Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10:30 πμ.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

 

ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 10:30πμ

 


Συνάδελφοι –Συναδέλφισσες

Η φετινή Πρωτομαγιά πραγματοποιείται σε συνθήκες, όπου οι εργάτες του κλάδου έρχονται αντιμέτωποι με ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας, ένταση της επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία και ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών.

 

Επίσης έρχεται ως συνέχεια της απεργίας στις 6 Απρίλη με την συμμετοχή εκατοντάδων εργαζόμενων από μια σειρά χώρους του κλάδου μας, αλλά και χιλιάδες εργαζομένων από όλους τους κλάδους, που σήκωσαν κεφάλι απέναντι στην λυσασμένη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

 

Στον κλάδο καθημερινά οι εργαζόμενοι βλέπουμε την δουλειά, να ανεβαίνει και παράλληλα το εισόδημά μας να μειώνεται από την όλο και αυξανόμενη ακρίβεια και τους φουσκωμένους λογαριασμούς, Παράλληλα οι εργοδότες προσπαθούν, να μεταφέρουν τα δικά τους άγχη για την αυξημένη τιμή του χαρτιού και των πρώτων υλών στους εργαζόμενους με στόχο να μειώσουν τις απαιτήσεις τους αλλά και να στρώσουν το έδαφος της κλιμακούμενης αντεργατικής επίθεσης, που δεν έχει σταματήσει ούτε στην κρίση, ούτε στην ανάπτυξη. Σε αυτήν την κατευθυνση παρουσιάζουν σαν κανονικότητα τα καθημερινά 12ωρα, την όλο και μεγαλύτερη εντατικοποίηση και σε πολλές των περιπτώσεων τους σακατεμένους εργάτες από εργατικά ατυχήματα και χρόνιες ασθενειες. Την ίδια ώρα λοιπόν, που δεν δέχονται καμία κουβέντα για ΣΣΕ με αυξήσεις αξιώνουν όλο και περισσότερες κρατικές επιδοτήσεις.

 

Σε αυτό το κλίμα αποτελούν τεράστια πρόκληση για κάθε εργαζόμενο οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 1,66 ευρώ την μέρα αναλαμβάνοντας συνολικά το ρόλο διαπραγματευτή και διαπραγματευόμενου. Οι αυξήσεις βρίσκονται όχι μόνο αρκετά κάτω από τον μισθό που είχαν οι εργαζόμενοι πριν 13 χρόνια αλλά και από τους ρυθμούς αύξησης του πληθωρισμού ιδιαίτερα των τελευταίων μηνών, που λεηλατούν το εργατικό εισόδημα καθημερινά.

 

Την 1η ΜΑΗ τιμάμε τους αγώνες και τους νεκρούς της τάξης μας και δεν υπάρχει πιο ουσιαστικός τρόπος να το κάνουμε αυτό, από το να βάλουμε μπροστά, σε κάθε χώρο εργασίας. με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την διεκδίκηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Να μετρήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε χώρο με την δημιουργία όλο και περισσότερων σωματειακών επιτροπών, που να εξυπηρετούν την καλύτερη οργάνωση των εργατών του κλάδου.

 

Έχουμε εμπειρία, ότι δεν υπάρχουν σωτήρες και όπου οι εργάτες συντάχθηκαν πίσω από «εθνικούς στόχους» και μείωσαν τις απαιτήσεις τους περιμένοντας την ανάπτυξη, βγήκαν χαμένοι.

 

Αντίθετα οι εργάτες που σήκωσαν κεφάλι και δώσανε την μάχη οργανωμένοι στο συνδικάτο και τις σωματειακές επιτροπές είδαν αποτελέσματα και είχαν κατακτήσεις.

 

 

Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

 

• Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή. ΕΓΣΣΕ 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.

 

• Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.

 

• Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

 

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

 

• Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

 

• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

 

• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

 

• Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία

 

• Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές εκτός συνόρων και να μην σταλεί στην Ουκρανία ή οπουδήποτε αλλού, πολεμικό υλικό.

 

• Να κλείσουν στην χώρα μας οι βάσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

 

 

Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά με νέους και μεγαλύτερους αγώνες!

 

 

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση με το Συνδικάτο μας

στο Σύνταγμα 10:30 π.μ. την Κυριακή, 1η Μάη

 

  

Αγωνιστικά η Διοίκηση