Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ.

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ

Η μάχη των αρχαιρεσιών δίνεται μέσα στους χώρους δουλειάς

Η κάλπη στήνεται στους χώρους δουλειάς
Η κάλπη στήνεται στους χώρους δουλειάς
Σε κάθε μεριά της Αττικής, από τα Μεσόγεια μέχρι τη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα, συνδικαλιστές, μέλη του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου «οργώνουν» τους χώρους δουλειάς στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου. Σε προεκτυπώσεις και εκτυπώσεις, σε βιβλιοδετεία, πιεστήρια, συσκευαστήρια, χαρτεργοστάσια και άλλες μονάδες στήνεται η κάλπη, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές του Συνδικάτου, να δώσουν δύναμη στη φωνή τους.

Η διαδικασία των αρχαιρεσιών μέσα στους χώρους δουλειάς δεν είναι μια απλή υπόθεση. Υπάρχουν πολλοί χώροι όπου η εργοδοσία βάζει εμπόδια, προσπαθεί να αποτρέψει τις εκλογές, την επαφή των εργαζομένων με το Συνδικάτο, όμως είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία επαφής του εργαζόμενου με το Συνδικάτο του.

Η αποφασιστική στάση της εφορευτικής επιτροπής και της απερχόμενης διοίκησης καταφέρνει πολλές φορές να ξεπερνά τα εμπόδια. Πολύτιμο όπλο άλλωστε είναι οι μάχες που έχει δώσει το Συνδικάτο όλο το προηγούμενο διάστημα για να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από την ασυδοσία των εργοδοτών. Η οργάνωση ακόμα και μιας απλής εξόρμησης για να γνωρίσει ο εργάτης το Συνδικάτο του και το Συνδικάτο τον εργάτη. Η ενημέρωση των εργαζομένων για κάθε εξέλιξη που αφορά τον κλάδο τους, συνολικά τη ζωή τους. Οι προσπάθειες για την οργάνωση του αγώνα τους.

Ολα τα παραπάνω είναι ο λόγος που τώρα στις εκλογές, κάθε φορά που φτάνει το Συνδικάτο σε έναν χώρο δουλειάς, έρχονται οι εργαζόμενοι να χαιρετήσουν, να μιλήσουν για τα προβλήματά τους και να ψηφίσουν, για να ενισχύσουν το αποκούμπι τους. Ειδικά τώρα με το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά η μάχη των αρχαιρεσιών είναι ένας αποφασιστικός κρίκος ώστε την Πέμπτη να βρεθούν ακόμα περισσότεροι στο δρόμο της απεργιακής κινητοποίησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της χτεσινής μέρας η επιχείρηση «Veridos Matsoukis», στους Αγίους Αναργύρους, με την εργοδοσία να μην επιτρέπει στο Συνδικάτο να μπει μέσα στον χώρο δουλειάς επικαλούμενη τον κορονοϊό. Την καλύτερη απάντηση σε αυτήν την ενέργεια έδωσε η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές, με το Συνδικάτο να έχει στήσει την κάλπη έξω ακριβώς από την επιχείρηση. Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη ώστε ψήφιζαν επί μιάμιση ώρα ακατάπαυστα, με το Συνδικάτο ωστόσο να κρίνει ότι μπορούν να ψηφίσουν ακόμα περισσότεροι.

Οι αρχαιρεσίες ξεκίνησαν στις 29 Μάη και ολοκληρώνονται στις 19 Ιούνη. Τις επόμενες μέρες μέχρι και την Κυριακή η κάλπη θα βρεθεί: Σήμερα σε επιχειρήσεις στον Ασπρόπυργο, αύριο στο Περιστέρι και στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη στα γραφεία του Συνδικάτου, την Παρασκευή σε Κηφισιά και Μεταμόρφωση, το Σαββατοκύριακο στα γραφεία του Συνδικάτου.