Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

2/2/2022



Την Κυριακή 30 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ του Συνδικάτου μας με συμμετοχή πολλών εργαζόμενων από δεκάδες χώρους δουλειάς . Αρχικά ο Θανάσης Φωτόπουλος παρουσίασε την εισήγηση του ΔΣ που το προηγούμενο 6μηνο προσανατόλισε τη δράση του Συνδικάτου με ξεκάθαρο στόχο την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Έγινε αποτίμηση των παρεμβάσεων και των κινητοποιήσεων του Συνδικάτου ενάντια, στο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, σε απολύσεις, καθυστερήσεις πληρωμών, εντατικοποίηση, των διεκδικήσεων για  ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζόμενων και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας και των απαιτήσεων μας για την διασφάλιση των όρων υγείας και ασφάλειας. Αναδείχτηκαν οι σοβαρές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά  και τον προηγούμενων, όπως και της εργοδοσίας που διαχρονικά ξηλώνουν κάθε συγκροτημένη εργατική κατάκτηση. Η καθήλωση του ονομαστικού μέσου μισθού  στο κλάδο  στα 800-900 ευρώ, η κατάργηση της  κλαδικής ΣΣΕ , οι αναστολές συμβάσεων και οι εκ περιτροπής εργασία, έχουν οδηγήσει στην τραγική μείωση του εισοδήματος των εργαζόμενων και στην αδυναμία ουσιαστικά να καλυφθούν ακόμη και οι στοιχειώδης  ανάγκες μας σε είδη πρώτης ανάγκης, θέρμανση, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, αναψυχή κ.ά.

Αντίθετα οι επιχειρηματίες και βιομήχανοι του κλάδου αύξησαν τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη τους  το προηγούμενο 6μηνο και όπως φαίνεται το ίδιο θα συμβεί  και το 2022.



Στην εισήγηση του ΔΣ , αλλά και στις ομιλίες . τονίστηκε η ανάγκη να ξεπεραστούν αδυναμίες και χρειάζεται να είναι πιο τακτική η επαφή με τους εργαζόμενους , να γίνονται συχνότερα συνελεύσεις ανά χώρο δουλειάς , η καλύτερη βοήθεια στις σωματειακές επιτροπές.

Στην συζήτηση που έγινε μεταφέρθηκε εμπειρία από δεκάδες  χώρους , όπως από τους εργαζόμενους στην «Αφοί Βλάχου» και την δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου στο συγκεκριμένο χώρο, από την στάση των εργαζόμενων στην επιχείρηση «SKAG» που ανάγκασε την εργοδοσία να δώσει αύξηση 6% στους μισθούς, στην «VERIDOS- Ματσούκη», στην «NEWPRESSHOLD», στην «Μαραγκός» με τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, συνολικά ήρθε πλούσια εμπειρία από μεγάλους και μικρότερους χώρους δουλειάς, από τη δυτική Αττική , τα Μεσόγεια, των Αγ. Στέφανο, την δυτικά Αθήνα κ.ά.



Τέλος αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης του Συνδικάτου για το επόμενο χρονικό διάστημα με αιχμές της ΣΣΕ ανά επιχείρηση και γενικά στο κλάδο,  την πάλη ενάντια στην ακρίβεια και σε συντονισμό με τα ταξικά συνδικάτα στην βιομηχανία την κλιμάκωση με κινητοποίηση μέσα στον Φλεβάρη, για  την δημιουργία σωματειακών επιτροπών και σε άλλους χώρους , συνολικά το δυνάμωμα του Συνδικάτου αποκούμπι και στήριγμα για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες.

                                                               Αγωνιστικά η Διοίκηση