Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/6 . ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΕΣΤΗΡΙΑ 6πμ της ΠΕΜΠΤΗΣ - 6πμ της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mail: sindikato.tipou.xartou@gmail.com



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 8-6-2021

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 10πμ

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα το οποίο δίνει άλλο ένα σοβαρό χτύπημα στο σταθερό χρόνο εργασίας με την ατομική διευθέτηση του 8ωρου, την αύξηση των υπερωριών, την αντικατάσταση της πληρωμής των υπερωριών με ρεπό, με την κατάργηση ουσιαστικά της κυριακάτικης αργίας.

Ταυτόχρονα χτυπάει και τη συνδικαλιστική δράση, περιορίζει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην οργάνωση και την απεργία με το μάτι στραμμένο στο ταξικό εργατικό κίνημα και όχι βέβαια σε αυτούς με τους οποίους συνδιαλέγεται και "διορθώνει" νομοσχέδια σε στρογγυλά τραπέζια.

 

Με απόφαση της γενικής του συνέλευσης το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στις 10 Ιούνη για να δώσει ο κλάδος μας απάντηση στον υπουργό και την κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο-έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις αλλά είναι μόνο για τα σκουπίδια.

 

Πιο συγκεκριμένα για τους συναδέλφους μας που δουλεύουν στις εφημερίδες και τα πιεστήρια η απεργία ξεκινάει στις 6πμ της Πέμπτης 10 Ιούνη και λήγει στις 6πμ της Παρασκευής 11 Ιούνη.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ