Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ .

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail sindikato.tipou.xartou@gmail.com


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2/9/2022

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες

Το Δ.Σ του Συνδικάτου χαιρετίζει τους εργαζόμενους του κλάδου, όπως και τους συναδέλφους από δεκάδες άλλα σωματεία της Αττικής  , που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο υπουργείο εργασίας την Πέμπτη 1/9, διαδηλώνοντας ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου μας στην οποία προχώρησε η εργοδοσία της εταιρείας uppress και απαιτώντας να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση του συνδικαλιστή.

Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο ξεκαθαρίσαμε ότι η προσπάθεια δίωξης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης από τη μεριά της συγκεκριμένης εργοδοσίας δεν θα μείνει αναπάντητη, όπως επίσης αναδείξαμε και τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου εργασίας.

Στη συζήτηση που έγινε αποκαλύφθηκε ότι το αντεργατικό «έκτρωμα» - νόμος Χατζηδάκη λύνει ακόμη περισσότερο τα χέρια της εργοδοσίας για να απολύει αγωνιστές συνδικαλιστές παρά το ότι η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί, και όπως μας είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, αρμοδιότητα πλέον βάσει νόμου για την απόλυση συνδικαλιστών είναι η «ανεξάρτητες» υπηρεσίες ΟΜΕΔ, επιθεώρηση εργασίας και φυσικά η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, και έτσι νίπτοντας τας χείρας του παραδέχθηκε το υπουργείο ότι στο εκμεταλλευτικό αυτό σύστημα την πραγματική εξουσία έχει το μεγάλο κεφάλαιο λέγοντας ότι  «δεν μπορεί να επιβάλει στους εργοδότες ποιους εργαζόμενους θα απολύει και ποιους όχι».

Επίσης στη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκαν από τη πλευρά της εργοδοσίας οι καταγγελίες του Συνδικάτου μας ότι η «επιχειρηματική συναλλαγή και αγοραπωλησία» που έγινε μεταξύ των εταιρειών “Uppress” και “Ink Paper & Print” είχε ως βασικό όρο να απαλλαγεί ο νέος εργοδότης  από την ενοχλητική γι αυτόν παρουσία του προέδρου του Συνδικάτου του μας , όπως παραδέχθηκε και η εργοδοσία λέγοντας ότι ο καινούργιος επιχειρηματίας που εξαγόρασε το παραγωγικό τμήμα.. «επέλεξε ποιους εργαζόμενους της “uppress” θα κρατήσει και ποιους όχι» και έτσι αποκαλύφθηκε ότι τελικά ο μόνος  από τους 20 εργαζόμενους που δεν «θέλει» ο εργοδότης να τον έχει στην επιχείρησή του είναι ο συνδικαλιστής πρόεδρος του Συνδικάτου μας.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν  ότι κυβερνήσεις και εργοδότες συνεχίζουν να βάζουν στο στόχο την  ταξική συνδικαλιστική δράση για να μπορέσουν να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους εργασίας για να επιβάλουν όρους «μεσαίωνα» στις εργασιακές σχέσεις και για να εμποδίσουν την οργανωμένη αντίδραση των εργαζόμενων. Φυσικά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και απαιτούμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση να  επιστρέψει στη δουλεία του ο πρόεδρος του Συνδικάτου μας..  

Επίσης το Συνδικάτο καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο να δυναμώσουν τον αγώνα και τη  διεκδίκηση με βάση τις  σύγχρονες ανάγκες  μας , ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και με διεύρυνση των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, κατάργηση της φοροληστείας, χτίζουμε ασπίδα ταξικής αλληλεγγύης απέναντι στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης , απέναντι στους πλειστηριασμούς.  

Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα.

Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα.

 

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 στις 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 7μμ

 

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ