Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αλληλεγγύη στοην απεργία των εργαζόμενων στην "TASTY"

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  17-6-2020
   Το ΔΣ του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταδικάζει την εργοδοσία των επιχειρήσεων , «TASTY» του ομίλου «PEPSICO» και «Στεργίου», που προχώρησε στην απόλυση πρωτοπόρων εργατών. Οι στοχευμένες απολύσεις   έγιναν για καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους με σκοπό να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων  και να δυσκολέψει τις αρχαιρεσίες του κλαδικού συνδικάτου τροφίμων και ποτών που γίνονται αυτή την περίοδο. Αποδεικνύεται ότι όπως στον κλάδο μας έτσι και συνολικά,  οι εργοδότες αντιλαμβάνονται ως εμπόδιο στην αύξηση της κερδοφορίας τους , την προσπάθεια των εργαζομένων να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια στην παραγωγή και προσπαθούν να επιβάλουν σιωπή «νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία που χέρι-χέρι με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κράτους τους, δικαιοσύνη και αστυνομία, σέρνει στα δικαστήρια το Σωματείο των εργαζομένων στη «TASTY» με αγωγή για να βγάλει παράνομη την απεργία των εργατών.
Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας προς τους συναδέλφους στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο εργοστάσιο και θα βρεθούμε μαζί τους όποτε μας χρειαστούν, γιατί  οι απολύσεις πρωτοπόρων εργατών είναι επίθεση απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα  και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ