Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail sindikato.tipou.xartou@gmail.com 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΙΟΥΝΗΣ 2023

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα συνέβη στο κλάδο μας με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου μας. Συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της “INTERTRADE-SOFTEX” στα Οινόφυτα τη Δευτέρα 19/6 το κλαρκ χτύπησε τον συνάδελφο με συνέπεια να τον τραυματίσει στα πόδια και στα χέρια. Ευτυχώς οι γιατροί στον «Ευαγγελισμό» που νοσηλεύτηκε πολλές ημέρες ο εργαζόμενος και μετά από πολύωρη επέμβαση κατάφεραν να σώσουν το χέρι του με πολλές λάμες και βίδες όμως.

Το ΔΣ του Συνδικάτου μας ευχόμαστε όσο πιο γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του συναδέλφου- μέλους μας και όπως δεσμευτήκαμε στον ίδιο θα ήμαστε δίπλα του να τον στηρίξουμε σε ότι χρειαστεί.  Ταυτόχρονα, παρά τη προσπάθεια που κάναμε να επικοινωνήσουμε με τη διεύθυνση της επιχείρησης για να μας ενημερώσουν , φαίνεται ότι αποφεύγουν την συνάντηση με το Συνδικάτο.

 Απαιτούμε από την εργοδοσία  να μας ενημερώσει άμεσα για τα μέτρα που θα πάρει για να μην κινδυνέψει ξανά άλλος συνάδελφος, να καλύψει όλα τα έξοδα νοσηλείας, αποκατάστασης και να αποζημιώσει τον συνάδελφό μας για το ατύχημα, να καταβάλει κανονικά τους μισθούς για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να εργάζεται εωσότου επιστρέψει στην δουλεία σε πόστο που να μπορεί να εργαστεί.  

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στη συγκεκριμένη επιχείρηση , αλλά και συνολικά του κλάδου να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση, μαζί με το Συνδικάτο να υποχρεώσουμε τους εργοδότες σε κάθε χώρο δουλειάς να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, να μην υποκύπτουν στην πίεση της εντατικοποίησης , για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, τριετίες , ειδικότητες , προσλήψεις του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Ξέρουμε ότι δεν είναι η κακιά στιγμή, η απροσεξία, η αιτία των ατυχημάτων στους χώρους εργασίας, αλλά το κυνηγητό του χρόνου, η εντατικοποίηση για να γίνουν γρήγορα οι παραδόσεις, με αποτέλεσμα οι εργοδότες να διαλέγουν τα κέρδη τους αντί την ασφάλεια και τις ζωές των εργαζόμενων.

Δεν θα αποδεχτούμε την «κανονικότητα», να ρισκάρουμε τις ζωές μας, να διακινδυνεύουμε την ακεραιότητά  μας για να κερδίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου, καμία ανοχή στην ανάπτυξη που τάζει η νέα κυβέρνηση , όπως διαφήμιζε και στη συγκεκριμένη επιχείρηση προεκλογικά ο νέος υπουργός εργασίας της ΝΔ, 100 εκατομμύρια ευρώ  για την νέα επένδυση της εταιρείας, αλλά μισθοί και δικαιώματα εργατών πολύ πίσω από τις ανάγκες μας. Θα φροντίσουμε να θυμίσουμε στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπ. εργασίας εμείς γι’ αυτές τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Όλοι και όλες στη ΓΣ του Συνδικάτου την Κυριακή 9/7/2023 στα γραφεία μας στις 10.30 το πρωί.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ