή εξωδίκων. Ενίοτε και χλιαρές ανακοινώσεις που κατά κανόνα αθωώνουν το κεφάλαιο, την ΕΕ και την κυβέρνηση, δηλαδή τους πραγματικούς ενόχους για τα βάσανα της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων- και άνεργων και συνταξιούχων- στα ΜΜΕ.
Ποτέ όμως την οργάνωση και περιφρούρηση απεργιών με στόχο τη διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζόμενων.


Το ΠΑΜΕ Τύπου  και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του Κλάδου να δώσουν την δική τους μαζική, μαχητική  απάντηση,  με πρώτο σταθμό τη συμμετοχή τους στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Κλάδου στις 7 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πανεργατικής απεργίας την επόμενη μέρα.

25/11/16

Παλιοί και νέοι εργαζόμενοι της Αφοί Βλάχου ενωμένοι, κάνουν έναν παλικαρίσιο αγώνα υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους τους

Το πανό που κρεμάστηκε στην πύλη του Εργοστασίου
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 21/11/16 η 2ωρη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο χώρο του εργοστασίου. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας σταμάτησαν όλες οι παραγωγικές μηχανές και οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, όπου και συζήτησαν για τις μορφές κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. Στη Συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου με επικεφαλής τον πρόεδρο Π. Κατάρα όπου και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Με ομόφωνη απόφαση προετοιμάζονται για Στάσεις εργασίας την Παρασκευή 25 Νοέμβρη και 24ωρη απεργία στις 8 Δεκέμβρη


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με 4ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια, την Παρασκευή 25 Νοέμβρη και 24ωρη απεργία στις 8 Δεκέμβρη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της εταιρείας «Αφοί Βλάχου» και όσοι απασχολούνται στην εταιρεία από την «Trenkwallder Jobcentres Hellas», μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν και έχοντας στο πλευρό τους την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων.

Διεκδικούν:
- Την κατάργηση των γραφείων ενοικίασης εργαζομένων και τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων.
- Ίσους μισθούς και δικαιώματα για όλο το προσωπικό με βάση την τελευταία ισχύουσα ΣΣΕ, ανεξάρτητα του πότε προσελήφθησαν. Να δίνεται το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους όσοι εργάζονται στην παραγωγή.
- Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και οι συνάδελφοι να επιστρέψουν στη θέση που εργάζονταν με τους ίδιους όρους.
- Να σταματήσει η ψυχολογική βία που γίνεται από στελέχη της εταιρείας προς τους εργαζόμενους με σκοπό την εντατικοποίηση της εργασίας και κάποιες φορές τον εξαναγκασμό τους σε αποχώρηση από την εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την Παρασκευή 25 Νοέμβρη να προχωρήσουν σε 4ωρες στάσεις εργασίας (2 π.μ. - 6 π.μ.10 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ  - 6 μ.μ.). Παράλληλα αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

21/11/16

 Στάση εργασίας και συγκέντρωση εργαζομένων 

στην εταιρία Αφοί Βλάχου, τη Δευτέρα 21/11/16 


Το Δ.Σ της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και η Σωματειακή επιτροπή της εταιρίας ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ αποφάσισαν να προκηρύξουν στάση εργασίας για την Δευτέρα 21-11-2016 από τις 13:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο.Επίσης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Ζητάμε :
1)Την κατάργηση των γραφείων ενοικίασης εργαζομένων και τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων.

2)Ίσους  μισθούς  και δικαιώματα για όλο το προσωπικό με βάση  την τελευταία  ισχύουσα  ΣΣΕ, ανεξάρτητα του πότε προσλήφθηκαν. Να δίνεται το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους όσους εργάζονται στην παραγωγή.

3)Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και οι συνάδελφοι να επιστρέψουν στη θέση που εργάζονταν με τους ίδιους όρους.


4)Να σταματήσει η ψυχολογική βία που γίνεται από στελέχη της εταιρίας προς τους εργαζόμενους με σκοπό την εντατικοποίηση της εργασίας και κάποιες φορές τον εξαναγκασμό τους σε αποχώρηση από την εταιρεία.


18/11/17
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σωματείο της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καταγγέλλει την αλαζονική και προκλητική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να απαγορεύσει τη διαδήλωση φορέων και σωματείων για την αγωνιστική "υποδοχή" του απερχόμενου αμερικανού Προέδρου των ΗΠΑ  Μπ. Ομπάμα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι η αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής “πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης”, ακολουθεί πιστά την τακτική της έντασης του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέλοντας να μας τρομοκρατήσει και να μας αποτρέψει να δηλώσουμε μαζικά την αντίθεσή μας στης ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των γερακιών και των Ομίλων του θανάτου.

Γι' αυτό καλούμε όλους τους συνάδελφους να τον "υποδεχτούμε" με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ και των σωματείων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος την Τρίτη 15/11, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια(προσυγκέντρωση του κλάδου στα Χαυτεία 6:00 μ.μ.) δίνοντας παράλληλα αγωνιστική απάντηση στην απαγόρευση της διαδήλωσης.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Η Διοίκηση του Σωματείου Λιθογράφων ενημερώνει τους άνεργους συναδέλφους μας να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά  με το Σωματείο για να τους φέρουμε σε επαφή με επιχειρήσεις που έχουν απευθυνθεί στη Ένωσή μας για αναζήτηση εργαζομένων,που έχουν εργασιακή εμπειρία στις παρακάτω ειδικότητες:

  1. Εκτυπωτής μηχανογραφικών εντύπων
  2. Εκτυπωτής επίπεδης ΧΑΪΔΕΜΒΕΡΓΗΣ (ημιαυτόματη)
  3. Βοηθός εκτυπωτή επίπεδης
  4. Ρολοκόπτης
  5. Τεχνίτης βιβλιοδετικής μηχανής      
  6.  Διπλωτής                      
Επίσης οι άνεργοι συνάδελφοί μας να συνεχίσουν, να στέλνουν στο e-mail του Σωματείου τα βιογραφικά τους.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Συλλαλητήριο στις 15 Νοέμβρη ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

 «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους»

Την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, διαδηλώνουμε μαζικά, μαζί με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με τα εργατικά συνδικάτα, με τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων και των γυναικών, τους Φοιτητικούς Συλλόγους και  φορείς του λαϊκού κινήματος.


Για να καταδικαστεί αποφασιστικά η επίσκεψη - πρόκληση του Ομπάμα στην Ελλάδα, παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και να κηρύξουμε ανεπιθύμητο τον πρόεδρο των ΗΠΑ που η πολιτική τους μακελεύει τους λαούς.
Για να δυναμώσει η παρέμβαση του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς , επεμβάσεις και πολέμους.
Για να καταγγελθεί για άλλη μια φορά ο εγκληματικός ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Για να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και να βροντοφωνάξουμεΚαμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!