Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

# menoume_dynatoi


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756
Fax.210-5223721

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

20/3/2020
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση συνεχίζει καθημερινά, με τα μέτρα που εξαγγέλλει ,να βάζει σε καραντίνα τα εργατικά δικαιώματα. Έδωσε το ελεύθερο στους εργοδότες και του κλάδου μας να τσακίσουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες και για τους εργαζόμενους νομοθετεί «αναστολή» των συμβάσεων εργασίας , καθυστέρηση της πληρωμής του δώρου Πάσχα, εκ περιτροπής εργασία κλπ. Κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσω εργολαβικών και «δουλεμπορικών» γραφείων. Τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης των εργαζομένων δεν μπορούν να κρύψουν ότι η μερίδα του λέοντος πηγαίνει για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.
Απαιτούμε:
Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν από την 1η Μάρτη και όλες οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων. Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί ή έχουν βγει σε εκ περιτροπής στη δουλειά τους.
Το δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Το δώρο  δεν είναι κρατική ενίσχυση, αλλά τα δεδουλευμένα του εργαζόμενου. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δουλειά να καθορίζει το αν και πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα του εργαζόμενου.
Καμιά μονομερής μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, καμιά αρνητική μεταβολή στο προσωπικό των επιχειρήσεων για όσο διαρκούν τα μέτρα.
Αναστολή των πληρωμών για τους εργαζόμενους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο, να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, να μη γίνουν τα "θύματα" σε συνθήκες πανδημίας.
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες  στηρίζουμε και  είμαστε  δίπλα στους συναδέλφους, παρά τη δύσκολη κατάσταση με την πανδημία, σε κάθε εργατική οικογένεια που δοκιμάζεται και  στις ακόμα περισσότερες που θα χρειαστούν την δύναμή μας, την αλληλεγγύη το επόμενο διάστημα.
Κανένας μόνος! Νικάμε τον φόβο!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

  

                                                     Αγωνιστικά η Διοίκηση