Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Όλες οι δυνάμεις του Σωματείου προετοιμάζουν 

την εκδήλωση για τα εργατικά ατυχήματα 

και τις επαγγελματικές ασθένειες.


Δευτέρα 22 Ιουνίου 18:30 στον κινηματογράφο "Αλκυονίς"
 Ιουλιανού 42-46, ΗΣΑΠ Βικτώρια


Με αφορμή την πολύνεκρη τραγωδία στο διυλιστήριο Ασπροπύργου, το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα τις συνθήκες εργασίας, τα ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες στους βιομηχανικούς κλάδους.


Από την πρώτη στιγμή το ΔΣ του Σωματείου Λιθογράφων θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ανοίξουμε αυτό το ζήτημα και στον κλάδο.

Η ιδέα αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από συναδέλφους εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου, από σπουδαστές των γραφικών τεχνών.  Η εμπειρία που θα ανταλλάξουμε θα είναι πολύτιμη και θα γίνει αφετηρία για την καλύτερη προάσπιση των δικαιωμάτων μας σε όλα τα εργοστάσια.

 Συνάδελφε, οφείλεις να είσαι εκεί!


Η υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κάτι δευτερεύον, να θυσιάζεται κάτω από την πιεστική ανάγκη για ένα μεροκάματο σε καιρούς κρίσης. Είναι βασικό δικαίωμα των εργαζομένων δίπλα στο βασικό δικαίωμα να έχουν δουλειά.

Η επικινδυνότητα της εργασίας στους χώρους της βιομηχανίας, αλλά και οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν καθημερινά εργάτες. Οι νεκροί συνάδελφοι από τον κλάδο από το εργοδοτικό έγκλημα στη Fimi Pack και στη Βιοχαρτέλ, δεν είναι οι πρώτοι, και δεν θα είναι και οι τελευταίοι  αν δεν πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Αν ο αγώνας κόντρα στην απαίτηση των εργοδοτών για ολοένα μεγαλύτερη κερδοφορία, δεν βάλει φρένο στην εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια, τις ελλιπείς έως και ανύπαρκτες σε πολλές περιπτώσεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

19/06/15