Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 

                                                                   Αθήνα  03-11-23

                                                           Ανακοίνωση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες εργαζόμενοι στην πρώην Βιβλιοσυνεργατική Α.Ε.Π.Ε.Ε

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες εργαζόμενοι στον όμιλο Σμυρνιωτάκη.

Εννέα χρόνια πέρασαν από τότε που η βασική μέτοχος της επιχείρησης Βιβλιοσυνεργατική όταν αντιλήφθηκε ότι τα κέρδη μειώνονται λόγω δυσκολιών που έφερε η οικονομική καπιταλιστική κρίση, εγκατέλειψε τη επιχείρηση αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους για πολλούς μήνες.

Όλο τα προηγούμενα χρόνια με τη δουλειά, τον ιδρώτα των εργαζομένων η μεγαλοεργοδοσία έβαλε στη τσέπη τεράστια κέρδη. Με την κρίση όχι μόνο δεν ανέλαβε τις ευθύνες της άλλα εγκατέλειψε εγκαίρως το καράβι.

Η νέα Διοίκηση που ανέλαβε το 2014 παρόλο που ήταν υποχρέωσή της, επίσης δεν ανέλαβε καμία ευθύνη απέναντι στους παλιούς εργαζόμενους αφήνοντας τους με τη σειρά της απλήρωτους. Πολλοί συνάδελφοι τότε αποχώρησαν, άλλοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και κάποιοι εργάζονται ακόμη και τώρα στη νέα εταιρία με ατομικές συμβάσεις και μειωμένα δικαιώματα. Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει τα δεδουλευμένα τους και τις αποζημιώσεις τους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τις προηγούμενες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι διενεργήθηκε πλειστηριασμός σε ακίνητα της πρώην Βιβλιοσυνεργατικής. 1ον: Στείλαμε αμέσως επιστολή στην Νίκη Εκτυπωτική η οποία είναι η εταιρεία, της οποίας οι ιδιοκτήτες εξαγόρασαν την Βιβλιοσυνεργατική Α.Ε.Π.Ε.Ε το 2014. Στην επιστολή με την οποία καλούμε τη Διοίκηση σε συνάντηση ζητάμε να πληροφορηθούμε τί επιπτώσεις θα έχει η πώληση τμήματος των κτηριακών εγκαταστάσεων για το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στη Νίκη Εκτυπωτική.

2ον: Επίσης τις επόμενες μέρες το συνδικάτο θα στείλει επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας όπου ζητάμε οι εργαζόμενοι της πρώην εταιρείας Βιβλιοσυνεργατική, οι οποίοι διεκδικούν οφειλόμενους μισθούς και αποζημιώσεις, να προηγηθούν έναντι των τραπεζών, του δημοσίου, της εφορίας και όλων των άλλων <<κορακιών>> που θα σπεύσουν να αρπάξουν από τον κόπο των εργαζομένων.

Η συσπείρωση στο πλάι της Σωματειακής Επιτροπής και το Συνδικάτο και η αγωνιστική διεκδίκηση με όλες τις μορφές νομική  ή συνδικαλιστική, είναι μονόδρομος.  

Αφήνουμε στην άκρη τους όποιους τεχνητούς διαχωρισμούς σε αυτούς που εργάζονται και σε αυτούς που έχουν φύγει, σε αυτούς που πήγαν στον Α ή σε αυτούς που πήγαν στο Β δικηγόρο. Σε εργάτες που ήταν στη Βιβλιοσυνεργατική και σε αυτούς που δουλεύουν τώρα στη Νίκη Εκτυπωτική. Γιατί αυτό εξυπηρετεί μόνο την εργοδοσία.

Να είμαστε σε ετοιμότητα.

Απαιτούμε από τη εργοδοσία να μας ενημερώσει άμεσα . 

Η δύναμή μας είναι η ενότητά μας.

 

Η Διοίκηση