Αναζήτηση αυτού του ιστολογίουΔίνουμε τη μάχη για την υπογραφή της Σύμβασης 
των λιθογράφων σε κάθε εργοστάσιο

Συνάδελφοι:                                                                                                                        12/10/12
Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ και τώρα η νέα τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), φρόντισαν να φτιάξουν το νομικό πλαίσιο που χρειαζόταν για να καταργήσουν όλα τα συλλογικά δικαιώματα. Στόχο έχουν να κάνουν πιο φτηνή την εργατική δύναμη, θέλουν την κατάργηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης και διαγραφή όλων των κατακτήσεων.
Μετά την καταγγελία της κλαδικής σύμβασης των λιθογράφων από τους εργοδότες, τώρα έληξε η περίοδος της τρίμηνης μετενέργειας. Με αποκλειστική ευθύνη των εργοδοτικών συνδέσμων ΣΕΜΕΕ- ΣΕΒ- ΓΕΣΕΒΕ που με την αδιαλλαξία τους από την αρχή στάθηκαν ανυποχώρητα στην πρότασή τους για μειώσεις από 25 έως και 40%, η σύμβαση από 22 Αυγούστου παύει να ισχύει.

Τώρα ο αγώνας του κλάδου μεταφέρεται σε κάθε χώρο δουλειάς. 
Εκεί θα κριθεί αν θα εφαρμοστούν οι νόμοι πτώχευσης του λαού.

Η Διοίκηση του σωματείου συνεδρίασε και αποφάσισε να μην παραδώσουμε τη Σύμβαση στη διάθεση του κάθε εργοδότη, αλλά να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε το αυτονόητο. Δεν θα δεχτούμε επιπλέον μειώσεις αποδοχών και θα δώσουμε μάχη για να διατηρήσουμε μισθούς και δικαιώματα. 
Το ΔΣ λοιπόν του σωματείου κατεβάζει πρόταση προς όλους τους εργοδότες του κλάδου, να συνάψουνε διμερείς συμβάσεις Σωματείου - Επιχείρησης που θα διασφαλίζουν όλα τα δικαιώματα της Σύμβασης του 2009 μέχρι και το τέλος του 2013. Αυτή η πρόταση, δεν θα τροποποιείται από εργοστάσιο σε εργοστάσιο. Η πρόταση αυτή είναι ένα πλαίσιο μάχης για την ελάχιστη δυνατή διασφάλιση των δικαιωμάτων μας. 

Τώρα θα κριθεί αν στην επίθεση της η εργοδοσία,
θα συναντήσει εργάτες φοβισμένους και απογοητευμένους
ή οργανωμένους και αποφασισμένους.

Ξεκαθαρίζουμε προς τους εργοδοτικούς συνδέσμους ΣΕΒ-ΣΕΜΕΕ- ΓΣΕΒΕ ότι δε θα δεχτούμε καμία μείωση. Οι επιχειρήσεις που θα τολμήσουν να εφαρμόσουν τους αντεργατικούς νόμους εναντίον μας θα πάρουν απάντηση. Οι εργαζόμενοι όλου του κλάδου δεν θα αφήσουμε κανέναν συνάδελφο ανυπεράσπιστο να διαπραγματεύεται την εργατική του δύναμη με τον εκάστοτε εργοδότη για το τι θα χάσει. 


Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου
 για τη Συλλογική Σύμβαση
την Κυριακή 28 Οκτώβρη στις 11:30π.μ., 
στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων
(Αγ.Φιλοθέης 5Β, Πλ. Μητροπόλεως, πίσω από την εκκλησία) 


Ανοίξαμε παράρτημα του Σωματείου στο Κορωπί.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την ίδρυση παραρτήματος του Σωματείου στο Κορωπί για να βοηθήσει στις ανάγκες οργάνωσης της πάλης στον κλάδο. Είναι ένα ακόμα εργαλείο για τους εργαζόμενους που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην προσπάθεια για οργάνωση των αγώνων από τα κάτω. Στο Κορωπί συγκεντρώνονται πολλά από τα εργοστάσια του κλάδου και κάποια από τα μεγαλύτερα. Οι συνάδελφοι που εργάζονται στην περιοχή κατοικούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και μέχρι τώρα δυσκολεύονταν να βρεθούμε στο Σωματείο.

Η αίθουσα που επιλέχθηκε είναι σε κεντρικό σημείο του Κορωπίου. Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για συνελεύσεις ανά χώρο δουλειάς, είναι ένα σημείο συνάντησης για να συνεδριάζουν οι σωματειακές επιτροπές των Μεσογείων, αλλά προσφέρεται και για οργάνωση εκδηλώσεων που θα συμβάλλουν στο σκοπό μας. Η διεύθυνση είναι Βασ. Κωνσταντίνου 300, 3ος όροφος και την ευθύνη για το παράρτημα την έχουν οι συνάδελφοι από τη διοίκηση που είναι χρεωμένοι στα Μεσόγεια.