Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη!


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15 όρ. 6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721


Όλοι στο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη
στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος!

13/10/2019

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μετά τις 2 απεργιακές μάχες στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που τσακίζει όσα εργατικά, συνδικαλιστικά και λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρούς αγώνες στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που δίνει "γη και ύδωρ" στους επενδυτές πάνω στις πλάτες του λαού, που φιμώνει και τρομοκρατεί τους εργαζομένους, ώστε να επικρατήσει νεκρική σιγή, απαραίτητη προϋπόθεση για τα κέρδη και την ανάπτυξη των λίγων σε βάρος των πολλών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο-σκούπα βιάζεται να υλοποιήσει το υπόλοιπο 35% των απαιτήσεων του ΣΕΒ, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε.
Το πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει:

Τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκταση τους απαιτείται "τεκμηρίωση των επιπτώσεων της στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου", δηλαδή μικρότεροι μισθοί και λιγότερα δικαιώματα.

Την εκ νέου ενίσχυση των Ενώσεων Προσώπων, που οι συμβάσεις, που θα υπογράφουν, θα υπερισχύουν των όποιων κλαδικών συμβάσεων.

Την υπερίσχυση των Τοπικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, που πρακτικά σημαίνει την παραπέρα συμπίεση των μισθών και δικαιωμάτων μας.

Την υπονόμευση της αμοιβής της υπερωρίας, με το πλαφόν του 12%, που βάζουν, για να καταπολεμηθεί τάχα η μερική απασχόληση.

Την "συνυπευθυνότητα" του εργαζόμενου για την μή καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μή αναγνώριση των ενσήμων!

Την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε., για να χτυπήσουν, ό,τι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Την προώθηση του "ηλεκτρονικού μητρώου" και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και τις απεργίες επεκτείνοντας τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και καθιερώνοντας το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων.

Την κατάργηση του ελάχιστου δικαιώματος μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ.

Τον ορισμό του εκάστοτε υπουργού Εργασίας, ως ανώτατου "άρχοντα εργασίας", για να παρεμβαίνει, όποτε αυτός νομίζει, στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα κάνοντας κουρελόχαρτο τα καταστατικά των σωματείων μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Συνεχίζουμε τον αγώνα ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που κάνει ό,τι μπορεί για να στηριχτεί το νομοσχέδιο, σπέρνοντας σύγχυση και μοιρολατρεία στους εργαζόμενους. Δυναμώνουμε μαζικά κι ενωτικά την αντίσταση μας στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα, δεν μειώνουμε τις απαιτήσεις μας!

  

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα!

Διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους με δικαιώματα!


Τα σχέδια κυβέρνησης-ΣΕΒ να μείνουν στα χαρτιά!



Όλοι στο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη, 6:30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος!


Αγωνιστικά η Διοίκηση