Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

 

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

18/11/2020

 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την "επίδειξη δύναμης" σε όλη την χώρα από την κυβέρνηση ΝΔ απέναντι σε όσους, κάνοντας το αυτονόητο σε συνθήκες πανδημίας, δηλαδή τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής και κοινωνικής προστασίας της Δημόσιας Υγείας, αψήφησαν τις απαγορεύσεις και τόλμησαν οι "τάχα ανεύθυνοι", να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 

Καταδικάζουμε την ωμή και κτηνώδη "επίδειξη δύναμης" απέναντι σε όσους θα πορεύονταν προς την αμερικανική πρεσβεία εκφράζοντας τον γνήσιο αντι-ιμπεριαλισμό κι απέχθεια  του εργαζόμενου ελληνικού λαού κόντρα στην υποδούλωση καθενός λαού και καθενός ανθρώπου στους ντόπιους ή ξένους Καπιταλιστές εκμεταλλευτές του, που καθημερινά τον ακρωτηριάζουν, ώστε "να σωθεί η οικονομία" και που τώρα, με πρόσχημα την πανδημία, του πετσοκόβουν την ελευθερία δράσης, δήθεν "για να σωθεί η ανθρώπινη υγεία".

 

Όλ’αυτά δείχνουν ξεκάθαρα, πως αντίπαλος δεν είναι ο κορωνοϊός, μα ο "εχθρός λαός".

 

Εάν η κυβέρνηση ΝΔ έδειχνε την ανάλογη "πυγμή κι αποφασιστικότητα" απέναντι στον εχθρικό κορωνοϊό κι όχι σε "συναθροίσεις ανθρώπων", όπως γενικά τις τσουβαλιάζει, δηλαδή με άμεση επιστημονική αντεπίθεση και με πολιτική επιλογή-πρακτική απέναντι σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Υγείας, που είναι άλλωστε και συνταγματικό της καθήκον, τότε δεν θα είχαμε ούτε έξαρση κρουσμάτων, ούτε περισσότερους νεκρούς.

 

Κατά τα λεγόμενα βουλευτή της ΝΔ, οι 1500 του ΚΚΕ ήταν "επίδοξοι δολοφόνοι". Μήπως είναι "επίδοξοι δολοφόνοι" και οι 40-50 εργάτες, που συνωστίζονται κατά χιλιάδες σε κάθε δρομολόγιο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, για να πάνε για μεροκάματο;

 

Μας λένε ψέμματα…Δεν θα τους περάσει!

 

Χρησιμοποιούν την πανδημία, για να περάσουν στα μουλωχτά κάθε τί, που θα διαιωνίσει την υπαρκτή εκμετάλλευση, το καθημερινό μας σβέρκωμα. Απαγόρευση της εγγραφής σε σωματείο, απαγόρευση της ταξικής πάλης με νόμους, απαγόρευση της ίδιας της υγείας του λαού, μπλοκάρισμα της δωρεάν Υγείας για χάρη της εμπορευματοποίησης της,

Η λύση δεν βρίσκεται από αντιπαραθέσεις σε τηλεοπτικά κανάλια, η λύση βρίσκεται στην οργάνωση των εργατών σε κάθε χώρο δουλειάς, στην οργάνωση στο ταξικό τους συνδικάτο.

 

Στις 26 Νοέμβρη θα δώσουμε την απάντηση μας με απεργία!

 

Να μην λείψει κανείς! Η προστασία της υγείας και της ζωής μας δεν αναστέλλονται όπως τα άρθρα του αστικού συντάγματος. Τα άρθρα του συντάγματος διαμορφώνονται κι επικυρώνονται από τον ίδιο τον λαό. Όχι από το Κράτος και τις κάθε φορά ανάγκες του!

 

Απεργία στις 26 Νοέμβρη κόντρα στο νέο σκλαβωμό μας! Χωρίς εμάς, γρανάζι δε γυρνά!

 

Αυτό και μόνο φοβούνται…

 

Αγωνιστικά η Διοίκηση