Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου- Χάρτου-ΜΜΕ
& Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος Αθήνα τηλ.210-5223756,fax210-5223721

Ανακοίνωση- Κάλεσμα

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Από 24 Φλεβάρη έως 6 Μάρτη με κάλπη στα εργοστάσια του κλάδου.
Από 28 Φλεβάρη έως 6 Μάρτη στα γραφεία του Σωματείου
Αριστοτέλους 11-15 (6ο όροφο) από τις 11:00 μέχρι τις 19:00

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Πέρασαν 3 χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές. Καλούμε τώρα  όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας να πάρουν μέρος μαζικά, καθολικά για την ανάδειξη νέου Δ.Σ του σωματείου και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία μας & το ΕΚΑ. Να δώσουμε νέα δύναμη στη συσπείρωση, στην ταξική ενότητα των εργαζομένων του κλάδου μας, στον αγώνα για την διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων μας, στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας.

Τρία χρόνια τώρα αντιμετωπίσαμε την εργοδοτική επιθετικότητα, και τους αντεργατικούς νόμους που πέρασαν οι διάφορες κυβερνήσεις, τσακίζοντας κυριολεκτικά όλα τα δικαιώματά μας. Ταυτόχρονα πρωτοστατήσαμε οργανώνοντας αγώνες μαζί με την Ομοσπονδία μας, το ΠΑΜΕ, σε όλο τον κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς ξεχωριστά.  Αυτοί οι αγώνες είχαν ως αποτέλεσμα σε μία σειρά χώρους, να βάλουμε εμπόδια στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας.  Όπου οι εργαζόμενοι οργανώνοντας την αντίστασή τους μαζί με το σωματείο και δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και τις απειλές, κρατήθηκαν όλα τα δικαιώματα.  Κυρίως μέσα από αυτή τη δράση αναδείχθηκε ότι οι  εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τους χαλάσουν τα σχέδια, να επιβάλουμε το δίκιο μας. 

Τώρα με τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εργοδοτική επιθετικότητα θα συνεχιστεί. Η ίδια η πολιτική της συγκυβέρνησης στρώνει το δρόμο στην εργοδοτική επίθεση. Καμία ανοχή, καμία αναμονή.

Ο τσακωμός, η αντιπαράθεση συγκυβέρνησης και Ε.Ε. για το χρέος, αφορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων. Κανένας τους δεν μιλά πουθενά για την ανάκτηση των απωλειών από την κρίση.
Δε λένε τίποτα για επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ, τις παραπέμπουν στο άγνωστο μέλλον. Δεν κάνουν τίποτα για το επίδομα γάμου που κόπηκε, για αυτούς που εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Δε λένε τίποτα για κατάργηση των γραφείων ενοικίασης εργαζομένων, τη μερική απασχόληση ή της εκ περιτροπής εργασία.

 Όλα αυτά που επιβάλουν νόμιμα οι εργοδότες του κλάδου μας, τα ονομάζουν, υγιή επιχειρηματικότητα. Δε λένε τίποτα για τους απολυμένους του κλάδου που ζούνε με ένα επίδομα ανεργίας και αυτό για λίγο.

Το Σωματείο, οι επιτροπές και εκατοντάδες συνάδελφοι δίνουμε  καθημερινά μάχη στους χώρους δουλειάς, προσπαθώντας να βάλουμε εμπόδια σε αυτό τον αντεργατικό κατήφορο. Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται να δυναμώσει. Οργανωμένα και συλλογικά μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια και να μετρήσουμε νίκες.
Δε θα μας χαρίσουν τη Συλλογική Σύμβαση και τα δικαιώματά μας. Εμείς πρέπει να  τα κατακτήσουμε, με το Σωματείο μας, την Ομοσπονδία μας, μαζί με όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα!
Να μη συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα!
Μπορούμε να πιέσουμε για υπογραφή νέας ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας επαναφέροντας τους όρους της τελευταίας ΣΣΕ του 2009 και επιβάλλοντας την εφαρμογή της σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να ζούμε αξιοπρεπώς.

Είναι ανάγκη όλοι να οργανωθούμε στο Σωματείο μας, να πάρουμε μέρος και να ψηφίσουμε στις εκλογές,  σε κάθε χώρο δουλειάς, γιατί η δύναμή μας είναι μόνο στη συλλογική δράση. Να μη μείνει συνάδελφος που δεν θα είναι συνδικαλισμένος, που δε θα γνωρίζει τα δικαιώματά του και δεν θα παλεύει για αυτά.

Τώρα που ο κλάδος έχει χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση, έχει μεγαλύτερη σημασία το Σωματείο να πάει καλά στις αρχαιρεσίες. Είναι ένα στοίχημα, τώρα που υπάρχει γενική υποχώρηση του εργατικού κινήματος, εμείς να σταθούμε όρθιοι.
Να μην χάσουμε άλλο χρόνο χρειαζόμαστε Σωματείο και συνδικαλιστές αταλάντευτους υπηρέτες των συμφερόντων μας, που ο αντίπαλος δεν μπορεί να εξαγοράσει, δε μπορεί να τρομοκρατήσει και δε μπορεί να ενσωματώσει.

Εμπρός για Σωματείο Δυνατό!
Εργαλείο στα χέρια  των εργαζομένων για την ανάπτυξης της ταξικής πάλης, για την κατάκτηση των σύγχρονων δικαιωμάτων.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Από 24 Φλεβάρη έως 6 Μάρτη με κάλπη στα εργοστάσια του κλάδου.
Από 28 Φλεβάρη έως 6 Μάρτη στα γραφεία του Σωματείου
Αριστοτέλους 11-15 (6ο όροφο) από τις 11:00 μέχρι τις 19:00