Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 

Ανακοίνωση

 

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο  YΠOYPΓEIO KΛIMATIKHΣ KPIΣHΣ KAI ΠOΛITIKHΣ ΠPOΣTAΣIAΣ (ΛEΩΦ. KHΦIΣIAΣ 37) ΔEYTEPA 24 IOYΛIOY 19.30μ.μ

Ως εδώ!! Κάνανε την Αττική "κρανίου τόπο" για τους πολλούς για να κάνουν τις μπίζνες τους και να κερδίζουν οι λίγοι.

Το συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα αφορά όλο το λαό της Αττικής, όχι μόνο τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

Τα τελευταία χρόνια στην Αττική έχουν καεί πάνω από 500 χιλιάδες στρέμματα, μετατρέποντας την Αττική σε κρανίου τόπο για το λαό και πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή είναι η εγκληματική πολιτική που θεωρεί κόστος την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Διεκδικούμε:

§                     Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.

§                     Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.

§                     Να στελεχωθούν όλα τα δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

§                     Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες.

§                     Ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.

§                     Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης όλων των περιοχών που έχουν πληγεί

Αγωνιστικά η Διοίκηση 

                                                           20-07-23