Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΑΓΙΑ.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com 


  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2021

 

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,

 

  στην επιχείρηση Σκαγιάς , η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων συνεχίζεται με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως γινόταν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.  Εδώ και χρόνια η διοίκηση της επιχείρησης όπως και όλοι οι επιχειρηματίες στο κλάδο εφάρμοσαν όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφιζαν οι κυβερνήσεις. Με πρόφαση τη σωτηρία της εταιρείας έγιναν απολύσεις, μειώθηκε ο μισθός με την κατάργηση του επιδόματος γάμου, των τριετιών , με τις υπερωρίες που της βάπτισε πριμ κ.ά. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στην εταιρεία και συνολικά στον κλάδο έχουν να δουν αύξηση πάνω από 10 - 15έτη.

Σήμερα έρχονται να επιβάλουν τις αναστολές των συμβάσεων όποτε δεν έχει δουλειά με αποτέλεσμα να μειωθεί παραπέρα το εισόδημα των εργαζόμενων και σαν να μην έφτανε αυτό οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να προσαρμόσουν τη ζωή τους ανάλογα με την παραγωγή, γίνονται «μπαλάκι» από την εργοδοσία και τους υπεύθυνους, τον ένα μήνα έχουμε δουλειά και  η εντατικοποίηση να είναι καθημερινή, τον άλλον μήνα θα δούμε.

 Κυβέρνηση και εργοδοσία προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τις μάσκες την αντεργατική επίθεση, αξιοποιώντας  την πανδημία θέλουν να επιβάλουν όλους  τους διακαείς τους πόθους να μετατρέψουν όλους τους χώρους δουλειάς σε «ειδικές οικονομικές ζώνες» αποστειρωμένες από εργατικά δικαιώματα . Να κλείνει το εργοστάσιο οπότε θέλει η διοίκηση και να στέλνει τους εργαζομένους στην ανέχεια με κάποιους να  μην έχουν την δυνατότητα να πάρουν ούτε τα απαραίτητα για την οικογένειά τους με τα 17 ευρώ που θα πάρουν, όσο ακόμα θα δίνονται και αυτά τα επιδόματα.

Επίσης  η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας  στο χώρο δουλειάς δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για την υγεία των εργαζόμενων. Αντί να γίνονται συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ, αντί να γίνεται θερμομέτρηση, αντί να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα ΜΜΕ, αντί να επανέλθουν τα λεωφορεία της εταιρείας για την μεταφορά των εργαζόμενων, αντί να γίνονται ουσιαστικές απολυμάνσεις στο εργοστάσιο και στα μηχανήματα, αντί να κάνουν τα αυτονόητα κυβέρνηση και εργοδοσία κουνάνε το δάχτυλο και μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Λες και φταίνε οι εργαζόμενοι που το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται αθωράκιστο, που στην περιοχή του Κρυονερίου - Αγ. Στεφάνου με εκατοντάδες βιομηχανίες και χιλιάδες εργαζόμενους το κέντρο υγείας της περιοχής είναι υποστελεχωμένο και υπολειτουργεί.

Λες και ευθύνονται οι εργαζόμενοι που η επιθεώρηση εργασίας έχει μείνει με λιγοστούς υπαλλήλους με αποτέλεσμα να μην γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις.

  Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και κρούσματα που η εργοδοσία τα κρύβει  από τους εργαζομένους. Προσπαθούν να  επιβάλουν σιγή «νεκροταφείου», να βάλουν σε καραντίνα τα δικαιώματα και την υγεία των εργατών. Γιατί η εργοδοσία για να βγάλει την παραγωγή της και να αυξήσει τα κέρδη της δεν ενδιαφέρετε για τους εργαζομένους και το βλέπουμε καθημερινά. Καμία ενημέρωση  για  τα κρούσματα COVID 19 απόλυτη σιωπή .       Καλούμε τους εργαζομένους της επιχείρησης Σκάγιας να μην σκύψουνε  το κεφάλι γιατί τα  αποτελέσματα της επίθεσης σε μισθούς και δικαιώματα  τα ζείτε όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζουμε την τρομοκρατία που επικρατεί στους  χώρους  δουλειάς , αλλά χρειάζεται να σηκώσετε ανάστημα. Να οργανώσουμε μαζί με το Συνδικάτο  την πάλη για μια καλύτερη ζωή  γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά συνάδελφοι. 

Καλούμε την εργοδοσία να πάρει ουσιαστικά  μέτρα προστασίας και να ενημερώνονται όλοι οι εργαζόμενοι για τα κρούσματα. Να ξέρουν ότι θα μας βρούνε απέναντι τους στα μέτρα που παίρνουν σε βάρος των  εργαζομένων. Θα κάνουμε ότι πρέπει για να είναι ασφαλείς οι εργαζόμενοι, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μαζί με τους εργάτες όλα όσα τους ανήκουν. 

 

Αγωνιστικά η Διοίκηση