Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ, 

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!


Συνάδελφοι, πάρτε μέρος στην απεργία στις 30 Μάη 2018, 
και στη συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ, στις 10:30 π.μ. στην Ομόνοια 
(προσυγκέντρωση συνδικάτου 10.00 π.μ. Πλατεία Βάθης)

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Τη “δίκαιη ανάπτυξη”, που από κοινού κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αστικά κόμματα, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας! Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί “μεταμνημονιακής” εποχής αφού όχι μόνο δε φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

Ενάντια στη «δίκαια ανάπτυξη» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση,
οι εργοδότες και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ.

Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη τους με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Η επιστροφή στην ομαλότητα, όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής - λαϊκής κατοικίας.

Όλα αυτά που χάσαμε στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, ισχυροποιώντας το Συνδικάτο μας, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξαναεπιβάλει σε κράτος και εργοδοσία. Με το δικό μας κοινωνικό μέτωπο να πάρουμε όλο τον πλούτο που παράγουμε, να ανοίξουμε το δρόμο για την εργατική εξουσία.

Σε όλους τα εργοστάσια του κλάδου η εργοδοσία πάει να μας πείσει ότι «εμείς εδώ είμαστε μια οικογένεια», «να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάει το μαγαζί καλύτερα». Με τη πρώτη αναδουλειά όμως, όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι είτε με μειώσεις μισθών, είτε με απολύσεις. Στην ουσία μας καλούν να είμαστε εμείς οι χαμένοι είτε πάει καλά η επιχείρηση είτε όχι. Γι αυτό εμείς πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας. Οι Σωματειακές Επιτροπές, μπορούν να δώσουν ώθηση, κανένας συνάδελφος να μην αισθάνεται μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Σε όποια επιχείρηση στήθηκαν, έβαλαν εμπόδια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Χρειάζεται αγώνας επιθετικός.

Πολλοί συνάδελφοι αναρωτιούνται, «δε βγαίνει τίποτα, γιατί να απεργήσω;». Δεν αρκεί σήμερα, να προσπαθούμε να αμυνόμαστε για όσα δικαιώματα μας έχουν πάρει πίσω. Πρέπει να διεκδικήσουμε μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, μαζί με το Συνδικάτο. Η πάλη για Κλαδική Σύμβαση Εργασίας, θα κριθεί από τη στάση που κρατάμε σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν πρόκειται να μας τη χαρίσουν οι εργοδότες. Άμα δεν είμαστε αποφασισμένοι να χάσουμε ένα μεροκάματο, για μια απεργία, δεν μπορούμε να οργανώσουμε τη πάλη για μεγαλύτερη ταξική σύγκρουση που αφορά την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης. Οι πιο πρωτοπόροι εργάτες σε κάθε χώρο πρέπει να βγούνε μπροστά.

Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα!
Όλοι στο δρόμο του αγώνα με το ΠΑΜΕ!

Η ενιαία στάση του κλάδου απέναντι στην εργοδοσία είναι όρος για να δούμε καλύτερες μέρες. Μπορεί οι εργοδότες να σφάζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει ένα πελάτη, ποιος θα βγει πρώτος στη κούρσα του ανταγωνισμού. Αλλά όσον αφορά τα δικά μας δικαιώματα με σιδερένια πειθαρχία, σαν ένα άνθρωπος όλοι οι εργοδότες, υπερασπίζονται το σημερινό αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, που τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, μας καλούνε να πληρώσουμε και τη κρίση τους, και την ανάπτυξη τους.
Την ίδια ενιαία στάση θα κρατήσει η αστική τάξη και σε περίπτωση πολέμου. Είναι επιλογή της αστικής τάξης η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, γι αυτό και όποια κυβέρνηση βγαίνει δεν την αμφισβητεί. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μάς εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Η Ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με τα κράτη δολοφόνους ΗΠΑ-Ισραήλ, αλλά και με τα ιμπεριαλιστικά μεγαθήρια της ΕΕ. Όλοι μαζί για να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου. Αιματοκυλίζουν, πότε στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, τώρα έχουν βάλει στο στόχαστρο το Ιράν. Η ελληνική αστική τάξη για να πάρει μερίδιο από τη λεία συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιαστικούς οργανισμούς, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου, μαζί με το σύνολο της εργατικής τάξης, χρειάζεται να διεκδικήσουν σήμερα:
  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης του 2009, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μονίμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων
  • Έξοδο από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΝΑΤΟ. Κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα, κανένα ξένο στράτευμα μέσα στη Ελλάδα.

ΜΑΗΣ 2018