Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ - ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ. Αθήνα. Τηλ.210-5223756 Fax.210-5223721

E-mailsindikato.tipou.xartou@gmail.com


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κλιμακώνουμε τον αγώνας μας!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

Στέλνουμε στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα!

 

Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τους συναδέλφους μας στον κλάδο που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας, αυτούς που απήργησαν μαζικά σε δεκάδες χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, τις διάφορες δυσκολίες που έβαλε η εργοδοσία και οι μηχανισμοί της. Τους συναδέλφους που ταυτόχρονα με τη μάχη των αρχαιρεσιών, με τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Συνδικάτου μας, έδωσαν και τη μάχη της απεργίας. Τους συναδέλφους που κατέβηκαν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων.

Η απεργία στις 10 Ιούνη έδωσε μία πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση και στον Υπουργό Εργασίας που συνεχίζει προκλητικά να ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο-έκτρωμα είναι για το καλό των εργαζόμενων. Μαζικά απαντήσαμε ότι το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια!

Έδωσε απάντηση στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως η ηγεσία της ΓΣΕΕ που το προηγούμενο διάστημα έλεγαν ότι το νομοσχέδιο παίρνει βελτίωση, «να το συζητήσουμε», οι οποίες κάτω από την πίεση της αγανάκτησης των εργαζόμενων αναγκάστηκαν να προκηρύξουν απεργία για να μην ξεφτιλιστούν τελείως. Σε όλους αυτούς που έλεγαν και λένε ότι ο «οι απεργίες είναι ξεπερασμένες», «οι εργαζόμενοι δεν απεργούν», «να βρούμε άλλους τρόπους διαμαρτυρίας».

Αυτοί είναι που και τώρα, αντί να πάρουν απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα, μπροστά και στην ψήφισή του νομοσχεδίου στις 16 Ιούνη, προσπαθούν να αποκλιμακώσουν, να μη δώσουν συνέχεια, να σταματήσουν τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που νιώθουν όλοι οι εργαζόμενοι που καταλαβαίνουν ότι η ψήφιση και εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα μας στείλει 100 χρόνια πίσω, που θέλουν να δώσουν τη μάχη για να το αχρηστέψουν στην πράξη.

 

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας
με νέα απεργία στις 16 Ιούνη!

Ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία και της νέας απεργίας την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Για να μην ψηφιστεί το τερατούργημα και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Για σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, επαναφορά των ΣΣΕ και κατάργηση όλων των νόμων που γενικεύουν τη δουλειά λάστιχο και χτυπούν το απεργιακό δικαίωμα και την συνδικαλιστική δράση.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

Το πρωί στις 10:30 στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Το απόγευμα στις 5:00 μμ έξω από τη Βουλή.

 

Ψηφίζουμε στις εκλογές του Συνδικάτου μας που συνεχίζονται μέχρι τις 19 Ιούνη.

Γιατί Δυνατός Εργάτης είναι ο Οργανωμένος Εργάτης.

 

sindikato