Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η "ανάπτυξη" ήρθε με "νόμο και τάξη"!


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15 όρ.6ος Αθήνα.Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

  Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες.
Στο κλάδο του Τύπου και του Χαρτιού το 2019 αφήνει για τους εργαζόμενους, καθηλωμένους μισθούς, μεροκάματα και εργατικά δικαιώματα.
Απολύσεις,καθυστερήσεις πληρωμών,εντατικοποίηση και δουλειά "λάστιχο".
Οι εργαζόμενοι δουλεύουν και παράγουν περισσότερο πλούτο, απ' ότι παλαιότερα αλλά ταυτόχρονα αμείβονται και ζουν χειρότερα. Η "ανάπτυξη", λοιπόν, ήρθε. Αλλά δεν είναι φιλεργατική.  
Η συνέχεια της αστικής πολιτικής που πατάει πάνω στον ίδιο άξονα, είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται από την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν συμβαδίζει με καλυτέρευση της ζωής των εργαζομένων.
Η αστική πολιτική διαχρονικά οδηγεί στην επιδείνωση της ζωής των εργαζόμενων για να διασφαλίζεται μόνο η κερδοφορία του κεφαλαίου. Με το "νόμο και για τη τάξη". 
Η κυβέρνηση της ΝΔ,παίρνοντας τη σκυτάλη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει να διαμορφωθούν και συνθήκες "κοινωνικού αυτοματισμού" για παραπέρα χτύπημα λαϊκών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Οι καθημερινές απειλές της κυβέρνησης δεν απευθύνονται μεμονωμένα στους εργαζόμενους του ενός ή του άλλου κλάδου, είτε αυτοί είναι στο Μετρό, είτε στη ΔΕΗ, είτε στα νοσοκομεία, είτε στα Πανεπιστήμια. Απευθύνονται σε όλους μας. 
Συμβάλλουν στην προετοιμασία εδάφους για νέα μέτρα ενάντια στην απεργία, για την περιστολή των διαδηλώσεων, των κινητοποιήσεων, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση και θα φέρει κι άλλους νόμους απ' ό,τι λέει το επόμενο διάστημα.
Δεν της φτάνει όλο αυτό το αντεργατικό οπλοστάσιο που υπάρχει. Θέλει κι άλλη κατασταλτική θωράκιση. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο χρησιμοποιούνται μέθοδοι και πρακτικές που όχι μόνο ξεφεύγουν κι απ' αυτά τα πλαίσια των  "νόμων", αλλά εξευτελίζουν ακόμα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Οι επιχειρήσεις τύπου "Κουκάκι" δεν χρησιμοποιούνται μόνο για τον εκφοβισμό του λαού και την εμπέδωση του δόγματος "νόμος και τάξη", αλλά και ως εργαστήρια δοκιμής και νομιμοποίησης πιο εξελιγμένων μηχανισμών και όπλων καταστολής, που προμηθεύθηκαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις και που τελικό στόχο έχουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα. 
Τον ίδιο στόχο έχει η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και γι' αυτό τη καταγγέλλουμε. Πρόκειται για ολοφάνερο ξέπλυμα των εγκλημάτων, των επιθέσεων και των τραμπούκικων - φασιστικών πρακτικών της Χρυσής Αυγής, που απορρέουν από τις σάπιες ιδέες που εκφράζει, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, τον αντικομμουνισμό, την υπεράσπιση του ναζισμού, ό,τι πιο αντιδραστικού υπάρχει.
Απέναντι στην κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, που μας θέλει υποταγμένους, που θέλει να καταπιούμε αμάσητο το παραμύθι της "ανάπτυξης για όλους", δηλαδή τη θυσία των εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, απαντάμε με το δυνάμωμα του αγώνα με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντά μας.
Δεν υποτασσόμαστε! Γινόμαστε ακόμα περισσότεροι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας, για το παρόν και το μέλλον που έχουμε ανάγκη.
Σε αυτόν τον δρόμο, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στα ταξικά Συνδικάτα, μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, να αντιμετωπίσουμε την κρατική καταστολή και να επιβάλουμε το δίκιο μας, τον δικό μας νόμο ,τα συμφέροντα της δικής μας τάξης.
Σήμερα είναι μονόδρομος να οργανώσουμε την πάλη απέναντι στους πραγματικούς αντιπάλους μας, που είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και το κέρδος τους, η αντιλαϊκή πολιτική και η καταστολή, είναι το ίδιο το σάπιο σύστημα και γι' αυτό χρειάζεται  να οργανωθεί  η δικιά μας  αντεπίθεση.
Αγωνιστικά 
Η Διοίκηση