Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ

τη Δευτέρα 25/06/18 και ώρα 10:00π.μ. Αγ. Κωσταντίνου 8.

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στην εταιρία Βιβλιοσυνεργατική Α.Ε., σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10:00 π.μ. Αγ. Κωσταντίνου 8. Εκείνη την ώρα θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση που έχει ζητήσει το Συνδικάτο με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ για το πρόβλημα των απλήρωτων ενσήμων. 

Στον κλάδο του τύπου αντιμετωπίζουμε εδώ και καιρό πρόβλημα με τη συγκεκριμένη εταιρία, όπου απασχολεί πλέον 20 εργαζόμενους, χωρίς όμως να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται καθημερινά στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Κορωπί, στην μισθοδοσία των εργαζόμενων γίνεται κανονικά η παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς όμως οι ίδιοι να μπορούνε να έχουν πρόσβαση στις ανάλογες παροχές υγείας και συνταξιοδότησης που δικαιούνται. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής δηλώνονται στο πρόγραμμα βαρδιών που κατατίθεται στην Επιθεώρηση Εργασίας, από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν έχουν πληρωθεί οι εισφορές τους από τις αρχές του 2015.
Από πλευράς μας έχουμε απευθυνθεί σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ κάνοντας συγκεκριμένες καταγγελίες χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και οι εργαζόμενοι της εταιρίας ζητάμε από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ άμεσα να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ασφαλώς και μας απασχολεί το γεγονός ότι μία εταιρία δεν αποδίδει τις ασφαλιστικές τις εισφορές στο ταμείο, όμως είναι ανεπίτρεπτο, να μεταφέρεται το πρόβλημα στις πλάτες των εργαζομένων. Καλούμε τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να εξασφαλίσει άμεσα τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και να κολληθούν τα ένσημα για όσο διάστημα φαίνεται ότι διαπιστωμένα απασχολείται το προσωπικό. 

22/06/18