Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Το Σωματείο βρέθηκε στο ΤΕΙ Αθήνας μαζί με τους σπουδαστές που αύριο θα εργάζονται στον κλάδο, δηλώνοντας ξεκάθαρα τη θέση του ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παιδείας. 

«Το σχέδιο "Αθηνά" να απορριφθεί»

Την Τρίτη 05/03/13 πραγματοποιήθηκε περιοδεία αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Σωματείου μας στις σχολές Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Στην περιοδεία, καθώς και στη γενική συνέλευση των σπουδαστών που ακολούθησε μετά, αναδείχθηκαν τα προβλήματα όσον αφορά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και την επιχειρηματική δραστηριότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Από την πλευρά των συναδέλφων της Διοίκησης του Σωματείου τονίστηκε ο κοινός αγώνας των σπουδαστών με τους εργαζομένους του κλάδου , μεταφέρθηκε ζωντανή εμπειρία από τους χώρους δουλειάς όπου εφαρμόζονται τα αντεργατικά μέτρα και πώς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από την οργάνωσή τους με επιτροπές, με το σωματείο ,παλεύουν να τα ανατρέψουν στην πράξη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο τι περιμένει τους σπουδαστές αυτών των σχολών όταν αποφοιτήσουν και βγουν στην παραγωγική διαδικασία. Ξεσκεπάστηκε και κατακρίθηκε προσπάθεια που γίνεται από επιχειρηματίες και ορισμένους καθηγητές να καλλιεργήσουν αντιλήψεις περί ταξικής συνεργασίας εργατών-εργοδοτών προς όφελος της τυπογραφίας(!), για <<Ανάπτυξη Ανταγωνιστικού Ανθρώπινου Δυναμικού στον ευρωπαϊκό χώρο>> όπως αναφέρουν διάφορα κείμενά τους ,τάζοντας στους σπουδαστές ότι θα είναι τα αυριανά στελέχη(!) του κλάδου.
Από τα παραπάνω αναδεικνύεται η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή επαφή, για κοινή δράση του Σωματείου με τους σπουδαστές αυτών των σχολών  δηλαδή με τους αυριανούς <<συναδέλφους>> μας ώστε να είναι η <<επόμενη βάρδια>>  ταξικά προσανατολισμένη που θα πάρει τη θέση της στον δίκαιο ταξικό αγώνα του κλάδου. 

05/03/13