Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Καταγγελία για απόλυση στη «ΒΑΣΟΡ ΜΕΠΕ»





Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταγγέλλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης  "ΒΑΣΟΡ   Μ.Ε.Π.Ε" (VSR)  η οποία προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης με ανυπόστατες και απαράδεκτες δικαιολογίες.
Η εργοδοσία με σκοπό να διασφαλίσει τα κέρδη της δεν λογαριάζει πώς θα περάσει η συναδέλφισσα και το παιδί της τις γιορτές,  προχωρά σε μειώσεις ή αντικαταστάσεις προσωπικού με νέους , πρακτικάριους που βγάζουν δουλειά «τσάμπα», εργαζόμενους με «μπλοκάκι»,με όλες τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και μισθούς, Με αυτό τον τρόπο η εργοδοσία, αξιοποιεί  κάθε εργαλείο που της δίνει η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που εμπλούτισε τη νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και τις αντεργατικές οδηγίες της ΕΕ.
Απαιτούμε από την εργοδοσία να ανακαλέσει την άδικη απόλυση, όλες οι συμβάσεις να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου . Το Συνδικάτο θα προστατέψει  με κάθε τρόπο την ανάγκη των εργαζόμενων στη μόνιμη εργασία με δικαιώματα και μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων.  Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη , κανένας μόνος του στην επίθεση της εργοδοσίας .
Καλούμε τους συναδέλφους στην επιχείρηση να εκφράσουν την ταξική τους αλληλεγγύη στην απολυμένη συναδέλφισσα, οργανωμένα στα συνδικάτα τους να αντιπαλέψουν την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, να βγάλουν συμπεράσματα και να διεκδικήσουν:
Πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας. Κλαδική ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους με ανάκτηση όλων των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης με βάση το σχέδιο κλαδικής σύμβασης του συνδικάτου μας.
Η επιστροφή στη κανονικότητα και  η "δίκαιη" ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση , δεν αφορά τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. 


Η Διοίκηση