Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24/10/2022 

Την Κυριακή 23 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας, στην οποία συμμετείχαν συναδέλφισσες και συνάδελφοι από 22 χώρους δουλειάς του κλάδου.

 


Στην εισήγηση του ΔΣ από τον πρόεδρο Θ. Φωτόπουλο αναφέρθηκαν εκτενώς όλες οι τρέχουσες εξελίξεις και τονίστηκαν οι συνθήκες μέσα στις οποίες οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να τα βγάζουν πέρα, την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου παίρνουν ζεστό χρήμα με επιδοτήσεις και δάνεια, για να επεκτείνουν την δραστηριότητα τους, ενώ στους εργάτες κομπιάζουν για αυξήσεις και κλαίγονται διαρκώς για τις ακριβές «πρώτες ύλες».

Με λίγα λόγια κυβέρνηση κι εργοδότες, μας προετοιμάζουν για την βαρυχειμωνιά με πουλόβερ στους εργαζόμενους και με ενίσχυση εκατομμυρίων στους επιχειρηματίες, για να μην παγώσουν τα κέρδη τους. Παράλληλα δεν λείπουν η τρομοκρατία και η συνδικαλιστική στοχοποίηση το τελευταίο διάστημα, με απολύσεις πρωτοπόρων εργατών κι εργατριών σε μικρούς και μεγάλους χώρους, με αποκορύφωμα την απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου.

Η απάντηση των συναδέλφων δεν είναι σιγή νεκροταφείου, προσαρμογή στην φτώχεια και στην χαμοζωή για τις ανάγκες της οικονομίας, αλλά αντίθετα οργάνωση και αγώνας, διεκδίκηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, εμάς και των οικογενειών μας.

Στην διάρκεια της συνέλευσης πήραν τον λόγο εργαζόμενοι κι εργαζόμενες αναδεικνύοντας την κατάσταση στους χώρους εργασίας, την παραπάνω ενεργοποίηση και δημιουργία σωματειακών επιτροπών, επιτροπών υγείας και ασφάλειας, τα βήματα με το επιχειρησιακό σωματείο στην «Αφοί Βλάχου», την γενικότερη κατεύθυνση διεκδίκησης επιχειρησιακών και κλαδικής ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και με κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Ταυτόχρονα ήρθε εικόνα από τις καθημερινές συζητήσεις μες στα εργοστάσια, η ανησυχία για τα τεκταινόμενα, η κρίση και ο πόλεμος είναι 2 όψεις του ιμπεριαλισμού, η ενεργειακή «φτώχεια» και η ακρίβεια είναι τέκνα του Καπιταλισμού, οι εργάτες και οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.

Στο κλείσιμο της συνέλευσης αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του κλάδου στην γενική απεργία 9 Νοέμβρη, όπως επίσης και η συμμετοχή μας μαζί με άλλα συνδικάτα της Βιομηχανίας την Τετάρτη 26 Οκτώβρη, στις 6:30 μμ στην κινητοποίηση  στο Υπ. Εργασίας για τα εργατικά ατυχήματα.


Απαντάμε με Γενική Απεργία!

Στέλνουμε μήνυμα μέσα από το μπλοκ του Συνδικάτου στη διαδήλωση στις 9 Νοέμβρη!

 

Όλοι και όλες στο Υπ. Εργασίας την Τετάρτη 26 Οκτώβρη, στις 6:30 μμ!

 

Αγωνιστικά 

η Διοίκηση