Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΙΡΙΔΑ - ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2021

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

 

Στις επιχειρήσεις του ομίλου «Σμυρνιωτάκη»  η εργοδοσία συνεχίζει να αυθαιρετεί απέναντι στους εργαζόμενους. Οι καταγγελίες των συναδέλφων τα προηγούμενα χρόνια στο Συνδικάτο  ήταν πολλές, γνωρίζουμε ότι η εργοδοσία σάς υποχρέωνε  να πηγαίνετε από εταιρεία σε εταιρεία χάνοντας χρήματα και δικαιώματα, η καθυστέρηση στη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από την εταιρεία στα ταμεία σας συνεχίζεται με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα και ανησυχία σε πολλούς εργαζόμενους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενώ η δουλειά έχει ανέβει εργάζεστε 12ωρα και Σάββατα αλλά χωρίς να πληρώνεστε έγκαιρα τις υπερωρίες, από την άλλη υπάρχει ανησυχία στους εργαζόμενους στην επιχείρηση «Ίρις» για τις θέσεις εργασίας μιας και απολύσεις γίνονται, από την αρχή του χρόνου έχουν απολυθεί 6 συνάδελφοι  και κάποιοι άλλοι εργάζονται με «ιδιωτικά συμφωνητικά» σε άλλες εταιρείες του ομίλου.

Συνάδελφοι η εργοδοσία πατώντας πάνω στους  αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ χθες επιτίθεται συστηματικά σε κεκτημένα δικαιώματα των εργαζόμενων με αποτέλεσμα συνεχώς να μειώνεται το εργατικό εισόδημα. Οι καταγγελίες εργαζόμενων που ενώ οι επιχειρηματίες τους δηλώνουν σε αναστολή ταυτόχρονα τους υποχρεώνουν να συνεχίσουν να εργάζονται είναι πολλές και στο κλάδο μας.

Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για να διασφαλίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων με δάνεια και επιχορηγήσεις και ταυτόχρονα προωθεί τις διαχρονικές επιδιώξεις του ΣΕΒ  και των εργοδοτών να μετατρέψουν όλους τους χώρους δουλειάς σε μια απέραντη «ειδική οικονομική ζώνη» χωρίς εργατικά δικαιώματα και με τις ανάγκες των εργαζόμενων υποταγμένες πλήρως στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς.

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες το Συνδικάτο όπως πάντα βρίσκεται δίπλα σας και στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις, έτσι και τώρα με τις παρεμβάσεις μας απαιτούμε από την εργοδοσία να εξοφλήσει άμεσα όλες τις υπερωρίες, να σταματήσει τις αυθαιρεσίες με τις αλλαγές των συμβάσεων, τις «υπενοικιάσεις» εργαζόμενων από την μια εταιρεία στην άλλη, τις αναστολές ,το Συνδικάτο συνεχίζει να διεκδικεί την υπογραφή ΣΣΕ αντί για ατομικές συμβάσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  στην επιχείρηση σε σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού την απάντησή μας, να απαιτήσουμε συνάντηση με την εργοδοσία.

Τώρα χρειάζεται όλοι οι συνάδελφοι να οργανωθούν στο Συνδικάτο τους , τώρα χρειάζεται να στηθεί σωματειακή επιτροπή στην επιχείρηση , να μπουν εμπόδια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, να γίνει υπόθεση  όλων των εργαζόμενων η διεκδίκηση δουλειάς με δικαιώματα σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες.  

Αγωνιστικά η Διοίκηση