Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

21/1/2019

Συνάδελφοι- ισσες στην ADM Press,
μαζί με τα γενικότερα ζητήματα, που παλεύει το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, είναι ανάγκη να εξειδικεύουμε στα επί μέρους προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σε  κάθε χώρο, προσπαθώντας να πιέζουμε την εργοδοσία στο να δώσει λύση.

Ήδη με την νέα χρονιά, στην ADM Press παρατηρούνται και πάλι συγκεκριμένες "δυσχέρειες" της επιχείρησης, που μπαίνουνε εμπόδιο στις δικές μας ανάγκες και υποχρεώσεις , χωρίς στην ουσία να είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την όποια «δυσκολία» της επιχείρησης.
Από την μία δηλαδή, με επίκληση της αναδουλειάς, υποχρεωνόμαστε σε άδεια από την εργοδοσία, όντας αβέβαιοι το αν τελικά θα πληρωθούμε αυτήν την  μονομερή παύση μας με ευθύνη της εργοδοσίας, κάτι που όμως έχουμε το δικαίωμα, να αξιώσουμε ως κανονικό μεροκάματο και ένσημο κι όχι σαν υποχρεωτική άδεια χωρίς αποδοχές.
Ταυτόχρονα κοντεύει να βγει ο Γενάρης αλλά ο μισθός του Δεκέμβρη παραμένει ανεξόφλητος.
Με αυτό τον τρόπο η δυσχέρεια της ADM Press δυσκολεύει τη ζωή μας και ενώ είμαστε οι παραγωγοί όλων των κερδών της εταιρείας, καλούμαστε να «προσαρμόζουμε» κάθε φορά την ζωή και τις ανάγκες μας στα κέρδη  και τις ζημιές της επιχείρησης. Πολλαπλασιάζουμε όλες τις οφειλές κι υποχρεώσεις που έχουμε για λογαριασμούς, ενοίκια, εφορία κλπ αφήνοντας τα απλήρωτα και χωρίς η εργοδοσία να νοιάζεται για το αν άδικα φορτώνονται στις πλάτες μας οι δικές της επιλογές.

Η εργοδοσία προσπαθεί με αυτή την τακτική , να "βάζουμε πλάτη" στην χασούρα της, αλλά χωρίς κάθε φορά, που υπάρχουν κέρδη, να τα έχει μοιραστεί με τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες είμαστε οι παραγωγοί κάθε κέρδους της ADM Press και όχι  συν-υπεύθυνοι στις επιλογές της. Δεν μπορούμε, να καλύψουμε τις ανάγκες, την επιβίωση  και τις υποχρεώσεις μας, με την "υπομονή" που μας προτείνει η εργοδοσία.

Δεν είναι "παρακάλια" και «γκρίνια» η πληρωμή των δεδουλευμένων μας,
είναι η υποχρέωση μας απέναντι σε μας και στις οικογένειες μας.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε σύσκεψη , για να βρούμε λύση

στα γραφεία του Συνδικάτου Τύπου-Χάρτου, Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος,
την Τετάρτη 23 Γενάρη 2019, στις 6:30 το απόγευμα.


Αγωνιστικά, η Διοίκηση