Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΥΦΤΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ!


 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΗ!

13/3/2023

   Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων του κλάδου δυνάμωσαν το μπλόκ του Συνδικάτου μας στο συλλαλητήριο της Κυριακής 12 Μάρτη, στην συγκέντρωση-κλιμάκωση της οργής και αγανάκτησης όλου του εργαζόμενου λαού για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Το έγκλημα αυτό δεν ήταν «ατύχημα» ή «δυστύχημα», ούτε απλά και μόνο ένα «ανθρώπινο λάθος».

   Δεν φταίει ούτε η «κακιά η ώρα», ούτε και η «κακιά η χώρα». Αποκλειστικός φταίχτης είναι ο Καπιταλισμός και μόνοι υπεύθυνοι είναι όλα τα αστικά κόμματα και κυβερνήσεις, που εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες και κατευθύνσεις της Ε.Ε., η οποία από το 1991, ήδη κλείδωνε τις «ράγες» και χάραζε την πορεία κάθε κλάδου της οικονομίας των κρατών-μελών της με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ για την «ωφέλιμη» απελευθέρωση κεφαλαίου, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και του εργατικού δυναμικού, δηλαδή την πλήρη και ελεύθερη ασυδοσία της ιδιωτικής «πρωτοβουλίας».

   Στα Τέμπη των 57 αθώων νεκρών ήταν καθοριστική η ελλιπής υποδομή τηλεδιοίκησης, αλλά αυτό δεν αποτελεί μόνο «πρόβλημα» της χώρας μας. Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους σιδηροδρόμους το 2017 μιλά για «αποσπασματική ανάπτυξη συστημάτων τηλεδιοίκησης» ακριβώς λόγω του ανταγωνισμού, δηλαδή του πλιάτσικου όλων των ιδιωτών επιχειρηματιών σ’αυτό το κρίσιμο επίπεδο ασφάλειας. Ενδεικτικά σήμερα, τηλεδιοίκηση τραίνων υπάρχει μόνο στο 13% των σιδηροδρομικών δικτύων ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης! 



 Συναδέλφισσα και συνάδελφε μην μένεις μόνο στην οργή, όταν ένας υπουργός παραδέχεται, πως «αν λέγαμε, ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στα τραίνα, δεν θα ταξίδευε κανείς με τραίνο». Την αλήθεια όλων τους είπε, διότι η κυβέρνηση, όπως και κάθε άλλη αστική κυβέρνηση, υπηρέτησε κι υπηρετεί διαχρονικά τα κέρδη των λίγων σε βάρος των δικών μας, εργατικών και λαϊκών αναγκών για φτηνές, ασφαλείς και υψηλού επιπέδου συγκοινωνίες και μεταφορές.

   Συναδέλφισσα και συνάδελφε κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη. Πάρε στα χέρια σου την επιτυχία της απεργίας, όταν αστικά κόμματα και κυβερνήσεις, ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός κάνουν τα πάντα για να «ξεφουσκώσουν» την εργατική-λαϊκή οργή και αγανάκτηση για όλους τους αδικοχαμένους μας πάνω στον βωμό του κέρδους όλων των «ιδιωτών» και του κράτους τους.

Να μην σταυρώσουμε τα χέρια! Να εντείνουμε τον αγώνα μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μην θαφτεί αυτό το έγκλημα, όπως και κάθε άλλο έγκλημα του Καπιταλισμού και των νόμων, που παράγει! Η εργατική τάξη κι ο λαός μετράμε στα εργοστάσια εκατοντάδες νεκρούς από «ατυχήματα», χιλιάδες σακατεμένους ή πρόωρα ανάπηρους από επαγγελματικές ασθένειες. Η απουσία Σ.Σ.Ε. με όρους Υγείας και Ασφάλειας πάει χέρι-χέρι με το σύγχρονο δουλεμπόριο των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων!


Όλοι και όλες στην απεργία 16 Μάρτη! Να μην λείψει κανείς μας!

Απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου στις 16 Μάρτη

11:30 πμ στα Προπύλαια!


Αγωνιστικά, η Διοίκηση