Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ οι Εργάτες

Απεργούν εδώ και 200 μέρες
Ο αγώνας τους πιέζει την εργοδοσία που τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιεί προκλήσεις και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Σήμερα η εκλογοαπολογιστική συνέλευση των εργαζομένων
Πλήθος εργατών και συνδικάτων βρέθηκαν και χτες στη Χαλυβουργία, τονίζοντας ότι οι απεργοί δεν είναι μόνοι τους
Σφυρηλατώντας την ενότητά τους μέσα από τη σκληρή απεργιακή μάχη που δίνουν εδώ και 200 ολόκληρες ημέρες, οπλισμένοι με το αναντικατάστατο όπλο της ταξικής αλληλεγγύης, οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν αποφασιστικά να αποκρούουν τις προκλήσεις με τις οποίες η εργοδοσία προσπαθεί να τους λυγίσει, εμφανώς ανήσυχη και πιεσμένη από την επίδραση του ηρωικού τους αγώνα. Οι απεργοί δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων.
Σήμερα στις 11 π.μ. προχωρούν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση στην οποία καλεί το σωματείο τους και σε εκλογές για το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, θα αναδείξουν την εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Στο μεταξύ, χθες το πρωί, οι απεργοί αντίκρισαν και πάλι την «παρέλαση» των διευθυντάδων με τα περίπου 20 τσιράκια κολλημένα σαν «ουρά» τους, που έφτασε μπροστά από την περιφρούρηση στην πύλη του εργοστασίου, απαιτώντας προκλητικά να ανοίξουν την είσοδο στους απεργοσπάστες. Με σθένος, οι απεργοί απάντησαν και χτες στις προκλήσεις των επίδοξων απεργοσπαστών που επιδίωξαν και χθες να στήσουν σκηνικό «σύγκρουσης» με τους απεργούς. «Τα σκυλιά γαβγίζουν γι' αυτούς που τα ταΐζουν» και «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι», ήταν τα συνθήματα με τα οποία απάντησαν και αποστόμωσαν τα τσιράκια τα οποία απομακρύνθηκαν στη συνέχεια.
Εστειλαν οικονομική βοήθεια από τη Σάμο
Μέσα σε συνθήκες κλιμάκωσης της αδιαλλαξίας και των προκλήσεων της εργοδοσίας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, τούτη την κρίσιμη στιγμή, να γιγαντωθεί κυριολεκτικά και με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη από παντού. Αυτό θα αποτελέσει το πιο ισχυρό στήριγμα στους απεργούς χαλυβουργούς για να βγουν νικητές και μαζί με αυτούς όλη η εργατική τάξη της χώρας. Αλληλεγγύη που βέβαια δεν έχει σταματήσει λεπτό να εκφράζεται με κάθε τρόπο, όπως, για παράδειγμα, αυτή της Λαϊκής Επιτροπής Παγώνδα-Ηραίον-Μύλων Σάμου, η οποία πήρε πρωτοβουλία και διακίνησε κούπες κατασκευασμένες από βιοτέχνη την ημέρα της πρωτομαγιάς και συγκέντρωσε 350 ευρώ, και τα έστειλε στους χαλυβουργούς. Την ίδια στιγμή, το Σωματείο Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων «Ιντρακόμ», με χθεσινή ανακοίνωση-ψήφισμα καταδικάζει την προχτεσινή προσπάθεια ποινικής δίωξης των απεργών και την απόπειρα του εργοδοτικού απεργοσπαστικού μηχανισμού να κάμψει τον ανυποχώρητο αγώνα των χαλυβουργών.


    αναδημοσίευση από το ριζοσπάστη  στις 17/5/2012