Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

24/11/2022 

   Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια περίθαλψη, που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

   Για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα της Υγείας, οι πολιτικές και οι νόμοι όλων των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχουν στρώσει το έδαφος εδώ και δεκαετίες μετατρέποντας το αγαθό, που ο λαός το δικαιούται δωρεάν και σε υψηλό επίπεδο, σε ένα πανάκριβο πλέον εμπόρευμα αδιαφορώντας πλήρως για την ανθρώπινη ζωή, αν δεν υπάρχει γεμάτο πορτοφόλι.

   Η κυβέρνηση της ΝΔ με τεράστιες ευθύνες στην διαχείριση της πανδημίας, με μπούσουλα το δόγμα της «ατομικής ευθύνης» διατήρησε το ήδη από πριν απαξιωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας υποστελεχωμένο σε έμψυχο δυναμικό, μηχανήματα και μέσα προστατεύοντας έτσι τον ιδιωτικό τομέα, που θησαυρίζει πάνω στον ανθρώπινο πόνο. Έρχεται τώρα, να επιταχύνει την κατάρρευση του ΕΣΥ και να σμπαραλιάσει, ό,τι έχει μείνει όρθιο, ώστε να λεηλατηθεί από τους επιχειρηματίες.

  Με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, με δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, με δυνατότητα χειρουργείου σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και με την είσοδο στο ΕΣΥ ιδιωτών γιατρών με part-time απασχόληση τρεις φορές την εβδομάδα και με όσα άλλα προβλέπει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση βάζει τον λαό να χρυσοπληρώσει για την υγεία του.

Να απορριφθεί το νομοσχέδιο, που ιδιωτικοποιεί την Δημόσια Υγεία!

   Συμπαραστεκόμαστε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Καλούμε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες στον κλάδο μας, ολόκληρη την εργατική τάξη και τον ίδιο τον λαό, να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα, που υποθηκεύει τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η Υγεία δεν μπαίνει σε διατίμηση, για να αγοράσουμε την πιο φτηνή!

Πρέπει να είναι αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν για τον λαό
και να παρέχεται σε υψηλό επίπεδο!


Αγωνιστικά η Διοίκηση