Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου



   Όλοι την  Πέμπτη 24 Γενάρη στις 14.00 στα Προπύλαια,

  Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα των εργοδοτών, ανακοίνωσε ένα ακόμη εθνικό σχέδιο δράσης για την "απασχόληση" , που αποτελεί βόμβα στα εργασιακά δικαιώματα , στους μισθούς, στις συλλογικές συμβάσεις. Το μέλλον που προδιαγράφουν με τα προγράμματα δεν αντιμετωπίζει την ανεργία.
Θέλουν τους νέους εργάτες και την νεολαία να μαθαίνει στην προσωρινή δουλειά,στα ψίχουλα, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην ελεημοσύνη. Να μαθαίνει να λειτουργεί  ατομικά,  να  λειτουργεί  ασυνδικάλιστη.  Να  χτυπιέται  σταθερά  ο κατώτερος μισθός ανεξαρτήτως της εξευτελιστικής μείωσης που υπάρχει σήμερα, να πηγαίνει με όχημα τους νέους συνεχώς παρακάτω. Να τσακίζονται οι συλλογικές συμβάσεις. Να μην υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, να συνηθίζει στη μαύρη εργασία.
Η κυβέρνηση με το σχέδιο για την ενίσχυση δήθεν της απασχόλησης των νέων,αξιοποιεί την ανεργία, για να επιδοτήσει με ζεστό χρήμα τους εργοδότες από την μία και από την άλλη να τσακίσει κάθε συλλογική δράση και ενιαία δικαιώματα. Ωφελούνται τα αφεντικά που μπουκώνουν με παχυλές επιδοτήσεις και εξασφαλίζουν τσάμπα εργαζόμενους, συνηθίζοντας παράλληλα στην εισφοροδιαφυγή και την εισφοροαπαλλαγή.

Προσφέρουν κατάρτιση με τζάμπα εργασία
Και μετά σε ρίχνουν ξανά στην ανεργία

Η επίθεση αυτή αφορά όλη την εργατική τάξη,όλους τους νέους,τους μεγαλύτερους και τις οικογένειές τους, είτε είναι άνεργοι, εργαζόμενοι, είτε είναι ακόμα στην εκπαιδευτική διαδικασία.Η ανεργία αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, ειδικά για τη νέα γενιά που το ποσοστό ανεργίας είναι κοντά στο 60%. Δε δημιουργήθηκε στην κρίση. Το  «Εθνικό  σχέδιο  δράσης  για  την  απασχόληση»  που  ανακοίνωσε  η  κυβέρνηση, αποτελεί τη βάση για μια κατάσταση που θέλουν να παγιωθεί, που χωρίζει τους νέους σε άνω των 25 ετών με 586 ευρώ μισθό το μήνα και σε κάτω των 25 ετών με 511 ευρώ. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω που το βασικό σύνθημα στα συνδικάτα για τους νέους εργάτες ήταν «ίση αμοιβή για ίση εργασία».


Το Δ.Σ του σωματείου απευθύνει κάλεσμα στα επιχειρησιακά σωματεία και σε όλους τους νέους και παλιούς εργαζόμενους ,στους άνεργους,στους σπουδαστές που κάνουν την πρακτική τους στα εργοστάσια του κλάδου των γραφικών τεχνών στην Αττική, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 24 Γενάρη στις 14.00 στα Προπύλαια, που οργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ που μετατρέπουν τους νέους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.

Διεκδικούμε:
o Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
o Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου( ΠΥΣ) που χωρίζει τους νέους εργαζόμενους σε πάνω και κάτω των 25 ετών
o Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
o Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους: για το πετρέλαιο θέρμανσης, για δωρεάν μετακινήσεις με τα Μ.Μ.Μ, για βιβλιάριο ασθενείας κά.
o Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους νέους
o Ενιαίο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, στην ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, που θα δίνει τη δυνατότητα στο σπουδαστή να ειδικεύεται στο επάγγελμα με βάση τις  σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και στην τεχνολογία.
o Όλοι οι εργαζόμενοι μαθητές- σπουδαστές να δουλεύουν 6ώρο με αποδοχές 8ωρου. Την περίοδο των εξετάσεων άδεια από τη δουλειά με αποδοχές.
o Πρακτική άσκηση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Τσάκισμα μισθών και λίστες ανεργίας
Και τα αφεντικά στις λίστες της Ελβετίας

21/01/13