Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25/10/2022 

   Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταγγέλλουμε τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος Elpedison, που προχώρησε σε διακοπή ηλεκτροδότησης στο σπίτι συναδέλφου μας, εργαζόμενου σε εργοστάσιο του κλάδου στο Ίλιον. Ο συνάδελφος, πρόσφατα εγχειρισμένος, είχε κάνει διακανονισμό για την πληρωμή του λογαριασμού, συνολικού ποσού 300 €, καθυστερώντας όμως για λίγες μέρες να αποπληρώσει την πρώτη δόση, η Elpedison χωρίς δεύτερη ειδοποίηση του έκοψε άμεσα το ρεύμα.

   Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού για πολλοστή φορά αποδεικνύεται, πως οι κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος είναι η χρηματοδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, που δεν καταργήθηκε. Είναι η αποκλειστική οικονομική στήριξη στους ιδιώτες της Ενέργειας, για να την πουλάνε σαν πανάκριβο εμπόρευμα.

   Για να θυμηθούμε ανάποδα την δήλωση κυβερνητικού βουλευτή πριν λίγους μήνες, «το τζάμπα δεν πέθανε». Με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και όλων των αστικών κομμάτων, που εξυπηρετούν την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, «το τζάμπα ζει και βασιλεύει» με χρήματα του λαού για τα κέρδη των ιδιωτών «παρόχων» ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας εις βάρος των καθημερινών αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

   Καταδικάζουμε την διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και καλούμε την Elpedison να προχωρήσει σε άμεση επανασύνδεση στο σπίτι του συναδέλφου. Κανένα εργατικό-λαϊκό νοικοκυριό να μην μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση στον 21ο αιώνα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο μόνο και απροστάτευτο απέναντι στην  αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στην επίθεση, που εξαπολύουν οι επιχειρηματίες της Ενέργειας.

   Το ΔΣ του Συνδικάτου προχωράμε σε έκτακτη παρέμβαση την Τετάρτη 26 Οκτώβρη στις 4μμ στην Elpedison, Φραγκοκλησιάς 6, στο Μαρούσι.    

 

Αγωνιστικά, η Διοίκηση