Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "Ο ΒΥΡΩΝ"! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ! ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com


Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της προέδρου

του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής!

 

21/11/2022

   Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταδικάζουμε την προσχηματική, άδικη και πέρα για πέρα εκδικητική απόλυση της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων «Ο Βύρων», Ελπίδας Νασιοπούλου από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Πρωτοπορία».

   Ο λόγος της απόλυσης είναι, ότι στην είδηση, πως το φροντιστήριο θα λειτουργούσε κανονικά στις 17 Νοέμβρη, η συναδέλφισσα καθηγήτρια εξήγησε στην εργοδοσία, ότι είναι ημέρα αργίας για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά. Μίλησε επίσης στους μαθητές για το Πολυτεχνείο, γιατί γιορτάζεται κάθε χρόνο και γιατί η 17η Νοέμβρη είναι αργία και μέρα εκδηλώσεων στα σχολεία. Η στάση της αυτή χαρακτηρίστηκε από το φροντιστήριο ως συνδικαλιστική δράση σε μαθητές και της ανακοινώθηκε η απόλυση της.

 Καταγγέλλουμε την οπισθοδρομική και αντιδραστική φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου, το αντιπαιδαγωγικό και αντιεκπαιδευτικό κλίμα ευρύτερα στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, τις επισφαλείς 2-3μηνες συμβάσεις, τους μισθούς πείνας, τις απλήρωτες υπερωρίες και το καθεστώς εξαθλίωσης, συνθήκες για τις οποίες έχουν ακέραια την ευθύνη τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, αυτή κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που επιτρέπουν στον κάθε εργοδότη να δρα χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν!

  Αυτή η απόλυση σκοπό έχει να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να συκοφαντηθεί η συνδικαλιστική δράση. Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απολύσεων συνδικαλιστών, όπως του προέδρου του Συνδικάτου μας, αλλά και που μαζί τις συλλήψεις εργατών στη «Μαλαματίνα» ή με τα διάφορα στημένα «εργατοδικεία», όπως του γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και της προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, επιχειρείται να εμπεδωθεί σαν κάτι αυτονόητο στη συνείδηση της εργατικής τάξης, πως οι συνδικαλιστές θα «κάθονται στο σκαμνί» ως κοινοί εγκληματίες, επειδή διαδηλώνουν ή αντιστέκονται σε πλειστηριασμούς σπιτιών.

Λέμε ξεκάθαρα! Το εργατικό κίνημα δεν είναι χθεσινό!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Κάτω τα ξερά σας από τους συνδικαλιστές!

   Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων ιδιωτικής εκπαίδευσης Αττικής. Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο μας, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε την απολυμένη συναδέλφισσα στην παράσταση διαμαρτυρίας μαζί άλλα σωματεία έξω από το φροντιστήριο, οδό Μητροπολίτου Τιμόθεου 18, Νέα Ιωνία, την Τρίτη 22 Νοέμβρη στις 17:00 μμ.   


Αγωνιστικά η Διοίκηση





ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

21/11/2022

   Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου με την παρουσία μας την Δευτέρα στις 16:30 μμ, στην οδό Αβύδου 146 στου Ζωγράφου δηλώσαμε την στήριξη μας ενάντια στην έξωση σε συνάνθρωπο μας, που επιχειρήθηκε από την αστυνομία και δικαστικό επιμελητή. Με άθλιο τραμπουκικό τρόπο στις 5:30 τα χαράματα έσπασαν την πόρτα στην χαμηλοσυνταξιούχο για να την πετάξουν στον δρόμο.

 Τα κοράκια επιτίθενται με τις πλάτες της κυβέρνησης και με όπλο τους άθλιους ντροπιαστικούς νόμους που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Η έξωση όμως αποτράπηκε από την πολυπληθή παρουσία των εργατικών λαϊκών δυνάμεων, που δεν επέτρεψαν το ξεσπίτωμα και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός -Κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός!

   Το Συνδικάτο μας, το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψουμε, να κυριαρχήσει η ζούγκλα της αγοράς τους. Αποφασιστικά κι οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας έχουμε την δύναμη!

Κάτω τα χέρια από του λαού το βιός! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

 

Αγωνιστικά η Διοίκηση