Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

17/3/2023 

   Η χθεσινή, μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ήταν ηχηρό μήνυμα προς κράτος και ομίλους, ήταν το βροντερό αίτημα εργαζόμενων, μαθητών, λαού και νεολαίας το έγκλημα στα Τέμπη να μην κουκουλωθεί, είναι η εργατική και λαϊκή απαίτηση για φτηνές, ασφαλείς και σύγχρονες Δημόσιες σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και μεταφορές.

   Χαιρετίζουμε την μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων του κλάδου στην χθεσινή απεργία και διαδήλωση και συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μην συγκαλυφθούν οι αιτίες της τραγωδίας των 57 αδικοχαμένων στα Τέμπη, στο βωμό του κέρδους.  

  Οργανώνουμε την διεκδίκηση μας για όρους υγείας και ασφάλειας, για να σταματήσει η ανθρώπινη ζωή και υγεία να μπαίνει στη ζυγαριά ως κόστος υπέρ των κερδών του κάθε κεφαλαιοκράτη.



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»!

   Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου προσυπογράφουμε το ψήφισμα των υπόλοιπων εργατικών Συνδικάτων, Ενώσεων και Εργατικών Κέντρων με το οποίο απαιτούν να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία στους συλληφθέντες και να απομακρυνθεί εδώ και τώρα όλος ο κατασταλτικός μηχανισμός που έχει στηθεί στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα».

   Πέρα από το ότι στάλθηκαν μεγάλες δυνάμεις ΜΑΤ και αστυνομίας στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο, για να επιτεθούν και να χτυπήσουν τους απεργούς εργαζόμενους, το σχέδιο ολοκληρώθηκε στο δικαστικό μέγαρο, όπου εκδικαζόταν η προσφυγή του Σωματείου ενάντια στις 3 πρώτες απολύσεις, όταν ο διευθύνων σύμβουλος απαίτησε την σύλληψη 3 απεργών με μήνυση εναντίον τους.

 Οι συγκεκριμένες συλλήψεις έχουν στόχο, να τρομοκρατήσουν τους εργάτες της «Μαλαματίνα» και την 8μηνη απεργία τους για την ανάκληση απολύσεων συναδέλφων τους και υπογραφή Σ.Σ.Ε.

«Να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία στους συλληφθέντες. Απαιτούμε να απομακρυνθεί εδώ και τώρα όλος ο κατασταλτικός μηχανισμός που έχει στηθεί στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα».



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7ΜΜ!

   Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, που καλεί το ΠΑΜΕ την Δευτέρα 20 Μάρτη στις 7μμ στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του νερού, που θα σημάνει την διαχείριση των υδάτινων πόρων με κανόνες αγοράς, αύξηση τιμολογίων και μεγαλύτερα βάρη στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.

 

 Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταδικάζουμε την πολιτική «απελευθέρωσης», που επιχειρείται και στο νερό και τονίζουμε, πως το νερό είναι φυσικό και κοινωνικό αγαθό, δεν το δημιουργεί και δεν το παράγει κανείς, για να το πουλάει σαν εμπόρευμα, το κράτος δεν έχει δικαίωμα να εκποιήσει την δημόσια ύδρευση για να κερδίσουν οι ιδιώτες-αρπακτικά!  


Όλοι και όλες δίνουμε παρών στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 7μμ!


Αγωνιστικά, η Διοίκηση