Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


  
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721
E- mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του πρόεδρου
 του Σωματείου στις προβλήτες στο λιμάνι του Πειραιά.

  Καταγγέλλουμε την επίθεση σε βάρος του προέδρου του σωματείου στην εταιρεία Cosco, Μάρκου Μπεκρή την Τρίτη 14 Αυγούστου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των εργαζομένων. Η επίθεση έγινε από τραμπούκους της εργοδοσίας με σκοπό να εκφοβίσουν το συνδικάτο και τους εργάτες στο λιμάνι.

    Είχε προηγηθεί προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει δικό της «σωματείο», με απειλές και εκβιασμούς σε εργαζόμενους να γίνουν μέλη του, για να ανακόψει τη διεκδίκηση καλύτερων μισθών και συνθηκών εργασίας, με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

    Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της COSCO  και το Σωματείο τους, που δίνουν έναν τίμιο και παλικαρίσιο αγώνα, κόντρα «σε θεούς και δαίμονες». Tους καλούμε να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα που ξεκίνησαν για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

    Ευθύνη για αυτή τη κατάσταση έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με την πολιτική της έχει δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας και ξεσαλώνει. Οι εργοδότες κάνουν χρήση της αντεργατικής νομοθεσίας της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο αντίπαλος που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στην COSCO, δείχνει ανίκητος - αλλά δεν είναι!

Η Διοίκηση