Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κοινή Ανακοίνωση                                                                                                              28-11-2023

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΧΙ                            ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ (πρώην FIRSTDATA) 

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από 8 ημέρες απεργίας των συναδέλφων στο κτίριο του Κρυονερίου, η εταιρεία, οριστικά, σταματάει την μεταφορά τους με την μέθοδο της «απόσχισης» και δεσμεύεται ότι όλα τα δεδουλευμένα θα καταβληθούν και έπειτα, όλοι οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στον νέο εργοδότη με τα ίδια δικαιώματα ( μισθολογικά, ειδικότητες, παροχές) που ισχύουν στην επιχειρησιακή σύμβαση .

Με αυτή την εξέλιξη η χθεσινή Γενική Συνέλευση αποφάσισε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά τονίστηκε ότι παραμένουν σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη προκύψει , τώρα ή στο μέλλον.

 

Συνάδελφοι,

Η επιτυχία αυτή ήρθε μέσα από πολυήμερες κινητοποιήσεις , μέσα από την αλληλεγγύη, την συναδελφικότητα , την οργάνωση των εργαζομένων στα Σωματεία τους. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά , ότι οι οργανωμένοι αγώνες έχουν αποτελέσματα , αρκεί οι εργαζόμενοι να παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε τα πλούτη και τα κέρδη των εταιρειών, εμείς μπορούμε και πρέπει να επιβάλουμε τους όρους μας, να μπαίνουμε μπροστά στην προστασία και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Το Επιχειρησιακό Σωματείο και το Κλαδικό Σωματείο Τύπου Χάρτου χαιρετίζει την παλικαρίσια στάση ολων των εργαζομένων στην εταιρεία, και τονίζουμε ότι οι αγώνες δεν τελειώνουν εδώ, οι μάχες είναι μπροστά μας, και τα Σωματεία θα είναι εκεί, στο πλευρό των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στα Σωματεία τους και να γίνει συνείδηση, ότι μόνο ο καθημερινός αγώνας μπορεί να καλυτερεύσει τις συνθήκες ζωής και δουλειάς μας. 

 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

ΤΑ Δ.Σ.