Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σχεδιάζουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων!


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721


Τα κυβερνητικά σχέδια για την απαγόρευση των  διαδηλώσεων

27/12/2019


Μετά τον απεργοκτόνο νόμο του 50%+1 από τον ΣΥΡΙΖΑ, την προσπάθεια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, να νομιμοποιήσει την φυσική παρουσία της εργοδοσίας μέσα στο εργατικά συνδικαλιστικά όργανα, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται σαν έτοιμη από καιρό, να μιλήσει για περιορισμό των διαδηλώσεων, έναν διαχρονικό και διακαή πόθο όλων των αστικών κυβερνήσεων και του Κεφαλαίου.

Εντείνοντας με «νόμο και τάξη» την αντιλαϊκή της πολιτική και καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, προσπαθεί να τσακίσει όσα εργατικά-ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει και να προσφέρει «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τις διαδηλώσεις συμπληρώνουν έναν συνολικό σχεδιασμό καταστολής, που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και με δεμένα τα χέρια, με τους αγώνες του στο γύψο.

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου δεν πρόκειται να βάλουμε δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων. Οι εργαζόμενοι δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους.

Οι αιτίες που βγάζουν τους εργαζόμενους στη διεκδίκηση και στους δρόμους βρίσκονται στην ίδια μήτρα με τα αποτελέσματα, που κάλπικα επικαλείται η κυβέρνηση ώστε να ντύσει με επίφαση δημοκρατίας τη νέα προσπάθεια καταστολής. Τα λουκέτα στα μαγαζιά βρίσκονται σε κάθε εμπορικό δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Εκεί, όπου δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις, που τάχα χτυπούν την αγορά.

Δεν μας εκπλήσσει η σιωπηρή στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι το μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

Το δικαίωμα των εργαζομένων στην συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία, οι ίδιοι οι εργατικοί αγώνες δε μπαίνουν στον γύψο.
Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο και σε γυάλα.


Αγωνιστικά η Διοίκηση