Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ανακοίνωση-Καταγγελία


Το Σωματείο Λιθογράφων καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση του αντιπροέδρου του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας , Καραγιάννη Δημήτρη, από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Φαίνεται ότι η εργοδοσία της εταιρίας πήρε θάρρος από τις αναγγελίες της κυβέρνησης για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και βιάζεται να απαλλαγεί από τους πρωτοπόρους αγωνιστές συνδικαλιστές.
Η εργοδοσία, χρησιμοποιώντας άθλιες προφάσεις, προχώρησε μονομερώς στην απόλυση του συναδέλφου, παραβιάζοντας πλήρως τον νόμο 1264/82 περί συνδικαλισμού. Μια απόλυση που εκτός από παράνομη, είναι απαράδεκτη και προκλητική. Είναι καθαρό ότι έχει στόχο να τρομοκρατήσει με αυτή την κίνηση όλους τους εργαζόμενους για να μη σηκώσουν κεφάλι.
Χτύπησε όμως τη λάθος πόρτα! Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε αντιμετωπίσει χιλιάδες διώξεις συνδικαλιστών και δεν υποκύψαμε στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό της εργοδοσίας. 
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα. Η επίθεση από την εργοδοσία σε ένα συνδικαλιστή, επιβεβαιώνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του. Ότι είναι ασυμβίβαστος υπερασπιστής των συμφερόντων των εργατών. Δεν τρομοκρατείτε και δεν εξαγοράζεται. Ο συνάδελφος Καραγιάννης, όπως και όλοι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δείχνει με το παράδειγμά του ότι δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές το ίδιο όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν. 
Καλούμε τη Διοίκηση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ να πάρει πίσω την απόλυση, που είναι παράνομη και καταχρηστική. Ξεκαθαρίζουμε ότι σε περίπτωση που επιμείνει, το Σωματείο Λιθογράφων θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας με όποιο τρόπο μας ζητηθεί.

10/11/14