Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Στάση εργασίας στην επιχείρηση "Μαραγκος ΕΠΕ"

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης Μαραγκός ΕΠΕ στο Χαλάνδρι για τις συνεχόμενες καθυστερήσεις στις πληρωμές των μισθών, με αποτέλεσμα να χρωστάει αρκετές χιλιάδες ευρώ σε κάθε εργαζόμενο.

Το Συνδικάτο στην παρέμβαση του προς την εργοδοσία έκανε ξεκάθαρο ότι θα βρεθεί δίπλα στους συναδέλφους και με κάθε τρόπο θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο, οι πληρωμές να γίνονται στην ώρα τους και να εξοφληθούν άμεσα οι οφειλές.

Παράλληλα καλέσαμε τους συναδέλφους στην επιχείρηση να μετατρέψουν την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση απέναντι στην κοροϊδία του συγκεκριμένου εργοδότη, σε οργανωμένη διεκδίκηση. 

Η πρώτη απάντηση στην εργοδοσία δόθηκε με την εγγραφή των εργαζομένων στο Συνδικάτο και με την καθολική συμμετοχή τους στην 4ωρη στάση εργασίας τη Τρίτη 5 Οκτώβρη. Στη συνέλευση που έγινε συζητήσαμε τα βάσανα και τις αγωνίες των συναδέλφων, ανταλλάξαμε απόψεις, προβληματισμούς, το κύριο όμως που βγήκε είναι η διασφάλιση της ενότητας όλων των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου και με τους εργαζομένους μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ, να κάνουν δική τους υπόθεση και να διεκδικήσουν με βάση τις δικές τους ανάγκες και όχι με βάση τις ανάγκες του εργοδότη.

 Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θανάσης Φωτόπουλος κάλεσε τους εργαζομένους να βγάλουν συνολικά συμπεράσματα και να αποκρούσουμε την επίθεση και του συγκεκριμένου αλλά και συνολικά της μεγαλοεργοδοσιας. Επίσης αναδείχτηκαν στη συζήτηση οι σοβαρές ευθύνες της σημερινής, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων που συνεχώς ενισχύουν τους επιχειρηματίες και από την άλλη όχι μόνο δεν προστατεύουν τα εργατικά δικαιώματα αλλά δημιουργούν ολοένα και περισσότερο βάσανα και δυσκολίες με τους αντεργατικούς νόμους. Είναι χαρακτηριστικό ότι  η συγκεκριμένη εργοδοσία  χρωστάει μισθούς ακόμη και στους συναδέλφους που εργάζονται μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ, παρότι οι μισθοί τους πληρώνονται από τα δικά τους χρήματα χωρίς να ιδρώνει το αυτί καμίας κρατικής υπηρεσίας και ελεγκτικού μηχανισμού.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο τους στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία τέρμα η αναμονή και η ανοχή. Η συνέχεια θα δοθεί με τους δικούς μας όρους και την δική μας διεκδίκηση γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εμποδίσουμε την εργοδοτική επίθεση.

Η Διοίκηση

07-10-2021