Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


 Να δοθεί δυναμική απάντηση στις καθυστερήσεις πληρωμών 
στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.


Μετά από διάστημα «εργασιακής ειρήνης» που επιβλήθηκε στο Δ.Ο.Λ. και με τις τελευταίες εκδικητικές απολύσεις που επέφεραν “σιγήν ιχθύος επιτέλους” από την εργασιακή επιτροπή, ίσως πολλοί πιστεύουν ακόμα ότι η αμοιβαία εμπιστοσύνη εργαζόμενου – εργοδότη, που έχει μονιμοποιήσει με την τακτική της η εργοδοσία, θα συνέχιζε και δεν θα ράγιζε ποτέ.

Όμως, όπως λέει και ο σοφός μας λαός, τα όργανα άρχισαν… πάλι.

Καμιά εμπιστοσύνη δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε ποτέ, ανάμεσα στον εκμεταλλευτή και τον εκμεταλλευόμενο. Και όποιος δεν το πιστεύει αυτό είναι, αν όχι ξεγελασμένος, τουλάχιστον συμβιβασμένος με τις επιλογές των εκμεταλλευτών του. Και μέρες που είναι, από τη μία να τον ξεζουμίζουν με τα φορομπηχτικά και τα χαράτσια, και από την άλλη να συναινεί στο σφάξιμο κάθε εργασιακού του δικαιώματος.

Με διάφορα ψέματα, τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ μαζί με τα δεκανίκια της ΔΗΜΑΡ και την καθοδήγηση του ΣΕΒ και της ΕΕ, με την συνενοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, θέλουν να επιβάλουν μισθούς πείνας. Σε συνθήκες τεράστιας ανεργίας και της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, καταργούν κάθε δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή της εργατικής τάξης. Έτσι προσπαθούν να τα νομιμοποιήσουν στη συνείδηση μας με τη μονιμοποίηση όλων των αντεργατικών μέτρων.

Επειδή λοιπόν, οι καιροί είναι πονηροί και ήδη η εργοδοσία και εδώ, έχει αρχίσει τερτίπια με την μισθοδοσία, που φθάνει ακόμα και σε καθυστέρηση  καταβολής των δεδουλευμένων έως και ενός μήνα, σε όσους εργάζονται με μπλοκάκια και σε λιγότερο στους υπόλοιπους,  καλούμε όλους τους συνάδελφους, όλους τους τίμιους εργαζόμενους στο Δ.Ο.Λ. σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Καμιά αναμονή στα σχέδια υποβάθμισης και κατάργησης των εργασιακών μας σχέσεων. Να σταματήσει τώρα όποια προσπάθεια να περάσουν οι καθυστερήσεις πληρωμών ως κάτι το φυσικό και αναγκαίο με το πρόσχημα της κρίσης.

·           Καμιά θυσία από όσες μας ζητούν, δεν έχει αντίκρισμα για τους εργαζόμενους.
·           Η  υποχώρηση στα εκβιαστικά διλήμματα δεν είναι η σωτηρία μας αλλά ο ενταφιασμός μας.

ΨΗΛΑ  ΤΟ  ΚΕΦΑΛΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Όλοι ενωμένοι σε κάθε χώρο δουλειάς μαζί με το σωματείο μας, να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα δικαιώματά μας, τις κλαδικές συμβάσεις, να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης, που θέλουν να δουλεύουμε τζάμπα χωρίς δικαιώματα. Προχωράμε άμεσα σε συζήτηση-συνέλευση σε κάθε τμήμα, οργανώνουμε την ενότητα και την αντίστασή μας.


ΟΥΤΕ  ΒΗΜΑ  ΠΙΣΩ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΜΑΣ.